Close
Faqja 21 prej 255 FillimFillim ... 1119202122233171121 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 2545
    .... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Kusheriri im ne Itali e ka pase me kohe Catapanon. Pse eshte perkthyer tani (2007) ne Shqiperi nuk e di kush e ka fajin. Di te them qe ishin neper librari, por s'i blenin. (Kete e them se isha here pas here neper librari vete.) 200 euro kam paguar gjobe ne Rinas per mbi-peshe te bagazheve lol.

Gjithesesi, eshte kollaj per ne qe jemi jashte te gjykojme pse s'kane "kohe" ne Shqiperi. Do sygjeroja nje opinion me pak gjykues/qortues, apo nqs eshte e mundur te imagjinohen prioritetet kur ne jete te perditshme ka mungesa nga me ordineret, si drita dhe uji (ne 2007.)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Lioness : 13-10-2007 më 13:43

Citim Postuar më parë nga Lioness Lexo Postimin
    Kusheriri im ne Itali e ka pase me kohe Catapanon. Pse eshte perkthyer tani (2007) ne Shqiperi nuk e di kush e ka fajin. Di te them qe ishin neper librari, por s'i blenin. (Kete e them se isha here pas here neper librari vete.) 200 euro kam paguar gjobe ne Rinas per mbi-peshe te bagazheve lol.

Ta thashe nga eksperienca personale. E kam kerkuar vete ne Itali plus me te njohurit e mij dhe nuk ja dola dot mbane. Madje kam kontaktuar dhe me arbereshet e Piemontes dhe shiko pergjigjen qe kam marre qe e kam te postuar dhe ketu ne forum. http://www.forumishqiptar.com/showpo...5&postcount=78

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Praisos3 eteocretan

praisos 3 eteocretan dhe nje mbishkrim tjeter po eteocretan.alfeko provoi ti deshifrosh
    PS.Kam foton e nje mbishkrimi mesapiko-ilirik do e provoj ta postoj ne te ardhmen
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura    
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Messapic-illiric

ky eshte nje mbishkrim mesapik....duket qarte fjala bilifa bila bija.....me duket se behet fjale per nje femer qe quhet Ana Aprodita e bija e (emri i atij burrit,i ati i anes)...nuk jam i sigurte....alfeko shikoje njehere kete....ky eshte i shekullit te 3te para krishtit....vini re germen "R" qe eshte ndryshe nga alfabetet e tjera dhe germa" A" qe eshte tipike ilirike....kjo tregon dhe evoluimin e alfabeteve besoj......e theksoj nuk jam ekspert......alfeko e di shume me mire se une,ku mund te gaboj me korrigjoni.
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 13-10-2007 më 19:31
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Praisos2 eteocretan,eteocretan,keshtjelle mesapike

Praisos2 eteocretan...nje mbishkrim po eteocretan..dhe keshtjelle mesapike zona e Leçes Itali.
    foto te tjera mjaft te rendesishme spo mundem ti ngarkoj,duhet te bej konversion
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 13-10-2007 më 19:54
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga billy the kid Lexo Postimin
    Praisos2 eteocretan...nje mbishkrim po eteocretan..dhe keshtjelle mesapike zona e Leçes Itali.
    foto te tjera mjaft te rendesishme spo mundem ti ngarkoj,duhet te bej konversion
    thomopulo edhe anna dhimitriu ne librat me te njejtin titull Pellazgji...i pari ribotime me 1994 edhe i dyti botime me 1994 kane botuar kete shkrime duke e shpjeguar ne shqipe.....e njoh shume mire vetem se nuk i jame futur hollesishte detajeve te shkrimit qe ta drejtlexoj edhe drejteparaqes.....sepses nuk me pelqen te theme "kjo fjale..ky emer"ashtu sikurse bejne dijetaret kaq kohe..kur nuk munden te lexojne mbishkrimet.di qe de angeli e permende ,si edhe Demetrio Camarda.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    postimi 266 i bere nga Pellazgu......

si tirana edhe prishtina jane te pushtuara akoma nga dijetaret komuniste te cilet deri dije te interrnonin ne se nuk pajtoheshe ne vijen greke??
    Me larte permendet Elena Kocaqin..e cila keto dite mbrone doktorraten ..i urojë gjithe te mirat edhe emerime ne nje nga universitetet shqiptare "te vetmes medalje te arte ne fakultetin e historis".....pasi plus dy masterve evropian si edhe 6 gjuheve te huaja do jete injoranca e shekullit ne se nje universitet shqiptare nuk i afrone pune kesaj shkencetare te talentuar.......Por une nuk shohe drite per emerime te saj per sa kohe qe"TE GJITHË DOLEN TE PALAGUR NGA HARTE E HISTORIS 6?KJO TREGON SE SI PROFESORET PO KESHTU EDHE POLLO,EDHE SALI BOLLANO I KANE FUTUR DUARTE E TYRE TE QELBURA THELLE NE TRADHETIN E ÇESHTJES SHQIPTARE"

NACIONALIZEM.......sepse e njohe shume mire familjen Kocaqi me duhet tju theme dy fjale ne vazhdime te njohurive te sakta qe ju sollet me larte:Elena eshte lindur ,lindur ne Fier me origjine nga Kanina e Vlores,me prinder arsimtare edhe atdhedashe,shkollen e mesme e kreu ne gjimnazin e Patosit,me vone emigroj me familjen ne Greqi ku punonte si shitse ne nje dyqan floriri.Urrejtjen greke ndaj emigranteve shqiptare si edhe politiken antishqiptare te grekeve ajo e perjetoj vete .....ndaj askush nuk munde ti flasin per Nacionalizem,sepse nacionalizem me fanatike se nacionalizmi ortodokse greke nuk besoj se munde te kete ne bote.U kthye ne Tirane me familjen edhe konkuroj per histori duke u futur e dyta ne fakultet nga ku shkelqeu qe ne vitin e pare.Kur mbaroj vitin e dyte me rrezultate te shkelqyera Elena ju drejtua edhe fakultetit te drejtesis te cilin e mbaroj vitin qe shkoj me rrezultate te shkelqyera,paralel kishte mbaruar edhe fakultetin e Historis.....Kjo ështe Elena Kocaqi:KURSE NACIONALIZMI KA TE BEJE DIREKTE ME RRACIZMIN EDHE INJORANCEN,GJERA QE ELENA I URREN TE DYJA ,THJESHTE :NE KETO MOMENTE UNIVERSITETET SHQIPTARE JANE TE PUSHTUARA NGA KOMUNISTAT EDHE MIQET E PUSHTETAREVE TE CILET MBROJNE NJE VIJE BUDISTE ANTISHQIPTARE NGA PADIJA EDHE INJORANCA,NDAJ ELENA KOCAQI MBETET JASHTE UNIVERSITETEVE ...DERI SA AJO TI DREJTOHET SERISHTE EMIGRIMIT ASHTU SI DHJETRA DIJETARE TE TJERE SHQIPTARE.

POSHTE DIKTATURA KOMUNISTE E PARLAMENTIT SHQIPTARE

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Japigi/Messapi....tribu ilirike.....disa te dhena

Japiget dhe Mesapet populluan Salento meridionale(jugore) dhe pjesen me te madhe te Puglia-s,ato ishin dy fise Ilirike krejtesisht te ndryshem nga Greket.
    1-Japiget ishin tribuja e pare Ilire qe arriten ne Puglia jugore rreth vitit 1200 para krishtit,ata erdhen nga Shqiperia jugore.
    2-Choni,edhe keta erdhen nga Shqiperia,dhe u vendosen ne puglia veriore rreth shekullit te XI-X para krishtit.
    3-Messapi,keta erdhen ne puglia qendrore rreth shekullit teX para krishtit,dhe u shkrine krejtesisht me Japiget dhe Choni qe kishin ardhur me pare.
    4-Peuceti dhe Dauni,keta ishin dy nen tribu Japige qe erdhen nga Shqiperia jugore dhe u vendosen reth shekullit VII para krishtit ne ate qe eshte sot provinca e Bari-t dhe e Foggia-s.
    5-Calabri, keta erdhen me vone sesa Peuceti dhe Dauni dhe ishin tribuja e fundit Ilirike qe erdhen ne Itali,migracioni i tyre zgjati 100vjet nga viti 500b.c deri 400b,c.

Nje refleksion te veçante meritojne Calabri,keta ishin nje nen tribu Dardane dhe e kishin origjinen nga Kosova dhe Shqiperia veriore,ishin pikerisht keta qe ne antikitet i dhane emrin Calabria zones se Puglias,siç e thote Plinio il vechio.Kurse Greket e quanin Messapia nga emri i udheheqesit te tyre absolut Messapo.
    Messapet dhe Japiget themeluan qytetin Brention(Brindisi)...Fjalen "bre"(ne shqip Bri) qe ne shumes behet Bront e rigjejme ne shume terma te Italise veriore(Brescia,Brenta,Bressanone) dhe qe konfirmon zgjerimin e kultures Ilire ne Italine e asaj kohe.
    Keto te dhena jane nga studiuesi Franco Meraglia
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Vlen per tu theksuar qe Iliret ishin populli i pare Europian qe hyne ne epoken e hekurit,populli i dyte qe hyri ne kete epoke jane Keltet,pikerisht per kete arsye Iliret nenshtruan shume popuj te tjere me lehtesi.........me ngritjen e Romes filloi dekadenca e tyre,megjithese ata i dhane Romes Perandore te shquar dhe legjione te zgjedhura me luftetare Ilire...kete nuk e them une,kete e thote historia
    UNE JAM TI-TI JE UNE

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Arkivi i Pilikes nuk gjendet vetem ne Tirane, librat e tij, sidomos ky i permendur me lart gjenden ne te gjitha librarite e Shqiperise. Ne gusht ne Vlore ishte panairi i librit. Per te interesuarit, Vickers, Katapano, Hammond, Pilika ishin sheshit dhe s'i blente njeri, 800 leke te vjetra mesatarisht. (Disa ketu kane ngritur teori mjaft interesante se gjoja nuk qarkullojne me, lol.)
    Per Piliken ja ke fut kot ...
    Se ka pasur shitje te mira...edhe Arefi...edhe Faveriali po ashtu...Katapano njihet pak por gjithsesi vlera e librit te tij eshte e madhe dhe sot per sot unikal ne bote, pasi akoma nuk ka bere njerit tjeter, pervec tij shpjegimin e hieroglifeve me fjalet e zanafilles(detyrimisht te tilla se ishin para shkrimit)....shkurt muhabeti eshte liber i madh...
    Sa per ate teorine qe nuk lejohen libra per botim, meqe ben testime e gallupe te tregut, kontakto mjaftin dhe beni nje testim se perse nuk investon MTKRS....(nuk eshte sharje eshte m.. e kultures etj etj)...pse nuk investon kjo m... per botime ne shqip te librave MADHORE PER CESHTJEN SHQIPTARE TE BOTUARA NE GJERMANISHT E FERNGJISHT....fond i bibliotekes kombetare....pse dha 200 milione per rishkrimin e historise kryeministri i gjate (se miku i tij xhuxh se vinte fare ne zjarr)..pse dha 200 milione per nje liber te cilin vetem sa e prene dhe nuk e pasuruan me referenca te reja (ky ishte qellimi i dhenies se lekeve)...pse nuk jep i gjati-1.... para per monumentet kultures ose per mirembajtjen e koleksionit te monedhave antike, per restaurimin e durresit, per ruajtjen e apollonise, per germimet ne butrint, per rrugen qe te shpie ne Finiq..per per per per ....ehhhhh nuk mbarojne ka aq sa nuk i numeron dot....Nuk ka drita??? ...kjo eshte normale fare...po ka edhe me te mos kesh drita kater vjet...te dalesh me dhjeta dhe te mos fitosh shkollen e larte se Jorgo Pollo po ben reforme(formatim c:/)...po ka edhe me...vdes babai per 200 mije leke dhe femija thote babi im eshte me sherbim...po ka edhe me...te vrasin edhe ne Greqi se vesh bluze me flamur po s e rruan mjekren njeri se iku nje shqiptar...po ka eshe histori te tjera per kafshet shqiptare....per kafshet qe u dhane zoter ardhacukeve afrikane...per kafshet qe nuk dorezuan asnje hebre ne LIIB...per ne kafshet qe mbijetojme edhe ndaj vampireve te llojit Sali Nano dhe Fatos Berisha///////// e ku mbarojne historirat e njerezve te keqkuptuar e te shfrytezuar...ti globaliste e pashoqe te kujton mjaftistet qe i fusnin krahun pabuksave fukarenj nga bulqiza dhe i conin ne Pub, per te treguar solidaritet per dhimbjen.....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 16-10-2007 më 16:13

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •