Close
Faqja 16 prej 255 FillimFillim ... 614151617182666116 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 2545
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    “Samothrakasit…thone qe ishin lindur ne ate vend ku nga Zeusi dhe Elektra (nje Atlantase) linden Dardanus, Jasoni dhe Harmonia, nga keta femije Dardanus, nje burre me plane te medha, ishte i pari qe u nis drejt Azise. Ky themeloi nje qytet te quajtur Dardanus, themeloi nje mbreteri qe shtrihej rreth e rreth qytetit Dardanus dhe qe u quajt TROJE ne koherat e mepasme….” Siculus

Dardani kishte nene Atlantidase (jo pellazge?)
    Zeusi i qe mbret Dadanise (pellazg)
    Dardani gjysmepellazg emrigron ne Azi
    Dardania e vetme (ajo e Dardanit)eshte ne Azi
    Troja eshte emertimi ri i qytetit te lashte te Dardanise
    Troja eshte Azi sepse e ka gjetur Shliemani
    Kultura pellazge e Dardanit njihet si hetite
    Kultura hetite nuk ka asgje te perbashket me ate ballkanike
    Kosova eshte vendbanim i ri, pa snje lidhje me Dardanine e lashte
    Nuk ka asnje gjetje ne bote qe e vendos Dardanine ne Azi
    Te gjithe popujt kane qene pellazge ne origjine
    Pra edhe greket dhe sllavet na dalin pellazge.

Me siper te kam skicuar se cfare mendoj une do te vertetoje libri tuaj, bazuar ne komentet qe keni bere ne forum. Sa me bukur te deshifromi shkrimet e lashta, aq me shume do ta thelloni vrimen historike ku e kane flakur popullin tim. Nuk mjafton t'i shash nga nena Budat. As ata nuk na shane nga nena, por na e bene ...andej.

Nuk mund t’ju uroj fat te mbare, nuk mundem!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 09-10-2007 më 20:19
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Barat po te pyes kot keshtu,beson ti tek qeni çerber me tre koka ?
    ...Hajt pershnetje se je nje cop burre (drejtuar Barat)
    Po ti beson tek pellazget?

PS. Me mire nje cope burre se sa burre pa cepa. Billy Goat, homazhet e Kretes nuk i drejtoheshin Billyt.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Billi The Kid
    Barat qe te kuptohemi njehere e mire,po e them pak me qarte,ka nje Troje mitologjike,Iliada(cikli Trojan)etj etj,dhe duhet te kete pasur me pa tjeter nje Troje Historike,ajo qe doja te thoja une eshte qe Troja mitike dhe ajo Historike nuk jane e njejta gje,nuk do shume mend per ta kuptuar.Patjeter qe keto te dyja e kane nje lidhje,dmth qe ke Iliada ka disa te verteta historike,por nga ana tjeter une nuk mund ta besoj qe Akili nese ka ekzistuar ishte gjysem perendi dhe gjysem njeri,apo Enea themeloi Romen e budalliqe te tjera me thes siç ka plot ke ajo tema e Trojes.Barat po te pyes kot keshtu,beson ti tek qeni çerber me tre koka ?
    Kur thashe besoj qe schlieman ka te drejte do te thote qe ky eshte nje besim i imi (me gjithe rezervat)dhe jo nje e vertete e sigurt,por me dukej qesharake ke ajo teme qe e kerkonin Trojen gjithandej neper Europe........Une as qe e diskutoj qe per greqishte antike ka filluar si gjuhe rreth shekullit te 4,5,para krishtit,keshtu qe ne kohen e luftes se trojes ka qene gjuha pelasge dhe rjedhimisht dhe vete mitologjia nuk eshte greke,ajo eshte pelasgo-ilirike,
    PS.Shife dhe njehere vete ate teme te bindesh sa budalliqe ka,ene une jom patriot i modh,por pa presh....... Hajt pershnetje se je nje cop burre
    E verteta eshte modeste sot dita.....

-Troja mitike. Po te mos egzistonte kjo Troje a do ta gjente Shliemani Trojen ne Azi? Mbase po mbase jo...mbase do te ishte nje germadhe pa rendesine aktuale?
    -personazhet e kesaj troje nuk mund te gjenden kurre sepse nuk ka varreza deshmoresh per akejt apo per dardanet. Perputhja e cikleve mitike me historine nuk eshte nje perralle apo pamundesi...perkundrazi. Troja jone, sepse edhe ne ne Shqiperi e kemi nje Troje, kemi Butrintin, a nuk u zbulua fale atij miti? A nuk elektrizohej Uglini kur zbulonte portat e Butrintit ashtu si e kish lexuar nga Virgjili? Troja e britanikeve sepse dhe Londra, ashtu si ti e di, ishte dikur e quajtur Troja e re..po ashtu ka Troje ne France ...ka edhe ne Gjermani...Dhe gjithe kjo dyndje njerezish paska qene nje mit?????!!!...Besoj se i intereson kastes se sotme drejtuese ne bote, qe nuk jane aspak qeveritaret e dhjamosur, qe njerezimi te dije versione te cunguara per cdo te vertete, ku historia dhe arkeologjia eshte nje prej tyre.
    Trojen nuk e kerkon njeri gjithandej neper europe, troja eshte gjithandej neper Europe...mjafton te lexosh se nga e kane prejardhjen dinastite arkaike evropiane
    Ti thua se eshte besim yti per Trojen ku e ka gjetur Shliemani...OK..por kjo nuk rrezon dot besimet e te tjereve, sepse sic e thua dhe ti vete, ke dyshime per falsikim te Iliades
    Pra ka gjasa qe edhe Shlieman te kete gjetur nje Troje tjeter, te ndertuar pas renies se fillestares
    Troja historike. Vertet qe Troja e gjetur nga Shlieman dallaverja, qe u ndihmua nga shqiptaret ne germime, eshte Troje...po kush ta siguron ty qe nuk eshte edhe kjo nje nga ato qe une te permenda me siper?
    Perendite dhe gjysem perendite...ky eshte nje diskutim shume i gjate, por ka nje te vertete ne "perrallat" mitike...NGJASHMERIA E ZOTERVE dhe NGJASHMERIA E ATRIBUTEVE te tyre...ne mitologji te ndryshme Une nuk e di nese qeni kishte tre koka apo ishte nje vic elbasani me tre kembe dhe dy koka (ky eshte i vertet se e kam pare ne TV )...por shume gjera jane edhe metaforike...per te mos filluar diskutimin e kodifikimeve te teksteve antike, ku simbolet mund te jene sistem kriptimi...Si perfundim, mendoj se antiket kane pare me shume se c shohim ne dhe padyshim kane ditur me shume, per ate qe e kei para syve dhe sia dime rendesine NATYREN, JETEN.
    Nese ka te tjere qe hedhin versione te kunderta me ato qe beson ti, eshe pikerisht faji i literatures qe shkakton kundershtira dhe te le jo shtigje po autostrada per te dyshuar. Gjithsesi e verteta eshte relative per njeriun dhe absolute per ate qe nuk nevoje te beje sqarime ose kerkime...absolutin
    Gjithesi ne flasim, ndersa trojanet se kishin parashikuar se si do shkonte puna dhe nuk na lane gje te shkruar...ata bene luften e tyre....po ne?

P.S
    Flm. per komplimentin, por them vetem mendimin tim...nuk eshte pune patriotizmi, thjesht pune te vertetash te mohuara dhe njelloj keqardhje...une presh kam c eshte e verteta, por e kam para, jo nga ai lloji qe perdorin ca te tjere ne FSH, per shtytje reaktive nga pas....per ty me vjen keq qe je pa presh, por me vjen edhe mire sepse qendron me kembet ne toke
    Pershendetje Billi..ose me mire lamtumire meqe je larguar

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Si ka mundesi qe keto tema ngelen prone private e pak njerezve?

Sa per trojen duhet te kesh fantazine shume te zhvilluar qe ta zhvendosesh nga tokat dardane,sepse i vetmi element i sigurte eshte dardanizmi i trojes...Qe Iliada dhe Odisea na percillen ne formen e rishikuar ne shek 4 nga 2 autore qe me shpetojne emrat eshte e vertete,por kjo sdo te thote qe u fallsifikua cdo gje,u fallsifikuan shume gjera,po trojen smund ta leviznin nga tokat dardane PERNDRYSHE duhet ti ndryshonin edhe gjenealogjine Priamit&co,gje qe fatmiresisht se benin dot...
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Po more Alpheko, fatkeqesisht e kam lexuar Iliaden. Po ti ke lexuar vetem Iliaden, a?

Ja do thosha une si shpjegohen dy drejtimet ne te shkruarin e vazos.

“Greket e vjeter shkrunin nga e djathta ne te majte, si Fenikasit (po te le ty the Billy Goat te gjeni Finiqin ne Afrike-Styx). Me pas, drejtimi i shkrimit ndryshon ne bullstrofidon, ne metodologjine “sic kthehet bualli””.

Bullstrofidon nenkupton qe drejtimi shkrimit ndryshon me faktin nga nis rreshti. Dmth, ne se mbarojme nje rresht se shkruari nga e djathta ne te majte, fillojme tjetrin nga e majta ne te djathte. Ne se shkruajme nga poshte lart, fillojme edhe shkrimin ne varesi te cepit te letres.

Ju e paski zgjidhur linearin B qe eshte sillabik (deri tani datohet si 1200-1500 pes nga akademite. Te shohim datimin qe do i beni ju ne liber), keni marre mundimin te na sqaroni se si migroi gjuha e shkruar e pellazgeve nga sillabike ne alfabetike dhe pse?

Po ashtu na sqaroni se si do ta hidhni poshte tezen qe rendit pellazgjishten me Thrakishten, gjuhet Balltike, edhe Rumanishten, por e vendos larg nga Hittitja juaj e dashur, Greqishtja, Italishtja, dhe gjuhet gjermanike. (Nuk eshte teza ime, por e akademive).

Mbase mund po ashtu te na sqaroni se i bashkoni te dhenat e meposhtme qe:
    • Mali Ides eshte vendlidja Zeusit
    • Mali Ides eshte ne Krete
    • Troja u ndertua ne malin e Ides
    • Troja eshte ne Turqi.

jo vetem iliaden qe nuk e njohke ....por nuk njohke as antikitetin .....po ta njihje nuk do flisje per greke te vjeter pasi greke te vjeter NUK KA....hidhi nje sy temes;historia 6 ..greket deri........!atije te kame shkruajtur se ç thote antikiteti edhe ç thone dijetaret e sotem.....nga e djathta ne te majte kane shkruajtur edhe etrusket edhe ketu ti lexove mbishkrimin e limnos ne fillim...po keshtu edhe vustrofidik kane shkruajtur etrusket.......ju nga i nxorret greke keto shkrime????kur vete greket i quajne te panjohura.........me larte e kame dhene mendimin time per malin Ida...........per linear b ne radhe te pare duhet te te kujtoj sekalendar vjetore te sakte para eres sone nuk kemi edhe ky kalendare ..imagjinues ështe krijuar sipas "kjo gjarje ështe me e vjeter so kjo gjarje......edhe ne se do permendnim vitet ato nuk shkruhen ashtu siç i shkruan ti..por seprapthi...1500-1200?vete dijetaret me me ze ne bote flasin per "diçka me te hershme se 1500".ndaj edhe qimja e flokut qe ke zene?Jakov Thomopulo...demetrio camarda....ne libra mij fletore ju a kane zbardhur çështjen e hitijes sime...si edhe vazhdimin ......merreni mundimin ti gjeni ti studjoni edhe te mesoni
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 11-10-2007 më 05:02

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    “Samothrakasit…thone qe ishin lindur ne ate vend ku nga Zeusi dhe Elektra (nje Atlantase) linden Dardanus, Jasoni dhe Harmonia, nga keta femije Dardanus, nje burre me plane te medha, ishte i pari qe u nis drejt Azise. Ky themeloi nje qytet te quajtur Dardanus, themeloi nje mbreteri qe shtrihej rreth e rreth qytetit Dardanus dhe qe u quajt TROJE ne koherat e mepasme….” Siculus

Dardani kishte nene Atlantidase (jo pellazge?)
    Zeusi i qe mbret Dadanise (pellazg)
    Dardani gjysmepellazg emrigron ne Azi
    Dardania e vetme (ajo e Dardanit)eshte ne Azi
    Troja eshte emertimi ri i qytetit te lashte te Dardanise
    Troja eshte Azi sepse e ka gjetur Shliemani
    Kultura pellazge e Dardanit njihet si hetite
    Kultura hetite nuk ka asgje te perbashket me ate ballkanike
    Kosova eshte vendbanim i ri, pa snje lidhje me Dardanine e lashte
    Nuk ka asnje gjetje ne bote qe e vendos Dardanine ne Azi
    Te gjithe popujt kane qene pellazge ne origjine
    Pra edhe greket dhe sllavet na dalin pellazge.

Me siper te kam skicuar se cfare mendoj une do te vertetoje libri tuaj, bazuar ne komentet qe keni bere ne forum. Sa me bukur te deshifromi shkrimet e lashta, aq me shume do ta thelloni vrimen historike ku e kane flakur popullin tim. Nuk mjafton t'i shash nga nena Budat. As ata nuk na shane nga nena, por na e bene ...andej.

Nuk mund t’ju uroj fat te mbare, nuk mundem!

faleminderit per fatin......por une nuk do heshte sepse dikush nuk e do fatin time te mbare......une do ti jape ato mendimet e mija ashtu siç i kuptoj une edhe botkuptimi ime....ndryshe do merrja mendimin e botes ,qe te vendoste ajo se ç mendoj une.....kjo do te thote menyre komuniste e te menduarit...kurse une shpresoj se jame demokrate edhe kame te drejte fjale....liri mendimi edhe veprimi......ne se e kame share nga nena Buden .....forumi ta fshij ate shkrime qe flete per nenen e tij....une nuk mbaje mende ta kem share ...edhe se kame per tradite te shaje te pandodhurit prezence......kame debatuar ashper po.....edhe me shprehjen "nuk do kishte b.... k......,per POLITIKANET ....PO,por jo per Buden pasi ai ka aq shume matriale te mbledhur i cili ështe i domosdoshem per historin tone.....edhe diku patjeter do duhet...vepra e tij....p sh enver hoxha ka thenë"jugosllavia ështe pjelle e fuqive te medha edhe si e tille do shperbehet nje dite"......pamvarsishte te zezave qe i beri kombit tone.....kjo thenie e zgjuar e tij doli ..edhe une e respektoj!.

Nuk dua te debatoj ne teori pasi teorirat jane gjithmon te kundershtueshme......p sh.....po te lexosh antikitetin me kujdes do vresh se libra te njejte qe kane shpetuar nga perkthime te ndryeshme kane ndryshime kontradiktore shume te medha....keshtu qe kjo na thote se u basarduan edhe nuk munde te merren per fakte te kryera ne histori..........historira te tilla bejne grekolatinet?????por patjeter qe njohurit mbi antikitetin nuk duhet te na mungojne sepse neper mijet tyre ne i afrohemi botkuptimit te lashte edhe mesojme te drejtelexojme mbishkrimet????

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    por une nuk do heshte sepse dikush nuk e do fatin time te mbare......une do ti jape ato mendimet e mija ashtu siç i kuptoj une edhe botkuptimi ime....ndryshe do merrja mendimin e botes ,qe te vendoste ajo se ç mendoj une.....kjo do te thote menyre komuniste e te menduarit...kurse une shpresoj se jame demokrate edhe kame te drejte fjale....liri mendimi edhe veprimi......
    Cdokush ka te drejte te flase dhe te shkruaje c'te doje. Po cdokush e di gjithashtu qe krijimet variojne nga ponografia dhe librat roze qe botohen me tonelate, tek ato pak vepra te ralla klasike qe jane gur themelesh ne zhanrin e tyre.

Ne se ju po diskutoni te shtoni numrin e fleteve te botura mbi perrallostorine, me falni per nderhyrjen. Per te njejten arsye, nuk e gjykoj te arsyeshme t'i pergjigjem komenteve te pastrukturura me lart te cilat nuk lidhen me asgje nga ato qe kam dhe per te cilat kam shkruar.

PS. Nuk njoh anetare te nderuar ose jo te nderuar te forumit. Respektoj mendimin e mrehte dhe thellesine e dijenise kudo qe shpalosen.
    Aeneas Dardanus

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    faleminderit per fatin......por une nuk do heshte sepse dikush nuk e do fatin time te mbare......une do ti jape ato mendimet e mija ashtu siç i kuptoj une edhe botkuptimi ime....ndryshe do merrja mendimin e botes ,qe te vendoste ajo se ç mendoj une.....kjo do te thote menyre komuniste e te menduarit...kurse une shpresoj se jame demokrate edhe kame te drejte fjale....liri mendimi edhe veprimi......ne se e kame share nga nena Buden .....forumi ta fshij ate shkrime qe flete per nenen e tij....une nuk mbaje mende ta kem share ...edhe se kame per tradite te shaje te pandodhurit prezence......kame debatuar ashper po.....edhe me shprehjen "nuk do kishte b.... k......,per POLITIKANET ....PO,por jo per Buden pasi ai ka aq shume matriale te mbledhur i cili ështe i domosdoshem per historin tone.....edhe diku patjeter do duhet...vepra e tij....p sh enver hoxha ka thenë"jugosllavia ështe pjelle e fuqive te medha edhe si e tille do shperbehet nje dite"......pamvarsishte te zezave qe i beri kombit tone.....kjo thenie e zgjuar e tij doli ..edhe une e respektoj!.

Nuk dua te debatoj ne teori pasi teorirat jane gjithmon te kundershtueshme......p sh.....po te lexosh antikitetin me kujdes do vresh se libra te njejte qe kane shpetuar nga perkthime te ndryeshme kane ndryshime kontradiktore shume te medha....keshtu qe kjo na thote se u basarduan edhe nuk munde te merren per fakte te kryera ne histori..........historira te tilla bejne grekolatinet?????por patjeter qe njohurit mbi antikitetin nuk duhet te na mungojne sepse neper mijet tyre ne i afrohemi botkuptimit te lashte edhe mesojme te drejtelexojme mbishkrimet????

Kesaj i thone Kosmopolitan i "vetdijeshem" jo jokomunizem. Te jesh kozmopolitan eshte e drejta jote ashtu si e Billos kawubojsit, te mundohesh te infektosh te tjeret me nje tip stili jetese qe mund ti pershtatet nje perandorie multietnike por jo popullit shqiptar qe ka nje identitet dhe nje kulture te percaktuar qarte dhe qe eshte munduar dhe po mundohet ta mbroj kjo eshte dicka qe duhet ndaluar, dhe duhet ndaluar me LIGJ, sic bejne dhe cifutet neper bote per kedo qe mohon historine e tyre dhe gjenocidin e tyre.

Dhe shif ku jane !!!!!!! - tani edhe alfabeti i pare i shpikur ndonjehere po na del Hebre...... greket e pellazget as qe kane me ze fare ne kapitull. Nese do te miren e shqiperise eshte njera gje, nese do te miren e vetes tende, per kohen ku jetojme tash, e theksoj per kohen ku jetojme tash atehere nuk do te miren e shqiperise. Shqiperia ka mbetur ashtu sic ishte ne kohen kur Noli dhe rilindasit e tjere po mundoheshin ta krijonin si shtet dhe ta mbronin. Tashme ka ardhur koha e nje rikrijimi tjeter, dhe me cdo rikrijim kemi dhe pasojat nga pas.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 11-10-2007 më 07:38
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

jo vetem iliaden qe nuk e njohke ....por nuk njohke as antikitetin .....po ta njihje nuk do flisje per greke te vjeter pasi greke te vjeter NUK KA....hidhi nje sy temes;historia 6 ..greket deri........!atije te kame shkruajtur se ç thote antikiteti edhe ç thone dijetaret e sotem.....nga e djathta ne te majte kane shkruajtur edhe etrusket edhe ketu ti lexove mbishkrimin e limnos ne fillim...po keshtu edhe vustrofidik kane shkruajtur etrusket.......ju nga i nxorret greke keto shkrime????kur vete greket i quajne te panjohura.........me larte e kame dhene mendimin time per malin Ida...........per linear b ne radhe te pare duhet te te kujtoj sekalendar vjetore te sakte para eres sone nuk kemi edhe ky kalendare ..imagjinues ështe krijuar sipas "kjo gjarje ështe me e vjeter so kjo gjarje......edhe ne se do permendnim vitet ato nuk shkruhen ashtu siç i shkruan ti..por seprapthi...1500-1200?vete dijetaret me me ze ne bote flasin per "diçka me te hershme se 1500".ndaj edhe qimja e flokut qe ke zene?Jakov Thomopulo...demetrio camarda....ne libra mij fletore ju a kane zbardhur çështjen e hitijes sime...si edhe vazhdimin ......merreni mundimin ti gjeni ti studjoni edhe te mesoni

Alfeko me duket se nuk e ke kuptuar thumbimin e Styx. Per ta bere me te qarte po e vecoj:

Mbase mund po ashtu te na sqaroni se i bashkoni te dhenat e meposhtme qe:

* Mali Ides eshte vendlidja Zeusit
    * Mali Ides eshte ne Krete
    * Troja u ndertua ne malin e Ides
    * Troja eshte ne Turqi.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

.................

..............................................
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •