Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 67
    Larguar Maska e lone_star
    Anėtarėsuar
    13-08-2003
    Vendndodhja
    Houston, TX
    Postime
    222
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi Lexo Postimin
    Aspak nuk me duket e pabesueshme, por do te ftoja te shkoje ne vendet islamike dhe te mbaroje fakultetet dhe te shihje me konkretisht se cdo te thote te jetosh me regullat e islamit, ne islam.
    Po patjeter sepse sipas teje vend islamik eshte vetem Afganistani dhe Arabia Saudite kurse vende te krishtera jane vetem Sh.B.A dhe evropa perendimore!!?

Apo jo?

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    @ darius: ne gjermani ka 5700 te konvertuar. Fatkeqesisht kjo shifer eshte e vertete. Ne shumicen e rasteve jane konvertime ne saje te martesave me qytetare gjerman me baze familjare turke ose arabe ne pergjithsi.

@all:
    Per cfare po diskutohet? per numrin e madh te besimtareve te nje feje apo nej tjetre? lol

Kjo tregon edhe nje here se asnje prej jush nuk ka lexuar ato libra ne te cilet besoni. Si ne bibel si ne kuran thuhet se numri i besimtareve ne ditet e fundit do te ulet e jo do te ngrihet

Sipas kesaj teorie i bie se feja me numrin me te madh te besimtareve te mos jete e verteta
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

Volter.... Maska e Goldanitus
    Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Me vjen keq se e lexon jo drejt shkrimin tim. nuk kam thene se ti je pjese e irakut, por kam thene se, shqiptaret nuk jane as irak dhe as iran, qe te hane dokra te tilla te ginjeshtra. Feja silame sot ne bote, nuk po mer asnje rritje, ashtu sic ju pretendoni. Arsyeja se perse bota sot eshte fokusuar mbi doktrinen islame, eshte per rrezikun serioz qe sjell fenomeni islam ne boten e qyteteruar dhe te cilvilizuar. Pra askush nuk ka nderment ti kushtoje vemendje filozofise islame, sepse ajo eshte e dukshme permes veprave qe kryejne islamiste sot , ku nje grup njerzish, te cilet veteksplozohen duke vrare mijera te pafajshem, pretendojne se jene per paqen dhe dashurine harmonike midis njerzve!!! Pra veprat tuaja flasin qarte se cfare dhe ku ju besoni.
    Mendoni se bota e qyteteruar do te lere mirqenien, dhe do te zgjedhe te haje buke perdhe dhe me duar, sic meson dhe praktikon islami???
    Mendoni se bota e qyteteruar do te mbylle universitetet dhe do te paise studentet me kallshe per te vrare vrare njeritjetirn si ne islam??
    Mendoni se bota e qyteteruar do te mbuloje gruan kembe e koke, si dhe ta mbylle ate ne shtepi ne mes te kater mureve??/
    Mendoni se bota e qyteteruar ne vend te paqes dhe prosperitetit, do ti mesoje njerzit simbas mesimit i slam, qe te vene bomba ne trup per te vrare njeritjetrin ku thelbi eshte xhihadi???
    Mendoni se bota e qyteteruar do te mbylle gjykatat dhe ligjet , duke vendosur diktaturen islame , dhe keshtu njerzit te besojne vetem ne islam se perndryshe te pritet koka?
    Ja pra ka me qindra shembuj ku bota e qyteteruar jo vetem qe nuk e pranon nje skllaveri te tille, por e lufton cfardo lloj besimi apo feje, e cila ne fokus ka shkatrimin dhe vrasjen e qyteterimit. Imagjinni per nje moment i nderuar Aerial, sikur neser te gdhihesh ne Iran apo indonezi, dhe se si do te te duket ndryshimi i jetes qe ti ben ne vendet perendimore ku ti mbase jeton. Une di te them se, Prova dhe vetem Prova te jep mundesine qe te flasesh te verteten. Provo jeten ne vendet ilsamike, dhe pasaj eja ti dhe te gjithe myslimanet e ketij forumi te tregojne se sa e bukur dhe e lumtur eshte jeta atje. Por me e keqja e ju shqiptareve, qe me zjarr perqafoni dhe shpallni islamin si nje fe te paqes, eshte se, ju fatkeqesisht kini zgjedhur te jetoni ne perendim, dhe jo ne vendet islamike,ku islami dhe gjithe miresite e tij jane ekzistente. I kam bere nje pyejte nje myslimani duk i thene: Perse nuk perzgjedh te emigrosh ne vendet islamike, ku je ploteisht i lire per te jetuar simbas kuranit dhe mesimeve te tij? Ja si ma tha ai: Atje ngorth per buke dhe jo me te fitosh ndonje leke. Po keshtu ju pyes te gjithe ju myslimaneve qe merni pjese ne kete diskutim se, perse juve jini te gjithe ne vendet perendimore???????? Perse i kini lene vendet e bekuara te islamit???? Perse nuk shkoni e te roni dhe te shikoni tamam se cdo te thote silam dhe regualla te islamit? Tani ju do te thoni , ne shkojme ne perendim se atje ka paqe, ka mundesi te medha ekonomike, ka mundesi te shkollojme femijet, ka mundesi per nje te ardhme me te mire, si dhe mundesira te tjera te cilat nuk i gjen dhe ne vendin tend. Natyrisht kjo eshte e vertete dhe ju nuk mund ta mbuloni djellin me shoshe. Por pyetja e radhes eshte: Perse sipas jush , ai Allahu ku ju besoni ja ka dhene bekimin perendimit dhe jo vende islamike??? A mund te besosh se, Allahu i ka siguruar gjithshka te mire armiqve tij (dmth. perendimit) dhe juve qe e adhuroni nate e dite aq sa vrisni veten dhe e te pafajshmit, ju ka lene ne mizerje dhe shkatrim? A nuk jeni ne gjendje qe ti bene kete pyetje kaq te thejshte vetvetes??? Ja pra fakti eshte kokeforte dhe ju nuk mund ta mohoni. Por, cfare ndodh me ju shqiptaret e islamizuar? Une mendoj se ju jeni te pandershem me vete veten tuaj. Ju e megjithse e urreni pa shkak Perendimin, aktualisht jeni gati te jepni cdo gje, vetem per te jetuar ne Perendim. Perse? E para: sepes jeni hipokrite, dhe e dyta:sepse jeni mysliman vetem me goje dhe jo me vepra. Cfare mund te flas me tej per ju, kur ju vete nuk deshironi ti provoni konkretisht te mirat e islamit ne vendet i slamike ? Shkoni atje dhe provojeni, e me pas ejani e na sillni vidjot tuaja per ta pare konkretisht sesi ka veprua tek ju dhe familja juaj mresia e islamit. Prova eshte perfundimi i zgjidhjes.
    Deshmuesi ku po e dini ju se ne jemi musliman vetem me fjale dhe jo me vepra. Apo mos ndoshta ti po kontaktojshe me zotin. Muslimani ec rruges se Allahut, muslimani ben vetem ate qe ju ka lejuar Allahu dhe ate qe e thote Allahu. Katoliket jane ata qe po ia shkurtojne jetegjatesine botes. Katoliket jane ata qe po e vejne boten ne rrezik.
    Ti po thua se ne e urrejme perendimin. Kaq thjesht. Definoje me sakte kete fjali. Muslimanet e urrejne perendimin nga menyra se si besojne. Te gjithe ata te perendimit kane filluar te harrojne kush ishin dhe dalengadale te gjithe po shendrrohen ne te pafe-nga rruget e keqija qe po i marrin. Disa prej tyre edhe po konvertohen ne musliman sepse kane kuptuar rrugen e vertet. Po eshte perendimi ai qe po e e ve ne rrezik nje bote te tere. Ja per kete muslimanet e urrejne perendimin. Mirpo nuk do te thote gjdohere se me kend "te shoqerohesh si ai do te behesh"(tregom me kend rri, te tregoj kush je). Muslimanet ndoshta shkojne ne perendim per te punuar dhe per te fituar me shume mirpo ata kurr nuk hiqen nga rruga e Allahut. Muslimanet jane popuj paqesor. Po te mos i bene dem ndokush muslimaneve as muslimanet nuk i bejne dem atyre.

Nuk do te thote se te rrosh ne perendim nuk mud ti urresh ata te perendimit. Qdokush dhe qdo musliman shkon ne perendim sepse ka nje interes-deshiron te fitoje me shume. Une nuk di per ndonje shqiptar(islam) qe ka shkuar ne perendim per te mos fituar, pra nuk di per ndonje shqiptar qe ka shkuar ne perendim per te bere qejf. Te gjithe kane shkuar ne perendim sepse e kane interesin e tyre-kjo nuk eshte pandershmeri. Nuk eshte jonjerezore te rrish me dikend me ate qe ke shume mospajtime. Nuk eshte jonjerezore ta urresh dikend(edhe nese te ka bere shume te mira) dhe te jetosh ne nje vend me te, por jonjerezore eshte ti besh keq atij personi. Urrejtjen per ndonje person askush nuk mund ta ndaloje. Mdje as vet personi qe urren. Urejtja eshte nje gje e cila dominon ne boten tone, mirpo ajo urrejtje nuk duhet te manifestohet me vepra. Pra jonjerezore eshte te veprosh-te besh vepra te keqija, jonjerezore nuk eshte te urresh, por te manifestosh me vepra ate urretje. Jonjerezore dmth. nuk eshte urrejtja siq po thua ti.

Qod here ne debatin ne mes besimtareve te Jezusit dhe besimtareve te Allahut fitojne ata besimtare qe besojne ne Allahun. Ndoshta eshte pak veshtire dhe duhet sakrifica te rrosh sipas rruges se Kuranit dhe Allahut mirpo do te vije dita kur dikur do ta kesh shperblimin, ndoshta jo ne kete bote por ne boten tjeter.

Per sa i perket asaj qe 6 milion isalm konvertohen ne Jezusin qdo vjet, nuk eshte aspak e vertet. Une siq kam thene edhe me pare nje nder qeshtjet qe po e shqeteson Papen eshte se shume katolik po konvertohen ne besimtare islam. Keto statistika jane jo reale. Keto statistika jane te krijuara nga njerez te posaqem, qe ti bejne me dije se nr. i te krishtereve kinse po vjen duke u shtuar, dhe ne kete menyre besimtaret e Jezusit te kuptojne se besimi i tyre eshte rruga me drejt dhe jo rruga islame(duke u bazuar ne ate: nese islamet po konvertohen ne katolik, pse ne besimtaret e Jezusit te konvertohemi ne fene isalme, ne nje fe qe kinse po bie ne shifra.
    Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten

Citim Postuar mė parė nga BEHARI Lexo Postimin
    ke te drejt ,mase dhe ky link e konfirmon mese miri ate qe ti thua!!!!besoj kesaj rradhe nuk do e fshish !!!
    edhe kjo eshte emigrante??

http://www.youtube.com/watch?v=63OkUcim8M0
    Pash zotin o Behar mos e banalizoni keshtu diskutimin se jo seriozitet qe nuk i mbete me po as me shaka ska per t'a marre njeri. Ca me duhet mua Angela qe u kthye ne myslimane apo ai afgani qe donin ta denonin me vdekje se nga mysliman u be i krishtere... Une po flas ne pergjithesi per shifrat qe fryhen dhe ekzagjerohen sikur te ishin gure lumi. Lerini o vella njerezit rehat me keto idiotlliqet e konvertimeve se late kokrren e namit. Ca dreq fetaresh jeni ju kur urreni fene e tjetrit dhe mezi prisni qe ti ktheni te gjithe ne fene tuaj?

I qete Maska e BEHARI
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    sinqerisht me vjen mire qe me ne fund more mundimin te me drejtohesh mua nje here!!
    se pari une jam brenda temes besoj,pra nuk jam duke banalizuar asgje ne lidhje me linkun qe kam postuar,linkun e postova thjesht si argument per te ju mbushur mendjen disave qe flasin shume banalisht duke ofenduar dhe duke sjelle ketu shifra te rreme!!

une nuk dhash shifra per asnjeren pale,thjesht solla nje link dhe kaq!!

DARIUS!
    SI BURRAT DO KISHA QEF ME DITE NGA TI,MEQENSE NUK DASHKE ME BANALIZUAR DEBATIN,
    CFAR TE SHTYN TY QE ME FSHIN TE GJITHA POSTIMET E MIA??AQ ME TEPER QE NUK JANE ASPAK ME TENDENCE APO OFENDUESE NDAJ ASKUJT NE FORUM!!MADJE PARA CA DITESH ME PERJASHTOVE PA FARE MOTIVI!!?
    NEJSE UNE PO FLAS NDRYSHE NGA TY,NUK PO PERDOR GJUHEN TENDE,JO SE TI JE MODERATOR POR THJESHT NUK E KAM PER NATYRE TE FLASE BANALITETE APO TE FYEJ TE TJERET!
    PER MUA FSHIJ SA HER TE DUASH,PO DESHE DHE MUND TE ME PERJASHTOSH NGA FORUMI,SE KAM PROBLEM FARE!!

Po ta lexoje rregulloren e forumit do e kuptoje pse-ne. Ne kete nenforum (i protestaneve) nuk kane pse perzihen te tjeret. Kjo eshte nje rregullore qe aplikohet ne cdo nenforum fetar dhe ka nje arsye pse eshte caktuar keshtu. Shkrimet qe nuk i permbahen temes dhe nenforumit nuk mund te lihen pa u fshire. Nga ana tjeter kush thyen rregulloren e forumit, nuk respekton anetaret e tjere dhe anetaret e stafit merr si denim perjashtimin disa ditor.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga BEHARI Lexo Postimin
    ke te drejt ,mase dhe ky link e konfirmon mese miri ate qe ti thua!!!!besoj kesaj rradhe nuk do e fshish !!!
    edhe kjo eshte emigrante??

http://www.youtube.com/watch?v=63OkUcim8M0
    Mendoni se kjo bukuroshke eshte e gatshme te vere bomba ne trup dhe te behet kamikaz per Xhihdin e shenjte???

i/e regjistruar Maska e Aerial
    Anėtarėsuar
    03-07-2006
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    81
    I Pra le te ecim ne diskutime me te vlefshme dhe le ta ne gezoje fakti qe rreth 6miljon myslimane kthehen tek Krishti. Kjo nuk eshte fitore ku te mburet krishterizmit, kjo eshte fitore e Perendis, i cili dha Birin e tij te vetmelindur Zotin Krisht, qe te vdese ne kryq per te gjithe boten, edhe per myslimanet.
    Deshmues, diskutimet jane te hapura. Pse ty t'gezon ky fakt, shihet edhe prej pjeses se dyte edhe besimit tend.... une ma pare te pyeta veq per burimin e informacionit, hulumtimit - ckado qe ti deshmon per kte 6 milion!

Sa i perket jetes ne lindje/shtete muslimane, kjo eshte teme shume e gjere edhe as une as ti nuk do t'mundemi me drejtu. Mirepo te mirret si shembull ideal perendimi, prap do t'jete gabim.

Volter.... Maska e Goldanitus
    Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Po ta lexoje rregulloren e forumit do e kuptoje pse-ne. Ne kete nenforum (i protestaneve) nuk kane pse perzihen te tjeret. Kjo eshte nje rregullore qe aplikohet ne cdo nenforum fetar dhe ka nje arsye pse eshte caktuar keshtu. Shkrimet qe nuk i permbahen temes dhe nenforumit nuk mund te lihen pa u fshire. Nga ana tjeter kush thyen rregulloren e forumit, nuk respekton anetaret e tjere dhe anetaret e stafit merr si denim perjashtimin disa ditor.
    O Darius qfare po thua ti!! Ne kete forum qe e kam analizuar mire, me shume ka vizitore te perditshem se qe ka anetare, pra ne qdo moment numri i vizitoreve eshte dy apo trefish me i madh se numri i anetareve. Pra te hyje nje vizitore jo shume i informuar ne forumin shiqptar dhe te sheh temen-6 milion besimtare islam konvertohen ne besimtare te Jezsuit qdo vit pa pasur kurrfare deshmie apo prove se kjo eshte e vertet-kjo eshte jashte normales. Dhe ju moderatoret nuk po na lejoni qe ne t'a kundershtojme kete "informacion" dhe ta vertetojme me faktet qe disponojme qe se kjo nuk eshte gje tjeter veqse nje trillim, me te vertet eshte per plasur nga inati.
    Ju ne fillim na kundershtuat neve dhe menduat se ju do te fitonit, mirpo ne disponuam fakte qe e vertetojne qe ky informacion eshte tejet i trilluar.
    Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten

I qete Maska e BEHARI
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Mendoni se kjo bukuroshke eshte e gatshme te vere bomba ne trup dhe te behet kamikaz per Xhihdin e shenjte???
    hahahahaaaa edhe hijes tende qe te ndjek pas i trembe se mos eshte bombe!!
    kurse kjo bukuroshja qe ti pyet ne se do vej bombe apo jo,
    une jam i sigurte se per ty dhe shoket e tu,qysh ne momentet qe ajo ka perqafuar islamin eshte me shume se nje bombe per juve!!
    besoj se je i kenaqur me pergjegjen!!!![/COLOR][/SIZE]

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 10:27
  2. Lajme ekonomike
    Nga Era1 nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 375
    Postimi i Fundit: 09-05-2008, 15:03
  3. Qëndrimet e Perëndimit ndaj Islamit dhe mulimanëve
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-02-2006, 17:46
  4. Festivali i Kėngės nė RTSH 2005
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 51
    Postimi i Fundit: 07-01-2006, 18:17
  5. “Hegjemonia”, investimet greke, 400 milionė euro
    Nga ORIONI nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-12-2005, 02:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •