Close
Faqja 24 prej 255 FillimFillim ... 1422232425263474124 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 2545
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Ulisse...odissea

merre nje uliks-odisse me plis Shqiptari........kam dhe uliksa te tjere me plis,por jo sonte,e leme njehere tjeter
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 21-10-2007 më 21:19
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Yli ksi....ulisse,,,,odissea....me plis

3foto duket fare qarte Yli ksi me plis........i duhet te perballet me scilla-n...tek tjetra me sirenat.....tek tjetra mashtron ciklopin...ndoshta jam ca jashte teme por jo dhe aq perderi sa ka te beje me veshje Shqiptaresh dhe lashtesine e tyre.......kam dhe ca foto te tjera nga ai muzeu qe tha styx.....ndoshta interesojne,nuk e di duhet ta thoni.............Kam nje shok qe quhet YLLI,por italianet nuk e shqiptojne dot e therrasin ULI..........mos ju duket e çuditeshme qe YLI KSI behet ULISSE
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura    
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 22-10-2007 më 04:10
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Ne regionin e Medvegjes qenden disa varre me saksisht nuk po e tregoj vendin po ne kete qytet gjinden disa varreza para historike qe jan te gjata diku afer 4.00 metra te medhaja dhe ka disa shkrime ne ato, dhe shum mir shihen kembet e dy njerzvene nje guri e cila njera eshte shume e madhe qe ska te bej kurgjo me njerzit sot dhe tjetra eshte e nje femre apo nje djali te vogel.
    Nuk mundet te behet e ditur se ku jan se shkaku ky region ende eshte nen okupacionin e Serbis po keto toka jan shqiptare dhe qe kan te bejn me shekuj e me shekuj.
    Ne keto shkrime eshte shum veshtir te shifen se jan shkatruar siq thuhet ne ato fshatra nga osmanet dhe vet serbet shkaku se kan te bejn dhe me disa temele te kishave Katolike te cilat jan shkatruar ne shek 13-14 po ende sot ekziston temeli i kesaj kishe Katolike.

----------------------------------------

ἔπερσεν,epersen-ἱερὸν,ieron μοι,moi Ἄνδρα_avora avore.
    The word moi in illyrian would mean moi μοι- mue¨, ὃς-dhe, ἔννεπε-vette or vetë, Iερὸν-rnonë dikush qe rnone shum, ἔπερσεν- shperthy epersen me prishë ose shqipja e vjeter sperten qe sot shkurhet shperthen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 25-10-2007 më 08:01

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    në se mbishkrimet i perkasin koheve te eres sone edhe kane qene te dukshme ,i kane mundesit shume te pakta te jene ne gjuhen shqipe pasi greko-latinet nuk e lejuan me anë te te dhunes vazhdimsin shkrimore te gjuhes shqipe .Ne se do na duhet te kerkojme gjuhen shqipe gjate fundfillimeve te eres se vjeter me eren tone ,ajo gjendet kudo ne tre kontinentet ,por tanime dijetaret bashkohore e quajne si"gjuha e peshtire e popullit"....kurse gjuha e kultures ishte greko-latinja e cila po zevendesonte duke shkaterruar çdo mbishkrime shqipe qe ishte i dukshem.p sh po te vrejme mbishkrimet likike do vrejme se nga 400-200 p e s çdo mbishkrime i shkruajtur larte ne gjuhen like (shqipe-pellazge),poshte perkthehet kuptimishte ne greqishte..nga nje kohe e caktuar edhe me vone shkruhej vetem ne greqishte ,duke u zhdukur kështu gjuha shqipe,por po TE VREJME SI U KRIJUA GJUHA GREKE EDHE SI E ZEVENDESOJ SHQIPEN .....NUK DO MBETET SHQIPFOLES ME GJAKE SHQIPTARI QE TE BESOJ ME TEK FETE ASIMILUESE???????

çelsi i zbardhjes se botes pellazge duhet kerkuar tek ndergjegjezimi i shqipfolseve ne mesdhe edhe kryesishte ne turqi greqi edhe itali KJO PUNË ISHTE FILLUAR ME BAZA TE MBREKULLUESHME GJAT VITEVE 1700-1900 ..SHIKONI FRANZ BOPP edhe ç thote per gjuhen shqipe,po keshtu profesor Pott,demetrio camarda,jakovo thomopulon etje etje ...POR PAS RENIES SE ISMAIL QEMALIT EDHE ARDHEJS SE ZOGISTO-KOMUNISTAVE ,KJO RRUGE U TRADHETUA ,NGA KU EQEREM ÇABEJ I DHA NJE DREJTIME TJETER STUDIMEVE SHQIPTHENSE DUKE TRADHETUAR RRUGEN E NISUR NGA ME TE SIPERMIT...kete mendje ndrituri te çabejt edhe ndiekseve te tij aleks buda ,demiraj vazhdojme te paguajme sote KU JEMI POPULLI ME I VJETER I BALLKANIT EDHE NUK MUNDEMI TE MBROJME DOTE TRUPIN TONE TE MBETUR DARDANIN(KOSOVEN MOS ME KEQ ,NA NGJITEN EDHE MINORITETE FETARE BRENDA SHQIPERIS EDHE KERKOJNE COPTIM E RICOPTIME ME DUARTE E MENDJENDRITURVE AKADEMIKEVE TANE TE CILEVE TJU RROJNE DOKTORATAT QE VENDOSIN PARA EMRAVE TE TYRE?

SPIRO KONDA,DHIMITER PILIKA,ELENA KOCAQI MATHIU AREF,NIKO STILO.....I KANE DHENE NJE FRYME TE RE SHQIPTHENIES DUKE ECUR NE RRUGEN PARATRADHETARVE KOMUNISTE( ÇABEJ BUDA DEMIRAJ)PRA NE RRUGEN E DEMETRIO CAMARDA,FRANZ BOPP,POTT,HAHN,THOMOPULO,WILLIAMS ETJE ETJE...THJESHTE HUMBEM 100 VJETE NE INJORANCE EDHE NUK MUNDEMI TE VERTETOJME DOTE LASHTEQENIEN TONE,NE JE KOHE QE JANE QINDRA MIJRA MBISHKRIME SHQIPE NE MESDHE TE CILAT MBETEN TE PANJOHURA?

duke qene se nje sere dijetaresh te 1700-1900 vertetuan se mbishkrimet pellazge jane shkruajtur ne shqipe,si edhe duke njohur se STRABONI i njeh fiset pellazge edhe ne shekullin e pare te eres sone,edhe duke u dijesuar mbi te dhenat e se talentuares ELENA KOCAQI per vazhdimesine familiare breze pas brezi nga kohet me te lashta deri me sote,nxjerrim si perfundime se AS ARRNAUTET EDHE AS ARVANITET EDHE AS ARBERIT NUK JANE ARDHES POR AUTOKTONE NE TOKAT E TYRE TE CILET MBIJETUAN DUKE RUAJTUR GJUHEN E TYRE FALE VENDODHJES MALORE KU BANONIN DUKE MOS U SHKRIR ME GJUHET TEKNIKE TE CILAT ME VONE U PUSHTUAN NGA KRISHTERIMI EDHE MYSLIMANIZMI DUKE MOS LEJUAR SHKRIMIN E SHQIPES TANIME NE KETO VENDE,NE SE BANORE TE RINJE U SHPERNGULEN NE KETO VENDE ,KJO ËSHTE ME SE E QARTE SEPSE"NE SE DO SHKONIN NE NJE ZONE ME INFLUENCE GREKE TURKE APO ITALIANE,DO ISHIN ASIMILUAR DUKE MESUAR GJUHEN E VENDASVE...KURSE ATA FLASIN AKOMA SHQIPE ,SEPSE SHQIP FLISNIN EDHE TE GJENDURIT NE VENDET QE ATA U VENDOSEN...............PAS 100 VJETESH DO DALIN NE DRITE PERRALLA TE REJA QE DO THONE SE SHQIPFOLSIT ERDHEN KETU PAS 1990????

Duke mos harruar aspak kontributin neper tema te tilla do beja nje verejtje miqesore. Eshte me shume rendesi qe shkrimet te jene sa me te kuptueshme dhe te standartizuara sipas gjuhes letrare shqipe. Perdorimi shume pa kriter i germave te medhaja dhe sidomos i shenjave te pikesimit (ne rastin konkret i pikepyetjeve) e veshtireson leximin madje ndryshon dhe vete kuptimin e fjalive. Do ju lutesha qe te jeni me te kujdesshem dhe te mbani parasysh kete fakt.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100

ne gjurem te germave.....

ok darius,do ti shkurtoj pikpyetjet edhe germat e medha,por me duhet miqesishte te kujtoje te lodhesh trurin te lexosh disa libra te rinje te cilet kerkojne te thyejne rregulloren ushtarake e te te shkruajturit,pra shkruhen pa pika pikpyetje prejse,edhe kerkohet me shume perqendrime qe ti kuptosh,ashtu si edhe mbishkrimet e lashta?

e drejte ajo qe thoni me poshte ,vetme se forumi nuk ështe konkurse drejtshkrimore nga ku na duhet ti permbahemi 100% rregullave drejtshkrimore...ne se do kishim te benim me teme drejtshkrimore atehere edhe mua do me duhej te kujdesesha ne drejtshkrime,thjeshte çdo kush prej nesh kalon idet edhe mendimet e veta edhe duke lexuar zgjeron edhe me shume horizontin e vetë?
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 25-10-2007 më 08:50

Me fal por nuk e kuptoj se clidhje ka ajo qe thashe une me pergjigjen tende? Se cfare lexojme jashte forumit ajo eshte dicka individuale. Kur shkruajme ketu me e pakta qe mund te bejme eshte qe te jemi te kuptueshem. Nese shkrimet i hartojme per te gjithe atehere te gjithe duhet te kuptojne se cfare thuhet apo jo?

Le ti kthehemi temes per germat dhe shkrimit pellazgo-ilir.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100

Angry

mundet kushë të sjellin mbishkrimin rrokore te linear b me kode PY Ae 303,nga Pilo i Nestorit?

Kreksi
    Metropolis
    Me sa po ma merr menja mu ne keto shkrimet qe ju i keni Postuar shkrun: "Jo her" ashtu po shifet tash mundet me pas edhe tjer mendime.

Me sa po me doket mu ne kete shkrim qe eshte gjetur ne Kroaci po shkrun "Joher" ose "Jo her"
    Ma posht po eshte shum veshtir me lexu ndoj qka.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 26-10-2007 më 14:15

Ndryshuar për herë të fundit nga King Bardhylis : 26-10-2007 më 14:29

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •