Close
Faqja 82 prej 255 FillimFillim ... 3272808182838492132182 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 811 deri 820 prej 2545
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Ja cfare deshte te te theshte Alfeko:

"Gjeneza Linguistike e Gjuhes dhe Popullit Shqiptar"- Faqe 31

Johan Georg von Hahn (1811-1869)

Ky i diplomuar nga Universiteti I Heidelbergut punoi si gjykates ne shtetin Grek te sapocliruar, ku Shqiptaro-Greket Arvanite e habiten me gjuhen e tyre kaq te ndryshme nga Greqishtja (Nalb 1989, 4:35) I caktuar ne 1847 ne postin e konsullit te Janines ai studjoi gjuhen Shqiptare me linguistin Konstandin Kristoforidhi dhe udhetoi gjeresisht ne Shqiperi. Ne 1854 botoi tri vellime “Studime Shqiptare” mbi gjuhen shqiptare, kulturen dhe kombin. Burimet e lashta e binden ate se Ilirianet, Epirotet dhe maqedonasit nuk ishin Greke, por paraardhes te tyre, dhe se zbrisnin nga Pelazget (AT 1983, 1:43) I pari qe shqyrtoi fjalorin e lashte Ilir, ai deshmoi se emrat e shume vendeve ne Shqiptare zbrisnin direkt nga emrat Ilire dhe perpunoi rregullat qe shpjegonin ndrsyhimet fonetike te ndodhura gjate shekujve. Ai arriti ne konkluzionin se gjuha shqiptare rrjedh direkt nga Ilirishtja dhe kjo nga ajo Pelasge

Mos na posto veprat e Kostallareve me lapidare.

Sa per Bopp lexo njecike se si kishte harru me bo detyrat e shtepise ne gramatiken sanskrite ose mbase nuk ja kishte mesuar mire shoku i dashur A. Hamilton. Ti detyroheni ketij te fundit se ju mundesoi te studjoni ne Columbia Universitet you fare hithrash.

Studimet e kujdesshme te Dr. Hahn ne Shqiperi grumbulluan mjaft prova per karakterin pellazgjik te popullsise...

Studimet e Hahn cuditen dhe politiken evropiane.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 26-05-2008 më 12:42
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Po perkthej paragrafin e nenvizuar nga dias10 ne postin e tij:

"Studimet e kujdeshme te Dr. Hahn ne Shqiperi kane akumuluar shume fakte mbi origjinen Pellazge te popullates. Kjo perfshin koincidenca te habitshme me institucionet e Attikes: pershembull, 4 grupezimi i tribeve.

Sipas nesh, origjina e emrit Ioninian mbetet e mbuluar me mister. Ka shume probabilitet t'i perkase stokut Pellasg. Me siguri nuk duhet te jete Hellenike."

Persiatje per te gjetur origjinen e Ion, jane bere nga ana jone ne temen Baal.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    bizantini......................................... .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................s iç e kupton edhe vetë atë që lexon ,/franc bopp nuk e PËRCAKTOJ=NUK E VENDOSI NË ASNJË GRUPIM SHQIPEN.NDËRSA PROFESOR POTT ISHTE AI I CILI E PËRCAKTOJ SI ILIROPELLAZGE AUTOKTONE,PO KËSHTU EDHE DEMETRIO CAMARDA.

përsa i përket "BABA", e cila është e përbërë nga dy rrokje të njëjta gjë që shkencërishtë dëgjohet vetëm një.Kështu përdoret vetëm nga shqipja.
    Turqishtja është një gjuhë shumë e re që të quhet gjuha e mbishkrimeve......vetëm injorantet e çështjes mundë të flasin për fjalë turke në mbishkrime të lashta,pasi turqit sapo kan festuar 600 vjetorin e ardhjes së tyre nga Mongolia.

Spiuna të flliqur ka edhe në akademin tonë të shkencave,ndaj unë nuk kam përmëndur punime shqipe përveç Pilikës.Këta spiuna gjajnë shumë me surratin tëndë.

të kthej përshëndetjet e zjarrta ,megjithse e kuptoj shumë mirë se të dogji shkrimi i Kupitorit....asgjë tjeter.Fatkeqsishtë për ty shqiptaret e kan në dorë librin e Hahn sotë,kështu që edhe në se nuk do e postoja unë Kupitorin sërishtë shqiptaret do lexonin Hahn.

njohsja ime At rea=babai i reve është një nofkë,unë ruaj emrin timë kutim shqipë sepse jam shqiptarë.Mindis nesh dallohet shumë lehtë se cili nuk është shqiptari.

po respektoj vrejtjet e disa miqve të mi në këtë forum edhe nuk po degjeneroj në sharje..urat bëni kujdes së ju shikon zoti edhe ju dënon,ndaj tregohuni më i sjellshëm.

pas këtij postimi personalishtë të kam varur teneqen-në se vazhdon ofezat do të fus në listën e të padëshiruarve që ti biesh teneqes sa të duash.Në atë listë mundë të luftosh me mullinjët e erës sa të duash-pasi unë nuk jam gango mbas kompjuterit si puna jote.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    sotë gjithsija dijetare e pranon se Ionishtja ishte gjuhë e huaj për greqishten.Kjo gjuhë flitej edhe shkruhej në Athinë ,më parë se të shfaqej këtu gjuha teknike greke=greqishtja e lashtë.

Citim Postuar më parë nga Bizantin Lexo Postimin
    Mic, mos na çaj edhe ti shumë dërasat. Unë nuk them se nuk është onomatopeike fjala baba, por në shqip gjasat janë të jetë futur nga turqishtja siç thotë teksti që solla. Nqs ke ndonjë tekst paraturk ku të dësmohet atëhere sille.

PS, do sjell edhe gjëra që nuk dihen për shkrimet e hershme shqiptare, së shpejti.
    Disa komente te tuat dhe te te tjereve i fshiva. Mundohuni te permbani veten sepse ky nenforum eshte nga me seriozet e Forumit Shqiptar dhe ne menyre absolute nuk e pranon ate lloj fjalori dhe banalitetet. Mos harroni qe sjeni ne Frapedhaqen e lagjes ketu dhe as ne rruge. Ju terheq vemendjen te gjithe atyre qe e kane leshuar gjuhen pa fre. Ju lutem mos prishni temat dhe mos perjashtoni veten.

Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    sotë gjithsija dijetare e pranon se Ionishtja ishte gjuhë e huaj për greqishten.Kjo gjuhë flitej edhe shkruhej në Athinë ,më parë se të shfaqej këtu gjuha teknike greke=greqishtja e lashtë.
    Jonet jane pellazget me te vjeter me te paster dhe quheshin 'pellazget e bregut te detit'. Ata jane banoret e Peloponezit dhe bregut te Epirit para ardhjes se Danait. Ata u zbuan ne nje mase te konsiderueshme prej Danajve dhe me vone prej Dorianve.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Pse te mos jete BABA jale shqipe, pasi qe ato mbishkrme ne gur te mesiperme qe sollet ato jane shkruar mija vite me pare, ne ate kohe turqit ishin ende ne stepet e mongolis ....
    Mirepo aba me baba askund nuke perputhen.

Baba ka mundesi siç e thash edhe em siper te jete gjuhe indo europiane sepse edhe ne indi gjindet i njejti emer per babain por edhe tek slalvet Baba mirepo qe ka kuptimin e halles, grues se moshuar, ghyshes.
    njessoj si per nenen qe n e indi thuhet moter kurse tek sllavet e kunderta, mater eshte ëma;
    Mirepo nese tek slalvet Baba do thote=gjyshe, perse mos te jete ne ekte mbishkrim qe e shohim BABA te mos jete fjala per mamin ?
    Mos harroni se ne ato kohera ishte matriarkati qe sundonte e jo i ati apo si themi ne sot babai.
    te gjitha gjurmet qojne pra tek emri i femers sepse babai ne ato kohera nuke luante shume rol si sot.

E dhash kete mendim se duhej then ate qe kam lexuar diku para sa vitesh, nuke me kujtohet por edhe duke e analizuar mire kete mbishkrim ne guri ma merr mendja se duhet te jete ashtu qe edh tek ne sot dhe ne disa gjuhe te tjera uke thuhet atedheu por Memedheu, qe vetem romaket e sollen kete ligje ku femra i kishte humbur te gjitha te drejtat qe kishte.
    Pra BABA mune te spjegohet MEMEDHEU apo MAMI ?

Me falni qe iu nxorra telashe por me bezdiste ajo lidhja qe disa mbeshtesin se gjoja BABA na qenka turke...

Une kundershtoj kete teori.

http://home.no.net/abacusa/SaiBaba.htm Me gjeresishte rrethe BAAB ke edhe ketu qe perputhet me ate qe citova.

shendet
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 26-05-2008 më 16:32

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir

Pershendetje gjer me tani te kjo tema kemi diskutuar dhe diskutuar por sa shof une ne nje fare menyre po sillemi ne nje rreth vicioz ,nese jemi ne gjurme duhet tju sulemi fakteve

DUHET NDARE PATJETER TE BARDHEN NGA E ZEZA duke u bazuar vetem ne faktet .

Pellazget-Ylliret paraardhsit tane kishin njohuri astrologjike dhe ne baze te ketyre njohurive bene edhe komunikimi , forma e shkrimit germave ,gjithashtu numrat kan te njejten baze astrologjin ,me sakt germa Aishte piknisja ndersa germa e fundit do te ishte x
    duke u bazuar ne sistemin tone planetar , numrat 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 dhe i fundit ne shume raste x si xixa xhixha gaca rreziku,zjermi-term xixillonjat e farkes se HEFESTIT PLISBARDH 10-x = drita dielli edhe si shendritje plisi i paraqitur te piramidat ne vizatimet çe kam bere me heret pollosi i Dodonarve , dhe i shum personazheve qe greket mundohen ti paraqesin me origjin greke siq mundohen ta mohojn ekzistimin e germave Pellazge-Yllire- apollone-dardane e shume emertimeve tjer, nuk kam ndermend te kthehem prapa por pa tjeter dua te ceku se germat,numrat,emrat PELLAZGO-YLLIRE ka kuptim shendrites , kuptim te veqant e kete e argumenton EMRI I GJUHES SHQIPE qe ne shqipefolsit duhet ta ruajm me gjelozin me te madhe mos te leme kopilat te na e ndyejn dhe ta bejne gjuhe dytesore me barbarizma te ndryshme pamvaresisht se ciles gjuhe te huaj i takojn .
    PELLAZGET=APOLLONET=DARDANET=YLLIRET SHQIPERIA JETON IEDON-ZERON
    Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 26-05-2008 më 17:39

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Mirese na erdhe Xh.Gashi...shpresoj se do keni pushuar mirë deri me tani, rikthimi juaj na gezon, si e shifni jemi komplet ashtu si perpara, na mungojn dy veta e shpresoj se edhe Bart e Baptisti do kthehen perseri...

Tema ka hecur, sa per fakte neve po mundohemi te gjejmi rrugen per te ardhur deri tek faktet e qe ndoshta i kemi para hundesh e nuke i vrejmi...
    Si e keni vrejtur ishim ne bised rrethe keti shkrimit frigjian qe fillon me BABA....
    ...disa thon se eshte fjale turke, ne disa tjer themi jo; eshte shqipe e vjeter por me periardhje te indo...

Tani presim edhe mndimet e tjerve...

Darius dhe Hyi-Njeriu iu drejtova se ne gjuhet indoeuropiane shqipa ka shume pakez fjale nga ng ky grup dhe se nuke guxojmi kurresesi ta quajmi popullin shqiptar me origjine indo europiane siç e cekin dia autor besa edhe disa historian tane qe e thone besoj nga injoranca sepse shqipja ka vetem se nje zingjire te vetem; pellazgo iliro shqiptar.

http://picasaweb.google.fr/dartre93/...30865970709986

shendet

Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Z.Moderator,

A ka mundesi te shikoni ato postimet me shkrime te A.Vehbiut, ketu diskutohet per traditen e shkrimit shqip kurse ato ne thelb synojne pikerisht te pezmatojne keto inisiativa dhe diskutime.
    Shume te drejte, eshte per te ardhur keq qe ne nje teme kaq te rendesishme te lejohen postime kamikaze.
    Brooklyn2007, studimet e Ardianit mund ti postosh ne nje teme te vecante, kjo eshte nje teme e orientuar sipas emertimit te vete temes.
    Bashkohem ne kete kerkese, drejtuar moderatorit, sepse po behen postime pa lidhje.

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •