Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    i/e regjistruar Maska e skipetar
    Anėtarėsuar
    07-12-2006
    Postime
    719

Arsyje Palidhje!

"
    Ju jeni pėrjashtuar nga forumi me kėtė arsye:
    Te thashe njehere dhe une dhe admini i forumit qe nuk lejohen karaktere neper shkrime. Kokfortesia te sjell masa perjashtuese.

Dita kur mund tė hyni pėrsėri nė forum: 14-07-2007, 17:00
    "
    |

il capitano Maska e SKAFISTI_VL
    Anėtarėsuar
    02-12-2003
    Vendndodhja
    n/a
    Postime
    24
    ehh lere lere ,mua ma kan bere reklamaxhi keta shefat ,biles kam dhe ban pergjithmone
    " proud to be an Interista "

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2007
    Vendndodhja
    Ne bote
    Postime
    192
    Skipetar, jeni kthyer i nderuar. Mire se erdhet.

Anėtarėsuar
    07-12-2006
    Postime
    719
    Citim Postuar mė parė nga SKAFISTI_VL
    ehh lere lere ,mua ma kan bere reklamaxhi keta shefat ,biles kam dhe ban pergjithmone
    SKAFISTI_VL |||

besoj se din me e dallu drejtorin pej udh'heqsit |||

sidoqofte ||| ktu nuk ki t'bojsh as me drejtora e as me udh'heqsa ||| ktu ki vecse enveruca - mbeturina t'kalumes si dojn me kon si Enver Hoxha po nuk kane aftesi e pushtet |||

po m'habite se qysh n'shkrime t'tyne - ku kuvenin vetmeveti se nuk lejojne menim nryshe - nuk e kan zbulu naj legen fluturus me janullumpirin si drejtus e perskej legenit t'grrithun A.D. - me skjarim se A.D. osht keqkuptu si "Anno Domini" kur n'te vertet osht shkurtes per "Albo e Darius" |

Anėtarėsuar
    07-12-2006
    Postime
    719
    Citim Postuar mė parė nga Gurracake
    Skipetar, jeni kthyer i nderuar. Mire se erdhet.
    mir' se t'gjeta Gurracake |||

po t'thom msheftaz mos me m'ni kta tjerte si t'lumte goja si m'the i nerum |||

vecse ruju mos ma prish nomin si e kom si i poshter ||| se kom ni se qikat i dojne djemte e poshter |

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2007
    Vendndodhja
    Ne bote
    Postime
    192
    Ha, ndaj meje keni qene krejt ne rregull.

.. Maska e km92
    Anėtarėsuar
    24-08-2005
    Vendndodhja
    Kumanovė
    Postime
    4,210
    Nuk e kuptoj se pse i ben keto ||| ne cdo shkrim tendin, nuk jane aspak terheqese nuk e di pse i perdore kaq shume..

nejse ti di

Citim Postuar mė parė nga skipetar
    SKAFISTI_VL |||

besoj se din me e dallu drejtorin pej udh'heqsit |||

sidoqofte ||| ktu nuk ki t'bojsh as me drejtora e as me udh'heqsa ||| ktu ki vecse enveruca - mbeturina t'kalumes si dojn me kon si Enver Hoxha po nuk kane aftesi e pushtet |||

po m'habite se qysh n'shkrime t'tyne - ku kuvenin vetmeveti se nuk lejojne menim nryshe - nuk e kan zbulu naj legen fluturus me janullumpirin si drejtus e perskej legenit t'grrithun A.D. - me skjarim se A.D. osht keqkuptu si "Anno Domini" kur n'te vertet osht shkurtes per "Albo e Darius" |
    Mesa shikoj une ti nuk vike mend. Atehere po ta rikujtoj dhe njehere publikisht se mbase keshtu te futet ne koke me mire. Arsyeja e perjashtimit tend eshte mbas injorimit total qe i bere kerkeses se adminit dhe times per mosperdorim te karaktereve te panevojshme neper shkrimet e tua. Me karakter te panevojshem kam parasysh ate qe kam bere me te zeze ne citimin e shkrimit tend ose po ta theksoj edhe njehere tjeter: |||. Perdorimi i ketyre vizave komplet pa kuptim dhe pa vend u be arsyeja e perjashtimit tend. Ndonese u keshillove disa here, ti nuk ja vure veshin asnje fjale te thene nga drejtuesit e forumit dhe vazhdove me koken tende. Nqs ty nuk te pelqejne rregullat dhe do te besh si do ti atehere po te kujtoj edhe njehere tjeter qe ky forum nuk ben sic do skiptari apo x apo y. Ben sic thote ajo rregullore dhe sic kerkojne drejtuesit e tij qe te rrespektohen rregullat.

Po ta them perseri: Ne rast se edhe mbas ketij shkrimi vazhdon me te njejten menyre injoruese atehere demin do ja besh vetes. Kokfortesia meriton vetem nje pergjigje, qe eshte PERJASHTIMI.

Anėtarėsuar
    07-12-2006
    Postime
    719
    Citim Postuar mė parė nga Darius
    Mesa shikoj une ti nuk vike mend. Atehere po ta rikujtoj dhe njehere publikisht se mbase keshtu te futet ne koke me mire. Arsyeja e perjashtimit tend eshte mbas injorimit total qe i bere kerkeses se adminit dhe times per mosperdorim te karaktereve te panevojshme neper shkrimet e tua. Me karakter te panevojshem kam parasysh ate qe kam bere me te zeze ne citimin e shkrimit tend ose po ta theksoj edhe njehere tjeter: |||. Perdorimi i ketyre vizave komplet pa kuptim dhe pa vend u be arsyeja e perjashtimit tend. Ndonese u keshillove disa here, ti nuk ja vure veshin asnje fjale te thene nga drejtuesit e forumit dhe vazhdove me koken tende.
    futi vetit n'kry cka t'dush ||| vecse le pak ven per me i fut n'kry kto t'verteta publike ||| kerkesat si m'u bon per mosperdorim t'ktyne shejave "|||" ishin si kunerpergjigje n'teme si e nisa une si kshille/vrejtje http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=82998 ||| kerkesat m'u bon mas permi 100 shkrimeve si i kisha shkru n'te njejten mnyre pergjat disa mujve |||

tash e shoh se sapo i kini fshi shkrime e mija ku e sqaroj se pse i perdori kto sheja - per me u pa haptaz se nuk i permahna parimeve per shkrim t'Gjuhse Shqipe |||

osht kon shkrimi #12 te tema "Mbi Drejtshkrimin e Gjuhes Shqipe" - nen "Gjuha Shqipe" te "Ēėshtja kombėtare" |||

kjo teme ish myll

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=82998

e po shtoj dicka n'ket teme t'pershtatshme masi ish permen mnyra e t'shkrumit tem |||

rreziku nuk vjen pej atyne sikur une qe haptaz shihet se ktu nuk i permahna parimeve per shkrim t'Gjuhse Shqipe - ktu i permahna vecse parimit si mej shkru vecse fjalte Shqipe ||| po rreziku vjen pej atyne si munohen me i msu tjerte per parime t'shkrimit t'Gjuhse Shqipe kur edhe vet nuk i dijne ||| ose munohen me i msu tjerte me parime si i sherbejn asgjesimit e jo njesimit t'Gjuhse Shqipe |||

kush i lexon shkrimet e mija besoj se e kupton se jon shkrime 'atyperaty' thjeshte sa me e percjell naj menim ||| ktu i kom kushtu randsi permajtjes t'shkrimeve e jo mnyrse t'shkrumit ||| kush i lexon shkrimet e mija e din se nuk jom tuj e lujte rolin e prindit e as t'msusit per me ja msu Gjuhen Shqipe najkuj ktu |||

n'tjetren one jon do te vet'thirrun gjuhtare ktu si nuk jan te afte per Gjuhe Shqipe sa me ju shite men tjerve ||| per shemull ||| kjo teme osht gati kulmi i dyftyrsise sa i perket Gjuhes Shqipe n'ket kuven ||| sidomos shkrimi i funit ku sqarohet se Gjuha Shqipe i ka tridhet-e-gjashte (36) gerrma po nuk shfrytzohen ato gerrma as ne ate shkrim ||| shemulli i tjeter si osht kulmi i dyftyrsise sa i perket Gjuhes Shqipe n'ket kuven osht Albo me kultin e tij Janullumpirian ||| Janullumpiri osht vazhdimsi e atyne si e kan helmu Naum Veqilharqin e si e kan therr Papa Kristo Negovanin ||| pra ||| Albo me ket kuven i sherben kultit Janullumpirian si lkur e kingjit ||| pej kti kulti vjen rreziku ma i madh i asgjesimit t'Shqipes ||| fillimisht shkruhet e folet Shqip tuj u perdor Sintaksa e greqishtes ||| masnej gerrmat Shqipe zavendsohen me gerrma greke ||| edhe n'fun menojne me e perhap shkrimin e t'folmen greqisht neper krejt Shqipni sikur si folet e shkruhet n'Kishen Ortodokse Shqiptare t'pushtume pej kultit Janullumpirian |||

per fun po e perseris se ktu shkruj tuj kushtu randsi permajtjes e jo mnyrse t'shkrimit ||| po shtoj se per kush don me e msu Gjuhen Shqipe letrare duhet me shku n'biblioteke - si kudo n'Bote ka libra Shqip ||| pernryshe pej faqeve t'Internetit e TV e radio Shqiptare metni gjysa sa i perket Gjuhse ||| se ka gjuhtare te vet'thirrun si ktu si nuk din me ju pergjigj ni pytje si po e perseris pej ni shkrimi tjeter ||| vecse tash po ju drejtona pikerisht
    Borix e Albo e Darius
    si permensh ||| pra ||| pa i dytsu pej naj libri mej rreshtu mnyrat e foljeve? |
    masnej ka pasu shkrimi i Borix - si tash osht shkrimi #12 |||

Citim Postuar mė parė nga Borix
    E shoh te nevojshme te nxjerr ne pah disa shprehje nga postimi me lart:

mnyra e t'shkrumit tem [...] une qe haptaz shihet se ktu nuk i permahna parimeve [...] kush i lexon shkrimet e mija [...] i kom kushtu randsi permajtjes [...] kush i lexon shkrimet e mija [...] se ktu shkruj tuj kushtu randsi permajtjes [...].

Skipetar, ti ke perdorur veten e pare per te argumentuar faktin se une (dhe te tjere) nuk duhet te diskutojme mbi drejtshkrimin e gjuhes sone shqipe, duke theksuar karakteristika qe ty nuk te pelqejne. Me pak fjale, ti ke ekspozuar mospelqimet, dhe nisur nga preferencat personale, argumenton se jane gabim, sepse nuk te shkojne per shtat ty. Kjo lineance argumentimi i apelon injorances ne menyren mė literale, sepse bazohet ne pelqime personale, te cilat nuk jane universalisht te pranueshme si evidenca. Eshte njelloj si te pohosh se "Mua me duken teper perfekte Piramidat e Egjiptit, prandaj pa asnje dyshim them se i kane ndertuar alienet." Fakti qe ty te duken "perfekte" nuk do te thote se nuk i ka ndertuar njeriu, apo se edhe Borixit i duken perfekte. Por ti nisesh nga mungesa e dijes, e njohurise dhe e mosbesimit personal, dhe deklaron nje pelqimin tend si nje argument te prere universal. Kjo, zoteri, eshte nje nga vecorite me te padukshme te injorances, sepse eshte pjelle e nje bindje personale te patestuar per shkallen e vertetesise se saj. Ky eshte po aq i pranueshem nga ana ime, sa c'eshte i pranueshem zevendesimi i shenjave te pikesimit me tre vijeza vertikale nga ana e gjuhetarit shqiptar!

Mė tej, me nje kembengulje aspak te shendoshe, kam vene re se ti vazhdon te atakosh anetare specifike te ketij forumi, duke i cilesuar disa me lloje te ndryshme epitetesh. Kjo eshte nje semundje qe buron ose nga mungesa e kultures, ose nga mungesa e deshires per ta shpalosur ate kulture qe zoteron. Ne te vertete, kjo buron sepse ty nuk te pelqen ta pranosh faktin e te qenit jo gjithnje i sakte dhe i ditur, duke harruar se kjo metode e jotja eshte nje forme tjeter e apelit ndaj injorances. Asnje nuk eshte me i dituri dhe me i mencuri, por nese flasim ne terma relative, njeriu mundohet te zgjeroje dijen e tij duke mesuar nga te tjeret, nga korrigjimet e te tjereve, dhe nga gabimet e tyre njekohesisht.

Si perfundim, verej qe je edhe atdhetar i larte. Prandaj, te keshilloj te marresh mundimin per te shkruar nje gjuhe te paster shqipe, me rregullat e saj drejtshkrimore, per ta ushqyer me tej atdhetarizmin tend. Sigurisht, nuk po te ndaloj te perdoresh dialektin tend - ai eshte nje pjese e pandashme e gjuhes sone - sepse nuk kam asnje te drejte. Por, per sa kohe qe fillon te besh lojra fjalesh dhe te ofendosh anetare te tjere me nje fryme te semure, une kete nuk mund ta pranoj as nga ty, as nga kushdo qofte!
    edhe ni pergjigje e jemja si e ka pas #19 |||

Borix |||

permajtja e shkrimit tond nuk pat kuptim pervecse e vrejta se u munove me i perdor ligjet e logjikse me deshmu dicka ||| po cka dashte me deshmu met e ditne vec per ty |||

une n'shkrim tem - t'shkrum n'veten e pare masi e perfaqsoj vetveten - ktu e shtjellova t'verteten se ju me disa tjere ktu po delni dyftyrsa kur po ligjeroni per Gjuhe Shqipe ||| shembulli i jem nuk pat lidhje me cka m'pershtatet mue po me t'vertet ||| pra ||| Gjuha Shqipe i ka 36 gerrma si mu pershtat mue e si jo ||| ju po ligjeroni per Drejtshkrim t'Gjuhse Shqipe e as Abetaren e Shqipes nuk pe neroni |||

po i boj rresht do fjale si i gjeta n'shkrimin tond t'funit* ||| per 9 pej 10 pej ktyne fjalve besoj se i din me i shkru n'Shqip - vecse zgedh me perdor fjale t'gjuhve t'huja me kallxu se din gjuhe t'huja ||| tuj u munu me shite men prape permajtja e shkrimit tond po hjek sikur kur po munohesh me kallxu si e din logjiken e po metesh n'to pa kuptim ||| gjithashtu len pershtypjen se i perdor fjalte e huja se te perngjan se e omelcojne shkrimin ||| se per shemull ||| niher e perdor fjalen "karakteristika" e mas do rreshtave shkrun "vecori" |||

*
    argumentuar |||

diskutojme |||

karakteristika |||

eskpozuar |||

preferencat |||

lineance |||

apelon |||

injorances |||

literale |||

personale |||

universalisht |||

evidenca |||

perfekte |||

fakti |||

alienet |||

deklaron |||

atakosh |||

anetare |||

specifike |||

forumi |||

epitetesh |||

metode |||

terma |||

relative |||

korrigjimet |||

rregullat |||

dialektin |||

ofendosh |||

|||

une nuk jom gjuhtar Shqiptar ||| po ju si po vet'thirrni gjuhtare hjekni kto tri vijezat e mija pej atyne fjalve nalte e shtoni cfardo sheja t'piksimit ||| ato fjale prape se prape nuk bohen Shqipe |
    e vlen me u shenu si Borix masnej e kish nis ni teme n'veti "Argumenti dhe Argumentimi" - te nentema "Kulturė demokratike" te "Kultura" - per me deshmu se e din logjiken |||

ajo teme e paraqet mas mirti kuvenimin vetmeveti qysh e kini n'deshire ju enverucat ||| fune e kry krejt vecse shkrime t'Borix ||| edhe n'libra t'filozofave ma t'mdhaj si jon mar ton jeten me kso pune jepen burime t'dhanave e deshmi - matematikore ||| po ju pe deshmoni si e kini t'ngjit enverizmin n'gjene ||| juve jau mer menja se edhe menen muni me jau drejtu njerzve - edhe me menu se krejt gjanat jon t'zbulume pej juve ||| edhepse kurgjo origjinale nuk ka n'naj shkrim t'juvin |||

Citim Postuar mė parė nga Darius
    Nqs ty nuk te pelqejne rregullat dhe do te besh si do ti atehere po te kujtoj edhe njehere tjeter qe ky forum nuk ben sic do skiptari apo x apo y. Ben sic thote ajo rregullore dhe sic kerkojne drejtuesit e tij qe te rrespektohen rregullat.

Po ta them perseri: Ne rast se edhe mbas ketij shkrimi vazhdon me te njejten menyre injoruese atehere demin do ja besh vetes. Kokfortesia meriton vetem nje pergjigje, qe eshte PERJASHTIMI.
    prap metet arsyje palidhje PERJASHTIMI i jem se po mshtetet n'parime t'vecanta si kokan t'mshefta e vlejne vec per mue |

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    e vlen me u shenu si Borix masnej e kish nis ni teme n'veti "Argumenti dhe Argumentimi" - te nentema "Kulturė demokratike" te "Kultura" - per me deshmu se e din logjiken ||| ajo teme e paraqet mas mirti kuvenimin vetmeveti qysh e kini n'deshire ju enverucat ||| fune e kry krejt vecse shkrime t'Borix ||| edhe n'libra t'filozofave ma t'mdhaj si jon mar ton jeten me kso pune jepen burime t'dhanave e deshmi - matematikore ||| po ju pe deshmoni si e kini t'ngjit enverizmin n'gjene ||| juve jau mer menja se edhe menen muni me jau drejtu njerzve - edhe me menu se krejt gjanat jon t'zbulume pej juve ||| edhepse kurgjo origjinale nuk ka n'naj shkrim t'juvin |||
    Sidoqofte, me behet qefi qe i ke hedhur nje sy. Nuk te ben keq, ne fund te fundit, se nuk jane shpikjet e mia. Por, shoh qe nuk i ke kuptuar mire ato shkrime. Ky eshte problemi yt, pasoje e kesaj kembengulje te semure akute qe shfaq vend e pa vend. Sigurisht, nuk e kuptoj ku qendron lidhja e temes qe kam hapur une me kete verejtje tenden. Mos valle po kerkon argumenta ne favor te perdorimit te karaktereve vertikale? Po te ndihmoj, po te jap nje argument te fuqishem. Thuaji adminve e smodeve se: "...me jane prishur tastet e shenjave te pikesimit. Nuk mund te blej nje tastjere te re, prandaj detyrohem te perdor tre vijeza vertikale ne vend te presjeve dhe nje vijes vertiakale kur me mbaron mendimi. Ju lutem, me kuptoni drejt." Besoj se argument me te pacenueshem se ky nuk ke ku gjen.

Thene keto, nese ke ndonje mendim origjinal, je i mirepritur ta shprehesh. Por, per sa kohe qe me permend emrin, domosdoshmerisht do te ballafaqohesh me mua.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Inva Mula
    Nga Brari nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 94
    Postimi i Fundit: 22-07-2022, 19:16
  2. Feja dhe jeta shqiptare
    Nga Albo nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 25-08-2008, 19:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •