Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 39
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-05-2007
    Postime
    26
    Immaculate, Besoj qe duhesh te lexosh libra jasht kategoris Fetare.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Immaculate
    riu, kiu. fiu, miu, (nuk po i perdor gjithe germat e alfabetit) ene ju ateiste te tjere te nderum

Kaq shume e permendni ket emrin e Harun Jahjes ene ngjyren jeshile sa e bot bajat mo... Ene nji majmun n'peme do ishte lodh tu ju degju per te njejtat gjona qe shkruni.

Kaq te ditun jeni sa perdorni ca terma qe ne populli i thjeshte nuk i kapim dot. Lum si ju qe keni msu onglisht... Jeni te papame edhe vete Darvini t'kishte qen gjalle do t'ju kishte zili e do ishte habit per evolimin e shpejt te banoreve te pyllit.

Keni nai gjo per te thon per temen apo ju ka mor uria per nai banane se helbete maj pemes merzitet ene majmuni ene jo mo ju qi jena koka t'mdhoja.
    Na zune mat plako skena asnji gjo me thon,shif njiher mos ka thon nai gjo per muhamadin ky zakermoni, ta them une ne çfar sajti t'futesh.Jo jo lodhu pak duke kerku
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    117
    C'lidhje ka mer zotni se cfare lexoj une... Kush po ju kerko te jepni llogari care lexoni ju... Shkruani per temen ne fjale

Ajo qe un citova nuk ishte burim fetar. Nuk di qe Sally Zuckerman t'jete bo myslimon.

Ky shkencetar thote me pak fjale qe Teoria e Evolucionit eshte dogme qe e besojne qorrazi. Ja se cfare thuhet ne ate qe citova:

Lordi Sally Zuckerman është një prej shkencëtarëve më të famshëm dhe më të respektuar në Angli. Për vite me radhë, ai ka studiuar të dhënat fosile, si dhe ka realizuar shumë kërkime të hollësishme. Ai është nderuar me titullin "Lord" për kontributin e tij në shkencë.

Zuckerman është evolucionist, prandaj komentet e tij për evolucionin nuk mund të merren si kapriço të qëllimshme. Pas vite kërkimesh mbi të dhënat fosile ai arriti në përfundimin se nuk ekziston në të vërtetë një pemë familjare për njeriun (ashtu siç pretendojnë evolucionistët). Zuckerman gjithashtu ka bërë një "radhitje të shkencave".

Ai ndërtoi një spektër të shkencave, duke i radhitur ato, sipas mendimit të tij, nga ato më shkencoret tek ato më jo-shkencoret. Sipas këtij spektri, më shkencoret, duke marrë parasysh mbështetjen e tyre në argumente, ishin fizika dhe kimia. Më pas vinin shkencat biologjike dhe pastaj ato sociale. Në fund fare, në pjesën e konsideruar si "më jo-shkencore" krahas koncepteve të "perceptimit jashtëshqisor" dhe "shqisës së gjashtë", vendosej dhe "evolucioni i njeriut". Zuckerman shpjegon arsyetimin e tij:

Më pas, zhvendosim kuadrin e së vërtetës objektive në drejtim të atyre fushave të supozuara si shkenca biologjike, si p.sh. perceptimi jashtëshqisor apo interpretimi i historisë së fosileve të njeriut. Për ndjekësit e këtyre ideve nuk ekziston asgjë e pamundur. Ata janë të gatshëm të besojnë shumë gjëra kontradiktore në të njëjtën kohë. (Solly Zuckermen, "Beyond the Ivory Tower" (Përtej kullës se fildishte), New York: Toplinger Publications, 1970, fq. 19.)
    Une ketu po jap nje citat te nje shkencetari qe :

1. nuk eshte jeshil
    2. nuk eshte Harun Jahja
    3. dhe nuk eshte arab (largqofte)

Ketu te gjithe nuk ka ca thone ene merren me jeshillikun, jo po haruni ene arabi ka nejt mrapa, jo po ne rrime para.

Si nuk shkrujti njeri dy rreshta ne lidhje me ate qe thote Zuckermoni...

Po rrine maj pemeve te tyre hane banane ene ju duket vetja se kane arrit shkallen me te larte te majmunizimit njerzor...
    Kur te mer mendt Perenia, s'ka kush te bo dermon...

dar-vill, e paske ves me i shpërfill postimet që kundërshtojnë/komentojnë temën n'fjalë, tona mos lyp postime tjera. bzzzh, over.

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Immaculate,

Ta permenda edhe ne nje teme te ngjashme se c'eshte argumenti qe i apelon injorances. Te shqyrtojme per pak caste argumentin tend: Zuckerman hodhi poshte Teorine e Evolucionit dhe meqenese eshte Lord, atehere ka drejte. Ky argument eshte pasqyrimi i drejtperdrejt i logjikes tende te erret ne kete fushe (nuk e di per te tjerat). Kjo vjen edhe nga injoranca ne fushe (jam i sigurt se nuk ke lexuar ndonje liber rreth Evolucionit), por edhe nga ndonje mangesi (per fajin tend ose jo) ne shkencat natyrore.

Gjithesesi, kam hapur nje teme, ku po diskutoj rreth argumentimit dhe falistetet e shpeshta ne linjen e arsyetimit. Jam dakord qe ti ke nje argument, por eshte, ne te vertete, nje nga falsitetet me te shpeshta.

Referenca te metejshme:
    1. Firma ime
    2. Argumenti dhe Argumentimi
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Perjashtuar Maska e riu
    Anëtarësuar
    05-12-2005
    Postime
    421

1. nuk eshte jeshil
    2. nuk eshte Harun Jahja

Ketu te gjithe nuk ka ca thone ene merren me jeshillikun, jo po haruni ene arabi ka nejt mrapa, jo po ne rrime para.

Po rrine maj pemeve te tyre hane banane ene ju duket vetja se kane arrit shkallen me te larte te majmunizimit njerzor...
    Po si mund te argumentosh me nje qyp qe dita pare qe vjen ne forum nis me propagande islamike, cdo material e sjell nga faqe propapagande islamike, trurin e ka te islamizuar jashte cdo standardi dhe kuptohet qe eshte injorant ne thelbin e asaj se cfare thote teoria e evolucionit per njeriun, vazhdon ta shprehe kete injorance ne cdo shkrim (perspektive permiresimi 0), s'di te perdore argumentim elementar, ngaterron ndjenjat me argumentet dhe s'ka norma njerezore te shprehjes. Pervec kesaj eshte paragjykues i ateisteve me nje prepotence negroide qe vetem nje beduin a pinjoll beduini mund ta kete. Megjithate qyp:

That "quote" is found in "Beyond the Ivory Tower" (Sir Solly Zuckerman, New York: Taplinger, 1970). By the way, the Zuckerman quote above predates the Australopithecus afarensis find.

http://www.holysmoke.org/cretins/lawr.htm

Solly Zuckerman attempted to prove with biometrical studies (based on measurements) that the australopithecines were apes. Zuckerman lost this debate in the 1950's, and his position was abandoned by everyone else (Johanson and Edey 1981). Creationists like to quote his opinions as if they were still a scientifically acceptable viewpoint.

http://www.talkorigins.org/faqs/homs/a_piths.html

I thuaj Adnan Kaqol Pashes qe jeni katandis llumi i shoqerise njerezore, rremoni neper libra te shihni teza qe jane ngritur, adresuar, rrezuar, permiresuar, por juve nuk ju intereson kerkimi shkencor por propaganda islamike. Pra qyplliku institucional.

Erdhi koha te mblidhni rraqet te ikni ne shkretetire.

super saiyan Maska e vampiro
    Anëtarësuar
    04-04-2005
    Vendndodhja
    eneh probe
    Postime
    293
    mu mpelqe kur vje si mami bukur dhe shan dhe hedh akuza dhe pasi e ha me te njejten monedhe, ben sikur eshte ai viktima - si rast tipik kristian me probleme psikologjike, po cuditrisht eshte jeshil
    paqe dashuri prosperitet luledele integrim euroatlantik ylbera ne qiell qingja dildo etj

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Immaculate
    C'lidhje ka mer zotni se cfare lexoj une... Kush po ju kerko te jepni llogari care lexoni ju... Shkruani per temen ne fjale

Ajo qe un citova nuk ishte burim fetar. Nuk di qe Sally Zuckerman t'jete bo myslimon.

Ky shkencetar thote me pak fjale qe Teoria e Evolucionit eshte dogme qe e besojne qorrazi. Ja se cfare thuhet ne ate qe citova:

1. nuk eshte jeshil
    2. nuk eshte Harun Jahja

O.K.ta marim pak seriozisht me qenese ky po insiston por une nuk do te bej copy paste nga askush.Ne biologji evolucioni eshte fenomeni i ndryshimit,jo domosdoshmerisht permiresues te nje individi te nje specie.Teoria e evolucionit te specieve eshte shtylla kryesore e biologjise moderne edhe pse modalitetet e saj jane edhe sot objekt kerkimesh shkencore.Evolucioni i specieve ka mbi te gjitha te beje me seleksionin natyral por edhe me multiplicitetin e faktoreve qe interveprojne dhe influencohen me njeri tjetrin.Dhe per kete evolucioni ka kohera te gjata dhe eshte e veshtire ta prodhosh ne laborator.Nje nga te paktet fenomene te vezhgueshme te evolucionit,per shkak te ciklit te shkurterjetesor,pra me shpejtesine te cilen eshte e mundur te shikosh suçesionin e gjeneratave,eshte rezistenca progresive e baktereve ndaj antibiotikeve.Eshte gjithmone e domozdoshme te perdoresh antibiotike te rinj sepse bakteret ndryshojne si te gjitha speciet,ne nje ambjent armiqesor qe eshte per ata trupi i njeriut nen nje terapi antibiotike mbijetojne thjesht ata individe mutacionet e te cileve percaktojne nje rezistence me te madhe ndaj antibiotikut.Edhe viruset pesojne ndryshime me shpejtesi te madhe duke prodhuar gjithmone viruse te rinj gje qe e ben te veshtire ti eleminosh,per kte arsye eshte e veshtire te prodhosh perfundimisht nje vaksine efikase kunder gripit,duke pare qe koha e mutacionit te virusit eshte e krahasueshme me kohen e hedhjes se saj ne treg,besoj qe ti nuk ke problem qe ta pranosh qe bakteret dhe viruset jane organizma te gjallaO.K.Ne kohet e sotme evolucioni eshte i konsideruar nga nje sshumice mbi 99,99%e biologeve nje fakt i mbeshtetur nga nje numer impresionant provash te fushave nga me te ndryshme.Te dhenat e pleontologjise tregojne qe jovetem organizmat fosile ishin te ndryshem nga ata qe jetojne sot por edhe dora dores qe shkojme mbrapa ne kohe riten diferencat me organizmat qe jetojne sot,po i deshe te numeroj me qindra emra fosilesh, ngjashmerine e tyre me njeri tjetrin, si kane ndryshuar ne koherat gjeologjike etj etj pa bere fare copy,O.K po te jap vetem nje shembull, specia praemercaticeras(kohe me antike)evoluoi ne pseudomercaticeras dhe me vone ne mercaticeras dhe me vone ne merlaites,sigurisht qe jane te njohura seri evolutive fosilesh te organizmave te tjere vertebrore dhe jo vertebrore.Fosilet brenda shkembinjve sedimentare detare ja ne te perhapura ne te gjithe boten(perfshire Shqiperine)dhe qe lejojne hetime stratigrafike shume te detajuara.boll me kaq.Heren tjeter do te ta mbush mendjen per kte zekermonin,por nderkohe ti shif se ky zekermoni thote edhe shume gjera te tjera mos u mjafto me ate copy paste,dhe ne fund fare, atyre te medresese shko beja mendjen pordhe
    UNE JAM TI-TI JE UNE

super saiyan Maska e vampiro
    Anëtarësuar
    04-04-2005
    Vendndodhja
    eneh probe
    Postime
    293
    sa rehat qeke ti, konfuci thote fol me qyp fol me murin, une per vete gjeta kto

Emri:  qyp1.jpg

Shikime: 494

Madhësia:  10.1 KB

Emri:  qyp2.jpg

Shikime: 514

Madhësia:  29.4 KB
    paqe dashuri prosperitet luledele integrim euroatlantik ylbera ne qiell qingja dildo etj

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    O vampiro po ai i fotos po i jep forme atij qypit te vet,ndersa ky qypi jone smer forme fare,ky vetem thyet
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Viti kushtuar Darvinit
    Nga toni77_toni në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-02-2009, 17:02
  2. Evolucioni! Realitet apo një Përrallë e shëmtuar!
    Nga Akus në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 167
    Postimi i Fundit: 21-08-2008, 08:16
  3. GJUNJEZIMI I EVOLUCIONIT..Per ata qe kane durim!
    Nga Miremengjes në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 25-12-2006, 03:56
  4. Të dhënat fosile hedhin poshtë evolucionin
    Nga monarku në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 02-11-2006, 10:34
  5. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •