Te nderuar antare!
Meqe jemi tek kultura demokratike po shfrytezoj rastin per te hapur nje teme e cila na prek dhe njekohesisht na perket te gjitheve. Kushdo e di se cfare perfaqeson oligarkia dhe demokracia si terminologji percaktuese e sistemeve shoqerore, por ne rastin e forumit ku bejme pjese mendoj se duhet ti percaktojme perfundimisht nepermjet shprehjes se mendimit tone. Kam vene re si kushdo nga ju, qe moderatoret e ketij forumi veprojne si oligarke te emeruar ne rolin e tyre nga "pronaret"(krijuesit e ketij forumi) dhe ne antaresia jemi demosi(demokracia). Me tere respektin qe kam per moderatoret(pasi nuk kam asgje personalisht me kedo prej tyre) ve re se metoda e tyre e punes tejet oligarkike, konsiston ne faktin qe jo vetem thone c'te duan ne debate te ndryshme, por kane edhe atributin te fshijne dhe akoma me keq te ndryshojne titujt e temave qe hapim ne antaret(demosi) pa pyetur fare. Jam dakord qe ne disa raste kane te drejte, por te pakten ne duhet te informohemi dhe te pyetemi paraprakisht. Kjo eshte e keqja me e vogel kur kane te drejte dhe veprojne pa na pyetur, por kur ka raste qe nuk kane te drejte dhe veprojne pa na pyetur si shkon halli? Kush eshte masa matese dhe vleresuese e veprimeve te tyre, kur ata kane atributin pa na pyetur, te nderhyne dhe te na ndryshojne apo fshine ate qe shkruajme? Me cfare ingranazhi kontrollohen keta oligarke, nga krijuesit e forumit? Ne rast se ka atehere duhet ta dime, per te mos thene qe ne rast se duhet t'ju heqim emertimin oligarke duhet te jemi ne qe te votojme per gjithseicin prej tyre nese ja vlen te jete moderator apo jo. Nuk mund te kene pushtet oligarkik moderatoret dhe paralel ky forum te quhet nje shembull i kultures demokratike, kur ne antaret nuk kemi asnje akses per ti dhene te pakten nje vleresim. Madje ne rast se flasim per demokraci duhet te jemi ne qe i zgjedhim. Ndoshta flas kot dhe oligarket zgjidhen nga gjiri yne dhe une nuk e di, por te pakten edhe per kete na sqaroni o bashkepatriote.
Krijoni Kontakt