Close
Faqja 35 prej 255 FillimFillim ... 2533343536374585135 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 341 deri 350 prej 2545
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    shembellimi i nje faltoreje etruske.Po keshtu duhej te ishte edhe faltorja e Dodones rreze malit TOMORR.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    shembellimi i nje faltoreje etruske.Po keshtu duhej te ishte edhe faltorja e Dodones rreze malit TOMORR.
    Alfeko cfare te shtyn te mendosh qe edhe faltorja e Dodones ka patur te njejten pamje?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Alfeko cfare te shtyn te mendosh qe edhe faltorja e Dodones ka patur te njejten pamje?
    ndertesa te tilla kemi kudo e etruri ,ne greqi,ne azin e vogel=vendbanime pellazge.

forma urore e trekendeshit tregon qiellin =hapsiren e shikimit te syrit te njeriut=horizonti=ura,nga ku dele edhe greqishtja uran-u ran=qielli.

duke njohur se keto ndertesa jane ndertuar ne kohen e pellazgeve,pra para lulezimit greko-latin shek 5-4 p e s .

duke lexuar disa punime etruske te cilat shfaqin kudo trajten urore nga ku vendosin ne kulmin e tyre diellin...nje punim do ta postoj me vone.

duke kujtuar strabonin i cili thoshte se faltoria e dodones ekzistonte ne kohen e tij edhe duke bere krahesimin me faltoret e mbijetuara.

etje etje,mbi keto bazohem kryesishte kur flas per faltoren e dodones rreze tomorrit

SHKENCA JONE E PAUDHE NUK INTERESOHET ASPAK PER RRENJET TONA....FUTU PAK NE GOOGEL EARTH EDHE SHIKO NE JUGLINDJE TE DODONES,NGA KU PASKA MBIRE EDHE NJE MALE TOMORRE....TANIME GREKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mali qe ti thua nuk e ka Tomorri por Tomaros. Dhe nese lexon me vemendje temen per Dodonen do shikosh pyetjen qe i kam drejtuar Tanhauzerit mbi emrin e meparshem te atij mali. Dhe jo, ai mal nuk eshte quajtur Tomaros me pare por ka patur nje tjeter emer. Cudi kjo tendenca e grekeve per te ndryshuar ne emra qe kane ngjashmeri me vendndodhje ne Shqiperi. Te jete rastesi valle?

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123

Pershendetje

Alfeko ja kjo eshte ajo fotoja qe e ceka ne mesazh ketu eshte interesant nje germe e sidomos forma e saj qe ne shikim eshte edhe numri 2 pra nese kjo germ paraqitet si numer te pllaka e art ne rreshtin e pare do te rezultoj kjo fjale.

ITA . THMIA IKA 2 . HERA
    ITA (emer femre) FEMIA IKA 2 MUAJ .

Pra behet fjal per femiun 2 muajsh .

Kjo foto njeherit hudh posht disa teori per origjinen e emrit te planetit Mars sepse ky shkrim nuk eshte shkrim Latin dhe aq me pak Grek.

Pershendetje
    Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 15-12-2007 më 12:27

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123

Darius a mos jane keto tabelat qe i ceke te tema pllakat e smeraldit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 15-12-2007 më 12:26

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    XhGashi a mundesh me i zvogelu edhe pak se keshtu s'po shihen fare?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    XhGashi a mundesh me i zvogelu edhe pak se keshtu s'po shihen fare?
    Hahahahahaha e forte kjo

Xhgashi mi dergo mua ne e-mail se i postoj une te plota. Dhe, nuk e di sesi duken tabelat pasi nuk i kam pare asnjehere.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Hahahahahaha e forte kjo

Xhgashi mi dergo mua ne e-mail se i postoj une te plota. Dhe, nuk e di sesi duken tabelat pasi nuk i kam pare asnjehere.

Ky ose nuk ka foto te tyre me te medha ose nuk deshi t'i dergonte ne madhesi te lexueshme sepse image shack ia mundeson t'i dergoje pothuaj ne cilendo madhesi. Madje forumi ia mundeson ti dergoje se paku ne 600x400 qe do te ishte mbase e mjaftueshme per te pare simbolet ne to...

Kush e di
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Xhgashi ka pak probleme me imageshack. Mbas cdo postimi fotosh qe ben detyrohem dhe editoj shkrimin per te hequr tags qe sjane te nevojshme. Kjo eshte arsyeja qe ne cdo postim te tij ku ka foto, poshte eshte: ndyshuar nga Darius

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •