Close
Faqja 30 prej 255 FillimFillim ... 2028293031324080130 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 291 deri 300 prej 2545
    i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Kreks,
    Homeri nuk ishte Poet!
    Homeri ishte Aed.

Mes tjerash, nuk mund te jete Mentori "bari", e morri djalli e morri!
    I nderuari Baptist, me fal pra qe paskam gabuar ose me shkurt, e paskam mesuar ndryshe nga Ju jeten e Homerit....

Sa i perket Homerit kam lexuar mjaft per jeten e tij.
    Ata qe shkruajne jane poet kurse ajedet vetem kendonin....
    Homeri kishte shkruar versionin e pare ne gjuhen Ioniane e jo greke qe ia vodhen kete dorshkrim.
    Pastaj sa i perket Mentorit, bariut ne odise, ky personazh ishte mik i Homerit i cili e strehoje ne kasollen e tij gjersa ishte ne udhetime ne detin adriatikë diku dhe se ky Mentori i rrefen Homerit ngjarje te jashtezakonshme ku edhe inspirohet nga ky bari delesh...
    Jeta e Homerit eshte e shkruar me se miri nga Herodoti mirepo ka edhe studiues modern qe mirren me "homeriaden' keto 40 vite dhe ate brez pas brezi....

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    I nderuari Baptist, me fal pra qe paskam gabuar ose me shkurt, e paskam mesuar ndryshe nga Ju jeten e Homerit....

Sa i perket Homerit kam lexuar mjaft per jeten e tij.
    Ata qe shkruajne jane poet kurse ajedet vetem kendonin....
    Homeri kishte shkruar versionin e pare ne gjuhen Ioniane e jo greke qe ia vodhen kete dorshkrim.
    Pastaj sa i perket Mentorit, bariut ne odise, ky personazh ishte mik i Homerit i cili e strehoje ne kasollen e tij gjersa ishte ne udhetime ne detin adriatikë diku dhe se ky Mentori i rrefen Homerit ngjarje te jashtezakonshme ku edhe inspirohet nga ky bari delesh...
    Jeta e Homerit eshte e shkruar me se miri nga Herodoti mirepo ka edhe studiues modern qe mirren me "homeriaden' keto 40 vite dhe ate brez pas brezi....
    Mua ne realitet nuk me ka interesuar jeta e Homerit po vepra e tij.
    Sipas tradites, Homeri nuk ka shkruar asgje me doren e vet.
    Homeri ishte Aedin
    Aedinet kendojne histori ngjarjesh te verteta. Qe do te thote: epikë!

Ti e quan poet, por ta dish se kete Homeri do ta konsideronte si nje fyerje te rende.

Me vjen keq por me sa e di une, Odiseun nuk e strehoi kurrefare "Mentori", por pikerisht bariu i tij besnik me emrin Eume. Ndersa Mentori hipotetik "i cili i rrefeu Homerit ngjarje te jashtzakonshme" (ne rast se ka ekzistuar vertete ai personazh ne jeten e tij), nuk ishte kurrefare bariu por Mentor i tij. (Nje kategori e ngjashme me mesuesin).

Prandaj, mendoj une, do te ishte mire sikur t'i rishikoje referencat.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    rapsodit homeriane thuheshin nepermijet kengeve ne festa te ndryeshme,por flasim per afersisht 28 mij rreshta të shkruajtur ne dy veprat homerike.Në se homeri i mbante mende edhe i kendonte..kete nuk munde ta themi me saktesi.Përsa i përket "ndihmeses shkrimore"...une mendoj se llogjikishte duhet te ekzistonte (ne mbishkrime ekziston thenia e veprave homerike).Sidoqofte deri me sote mbrohet se "veprat homerike nuk jane shkruajtur me pare",por mos te harrojme se e verteta ne histori na fshihet per arsye nacionale!.P sh.njohim se ne piramidat e visokos jane gjendur germa edhe simbole te njohura ne mijvjeçarin e pare edhe te dytep e s,kjo do të thote se piramidat ishin te njohura ne keto kohe....por ja qe askush nga antikiteti nuk na i permende nje gje te tillë?Po keshtu edhe ajo puna e homerit edhe ndihmeses shkrimore .

Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin

Me vjen keq por me sa e di une, Odiseun nuk e strehoi kurrefare "Mentori", por pikerisht bariu i tij besnik me emrin Eume. Ndersa Mentori hipotetik "i cili i rrefeu Homerit ngjarje te jashtzakonshme" (ne rast se ka ekzistuar vertete ai personazh ne jeten e tij), nuk ishte kurrefare bariu por Mentor i tij. (Nje kategori e ngjashme me mesuesin).

Prandaj, mendoj une, do te ishte mire sikur t'i rishikoje referencat.
    Kjo qe ka shkruar Baptist eshte shume e sakte. Madje nga emri Mentor ka dale dhe titulli Mentor - pra mesues (ka raste qe perdoret dhe per udheheqesin shpirteror).

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Pershendetje

Alfeko keni te drejt kur pohoni per gjetjen e shkrimeve te me hershme ne B.Hercegovine
    nje familjare i S.Osmanagiçit ka publikuar diçka ne kete drejtim ku permenden germa qe i perkasin shkrimeve te para .
    Nuk i di detalet e ketij publikimi te Muris Osmanagiqit dhe nuk i kame lexuar por posedoj nje foto ku ne nje gure shifen kjart se jane shkronja -germa , jame i nxene me disa pune tjera keshtu qe koha spo me premton por se paku po e postoj foton qe kam ndoshta ndonjenit te interesuarve mund ti sherbej.

Ky gur eshte i zbuluar ne nje nder tunelet e Visoçices.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 16-11-2007 më 16:27

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    po xhgashi.
    germat ne kete forem shfaqen ne mijvjeçarin e pare para eres sonë,edhe kjo na tregon se piramidat njiheshin ne kete kohe,edhe kjo na thote nje fakte te pakundershtueshem per fshehjen e historis se vertet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 16-11-2007 më 16:35

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123

Fotografia dhe skica e pllakes megalite T-1. Tuneli Ravnes, Visočice, 17. qershor 2006. Alfeko postova edhe keto dy foto germash qe i perkasin tuneleve te visoçices njena eshte e kopjuar-vizatuar
    Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 16-11-2007 më 19:01

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    me se të qarta qe i perkasin mijvjeçarit te pare para eres sone ,ngjajne me alfabete te perdorura ne azin e vogel.ne azin e vogel ne keto kohe kemi dhjetra mbishkrime shqipe ,si edhe nga ketu nisi rrugen e gjate zhvillimi evropian.ja pra cila është historia e rreme qe na pasone qytetrimi qytetrimshkaterrues grekolatinë!.

darius

vreje pak "germen "qe shfaqet si T me nje shtylle mbajtese ne krahë!Kjo shenje gjendet edhe ne Dymalë ,si edhe ne alfabetin rrokore qipriote.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 16-11-2007 më 17:53

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Postuar me pare nga Alfeko
    mundet kushë të sjellin mbishkrimin rrokore te linear b me kode PY Ae 303,nga Pilo i Nestorit?
    Pershendetje alfekos dhe te gjithe te tjereve!

Po te postoj dicka nga Ventris ne lidhje me Linearin. E kam edhe ate qe kerkon...mbishkrimin e Pilos...
    Kam dashur te ta postoj qe ne fillim, por byroja poltike e FSH(eses) me perjashtoi se bej propagande (Enveri qenka gjale e shendoshe..perderisa vepron ligji per agjitacion e propagande...por e paska nderruar emirn ne BALO)

MATERIALI I MEPOSHTEM ESHTE ME KALIGRAFINE E M.VENTRIS

Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 21-11-2007 më 12:17 Arsyeja: Per te riparuar link te fotos

Jam shume kurioz te di menyren sesi arrihet deshifrimi dhe percaktimi i nje simboli ne raport me nje germe ose grup germash te caktuara ne alfabetin e sotem latin. Dikur kam lexuar nje shkrim te shkurter per menyren sesi Wallis Budge deshifronte shkrimin hieroglifik egjyptian por do isha i interesuar te shikoja dicka me shume nga Ventri. Nese ka ndonje material me te hollesishem do ja dija per faleminderit.

p.s. Barat wb my friend.

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •