Close
Faqja 12 prej 17 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 167
    E shoh qe disa se paskan marre vesh fare arsyen e hapjes se temes.

Brooklyn tema nuk eshte hapur pse broshura ishte ne shqip/greqisht/anglisht. Eshte hapur pasi teksti ka falsfikime historike, spekullime dhe pasaktesi te qellimta.

Do ju lutesha qe nese nuk keni gje konkrete per temen, komentet e tjera ti beni privatisht me njeri tjetrin.

Citim Postuar më parë nga brooklyn2007
    Duket qe ne ate broshure ka qellime dashakeqese por qe nuk eshte nevoja per tu alarmuar jashte mase pasi sic po e riperseris disa here rradhazi Shqiperia ka halle te tjera per te zgjidhur dhe jo te merret me nje gomar pa shkolle si Bollano qe fare lehte behet vegel e qarqeve te erreta greke. Cdo gje tjeter ne Himare ne lidhje me shkollat greke dhe te drejten e gjuhes mua me duket mese normale. Cdo njeri ka te drejte te flase dhe te shkollohet ne gjuhen qe mendon se i pershtatet me mire. Jo po pensionet greke 300 euro, jo po privilegjet e Athines, per mua keto jane qaravitje kalamajsh. S'doni qe Greqia tu jape pensione? Atehere nenshkruani nje peticion qe qeveria shqiptare tu japi 300 euro ne muaj sepse barku ka nevoje per buke qe te haje.
    Perderisa broshura ka qellime dashakeqese, atehere pse nuk duhet "alarmuar jashte mase"? Shqiperia ka halle ashtu sic ka halle cdo vend dhe cdo shtet tjeter i botes, por kjo nuk mund te sherbeje si ure kalimi per ato qe i quan si "gomare pa shkolle".
    Po ne vazhdim per gjuhen dhe shkollat, me ben pershtypje fakti se sa me lehtesi pranoni qe "cdo njeri ka te drejte te flase dhe te shkollohet ne gjuhen qe mendon se i pershtatet me mire"!
    Kjo behet ne kurse private te gjuhes ose nese do te studjosh me tej, hidhu matane kufirit ne Greqi dhe rri 24 ore ne biblioteka.
    Ne cilin shtet ndodh kjo qe pretendon ti? Si funksionon aresimi atje ku jeton? Qytetaret a zgjedhin ti bejne mesimet ne ate gjuhe qe mendojne se ju pershtatet?
    Po, po dhe pensionet e turpit duhet te permenden dhe me force bie, sepse eshte nje marrezi tipike shqiptare. Kjo nuk vjen nga xhelozia, por kjo vjen nga perulja dhe nenshtrimi i turpshem dhe nga karakteri thellesisht i ulet i disa shqiptareve.
    Pse duhet te lejoje shteti shqiptar nje paturpesi te tille?
    Qeveria shqiptare s'ka pse t'ju jape atyre 300€ qe ta mbushin barkun dhe te na mbesin shqiptare te "ndershem"! Vetem per shqiptare te tille nuk ka nevoje askush!
    Vlera e pensionit rregullohet me ligj siper prinderit e mi ashtu dhe per ata barkpangopurit.
    Keto jane akte te turpshme dhe marrezira qe nuk ndodhin tek asnje popull tjeter!

Hidhuni nje sy faqeve te internetit te shteteve dhe popujve te ndryshem dhe ndoshta vetem ne kete faqe do te shihni nje perulje tipike te kolonistit ndaj kolonizatorit.
    Kolonist ne shtepine tende! As pare e as degjuar!
    Ndryshuar për herë të fundit nga DYDRINAS : 20-08-2007 më 16:48

Citim Postuar më parë nga Darius
    E shoh qe disa se paskan marre vesh fare arsyen e hapjes se temes.

Brooklyn tema nuk eshte hapur pse broshura ishte ne shqip/greqisht/anglisht. Eshte hapur pasi teksti ka falsfikime historike, spekullime dhe pasaktesi te qellimta.

Do ju lutesha qe nese nuk keni gje konkrete per temen, komentet e tjera ti beni privatisht me njeri tjetrin.

Nuk e di nese mu drejtove mua por mund te te them se e kuptova arsyen e hapjes se temes dhe po e ripostoj dhe njehere pergjigjen time e cila ndodhet ne pjesen e dyte te pergjigjes time paraardhese.

"Megjithate eshte shqetesuese qe historia e kesaj krahine ne broshuren e bashkise se Himares eshte me ndryshe se nga ce dime ne shqiptaret. Himara ndodhet ne territorin e Shqiperise dhe si e tille ka per detyre te zbatoje rregullat e shtetit shqiptar. Duket qe ne ate broshure ka qellime dashakeqese por qe nuk eshte nevoja per tu alarmuar jashte mase pasi sic po e riperseris disa here rradhazi Shqiperia ka halle te tjera per te zgjidhur dhe jo te merret me nje gomar pa shkolle si Bollano qe fare lehte behet vegel e qarqeve te erreta greke. Cdo gje tjeter ne Himare ne lidhje me shkollat greke dhe te drejten e gjuhes mua me duket mese normale. Cdo njeri ka te drejte te flase dhe te shkollohet ne gjuhen qe mendon se i pershtatet me mire. Jo po pensionet greke 300 euro, jo po privilegjet e Athines, per mua keto jane qaravitje kalamajsh. S'doni qe Greqia tu jape pensione? Atehere nenshkruani nje peticion qe qeveria shqiptare tu japi 300 euro ne muaj sepse barku ka nevoje per buke qe te haje"
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

DyDrinas, per te gjetur veprime dashakeqese kundra Shqiperise gjen sa te duash. Gjithe ceshtja eshte sa rendesi u duhen dhene atyre. Psh, a kishte veprim me praktik dhe dashakeqes se ato anijet greke te reres qe vinin e merrnin reren e bukur te Himares per plazhet greke?!! Dhe e gjithe kjo behej nen vezhgimin e qeveritareve shqiptare. U desh te behej publik ky skandal nga Top Channel Tv dhe tu bashkoheshin kercenimet e Himarioteve se do ti prisnin anijet me arme nese qeveria e Tiranes nuk bente dicka, qe te ndryshonin gjerat. Kjo po qe perben dicka per tu alarmuar me te madhe. Por kur nje person si Bollano nxjerr here pas here pacavure te zakonta nga goja nuk ka arsye pse te perpiqet qe te vehet ne faqet e para te gazetave shqiptare sic ndodh rendomte. Ti me kete gje i rrit rendesine nje problemi qe nuk egziston. Si perfundim hallet e nje shteti kane nje prioritet te caktuar dhe jo kot me kot. Nuk vehet Bollanoja me faqen e tij te internetit para mungeses se energjise elektrike, nivelit te larte te krimit, varferise se tejskajshme, rinise pa nje te ardhme etj.
    Ne lidhje me shkollat. Se kuptoj pse ato himarjote qe duan te mesojne greqisht nuk paskan te drejte te bejne nje gje te tille?!!. Perse valle shqiptaret e Malit te Zi (spo permend Kosoven meqenese disave s'do tu duket e drejte) paskan te drejte te arsimohen ne gjuhen e tyre dhe minoritaret greke jo?!! A nuk qenkan dhe himarjotet qytetare te barabarte te ketij shteti?!! Nuk ka hidhu matane kufirit ketu. Matane kufirit nuk eshte vendlindja e tyre. Ata kane lindur ne Himare (Shqiperi) dhe si te tille kane te drejte te gezojne te gjithe te drejtat natyrale dhe ligjore qe u takojne. Sa per dijeni, ketu ku jam une qytetaret shumice anglishtfoles kane te detyrueshme mesimin e spanjishtes ne shkolle te mesme edhe pse hispaniket legale ketu ne USA jane jo me shume se 10-15%.
    Serisht ne lidhje me pensionet. Nese shteti shqiptar nuk ka mundesi ti ushqeje qytetaret e saj atehere nuk i takon atij se kujt ia lypin buken qytetaret. Jeta nuk eshte vetem ATDHEDASHURI por edhe te biesh naten ne gjume me barkun plot, edhe tu japesh femijve te tu nje te ardhme me te mire, edhe te gezosh sa me shume te mira qe te ofron jeta. Nese per nje pjese te Himarjoteve pensionet greke dhe lehtesirat e emigrimit ne Greqi jane te nevojshme atehere une e ti kot sa harxhojme kohen qe flasim ketu sepse secili e di vet se cben per jeten e tij. Une nuk i morra lejen njeriut pse erdha ne Amerike dhe nese vendos te quaj veten ne fillim amerikan pastaj shqiptar. Sikurse nuk do ti marr lejen njeriut nese nderroj emrin apo fene ne te ardhmen. Keto te fundit nuk me bejne me pak shqiptare se te tjeret pasi shqiptar nuk behesh me fjale, por me veprime konkrete per vendin tend.
    Ndryshuar për herë të fundit nga brooklyn2007 : 20-08-2007 më 17:13

Une se marr vesh me manine e disave ketu per tu shtirur si kozmopolitane dhe internacionaliste. Ne USA mesohet spanjisht me detyrim pasi spanjishtja eshte gjuha e dyte zyrtare dhe ska vend aspak per krahasim.
    Po ne Shqiperi qe kur qenka bere greqishtja gjuha e dyte? Pastaj nuk besoj se problemi eshte me deshiren e disa minoritareve te mesojne gjuhen e tyre neper shkolla te vecanta. Dhe nuk i eshte mohuar kjo gje (ne kundershtim me shtypjen dhe mohimin e eger qe i eshte bere ne vendin fqinj gjuhes shqipe dhe te drejtes se shqiptareve aty per te mesuar gjuhen e memes ne shekuj). Por une kam problem kur hapet nje shkolle e tille dhe javen e pare te mesimit u mesohet nxenesve qe Shqiperia eshte Greqi. A e kupton ndryshimin ti? Parimet dhe normat njerezore, te drejtat e njeriut dhe standartet europiane jane fjale aktesh te ratifikuara dhe konventash qe pijne uje ne nje realitet Europian ku jane zhdukur prej kohesh (te pakten prej disa dhjetra vjetesh) konceptet e kufirit dhe pretendimet territoriale ndaj njeri tjetrit. Por nuk mund te jene dhe aq te lehta per tu praktikuar ne realitetin tone. Arsyet mos me bej ti them prape qe mos e kthejme kete teme ne perseritje te gjerave ore e cast.

Askush nuk jep llogari pse iken nga vendi i tij. Kjo eshte dicka personale dhe nuk ndikon ne jeten kolektive dhe as ne ate te vendit ne teresi. Edhe nderrimi i emrit eshte dicka personale dhe i perkasin personit qe i ben. Ndersa aktet antikombetare, tradhetia ndaj vendit tend ato jane gjera qe i perkasin te gjitheve qe cke me te.

Po e kujtoj edhe njehere tjeter: Kjo teme u hap per nje broshure qe ka perdhunuar te verteten historike. Duhet te mbetet ne kuadrin e asaj dhe jo te gjykimit te disa himarioteve apo shqiptareve te tjere.

Darius, me vjen keq qe tek pjesa me e madhe e shqipetareve egziston koncepti qe: "Po nuk mendove si masa e gjere atehere je i gabuar". Kesaj i thone shko ne ate drejtim qe shkon dhe kopeja. Faleminderit por une preferoj drejtim tjeter dhe kjo jo per ceshtje kozmopolitanizmi ose i te qenurit "modern", por per hir te mendimit demokratik dhe te lire qe duhet te karakterizoj gjithsecilin. Sa per informacionin tuaj, Spanjishtja nuk eshte gjuhe zyrtare ne USA (u desh te behej por nuk u be), madje ne USA nuk ka gjuhe zyrtare fare pasi as kushtetuta nuk e permend nje gje te tille. Por anglishtja pranohet si gjuha e perdorimit te perditshem (pervec Porto Rikos ku te dyja gjuhet jane zyrtare).

http://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_language

http://en.wikipedia.org/wiki/Languag..._United_States

Per ceshtjen e shkollave greke ku permenden gjera provokuese per Shqiperine ate e denoj dhe une por kjo sdo te thote se shkolla duhet te mbyllet pse nje gje e tille u tha. I takon shtetit shqiptar tu beje te qarte arsimtareve greke rregullat e shtetit.
    Gjithsesi sic e permende dhe vet me lart le te mos terhiqemi me gjera te tjera por te perqendrohemi tek tema. Serisht i mbetem asaj qe thashe me pare qe deformimi i historise nga ana e bashkise se Himares mbetet nje gje shqetesuese por jo ne ate nivel per te vene tellallin. Perpjekje ka pasur dhe do te kete nga ato segmente ekstremiste te shtetit grek per te hapur ketu ceshtje qe jane varrosur me kohe. Shqiptaret nga ana tjeter duhet te jene me gjakftohte ne reagimet e tyre.
    Ndryshuar për herë të fundit nga brooklyn2007 : 20-08-2007 më 17:42

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    .....Serisht i mbetem asaj qe thashe me pare qe deformimi i historise nga ana e bashkise se Himares mbetet nje gje shqetesuese por jo ne ate nivel per te vene tellallin. Perpjekje ka pasur dhe do te kete nga ato segmente ekstremiste te shtetit grek per te hapur ketu ceshtje qe jane varrosur me kohe. Shqiptaret nga ana tjeter duhet te jene me gjakftohte ne reagimet e tyre.
    Derformimi historise nuk qenka per te vene tellalin. Me rregull. Po per cfare kumtimesh e deshiron tellalin ti?

Shqiptaret duhet te jene me gjakftohte. Ne cilin kuptim? Ne ate qe Bollano nuk ka filluar ende, se ka edhe me per te bere? E njihkeni mire agjenden e Bollanos. Po ku e pate gjaknxehtesine e shiptareve, ne ate qe pranojne nje si Bollano dhe bejne sikur nuk degjojne gje, apo ne ate qe ca si ne kane mundesi te revoltohen ne...forum.

Me se fundi, mbaje mire me grekun qe te ka marre ne pune.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Wink

Citim Postuar më parë nga Styx

Me se fundi, mbaje mire me grekun qe te ka marre ne pune.

Kete se mora vesh fare po nejse. E para e punes, meqenese dolem tek historia, ate nuk e njohim as une e as ti dhe asnjeri me saktesi. Historia perhere eshte bere ne harmoni me politiken e kohes dhe rrethanat e saj. Me kete qe them nuk dua te mohoj aspak historine e Himares qe eshte dhe tema ne fjale por as nuk dua te bej rolin e kompetentit kot si disa ketu. Ajo qe po them, qe sic duket nuk po me kuptoni edhe pse po e perseris disa here, eshte se po u be qimja tra, ai trari do na bije ne koke dhe neve shqipetareve do te na vrasi dhe askend tjeter. Prandaj qe qimja mos behet tra prej verteti, duhet me perdorur pak me shume trute e kokes dhe me pak aftesite oratore. A ja ke bere ndonjehere pyetjen vetes ti dhe te tjere ketu "Si ka mundesi qe ne keto momente historike te shqiptareve dalin ne skene kukuvajka si Bollano?". Mundohu ti japesh njehere pergjigje te drejte kesaj pyetjeje dhe do shohim se c'fare eshte me e rendesishme sot per sot per shqiptaret. Ketu ka lidhje dhe ceshtja e gjakftohtesise.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    .... E para e punes, meqenese dolem tek historia, ate nuk e njohim as une e as ti dhe asnjeri me saktesi. Historia perhere eshte bere ne harmoni me politiken e kohes dhe rrethanat e saj.
    ...A ja ke bere ndonjehere pyetjen vetes ti dhe te tjere ketu "Si ka mundesi qe ne keto momente historike te shqiptareve dalin ne skene kukuvajka si Bollano?".

...Mundohu ti japesh njehere pergjigje te drejte kesaj pyetjeje dhe do shohim se c'fare eshte me e rendesishme sot per sot per shqiptaret. Ketu ka lidhje dhe ceshtja e gjakftohtesise.
    Tek a para, ajo qe nuk njihni eshte cfare quaj une kundrejt asaj qe ju quani histori. Une quaj histori ate qe ka ndodhur. Ju, quani ate qe eshte shkruar ne librat e shkolles greke te Himares. Dhe kete e mbeshtes ne fjaline e fundit te paragrafit te pare me lart te cituar nga posti juaj.

Postimi i dyte qe kam vendosur ne kete teme, permban disa pergjigje te pyetjes se perse Bollanet dalin ne skene ne kohen kritike kur luhet fati i Kosoves dhe e ardhmja e gjithe Shqiperise. Po i shtoj atij posti qe Himara nuk u duhet Grekeve sepse perfitojne 10 mije apo 10 banore himariote. Greku ka me shome banore se i duhen, dhe po t'i donte aq shume shqiptaret e "epirote" i trajtnte si mbreter ata qe ka brenda, per te oshur edhe te tjeret.

Himara u duhet grekeve sepse nentoka e saj mban celesin e fundit te arte te historine e vyer e te vjerre te kombit tone. Himara mban vendin ku lind dhe perendon dielli, mban shkembin ku gjended Holy Grail. Himara eshte krahu i feniksit, dhe stoli Atlasit.

Zoterote, pse mendon qe ka dale Bollano? Qe te te jape ty kenaqesi per te diskutuar dhe shkruar ne forum per te? Sigurisht qe Bollano nuk e di as vete pse ka dale, di vetem cfare i kane thene te beje. Po kupola politikes dhe e qishes greke e ka shume te qarte.

Ata nuk duan token tende per ta leruar dhe nxjerre perfitime. As per turizem. Ata duan te pervetesojne historine e tokes tende, artifaktet me aq vlere qe ju i shisni ose mbyllni syte kur shiten si te jene patate te bahceve tuaja. E ke pyetur ndonjehere veten se perse ekspansioni grek shkon deri me Shkumbin? Po qe Aegeg=Okeanos e di?

Dilni ketu me pafytyresi dhe tregoni gjakftohtesine, ju, qe per nje sharje te rendomte lokali, e ktheni fjalorin nga ana e kundert ndaj vellait tuaj te gjakut. Ju qe jeni mungesa e moralit, respektit dhe durimit. Ju qe i serviloseni te fuqishmit dhe shtypni te pambrojturin. Po sigurisht, faji kolektiv nuk eshte faj.

MA BASTA I BASTARDI!

By a lie, a man... annihilates his dignity as a man. - Immanuel Kant
    Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 21-08-2007 më 10:05
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Te befason se si qeveria shqiptare nuk merret me seriozisht me keso lloj levizje separatiste, antishqiptare, prapa te cilave qendron shteti grek.
    Pikerisht ketu dua te dal edhe une. Problemi nuk qendron tek shqiptaret qe jetojne ne Himare, por tek qeveria e republikes, e cila vendos sa here e me shume te mbylle syte e veshet perpara absurditeteve te magnitudave te tilla. Apatia e qeverise mund te mos nenkuptoje asgje, por eshte e papranueshme mbi te gjitha, ashtu sic eshte edhe apatia e popullit shqiptar. Nese ekzistojne predispozita ligjore per parandalimin e elementeve antishqiptare, si ky Bollano, atehere pse nuk ndermerren hapat e duhura? Nese nuk ekzistojne, atehere perse nuk dekretohen?

Besoj se eshte e pasakte te induktosh antishqiptarizmin e Bollanos mbi te gjithe popullin e Himares. Eshte e dhimbshme e verteta faktike qe ngjarjet antishqiptare te ndodhura ne Himare keto kater vitet e fundit perbejne nje absurditet te radhes, por eshte me e dhimbshme te veresh se burimi i ushqimit te ketyre idiotsirave eshte qeveria shqiptare.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Faqja 12 prej 17 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Rama rizgjidhet kryetar i bashkisë së Tiranës
    Nga Humdinger në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 564
    Postimi i Fundit: 27-07-2007, 23:08
  2. Rezultatet e zgjedhjeve vendore, 18 shkurt 2007
    Nga Albo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 137
    Postimi i Fundit: 12-06-2007, 18:16
  3. Kristo Frashëri: Dilema për Himarën
    Nga Qafir Arnaut në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-02-2006, 13:56
  4. Historia e Himarës Shqiptare
    Nga dodoni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 22-12-2004, 19:54
  5. Te Verteta Te Panjohura E Te Pathena Per Himaren
    Nga shendelli në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 11-05-2003, 13:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •