Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 25
    fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684

Antishqiptaret!!!

Te nderuar drejtues te ketij forumi,

me shume keqardhje dhe zhgenjim kam vene re se ne kete forum enden jashtezakonisht shume tipa te cilet jo vetem ofendojne kulturen, historine, dhe identitetin e kombit tone, por kjo ndodh dhe me qellime te tjera te cilat jane dhene me pare nga fara e ndyre Greke.

Keta subjekte si Tanhauser etj jane Antishqiptare dhe si te tille nuk duhet te kishin vend ne nje sofer Shqiptare ku mblidhemi nga halli e nga deshira. Nga halli i atdheut tone te dashur te cilin duam ta shohim perhere e me mire e nga deshira per te diskutuar me vellezer.

Jam shume i indinjuar per prezencen e ketyre subjekteve te cilet nuk meritojne te flasin kete gjuhe te paster e te dashur per ne.

Duke qene i bindur se nje personazh pro SERB do te ishte zhdukur me kohe nga ky forum, ju kerkoj qe te distancoheni nga te tille personazhe antishqiptare duke ju ndaluar atyre prezencen ne kete Forum.

Sot jemi shume te qarte mbi faktin se fara e ndyre Greke nuk i ka dashur ndonjehere te miren ketij populli.

JU LUTEM TE MERRNI MASA NE KETE DREJTIM.

ESHTE JASHTE CFARE DO LLOJ LLOGJIKE, PRANIMI I SHKRIMEVE TE TTILA DHE POSTIMEVE TE TILLA NE NJE SOFER SHQIPTARE.

ESHTE I PAPRANUESHEM DHE I PAJUSTIFIKUESHEM QENDRIMI ANTISHQIPTAR I SUBJEKTEVE SI TANHAUSER.

JU KUJTOJ DHE NJE HERE QE NJE QENDRIM I TILLE PERBEN VEPER PENALE, DHE SE NJE SUBJEKT I TILLE DUHET TI HIQET NENSHTETESIA SHQIPTARE PER TRADHETI KOMBETARE.

JU LUTEM SHUME TE MERRNI MASA NE KETE DREJTIM.

Pershendetje

Jestersworld
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

zhapik buster Maska e drity
    Anėtarėsuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Jestersworld,

ēdo njeri ka te drejten te mbroje interesat e grupit qe i perket ne menyren dhe me mjetet qe ai e mendon te arsyeshme (brenda kuadrit ligjor natyrisht).
    Kundershtoi ata qe nuk je dakort me menyren dhe mjetet e tua (brenda kuadrit ligjor natyrisht).
    When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.

Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    Postime
    684
    Kufiri ligjor eshte shume i thjeshte drity.

Kur fjalet e nje individi jane ofenduese, diskriminuese dhe per me teper sulmuese kunder nje populli te caktuar atehere, ajo qe ssapo eshte thene nuk perben me thjesth nje mendim.

Sic kam thene me lart: Ne cdo shtet te botes gjera te tilla denohen me ligj!!!!

Per te dhene nje shembull:

Nje minoritet ka te drejten te mbroje interesat eveta sic ke thene dhe ti, por jo te sulomoje Shumicen.

Kurves Tanhauser nuk po shkelet asnje e drejte nga ky komunitet Shqiptar, si dhe gjithe fares se tij te ndyre ne jugun e vendit tone te dahsur. Por kjo gje nuk e pengon aspak Tanhauserin te pershkruaj Shqiptaret si Barbar etj etj etj.

Fill e sha nje here gjermanet, amerikanet, francezet etj etj ne vendin e tyre me keto fjale... se te tregojne ata se cfare do te thote Shtet demokratik.

Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Jesters,

Vetem sepse dikush flet greqisht apo dhe ndoshta mbron ne nje rast te caktuar nje vendim te grekeve, nuk do te thote se ai eshte grek. Ashtu si nuk do te thote qe dikush eshte shqiptar vetem sepse flet shqip apo sepse mendon qe shqiptaret jane raca me e perkryer ne Bote. Kur gjate diskutimit te nje problemi 'greko-shqiptar' ne kete rast, nje forumist mban njeren ane, mos u mundoni ti vini emra ketij personi, vetem sepse nuk gjeni dot arsye per te kundershtuar mendimin. Por mundohuni te jepni mendimin tuaj ne lidhje me pse ju mendoni ndryshe, sepse ky eshte qellimi i forumit ne fund te fundit, qe te gjithe te kene te drejten e te shprehur dhe te diskutimit.

Ti vete thua kur shkelet e drejta e tjetrit mbaron liria jote, dhe perseri vete perdor fjalor rrugaēėsh kundrejt personave te tjere. Une lexoj shume rralle tek nenforumet e politikes (per vete faktin se politika ne pergjithesi me duket humbje kohe dhe te gjithe ata qe merren me politike si ne Shqiperi dhe jashte saj me duken sikur kane hipur maje gomarit dhe kane emrin Don Kishot), ndaj dhe kete ‘Tanhauser’ nuk e kam shume idene kush eshte. Gjithsesi do e kem parasysh ti hedh nje sy e te shikoj sa here te ka share ai ty me te njejtin fjalor qe je shprehur dhe ti me lart.

Forumi eshte i hapur per te gjithe, dhe nuk eshte institucion shteteror, por eshte nje ndermarje private jo-fitimprurese e cila ju jep mundesine Shqiptareve te japin mendimet e tyre ne fusha te ndryshme. Ndaj nq se nuk ju pelqen nje ligj, ne forum thjesht mund ta diskutoni faktin qe nuk ju pelqen, por per tu ankuar ne lidhje me zbatimin e ligjit, duhet te ankoheni ne qeveri, sepse forumi nuk ka lidhje fare me asnje lloj qeverie ne Bote.

Pershendetje,
    Fiori

Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    Postime
    684
    Fiori se pari te falenderoj per pergjigjen.

Se dyi : cfare do lloj kompanie, shoqerie, fitimprurese apo jo etj si dhe individet normal ane te detyruar ti nenshtrohen ligjeve perkatese. Kjo neper faqe interneti eshte pak me e veshtire per tu saktesuar se lgjin e kujt shteti etj. Por ne baze te IPR ( international privat law) zbatohet ai ligj ne te cilin ndodhet aktiviteti ose perkatesia dytesore me madhe. Ne kete rast duke qene se ehste nje komunitet Shqiptar i bie te zbatohet ligji Shqiptar. Fakti pse une e permenda ligjin eshte per tju bere te qarte juve se marrja e masave te tilla nuk eshte aspak kunder te drejtave themelore te njeriut, por nje veprim i drejte.

se treti: Une gjerave u therras me emrat perkates. Pra njerezve- njerez, tavolines-tavoline dhe kurvave- kurve. Kjo nuk eshte sharje por konstatim.

se katerti: Sharjet nuk jane vetem ato fjale qe per ty apo per dike tjeter permbajne karakter banal apo rrugaceror. Sharjet jane fjale ose fjali te tilla te cilat ofendojne nderin, personalitetin apo kulturen e dikujt.

Nese une do te thoja qe elmente te nje besimi te caktuar jane terrorriste. Ky do te ishte nje ofendim dhe pse une s'kam thene asgje banale.

Ankesa ime ndaj Tanhauser nuk eshte bere per sharjet ndaj meje. Po per ofendimet e vazhdueshme ndaj popullit dhe kombit Shqiptar.

Ketu nuk ka aspak vend per argumetin apo debat te bazuar ne fakte historike etj etj ... pasi sic ti duhet ta dish .. KURVAT KANE NJE HISTORI TE TYREN.

Te mbrosh te drejten e fjales dhe te individit ehste nje nga parimet e mia themelore. Te mbrosh te drejten e pakices eshte natyrisht virtyt. Sic kam thene me lart: FARES SE NDYRE GREKE NE SHQIPERI NUK I SHKELET ASNJE E DREJTE.

Atehere c'kususr kemi ne te lexojme e degjojme se si pershkruhemi si barbar ne nje sofer Shqiptare?????

Mendohuni mire ju lutem para se te pergjigjeni. Per pergjigje te vakta me intonacione demokratike e atkivist te drejtash themelore te njeriut mos hajdeni ne nje teme e cila eshte hapur nga nje jurist qe i njeh te drejtat e njeriut kombetare e internacionale permendesh.

Faketet jane shume te thjeshta:

-Ofendim kombetar
    - Propagande Antishqiptare

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anėtarėsuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753

Ku ka ze s'eshte pa gje.. - Populli

Citim Postuar mė parė nga Tannhauser
    Nuk pretendova asnjehere se jam gjuhetar profesionist dhe aq me teper i shqipes, te cilen nuk e kam gjuhe amtare. Prandaj kerkoj mirekuptim ne lidhje me gjuhen.

Citim Postuar mė parė nga Tannhauser
    Jo, ''grek'' me origjine nuk jam. Jam grek me origjine. Qe nga klasa e dyte e fillore fillova te mesoj shqip por vetem ne forum e shkruaj.

etj etj etj...

Te perjashtohet? Jo, pasi na frymezon me shume ne ndienjat tona.. (mendimi im..) Per ti mbushur mendjen qe nuk eshte e drejte ajo apo kjo antaret sjellin informacione me shume "buke" ne nenforumin e Historise..
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    24-04-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    222
    Citim Postuar mė parė nga Fiori
    Vetem sepse dikush flet greqisht apo dhe ndoshta mbron ne nje rast te caktuar nje vendim te grekeve, nuk do te thote se ai eshte grek.
    Edhe pse ne postimin tend je vrer real i kohes shkrumbuese shqiptare, po citoj vetem pak!

Ai greku, i cili eshte rritur me buken e Shqiperise (qofte dhe thate), e pranon qe eshte grek dhe mbron hapur interesat e Greqise. Ai mire e thjesht perdor shprehjet NE (ai si pjesetar i kombit grek) dhe JU (ne shqiptaret)!

Eshte fare e thjeshte per ta kuptuar se ky forum eshte progrek, FATKQESISHT, prandaj jane larguar te gjithe intelektualet.

Keni bere pune (vullnetare) madhore me komunitetin tuaj dhe nese do ishit puro shqiptar, sigurisht meritoni mirenjohjen me te madhe, sepse jane te pakte shqiptaret qe nuk e kane vizituar apo degjuar AlbaSoul.

Largojeni grekun nga forumi perderisa eshte forum shqiptar dhe jo nderkombetar dhe as ANTISHQIPTAR!

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet nė Bllog
    22
    Ai greku, i cili eshte rritur me buken e Shqiperise (qofte dhe thate), e pranon qe eshte grek dhe mbron hapur interesat e Greqise. Ai mire e thjesht perdor shprehjet NE (ai si pjesetar i kombit grek) dhe JU (ne shqiptaret)!
    Tanhauser nuk e ka mbajtur sekret qe eshte shtetas shqiptar i minoritetit grek, lindur e rritur ne Shqiperi. Dhe forumi shqiptar, nuk eshte hapur vetem per ata shtetas shqiptare qe kane kombesi shqiptare, eshte hapur edhe per shtetasit qe jane minoritare. Meqe te pelqen te zesh ne goje ligjet shqiptare, ligji themelor, kushtetuta, i njeh te njejtat te drejta atij shqiptarit autokton dhe atij minoritarit. Dhe kur ti shikon qe nje minoritar si Tanhauser merr pjese ne diskutimet e nje forumi shqiptar, e jo ne nje forum grek, ti duhet te gezohesh e te mos hidherohesh pasi ai e identifikon vetem me shume me komunitetin virtual shqiptar ne Internet se sa ate grek. Pa harruar interesin dhe dijen qe ai sjell ne forum fale njohjes se larmishme qe ka mbi historine shqiptare e greke.

Misioni i forumit shqiptar, te cilin ju beni mire ta lexoni, eshte qe te promovoje vlera demokratike dhe nje prej tyre eshte respekti per gjithe minoritetet. Forumi shqiptar nuk eshte hapur qe ti ndaje shqiptaret ne miq e armiq, patriote apo tradhetare, te ditur apo te paditur.

Asnje anetar ne forum nuk eshte perjashtuar e as nuk ka per tu perjashtuar per faj te bindjeve te tija apo per faj te etnise se tij, per aq kohe ai respekton misionin dhe rregulloren e forumit.

Nuk ju pelqen mendimi i Tanhauserit apo X e Y? Argumento ndryshe. Nuk je i zoti te argumentosh ndryshe? Hesht! Por po ofendove nje anetar te forumit me fjalor banal je duke shkelur rregulloren e forumit dhe je kandidat i mundshem per tu perjashtuar nga forumi.

Ankesa ime ndaj Tanhauser nuk eshte bere per sharjet ndaj meje. Po per ofendimet e vazhdueshme ndaj popullit dhe kombit Shqiptar.
    Cilat ofendime apo sharje ndaj popullit shqiptar ka bere Tanhauser? Nese ti mendon keshtu per nje postim te caktuar, cdo postim ka nje buton qe te lejon ta raportosh tek moderatoret dhe administratoret si te pahijshem.

Deri me sot shkrimet e tua kane te mbushura me sharrje e ofendime kane marre me shume raportime se sa shkrimet e Tanhauser. Prandaj pasto fjalorin e meso te diskutosh si njeri nese do te vazhdosh te shprehesh mendime ne forumin shqiptar.

Eshte karakteristike e njerezve me kulture te cunguar qe te kerkojne te perjashtojne dike qe mendon ndryshe apo qe eshte ndryshe. Kjo nuk eshte as me shume e as me pak se RACIZEM qe shitet per patriotizem. Dhe nuk eshte as hera e pare qe lexoj kerkesa te tilla:

- perjashtoje X anetar pasi eshte fanatik islamik/orthodhoks/katolik/ateist
    - perjashtoje Y anetar pasi eshte filogrek/filoitalian/filoarab
    - perjashtoje Z anetar pasi nuk di te shkruaje shqip sic duhet

Dhe pergjigjia eshte gjithmone JO, asnjehere nje anetar nuk mund te perjashtohet pasi keshtu i do qejfi X apo Y dhe ky eshte nje qendrim ne princip qe ne mbajme. Per aq kohe sa anetaret respektojne rregulloren e forumit askush nuk perjashtohet prej tij.

Albo
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 22-06-2007 mė 13:48

I qete Maska e BEHARI
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    ALBO!
    pergjegje te sakt i ke kthyer jesters World!!
    dhe po te thuash jam plotesisht dakort me ato qe ti ke shkruar!!
    por mua personalisht,besoj edhe te tjervet u ka rene ne sy se;cili do nga antaret e forumit merr guximin dhe shkruan dicka anti greqis apo anti janullatos,me nje here ti Albo ose perdor operacionin fshesa duke i fshire,ose menjehere i kalon tek koshi i forumit sic e quani juvet!!
    megjithate e zeme se doni te jeni korrekt me punen tuaj,prandaj dhe i fshini postimet!
    por fatkeqsisht kjo nuk ndoll kur antar te ndryshem fyejn haptas kombin shqiptar,apo mundohen qe te mjellin urrejtje dhe percarje ne mes feve apo shqiptarve,juve cuditerisht ose qendroni indiferent ose aq me keq nganje here i merrni dhe ne mbrojtje!
    ne qofte se keni fshesen ne dore ,do ju lutesha te mos jeni i nje anshem,pamvarsisht bindjeve tuja fetare nacionale etjeetj!
    shpresoj qe te mos keqkuptohemi!

Jane hapur shume ankesa nder vite ndaj Tannhauzer dhe nga kategori te ndryshme anetaresh. Si nga ata modeste dhe me pjesmarrje minimale dhe nivel mesatar si nga ata shume aktiv dhe intelektual me plot gojen. Fakti qe Tannhauzer permendet pothuajse cdo 2 postime ne nenforume te caktuara tregon antipatine e gjere qe gezon ne kete komunitet (fale retorikes se tij, percmimit ndaj shqiptareve dhe rezatues i gjithe teorive greke ndaj shqiptarizmit, te kaluares historike dhe te tashmes.)

Citim Postuar mė parė nga albo
    Pa harruar interesin dhe dijen qe ai sjell ne forum fale njohjes se larmishme qe ka mbi historine shqiptare e greke.
    Per pjesen e pare te frazes tende jam dakort. Ai njeri ka dije dhe njohuri per tu respektuar por ai nuk sjell ato ne forum. (famiresisht ato dije i kane dhe te tjeret dhe dine te bejne krahasimin). Ai sjell spekullime, mashtrime dhe perdredhje te fakteve dhe interpretime qe kane vetem nje fjale ANTISHQIPTARE. Nuk eshte i vetmi person me doktorature qe frekuenton nenforumin e Historise. Mund te te numeroj dhe 5 te tjere ne vend tani dhe te jeni te gjithe te bindur qe Tannhauzer nuk lejohet as te demtoje punen e forumit dhe as te ofendoje shqiptaret. Ndodh qe e ben po pergjigjen e merr te fresket menjehere.

A dua te perjashtohet?

Si anetar i thjeshte PO ! Si smod JO pasi kam tjeter meter tolerance. Ne gjirin tone (ne forum) ne si shqiptare qe na karakterizon bujaria dime te presim dhe trajtojme me respekt cdo te huaj. Ja u degjojme fjalen, i leme rradhen te jene te paret por po na u shkel kjo bujari dhe mikepritje dime dhe ti tregojme vendin cdokujt. Pra te gjithe anetaret qe kane kete shqetesim te jene te qete se ne kete forum ka njerez aq te afte dhe pergatitur qe mos lejojne ndonje anetar te caktuar te vjelle vrer ndaj Shqiperise dhe shqiptarizmes (nese ndonjerit i teket ta bej).

Nga ana tjete nese nje anetar qendron brenda rregullave, nuk duhet kaluar ne kerkesa absurde per perjashtime.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •