Close
Faqja 17 prej 255 FillimFillim ... 715161718192767117 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 2545
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    ne faqet e para te kesaj teme kame kerkuar nje dygjuhesh egjyptianio-kerian te botuar nga Daressy.............mundet te ma sjelli kushe?????une e kame perpara meje por jame i shkolles se vjeter edhe nuk marre vesh shume nga interrneti....sa per te pasur nje ide ju kujtoj se Keret jane Jonet...Jonet jane ata qe i dhane botes demokracin edhe kulturen ....per tu zhdukur ashtu si per shaka nga greket ...te cilet pasi vodhen gjithçka Jone edhe si ADOPTUAN alfabetin Jone......(per ty stix)me 402 p e s e lane ne harrese gjithçka te tyren duke e permbledhur ne "nje dialekt i greqishtes"......kujtojme se populli autokton i athines ishte Jone pellazge si edhe per te mos u lodhur me....po rikujtoje se PELLAZGET SHKRUAJTEN GJUHEN E TYRE ME ALFABETE TE NDRYSHME SIPAS ZONAVE KU BANONIN.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Perkthimi i kesaj gjese ketu e postova me lart

perkthimin ne shqip dhe italisht te kesaj gjese e postova me lart.
    PS.Moderator me fal por nuk gjej dot menyre tjeter komunikimi me alfekon
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Tomba di un bambino

pelasgo-ilirico albanese italiano inglese

fimia femia il bambino the child

hiyneron hyjneron e divinizzato is deified

haire hajer sia per il bene be it for the good
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 11-10-2007 më 15:23
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    XAIPE....ështe fjale greke e zakonshme e permendur ne varre....nuk diskutoj prejardhjen e saj pellazge ....vetem se ketu perdoret te shpreh gjuhen greke.....kurse dy fjalet e para jane shqipe .......edhe kjo ler te mos kaloj ashtu pa u dëgjuar nga Budistat komuniste ..akademiket tane?

billy pergezimet e mija per kete mbishkrime.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 11-10-2007 më 15:38

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Ketu duket me qarte shkrimi iliro-pelasg

Persa i perket postimit tim 224 fjalet jane te nxjera shqip dhe nuk jane te renditura sipas radhes......alfeko te kujtoj ilirologun dhe etruskologun shume te famshem Italian Vincenzo Gatti, kam nje foto shume shume interesante nga te dhenat e tij por nuk mund ta hedh dot ketu eshte 2.7mb
    PS.Alfeko nuk dua te ngarkoj temen,kopjoi keto tek kompjuteri jot dhe pastaj,moderatori le te fshije shkrimet,nuk po gjej menyre si te dergoj disa foto,kane permasa te medha...........me falni se nga shpejtesia harova te shkruaj datimin e ketij varri femije,i takon shekullit te trete para krishtit,kryqi nuk ka te beje me krishterimin,ju kujtoj qe kryqin e perdornin qe perpara krishtit,keltet psh,sigurisht e perdornin dhe iliro-pellasget.
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 11-10-2007 më 16:05
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    FIMIA YJNERON XAIPE=FIMIA YJNERON QERE.....FIMIA YJNERON QERE.

duke qene se kemi edhe kryqin tek ky mbishkrime .....supozoj se mbishkrimi duhet te jete i eres sone!!!!!edhe kjo tregon se arberit arvanitasit apo arrnautet nuk jane ardhes ne ato vende..por autoktone pellazge te cilet ruajten gjuhen e tyre edhe te shkruajtur.....edhe njeher pergezimet e mija billy.

ajo qe duhet vrejtur me kujdes ketu ...ështe fjala greke...a eshte e shkruajtur nga e njejta dore????/mua me duket jo...pasi germat jane me te medha tek kjo fjale greke ne funde....ler te flasim per kete mbishkrime.

X....nuk shkruhet nga e njejta dore ...pasi tek fjala greke ështe me hapur.....po keshtu edhe E tregon se nuk ështe shkruajtur nga e njejta dore pasi ndryshon tek fjale greke..si edhe P po keshtu...gjithashtu rreshti shkrimore zmadhohet edhe humbe rrjedhen tek fjala greke...germat behen me te medha,ndaj une mendoje se fjala greke ketu ështe NDERHYRJE E MEVONSHME

po keshtu ler te vrejme kollonat e ngritura ne ane te cilat po ti shikoj ndonje Neritan Ceka do ti emeroj si kollona greke???/pra simbolizimi i temenve te perendive ....edhe mindis tyre kryqi????si shpjegohet kjo?????po te vrejme disa kisha ne epirin verior si edhe ne jugun e shqiperis(te lashtat) do vrejme ne krahe te krishtit edhe apollonin etj ....kjo tregon se autoktonet shqipfolse nuk e lehtepranuan krishterimin pa patur edhe simbolet e tyre ne vendet e shenjta....si edhe traditat e tyre...orizi..vaj....kurora etje
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 11-10-2007 më 16:17

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    forumi..... nisur nga deshira e mire per temen ....po jap shembullin e mire duke kerkuar te fshihen shkrimet e mija te cilat nuk kane vlere edhe lidhje me temen e ketueshme...ne menyre qe ta lehtesojme temen edhe ti hapim rruge te dhenave perveluese shqipe si kjo qe solli billly me larte....me respekt.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

mumia di zagabria(Zagreb)

Alfeko jam kurioz te di si e deshifron keto mbishkrime te gjetura ne varrin e nje mumie.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Pllake floriri etruske nga qyteti Pyrgi

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 11-10-2007 më 17:14
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Kemi harruar pa perfshire ne kete teme mbishkrimet e Shpelles se Lepenices ne Vlore qe sipas profesor Emmanuel Anat jane shume te vjetra dhe qe sipas tij sot ekzistojne vetem 28 te tilla qe jane 15 mije vjet te vjetra ne gjithe zonat indoeuropiane. Fatkeqesisht mbishkrimi eshte masakruar ose nga nje dore injorante ose dore e qellimshme. Mekat qe se ka care koken njeri me kohe qe ta mbroje kete thesar te pacmueshem te lashtesise sone. Fotot e meposhtme paraqesin mbishkrimin e pademtuar si dhe ate te demtuar ne menyre te pariparueshme. Ky eshte shkrimi primordial dhe gjendet ne Shqiperi. Mos e harroni kete gje !!!

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •