barat
më mbulove plotsisht për çështjen e Divit-unë e mora mesazhin e duhur.
barat
më mbulove plotsisht për çështjen e Divit-unë e mora mesazhin e duhur.
Marre nga "Studime Shqiptare"-Hahn
hatëllë-a / hatllë-a
fjala shqipe qe u shpjegon emertimin e
Atlas dhe Atlantik
Atlantida çfarë ka lidhje me këtë Atlasin?
E fort eshte kjo i nderuari BARAT,
Mirepo uke e di se per çfare arsye Atllasin e vendosin modernet ne Marok, me emrin vargmalet e Atllasit....
Ka te drejte autori per emrin e hatllave (keshtu quhen te ne ne drenicë) qe deri me sot kam kujtua qe kjo eshte fjale turke, por do e shofim se mos ne turqishte ka ndonje lidhje apo jo...ne te kunderten del fjale taman shqipe e se kaluares.
shendet
Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
Nuk mund te te jap nje pergjigje te sakte, sepse kam lexuar per ATLANDin se perbehet pikerisht nga dy fjale Ilire:
AT + LAND
E thene ndryshe eshte Toka e Etërve. Nuk di ose me mire nuk besoj se ka lidhje me shpjegimin qe i behet Atlasit nepermjet Hat(ë)ll-a
ps
Jo vetem ne Drenice Kreksi, por eshte fjale qe perdoret ne mbare hapsiren shqiptare, keshtu qe nuk ka gjas per huazim nga turqishtja
Ndersa une kurre nuk e paskam ndegjuar ket far fjale.
Kujt i thoni ju ashtu edhe nje here, krenave te kulmit apo kujt ?
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Mendimi im është që edhe Atlantidë duhet të ketë të njëjtën prejardhje. Se Atlantida vazhdimisht është supozohet të ketë qenë në Oqeanin Atlantik.
fjala lag.............................Loúgeon(ilirisht) behet liqen(ne shqip,qe patjeter eshte toskerisht.....(k)geget,(q)tosket)..........
Loúgeon. Strabo in his Geography mentions "a marsh called Lougeon" (which has been identified as Lake Cerknica in Slovenia) by the locals ( Illyrian and Celtic tribes), Lougeon being Strabo's rendition of the local toponym into Greek. cf. Alb lag "to wet, soak, bathe, wash" (< PA *lauga), lëgatë "pool" (< PA *leugatâ), lakshte "dew" (< PA *laugista); further akin to Lith liűgas "marsh", OSl luža "pool", Thracian Lýginos "river name"
Ulcisu mons, Ulcinium (city), Ulcisia castra; cf. E wolf, Alb ujk, Av vəhrkō, Farsi gurg, Skt vṛkas, OSl vlǔkǔ, Russ volcica, Lith vil~kas, L lupus, Gk lýkos
akoma ne zonen e korces dhe devollit per ujk perdoret ulk,ulqit
Teuta, Teutana: IE *teuta-, "people"; cf. Lith tauta "people", German Deutsch "German", Old English theod "people", Old Irish tuath "clan", Umbrian tota "people", Oscan touto "city", Hittite tuzzi "army"
Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 31-08-2008 më 12:00
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Duket e kotë të shpjegosh emrin ilir përmes të gjitha gjuhëve e vetëm përmes shqipes jo. Nejse po e shoh që e ke marrë dikund tjetër nuk asht mendimi yt.Teuta, Teutana: IE *teuta-, "people"; cf. Lith tauta "people", German Deutsch "German", Old English theod "people", Old Irish tuath "clan", Umbrian tota "people", Oscan touto "city", Hittite tuzzi "army"
Krijoni Kontakt