Close
Faqja 0 prej 17 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 167

Guida turistike mbi Himarën nga Bashkia Himarë

Rastesisht gjate postimit ne nje teme tjeter mbi Historine e Himares njeri nga anetaret e forumit solli ne teme nje pamflet te Guides Turistike te Himares

Ne brendesi te kesaj broshure ndohet informacioni mbi Himaren, ne aspektin historik, gjeografik dhe klimaterik. Por skandali qendron tek informacioni i paraqitur aty:

Dhe sidomos pjesa ketu poshte:

Kjo eshte pacavurja me e ulet qe kam lexuar ndonjehere ne gjuhen shqipe. Deri me sot kam shfletuar mijera pisllqe disinformuese mbi historine tone, perkatesine territoriale te zonave te caktuara, popullsine, kulturen, vete lashtesine... por te gjitha ne gjuhe te huaj. Eshte hera e pare qe lexoj nje dicka te tille ne shqip dhe aq me keq, hartuar dhe publikuar nga nje institucion shteteror.

Ja kush eshte burimi i shperndarjes se ketij informacioni antikombetar:

Pra nje institucion i Shtetit Shqiptar qe ben pjese ne territorin shqiptar, i perbere nga anetare te zgjedhur nga shtetas shqiptar dhe i detyruar deri ne kocke qe ti bindet dhe te zbatoje legjislacionin e shtetit shqiptar, behet organi kryesor ne aktin nga me te pashembellt antikombetar te kryer ndonjehere nga nje institucion publik. Me e keqja eshte qe kjo broshure eshte botuar ne vitin 2006, pra le te themi qe qarkullon lirshem prej nje viti dhe nuk kam degjuar apo lexuar as komentin me te vogel. Mos llogarisim pastaj protesten apo ndonje mase ligjore ndeshkimore ndaj autoreve te kesaj tradhetie kombetare.

Ky eshte nje lajm i turpshem qe duhet te pushtoje gjithe faqet shqiptare, gjithe internetin dhe ti bihen kembanave qe te degjoje i madh e i vogel. Ska turp me te madh sesa te shtrembrohet historia ne kete menyre. Ska turp me te madh qe nga brenda tokes shqiptare disa cibane te zgjedhur ne krye te nje institucioni shqiptar marrin guximin dhe shtrembrojne historine e tokes sone. Marrin guximin te hedhin helmin dhe disinformojne boten mbare mbi perkatesine territoriale dhe etnike te nje zone shqiptare.

Turp per ata qe e bene dhe akoma me turp per ata qe e kane pare dhe kane mbyllur sy e veshe.

Ja si mbeshtetet Bollano nga disa plehra te tjere te shitur per ca euro. Jam dakort qe 'nacionalizmi i rruges' nuk duhet te mbizoteroje ne mentalitetin tone si popull. Por antishqiptarizmi i rruges (madje ne kete rast ai i bashkise shqiptare te Himares) meriton nje pergjigje ligjore, pa llogaritur rrevolten e drejte te cdo shqiptari qe mund te lexoje kete pacavure qe kam postuar me siper.

Ja nje shembull tjeter i antishqiptarizmit qe po gelon dhe spo na ndergjegjeson ende: Himara - Χειμάρρα - Chimera

Ndersa kjo eshte faqja hyrese e broshes te cilen arrita e sigurova te plote. Ketu i nderuari kryetar i bashkise se qytetit shprehet se 85 % e popullsise se Himares kane gjuhe amtare greqishten, pra i bie qe 85 % e tyre te jene greke.

thundercloud Maska e eris1979
    Anëtarësuar
    29-05-2006
    Vendndodhja
    Durres
    Postime
    87
    Rreth nje muaj perpara pata rastin ta lexoj dhe une kete pacavure. Kam kohe qe i ndjek deklaratat dhe pacavuret si kjo te Bollanos dhe te zagareve te tij ne Himare, dhe me thene te drejten une nuk pres me asgje te mire prej tyre. Isha i pergatitur te lexoja plehra te tilla sepse ata qe i shkruajne jane maskarenj dhe poshtersia eshte profesioni i tyre. Megjithate i dergova nje e-mail te shkurter te pershkuar nga vetepermbajtja, te cilin po e publikoj dhe ketu, sebashku me pergjigjen qe mora prej tyre.
    p.s. ne fillim do lexoni pergjigjen dhe me poshte eshte teksti im.

Da: Himara.eu

A: eris-gj@libero.it Cc:

Oggetto: Re: nje konstatim Ricevuto il: 16/07/07 11:30

Z. Gjermemi,

juve qe keni lexuar aq e aq libra per Himaren, te cilat nuk ju a mohojme, do te dini se cdo liber ka edhe autorin e tij. Ne kete liber qe lexuat tek website-i yne shkruhet ne fund "U botua nga Bashkia e Himares". Gjithashtu, ne faqen e dyte firmoset nga Kryetari i Bashkise se Himares Vasillaq Bollano, i cili sapo u zjodh per here te dyte nga populli i Himares me menyre demokratike.
    Persa na takon neve, ne hyrje te website-it tone shkrruajme "nje pjese e permbajtjes dhe temave te web site (kryesisht material fotografik, harta, artikuj, lajme, etj.) jane kontribute nga persona te tjere dhe paraqiten ne web site me autorizimin e tyre. Ne kete rast, paraqiten detajet e kontribuesit qe shoqerojne informacionin cdo here qe lancohet.". Keto te gjitha jane te shkruajtura ne website Z. Gjermeni.
    Dhe se fundi, do te desherinonim t'ju theksojme se Website-i www.himara.eu ESHTE NJE INICIATIVE PERSONALE.

Ju feleminderit per mirekuptimin dhe karkakterizimin qe beni!

On 7/14/07, eris-gj@libero.it < eris-gj@libero.it> wrote:
    Pershnedetje!
    Une quhen Eris Gjermeni dhe mund te them se e njoh deri diku historine e zones se Himares. Kam studiuar Gjuhe dhe Letersi dhe kam lexuar gjithcka qe kam mundur te gjej mbi Himaren dhe e kam vizituar ate disa here. Megjithate duke lexuar ne faqet e web site tuaj me vjen nder mend nje shprehje e ish presidentit polak Les Valesa qe thoshte se komunistet me te keqinj jane komunistet antikomuniste. Ne rastin e zoterinjve qe kane ndertuar kete web site do te shkonte me per mbare "shqiptaret me te keqinj jane shqiptaret antishqiptare". Mirembetshi zoterinj. Uroj qe te pakten ju te ndiheni mire midis deformimeve tuaja historike.

------------------------------------------------------
    Scegli infostrada: ADSL gratis per tutta l'estate e telefoni senza canone Telecom
    http://click.libero.it/infostrada
    I came so far for beauty
    I left so much behind

Ndersa fotoja me poshte i perket faqes me numer 11 ne broshure. E lexova te gjithen me vemendje dhe perfundimisht kam bindjen se nuk eshte shkruar nga shqiptar. Teksti ka gabime qesharake drejtshkrimore, greqizma dhe pasaktesi skandaloze. Broshura eshte hartuar nga grek, eshte shqiperuar nga grek dhe eshte botuar nga grek.

zhapik buster Maska e drity
    Anëtarësuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Ne qofte se sot ne epoken e informacionit ndodhin keto fallcifikime historike, imagjinoni se çfare kane bere shekujt e shkuar.
    When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Nuk funksionon shteti! Prandaj keto plehra bejne si te duan!
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

Canna-log Maska e Artson
    Anëtarësuar
    24-07-2007
    Vendndodhja
    Loading...
    Postime
    416
    Para nje jave kemi kaluar ne Himare dhe nje dyqanxhi shqiptar na filste greqisht nderkohe qe ne porosisnin ne shqip.

Pastaj i futem nje te peshtyre ne surrat dhe u larguam me kengen e Etno Engjujt- Albanian.

Faji e ka shteti Shqiptar qe eshte thuajse inekzistent atje.

Nqs kalon nje vije urrejtje ne zemren time, ajo eshte totalisht per greket dhe gjithe dashamiresit e tyre.

Ptuuuuuuuuuuu !
    Kur jam rrethuar nga njerëz të vegjël s'ndjej madhështi, por mjerim! M.Roçi

Desert Fox Maska e bayern
    Anëtarësuar
    12-06-2002
    Postime
    3,030
    Ca mvtin pret Sal avdalli me kete legenin Bollano aman?
    Te kishte ndodh ne Greqi nje akt i tille do ishin pushuar nga puna me mic e me mac.
    Ah qe sma japin mu ate pushtetin ne dore se ja rripja lekuren edhe e dogjja me krype ket plenen. Si nuk doli nji burre shteti a nji organizate e tipit Cosa Nostra ti veje bomben poshte zyres ktij qoftelargut aman.
    But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Po populli shqiptar ca po ben? te shkojme atje e t'i japim nje mesim te mire ketij kokedaulles!

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Pershendetje

Me duket se po indinjoheni kot. Te gjithe e dine se Bollano nuk eshte as grek e jo me te jete dhe ndonje njeri me rendesi. Kjo lloj loje qe behet eshte thjesht provokim sepse ka literature pa fund qe tregon se kush jane shqiptaret. Problemi eshte qe shqiptaret te thone jemi shqiptare, te mos thone jemi greke.
    Bollanon, ashtu si thote ndonje ketu edhe muna ta rrahin apo ta vrasin fare. Po pastaj? Te ndertohet dhe nje bust ne mes te himares me "heroin" Bollano? Do dale nje shqiptar tjeter qe do marre dyfishin e lekeve qe merr ky surrat djeguri dhe do nise cdo gje nga e para.
    Une njoh hiariote qe ajne trima dhe shqiptare te vertete. Nukeshte himara greke.Per kete te jnei te sigurt. Himarjotet e vertete nuk flasin poshte e perpjete si grate e liga. Kur te vije dita nje llaf dine te thone ata. Por nuk eshte llaf eshte Vetetime, ashtu si ato te maleve.

Ja dhe nje harte e 1600 qe tregon se rezistenca shqiptare ka qene me kokforta ne perandorine osmane(jo ajo grekja se ajo kot e kishte emrin greke se luften e bene Lito hiti "Nakocarja" me shoke si Bocari, ky Hektor i ringjallur, apo Bubulina "djalli" me trimat hidrjote).

Shqiperia eshte e perjetshme

hajde shendet e te mira, se ketu paska me te vertet forumista te mbrekullueshem.

Faqja 0 prej 17 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Rama rizgjidhet kryetar i bashkisë së Tiranës
    Nga Humdinger në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 564
    Postimi i Fundit: 27-07-2007, 23:08
  2. Rezultatet e zgjedhjeve vendore, 18 shkurt 2007
    Nga Albo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 137
    Postimi i Fundit: 12-06-2007, 18:16
  3. Kristo Frashëri: Dilema për Himarën
    Nga Qafir Arnaut në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-02-2006, 13:56
  4. Historia e Himarës Shqiptare
    Nga dodoni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 22-12-2004, 19:54
  5. Te Verteta Te Panjohura E Te Pathena Per Himaren
    Nga shendelli në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 11-05-2003, 13:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •