Rastesisht gjate postimit ne nje teme tjeter mbi Historine e Himares njeri nga anetaret e forumit solli ne teme nje pamflet te Guides Turistike te Himares
Ne brendesi te kesaj broshure ndohet informacioni mbi Himaren, ne aspektin historik, gjeografik dhe klimaterik. Por skandali qendron tek informacioni i paraqitur aty:
Dhe sidomos pjesa ketu poshte:
Kjo eshte pacavurja me e ulet qe kam lexuar ndonjehere ne gjuhen shqipe. Deri me sot kam shfletuar mijera pisllqe disinformuese mbi historine tone, perkatesine territoriale te zonave te caktuara, popullsine, kulturen, vete lashtesine... por te gjitha ne gjuhe te huaj. Eshte hera e pare qe lexoj nje dicka te tille ne shqip dhe aq me keq, hartuar dhe publikuar nga nje institucion shteteror.
Ja kush eshte burimi i shperndarjes se ketij informacioni antikombetar:
Pra nje institucion i Shtetit Shqiptar qe ben pjese ne territorin shqiptar, i perbere nga anetare te zgjedhur nga shtetas shqiptar dhe i detyruar deri ne kocke qe ti bindet dhe te zbatoje legjislacionin e shtetit shqiptar, behet organi kryesor ne aktin nga me te pashembellt antikombetar te kryer ndonjehere nga nje institucion publik. Me e keqja eshte qe kjo broshure eshte botuar ne vitin 2006, pra le te themi qe qarkullon lirshem prej nje viti dhe nuk kam degjuar apo lexuar as komentin me te vogel. Mos llogarisim pastaj protesten apo ndonje mase ligjore ndeshkimore ndaj autoreve te kesaj tradhetie kombetare.
Ky eshte nje lajm i turpshem qe duhet te pushtoje gjithe faqet shqiptare, gjithe internetin dhe ti bihen kembanave qe te degjoje i madh e i vogel. Ska turp me te madh sesa te shtrembrohet historia ne kete menyre. Ska turp me te madh qe nga brenda tokes shqiptare disa cibane te zgjedhur ne krye te nje institucioni shqiptar marrin guximin dhe shtrembrojne historine e tokes sone. Marrin guximin te hedhin helmin dhe disinformojne boten mbare mbi perkatesine territoriale dhe etnike te nje zone shqiptare.
Turp per ata qe e bene dhe akoma me turp per ata qe e kane pare dhe kane mbyllur sy e veshe.
Krijoni Kontakt