Close
Faqja 14 prej 255 FillimFillim ... 412131415162464114 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 2545
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga Genesis Lexo Postimin
    Akoma me perrallat indoeuropiane ? Na shkrite pash nerin. E dini ju qe gjuha hipotetike indoeuropiane u hodh si hipoteze, po hipotetike nga Anglezet kur kolonizuan Indine ? E cme llafosni per ket gjuhe atehere nese nuk ka ekzistuar kurre ? Kjo eshte rremuja angleze me themel politik, por ndersa ju e shikoni historine ne kontestin e sotshem politik, psh sic e shikon Ismail Kadareja, qe thote hajde te kthehemi te gjithe ne Katolik, edhe pse ne jemi Apostolik, un dhe shume te tjere e shofin ne kontekstin origjinal-origjine historik pasi nuk kane interesa te terthorta me politiken e sotshme.

Ju e keni ngritur kalane mbrapsht, duke mos i rrespektuar edhe rregullat me te vjetra te inxhinjerise, dhe kerkoni te kuptoni mekanizmin e ndertimit te teorive te te tjereve ? Ky eshte debati qe mungon ne shqiperi. Te gjithe kerkojne "glory", karrike, akademira, por te rralle jane ato qe vendosin te verteten perpara cdo gjeje, qofte kur kjo e vertete vjen si forme pyetje per nje te vertete me te madhe.

Cfare ju shqeteson tek pyetja e Dardaneve, Atlanteve dhe Pellazgeve dhe lidhjet e tyre, qe mos t'i denjoni qofte dhe nje pergjigje semiindotekulturuar ?

po flasim ne gjuhen qe kuptojne dijetaret e sotem....................ke te drejte sepse une nuk e theksova mire...ose nuk e shpjegova mire ate qe doja te thoja...ndaj po e korrigjoj:NE SE VERTET MUNDEMI TE FLASIM PER INDOEVROPIANLLEQE....ATEHERE SHQIPJA ËSHTE MEMA E KESAJ GJUHE........besoj u kuptuam........ndryshe flasim per gjuhen e vetme te atoktonve persa kohe mundemi te njohim.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    o styx ...si u gdhive..mire je?

Njef zotrote ndonje gjuhe te shkruajtur edhe folur nga 2500 p e s deri me sote..............kjo ështe shqipja jone e vertetuar nga Jakov THomopulo 1933 si edhe shume dijetare evropian te kohes.......gjuha me e vjeter e lexuar edhe e folur deri me sote mbahet Kinezja nga 1500 p e s..................duke qene se asnje gjuhe tjeter evropiane aziatike edhe afrikane nuk lexohet ga keto kohe...duke qene se thomopulo nuk njihet nga budistet as demetrio camarda as maks myler as profesor pott.shqipja ështe lene ne heshtje edhe e harruar..............

ndaj drejtesishte flasim per memen e indoevropianes ...edhe jo per gjethet e fikut te profesor Budistit.

ketu e kishe hallin????mema ështe ajo qe polli gjuhet e tjera ..edhe kjo ështe shqipja e cila ne fazen e fundit te zhvillimit te saj polli qytetrimin Jonike edhe Etruske...nga ku grekolatinet adoptuan gjithçka?............dijetaret flasin per indoevropinizem......edhe dege te tij.........une thjeshe theme ...ne se ekziston si e vertet nje gje e tille...........pasi jane qindra mijra mbishkrime te lashta qe nuk jane lexuar akoma....ndaj teorira mbi perralla munde te quhen indoevropianlleqet???/

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga billy the kid Lexo Postimin
    çkemi?.....
    bill ...nuk kemi gje akoma............per linear a ...nuk mundemi te flasim akoma pasi me sa njohe ...akoma nuk jane pranuar te gjitha simbolet edhe leximi i tyre.

mundesh te na thuash dy fjale per Demetrio Camarda..pasi nuk gjendet liber ne shqipe edhe une e njohe nga shkrimet e te tjereve..................ky ka vertetuar se shqipja eshte gjuha e perendive.....per dijetaret e botes mbahet si themeluesi i filologjis shqipe........ne shqiperi nuk e lejojne budistat te botohet sepse ju prish ëndrrat e tyre me indoevropianlleqe e dega fiqesh??mundesh ta gjesh edhe te na japesh nje ide te shkurter nga FILOLOGU ARBERESH DEMETRIO CAMARDA????/

A mund te ngrihet kjo hipoteze:
    1.Trojanet jane Dardane
    2.Troja legjendare eshte kryeqendra e Dardaneve te vendosur ne ballkanin veriperendimor.
    3.Dardanet jane te paret qe zbuluan bakrin, filluan perpunimin e bronxit.
    4.Qyteterimi i tyre eshte ne lulezim deri ne shek XII p.e.s. (fusha te begata, detari, burime te bollshme zeheroresh etj.)
    ...(a eshte piramida e Bosnjes deshmi e ketij qyteterimi te sterlashte?!!!!)
    5.Fiset e tjera Hyllire te rajonit i shpallin lufte Dardaneve dhe mposhtin Trojen
    6.Doret jane Dardane
    7.Pas rreth 200 vitesh Doret te rimekembur (me perparesi ne arme dhe teknika luftarake) inkursojne ne jug duke pushtuar tere rajonin, deri ne Krete e Azi te Vogel.
    (si eshte e mundur qe "greqishtja e vjeter" ka me shume lidhje me dialektin geg sesa me ate tosk?!!!!)

Me falni se kam dale ca nga tema.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga augusta b Lexo Postimin
    cdo te thote ajo latinishtja qe ke shkruar?Ta provoj?
    Bellum omnium contra omnes...do te thote,lufte e te gjitheve kunder te gjitheve....kjo per ty augusta

tani do sqaroj diçka.YLLIR(babai i ilireve)ishte i biri i CADMUS dhe HARMONIA.
    CADMUS ishte mbret i TYRE dhe vellai i EUROPA(qe i dha emrin kontinentit).
    Babai i CADMUS ishte PHOENIX dhe babai i ketij te fundit ishte AGENOR.
    CADMUS themeloi qytetin e TEBES dhe akropolin e ketij qe ne origjinal quhet CADMEIA per nder te tij,CADMUS perpiloi te ashtuquajturin,alfabeti i fenikasve(phoenichian alphabet)(Herodotus,histories V 58)
    Pasardhesit e CADMUS sunduan TEBEN dhe TROJEN per shume e shume gjenerata,perfshire dhe kohen e luftes se TROJES.

Vini re Halla e YLLIR-IT (EUROPA) i dha emrin kontinentit.
    Po ju jap nje foto te nje vazoje......CADMUS lufton dragonin...kjo vazo gjendet ne LOUVRE
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Dua te pyes kompetentet...
    A mbanin Trojanet si kryeperendi Apollonin?
    Po fiset e tjera Hyllire a mbanin Zojsin "pellazgjik"?
    A eshte Zojsi me i vjeter se Apolloni apo e kunderta ?

Do ju lutesha ti permbahemi temen dhe te lihen menjeane thumbimet me njeri tjetrin. Anetaret qe jane te rinj dhe mbase nuk e dine mire sesi funksionon ky forum do i keshilloja me pare qe te lexojne dhe shfletojne temat e meparshme. Kontributi i disa anetareve qe marrin pjese dhe ne kete teme eshte i madh nder vite dhe ne mos respekti per emrin/nick te tyre atehere te mbahet respekti per diturine dhe bagazhin qe ofrojne. Kjo eshte teme qe 'fryhet' shume shpejt me materiale dhe do ju kerkoj me kembengulje qe te perqendrohemi vetem tek tema. Cdo koment tjeter nuk do lejohet. Fryrje te kota vetem sa e bejne temen te merzitshme. Ju lutem te mbahet parasysh kjo gje.

Citim Postuar më parë nga billy the kid
    Qe trojanet jane Dardane as nuk diskutohet.

Sipas mitit Troja u themelua nga Dardani i biri i Zeusit i cili i dha dhe emrin qytetit,Troja ne gjuhen ilire do te thote TOKE.......zeus do te thote Zot(gjuha Shqipe eshte e vetmja ne bote qe spjegon kete fjale) ne Greqisht Zot =teo. Ndersa per vend ndodhjen une besoj qe ka pasur te drejte Schliemann.
    Ti nuk je i vetmi qe ke kete mendim per Schlieman. As i pari dhe as i fundit. Po per nje moment mundohu te lexosh temen per Trojen ne forum dhe sidomos bej nje search per Schlieman dhe masakren qe i beri arkeologjise mbi Trojen. Troja e Schlieman eshte nje pallaver dhe gatim i stistur keq. Nuk do zgjasi edhe per shume kohe. Fatmiresisht historia sado ta manipulosh dhe ndryshosh vjen nje moment qe shfaqet ashtu si eshte.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    afelko,
    ....nje ghysem vrejtje te vogel; hekub-ja ishte nje Amazone, pra nuk und te themi se ishte dardane e ka mundesi qe edhe Hektori te kete trasheguar emrin nga dajet e tije apo kolonia amazoneve...nejse eshte kapitull tjeter...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2006
    Postime
    14
    atlantet jan fisi i taulantve fisi illyr dhe atlantida ka qene durrsi i sotem se greket nuk e krijuan qytetin e epidamosit por e pushtuan ja kjo eshte lidhja mes atlantve dhe dardanve kan qene te dy fise pellazgo illyre

emeri i hektorit do te thote ai qe heq keq dialk. geg hek-heq e po ta lezosh iliaden hektori eshte ai qe heq keq mas shumti e vret akili e se le me u varos ja pushtojne dhe shkatrojne atedheun...........................

Me ngadale Dorian me ngadale Deklaratat e medha kane nevoje per prova te forta. Le te mos i perzjejme gjerat ne kete teme dhe te fokusohemi tek germat dhe shkrimet.

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •