E kam te qarte se c'ka studiu xha Kuni, por ne Greqi ata qe kujton per greke jane pjese derrmuse shqiptaret e Greqise te ashtuquajtur greke, sepse nga Epiri deri ne Trake e neper ishuj ishte plot me shqiptare ne kohen e xha Kunit...
E kam te qarte se c'ka studiu xha Kuni, por ne Greqi ata qe kujton per greke jane pjese derrmuse shqiptaret e Greqise te ashtuquajtur greke, sepse nga Epiri deri ne Trake e neper ishuj ishte plot me shqiptare ne kohen e xha Kunit...
Po t'i shikosh koherat e shume referencave qe ka sjelle Darius atehere i bie qe ai muhabeti lart per greket eshte muhabet per shqiptaret, dhe qe pastaj me rregull te treshit dalim ne me humbje lol.
Post scriptum per temen: Se tani u kujtova, Peterson ka permendur qe aristokracia e Greqise ishte race nordike e ruajtur nga "inbreeding" dhe demosi (me zeshkan) me origjine pellazge. Prape me rregullen e treshit per besuesit e arianitetit te races shqiptare dalim me humbje lol.
lioness,Postuar mė parė nga Lioness
po ta gjesh veten tek fotot qe ka postuar Darius, tek posti 6, atehere del me humbje![]()
--- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...
---voudou.. ---
Po ta kesh fjalen per fotot e "celebriteteve" greke, hallall humbjaPostuar mė parė nga Xhuxhumaku
.
Une floket i kam kacurrela, ne behar, ne plazh dmth behem si "ajo" e tiganit lol. Si i bie, me tipare negroide qenkam? Gjithsesi, prape them hallall humbja, se s'i kam hic zili quksat qe as krem SPF 50 s'u ben derman lol.
PS: Se tani i pashe me vemendje fotot (thanks Xhuxhit, lol) nqs ato tipare quhen jo-europiane, atehere jugu i Frances, jugu i Italise, Spanja, bile edhe shume nga ne shqiptaret i bie te jemi jo-europiane.
Dariusi ka sjelle specimenet jodinarike. Kuni flet per specimene dinarike dhe alpine. Dinariket dhe alpinet jane gege e toske te shperndare neper Greqi. Dyndja racore ka qene pas viteve 1920 ne shkembimet e popullsive dhe perzierja me e madhe eshte arritur gjate kohes kur ne ishim ne komunizem sepse deri ne ate kohe ndahej lehte me sy te lire se cilet ishin dinarike dhe cilet jo. Dinariket ne Greqi jane shqiptare, kjo nuk do te thote qe gjithe popullsia e Greqise ishte shqiptare, se me duket nuk po lexon sic duhet dhe aplikon pergjithesim ne fjalet qe thashe. Une flas per alpinet dhe dinariket, jo per tere greket. Pjesa tjeter jane ata qe ne sot quajme greke (ironia eshte qe dhe vete emri grek eshte emertim pellazg dhe ka ekzistuar ne ate kohe per te emertuar brenda per brenda fiset pellazge qe jetonin ne nje pjese te Epirit).Postuar mė parė nga Lioness
Clauss rrolin e shejtan budallait ti di ta luash mire po ku po e luan dhe me ke spo e marr vesh? Ka nje kufij cdo lloj shakaje apo 'ironie'. Une skam pse te vendos asnje link ketu e para pasi nuk dhunova asnje te drejte autori (sepse duket qe materiali im eshte i perkthyer dhe jo i hartuar nga une) dhe e dyta kam vendosur nje faqe me referenca nga me te pasurat, te thjeshta shume per tu verifikuar dhe kontrolluar. E di pse ka nje rendesi shume te madhe kjo teme dhe sidomos burimi i perdorur per ta hartuar? Pasi referencat jane bazuar duke filluar nga antropologet progreke si Angel e deri tek Peterson dhe Cruciani, Day, Hall, Hamilton etj qe faktojne prejardhjen jo te njejte te grekeve te sotem me ata te lashtesise. Nqs ti ke ndonje problem me faktet e shtruara ketu (mos gjyko mesazherin [lexo burimin] por mesazhin) tema eshte e hapur dhe mund te biesh materiale qe e kundershtojne rezultatin e studimeve te dhjetra antropologeve. Dhe vazhdojme e diskutojme sa te duash ti per greket dhe te tjere. Qellimi nuk justifikon aspak mjetet por ka ardhur koha qe per qellimin duhet cdo lloj mjeti.Postuar mė parė nga Clauss
p.s. Do e vleresoja shume nese kjo teme mbetet tek permbajtja e saj dhe jo fyerja ndaj anetareve te tjere.
Eshte e vertete qe Sokrati i perkiste rraces alpine (shiko foton ne fund) por ajo nuk perbente rracen e aristokrateve. Ai i perkiste rraces se mesme e cila kishte shume perzjerje me shtresen e metikseve dhe sklleverve.Postuar mė parė nga Lioness
Sidoqofte arsyeja pse po shkruaj perseri eshte nje koment qe kisha hasur po se di pse kisha harruar ta shtoja ne teme:
Nicholas Hammond a historian who is sympathetic to the Greek view that the ancient Macedonians were a Greek tribe and who has had several works published in Athens, is unable to support the Greek view on this matter. He says that by the middle of the fourteenth and early fifteenth century the majority of people in the Peloponnese were Albanian speakers. The fascinating point is that the people with whom they were competing for land were overwhelmingly not the original Greek-speaking Roman citizens, but the new breed of Greek-speaking Slavs. As Hammond says, many Greek-speaking people at that point in time were probably ethnic Slavs.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Teme interesante,por te mos harrojme se nuk behet fjale per shkence ekzakte.Sa per fotografite e grekeve te sotem ato nuk provojne asgje.Te njejtat fytyra pa perjashtim i gjen edhe ne Shqiperi,pra kjo nuk mund te meret si baze absolute,ose duhet pranuar e njejta teori edhe per ballkanasit e tjere duke perfshire edhe popullin tone paqedashes.
E ke thene me shaka por je shume afer te vertetes (pervec permendjes se shqiptareve aty). Te treja vendet qe ke permendur sidomos jugu i tyre ka nje admixture te llahtarshme negroide. Nese do ta faktoj mund te te jap faqe te tera me referencaPostuar mė parė nga Lioness
Shqiptareve i marrin te keqen per perzjerje. Sa te gjej skemat dhe grafiket do i postoj dhe le te dali kush te doje e ti kundershtoje
Eshte e vertete qe antropologjia nuk eshte nje shkence teresisht ekzakte. Por mos harro qe e gjithe "keshtjella" e prejardhjes se njeriut eshte ngritur mbi nje shkence te tille. Pra jo ekzakte. Megjithate me perfshirjen e teknikave te reja shkencore dhe sidomos me analizimet e ADN dhe nengrupeve te saj, antropologjia per momentin eshte ne pozicione shume me te forta se arkeologjia apo paleoarkeologjia.Postuar mė parė nga murik
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 05-07-2007 mė 18:04
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
E kapa me ty une sot lol. Nuk eshte ashtu jo. Nuk dalim aspak me humbje ne. Lexoje temen me kujdes dhe lidhe me temat e tjera qe jane postuar ketu ne kete nenforum. Aristrokracia e Greqise se Lashte eshte nje rrace qe nuk gjehet me ne Greqi sic nuk gjehet as ajo e mesme. Gjehet vetem ajo e metikseve dhe perzjerjet qe vijuan. Teoria e rraces alpine dhe asaj dinarike jo vetem qe sna nxjerr ne aspak te humbur po perkundrazi. Te provohet sa me shume kjo teori se ne fund do dali mire se kush do jete i humburi i madh ose rrezik i perjashtuar per fare nga BallkaniPostuar mė parė nga Lioness
![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 05-07-2007 mė 18:12
Jugu i kesaje hemisfere ka qene gjithenje me i zeshket ( me i rrezitur)se sa veriu....
Ama grkerit, per ta mos te flasim, nuk krahasohen me tiparet e malsorve te mirdites kurrsesi....
Edhe pse te vartfura keto zona malore, nga zemra jane njerez tamam si te zbritur nga antikiteti i nje populli veertete autokton e qe ne jemi krenar...
Krijoni Kontakt