Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 25
    fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    Albo te falenderoj dhe ty per pergjigjen.

Te lutem me lejo nje pyetje me qe fjalori im te paska lene pershtypjen se une nuk qenkam i pergatitur dhe per me teper nuk dikerkam ti pergjigjem nje argumentimi te meparshem.

Ne cfare pikash e ke mbeshtetur ti dijenine tende per Kushteuten e Shqiperise qe ke cituar me lart?

Ne cilat pika i je pergjigjur ti, argumentimit tim qe postime Antishqiptare apo cfare do lloj parrule antikombetare ne te gjithe boten dnohet me ligj?

Ti thua se une duhet te argumentoj?? Si mund te argumentoj me nje njeri qe dhe pse rriturr ne gjirin tone ka pafytyrsine te na quaj BARBAR?????

Si mund te ulem une e te argumentoj me nje njeri qe e quan normale vrasjen dhe debimin e mijra Shqiptareve te Camerise?

Per kedo ne kete bote ka nje gjuhe te cilen ai e meriton. Ka njerez qe e meritojne te degjohen dhe te kundershtohen. Ka njerez qe e meritojne te qenit nje kundershtar ne debat, por ka dhe te tille si Tanhauser dhe shume te tjere ketu qe meritojne nje gjuhe tjeter. Nje nga keta eshte dhe Tanhauser yt i shumditur.

Si mund te quash ti vrerin dhe shpifjet progreke te ketij njeriu, njohuri te thella mbi historine Shqiptaro- Greke???

Une nuk e di se me c'meter i masni ju ofendimet. Por po ju bej dhe njehere te qarte qe ato ofendiome te cilat ju natyrisht i keni ndaluar me rregullore pasi perbejne fjalor banal, jane shume here me te lehta sesa prvokimet, shpifjet dhe ofendimet qe i ben ai njeri kombit dhe popullit tone.

Per te te dhene nje shembull tjeter konkret nga bota ligjore:

Ofendime te tipit: O Kurve... nese i thuhen nje burri nuk para denohen me ligj. Pasi ne kete moment cdo njeri e di qe kurve eshte nje mbiemer i perdorur per nje femer te perdale ( gje qe ne shoqerine civile te shek 21 eshte subjektive) dhe qe nuk mund te jete kurrsesi e vertete.

Ama te thenit qe ti je barbar ka kuptim tjeter. Sidomos nese ky term lidhet me nacionalitetin nga pas. Ky eshte ofendim per te cilin perfundon para nje gjykate.

(kjo sa per dijeni minimlae juridike me qe ke filluar te me tregosh mua se cfare apo kush eshte dhe thote kushtetuta)

Racizmi ne kete aspekt nuk ndodh Shqiptar kunder Grek; por edhe pse ne vend dhe vater tone jane greket ata qe jane racist kundrejt nesh.

Sic kisha thene dhe me lart, kujdes me terma ligjor te permendur ne postimet tuaja pasi ne kundershtim nga ju une di se per cfare flas kur i permend ato.

Kushtetuta e cdo vendi te ketij planeti nuk i jepet minoriteteve te drejten per te vjell vrer mbi shtetin ne te cilin jetojne.

Nqs Tanhauser nuk perjashtohet atehere nuk keni pse te cuditeni per reagimet e disa SHQIPTAREVE te cilet i drejtohen kesaj kurve me gjuhen qe meriton.
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,381
    Postimet nė Bllog
    22
    Ne cfare pikash e ke mbeshtetur ti dijenine tende per Kushteuten e Shqiperise qe ke cituar me lart?
    Ne ate Kushtetuten e Republikes se Shqiperise qe e gjen te publikuar te plote ne Forumin Shqiptar, dhe qe ti nuk e ke marre ndonjehere mundimin ta lexosh. Dhe ajo qe eshte me e bukura kembengul ne paditurine tende:

PJESA II e Kushtetutes

Neni 18

1. Tė gjithė janė tė barabartė pėrpara ligjit.
    2. Askush nuk mund tė diskriminohet padrejtėsisht pėr shkaqe tė tilla si gjinia, raca, feja, etnia, gjuha, bindjet politike, fetare a filozofike, gjendja ekonomike, arsimore, sociale ose pėrkatėsia prindėrore.
    3. Askush nuk mund tė diskriminohet pėr shkaqet e pėrmendura nė paragrafin 2, nėse nuk ekziston njė pėrligjje e arsyeshme dhe objektive.

Neni 20
    1. Personat qė u pėrkasin pakicave kombėtare ushtrojnė nė barazi tė plotė para ligjit tė drejtat dhe liritė e tyre.
    2. Ata kanė tė drejtė tė shprehin lirisht, pa u ndaluar as detyruar, pėrkatėsinė e tyre etnike, kulturore, fetare e gjuhėsore. Ata kanė tė drejtė t'i ruajnė e zhvillojnė ato, tė mėsojnė dhe tė mėsohen nė gjuhėn e tyre amtare, si dhe tė bashkohen nė organizata e shoqata pėr mbrojtjen e interesave dhe tė identitetit tė tyre.

Kushtetuta e plote: http://forumishqiptar.com/showthread.php?t=17637

Ankesa ime ndaj Tanhauser nuk eshte bere per sharjet ndaj meje. Po per ofendimet e vazhdueshme ndaj popullit dhe kombit Shqiptar.
    Nje Zot e di se kush e ofendon kombin shqiptar, nje minoritar grek si Tanhauser qe e flet e shkruan shqipen me mire se shumica e anetareve te forumit dhe ka lexuar me shume histori se shumica e anetareve te ketij forumi, apo pretendimet e "shqiptareve te vertete" qe perdorin nje fjalor rruge dhe kane harruar se kur ishte hera e fundit qe lexuan nje liber historie.

Nqs Tanhauser nuk perjashtohet atehere nuk keni pse te cuditeni per reagimet e disa SHQIPTAREVE te cilet i drejtohen kesaj kurve me gjuhen qe meriton.
    Provo te perdoresh edhe njehere kete fjalor qe ke perdorur me lart ne forum dhe shikon si fluturon me shkelma nga forumi.

Albo

Fine Wine Maska e ildushja
    Anėtarėsuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Rr. A Kasemi, N'ajėr
    Postime
    832
    Mesa di une ne Shqiptaret jemi njerez mikprites, dashamires dhe te kulturuar. Per mua eshte mese i mirepritur anetari i permendur mesiper.
    "and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern

Larguar.
    Anėtarėsuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    nė Blog
    Postime
    1,121
    Citim Postuar mė parė nga Darius
    Jane hapur shume ankesa nder vite ndaj Tannhauzer dhe nga kategori te ndryshme anetaresh. Si nga ata modeste dhe me pjesmarrje minimale dhe nivel mesatar si nga ata shume aktiv dhe intelektual me plot gojen. Fakti qe Tannhauzer permendet pothuajse cdo 2 postime ne nenforume te caktuara tregon antipatine e gjere qe gezon ne kete komunitet (fale retorikes se tij, percmimit ndaj shqiptareve dhe rezatues i gjithe teorive greke ndaj shqiptarizmit, te kaluares historike dhe te tashmes.)
    Per kete 'antipati te gjere' qe gezoj ne kete komunitet fajin nuk e kam une pasi ti, apo persona si ti jane ata qe kane hedhur nje 'mjegull' ne forum per personin tim duke me quajtur posht-lart si antishqiptar. Une Darius te kisha kerkua te me sillje nje teme te vetme apo nje postim ku une te shprehja antishqiptarizem dhe nuk e bere. Madje ti, ke mendimin se prezenca ime ketu ne Forum eshte fale atyre qe me paguajne. Keshtu nuk me shkruaje ne MP?

Per ata qe thone se kam perdorur nje fjalor ekstrem, em pranoj. Disa here e kam perdorur kunder disa anetareve, por gjithkush qe mirrte rreth 10 mp ne dite plot me fyerje, ofendime, sharje, kercenime, kunder familjes, popullit te tij, gjuhes se tij, dhe do behej c'do dite objekt i sulmeve personale, besoj se do reagonte ne te njejten menyre.

Keshtu qe Darius, meqe mbaroi 'misioni' im, une LARGOHEM nga forumi shqiptar dhe mbaje kete postim te fundit te krenohesh.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-05-2007
    Postime
    290
    Do ishte kenaqesi qe ta shihja te larguar nga forumishqiptar Tannhauzerin per aresyet e meposhtme:

1. Nuk ka ne postimet e tij asnje dashamiresi per kombin shqiptar. Dhe insistoj me "dashamiresi" pasi "dashuri" nuk pres. Po pritja "dashamiresi" pasi nje minoritar grek duhet te jete dashamires ndaj nje kombi qe e ka rritur. Tannhauzer di shume mire shqip dhe njeh kulturen shqiptare po cmira dhe urrejtja ndaj kombit shqiptar eshte flagrante.

2. Tannhauzeri ne shume postime eshte i pasakte dhe pasaktesia eshte ne dem te shqiptareve dhe te Shqiperise, duke futur ne forum elementa te pavertetuar mire dhe duke nxitur dyshime per ceshtje te sqaruara nje here e mire. Pastertia inelektuale e Tannhauzerit eshte shume per t'u dyshuar.

3. Vleresoj vullnetin e administratoreve te forumit qe duan te mbajne Tannhauzerin pasi sjell nje antirryme qe pergatit shqiptaret te jene me argumentative ne tematikat qe rrihen, po nese shumica e forumisteve nuk e duan, duhet vleresuar edhe demokraticiteti i forumit.

Se fundi, s'e besoj se Tanni do largohet nga forumi, pasi eshte shume addicted nga ai. Tanni eshte nje lloj Shaban Qoseje modern (kush eshte nga Tirana e di se per ke e kam fjalen)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Provo te perdoresh edhe njehere kete fjalor qe ke perdorur me lart ne forum dhe shikon si fluturon me shkelma nga forumi.
    Jester ki kujdes se i ka kepucet me maje ky dhe te c'virgjeron ne vend qe te thote kurve , shume te tjere perpare teje i kane pare dhe i kan provuar ato kepuce , dhe ka qelluar aq shume saqe ndricojne tek maja dhe nuk ka nevoje as ti pastroje pasi i kan pastruar b-thet e antareve moderatoreve dhe supr mod .

Keshtu qe Darius, meqe mbaroi 'misioni' im, une LARGOHEM nga forumi shqiptar dhe mbaje kete postim te fundit te krenohesh.
    Ta them sinqerisht mos u largo se sa me shum te lexoja aq me shum Shqiptar ndihesha ,Sa me shum shaje aq me shum te doja ,se me beje te kuptoja shum gjera , ndersa tani uffff i shkreti un ku te gjej nje tjeter si ti .

Me vjen keq edhe per ty Darius se shum shpejt me kete gjuhe qe shkruan edhe ti do ti provosh kepucet me maje .

Albo
    Ta them si vella si Shqiptar si patriot nuk te ka hije ky fjalor e ke ulur shum veten .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dardajan : 23-06-2007 mė 09:17
    larguar forever

Moderator Maska e Pratolini
    Anėtarėsuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Me ne fund po arrijme te kuptojme edhe ne te tjeret disa prirje te konstatuara por asnjehere te diskutuara te ketij forumi per te qene pro-grek.

Pa dashur aspak te deliroj apo krijoj konspiracione te kota, mendoj se eshte e kote qe ngrihet zeri per kete sepse te tilla prirje vijne nga lart (owneri i forumit, emrin e te cilit do isha kurioz ta dija) dhe jane te pamundura te shmangen nga nje apo disa moderatore, sado idealist te jene keta.

Mendoj gjithashtu qe nje anetar i zgjuar nuk ka arsye perse te ulerase e cirret kot se koti, pasi shume mire duhet pranuar qe forumi te jep mundesine per te diskutuar dhe shprehur neper pjese te tjera qe nuk kane te bejne fare me politiken. Pikerisht kjo duhet shfrytezuar (ne sensin e mire te fjales), nga ana e gjithsecilit qe ne forum nuk kerkon sherre pa fund e krye por nje komunitet te cilit ti drejtohet per diskutime frytdhenese.

Kjo teme mbyllet ketu ! :P ( zyrtarisht mbaron kur fraza te jete e Fiorit )

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690

Eshte karakteristike e njerezve me kulture te cunguar qe te kerkojne te perjashtojne dike qe mendon ndryshe apo qe eshte ndryshe. Kjo nuk eshte as me shume e as me pak se RACIZEM qe shitet per patriotizem. Dhe nuk eshte as hera e pare qe lexoj kerkesa te tilla:

- perjashtoje X anetar pasi eshte fanatik islamik/orthodhoks/katolik/ateist
    - perjashtoje Y anetar pasi eshte filogrek/filoitalian/filoarab
    - perjashtoje Z anetar pasi nuk di te shkruaje shqip sic duhet

Dhe pergjigjia eshte gjithmone JO, asnjehere nje anetar nuk mund te perjashtohet pasi keshtu i do qejfi X apo Y dhe ky eshte nje qendrim ne princip qe ne mbajme. Per aq kohe sa anetaret respektojne rregulloren e forumit askush nuk perjashtohet prej tij.
    Ka mundesi te degjojme nja njerezit me horizont arsyet e perjashtimeve te: Genesis, Cyclotomic, Tiras, Direk (te me falin shume te tjere qe nuk po me kujtohen per momentin,)? Cfare neni te Kushtetutes se Shqiperise (Vini re" nuk po them Kushtetures se OKB) kane shkelur pervecse nuk kane rene dakord me versionin zyrtar te qendrimit filo-grek te propaganduar nga Kryesia Forumit & Seminarist?

Ishim ne (vullnetaret) qe i beme balle fushates propaganduese teknologjike te zhvilluar ne internet gjate kohes se luftes ne Kosove, kur Serbia harxhonte miliona per ideologji partizane ne cdo media nderkombetare pro-agresionit te saj. Dhe ja dolem!

Mjaft nga ne vazhdojne te marrin pjese ne kete forum nder vite vetem si kunderpeshe e nje eliminimi te cuditshem te mendimit te shendoshe intelektual e patriotik shqiptar, dhe diskriminimi fetar ne kete forum. Do vazhdojme ta bejme persa kohe qe rinia deshiron dhe ka vullnet te mesoje dhe hulumtoje te verteten universale natyrotre dhe njerezore dhe jo ate te "shitur" e propaganduar nga kisha e katedra te caktuara.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Citim Postuar mė parė nga Tannhauser
    Per kete 'antipati te gjere' qe gezoj ne kete komunitet fajin nuk e kam une pasi ti, apo persona si ti jane ata qe kane hedhur nje 'mjegull' ne forum per personin tim duke me quajtur posht-lart si antishqiptar. Une Darius te kisha kerkua te me sillje nje teme te vetme apo nje postim ku une te shprehja antishqiptarizem dhe nuk e bere. Madje ti, ke mendimin se prezenca ime ketu ne Forum eshte fale atyre qe me paguajne. Keshtu nuk me shkruaje ne MP?

Per ata qe thone se kam perdorur nje fjalor ekstrem, em pranoj. Disa here e kam perdorur kunder disa anetareve, por gjithkush qe mirrte rreth 10 mp ne dite plot me fyerje, ofendime, sharje, kercenime, kunder familjes, popullit te tij, gjuhes se tij, dhe do behej c'do dite objekt i sulmeve personale, besoj se do reagonte ne te njejten menyre.

Ti me Darius ke filluar te replikosh vetem 2 muajt e fundit. Ndersa ketu behet fjale per nje antipati disa vjecare. Une nuk hedh mjegull per asnjerin nga anetaret dhe publikisht jam gjithmone i rezervuar jo vetem si smod por edhe si anetar i thjeshte. Ate mendim personal qe kam ta kam thene privatisht dhe askush sme ndalon ta bej dicka qe e quaj te drejte si moralisht ashtu dhe etikisht. Temat ku ti ke shprehur qendrimin tend te qarte antishqiptar une skam pse ti paraqes pasi nuk merrem te citoj fjale per fjale cdo teme ku ti shkruan dhe ne fund te fundit nuk eshte Darius qe ben konstatimin po jane ata anetare qe perbejne trupin e ketij Forumi.

Sa per te larguaren nga Forumi ajo eshte nje zgjidhja jote dhe nuk ke pse me drejtohesh mua. Rri apo nuk rri ti, pergjigjen nga une e ke marre gjithmone brenda temes dhe argumentit qe eshte diskutuar.

Pra ska nevoje per deklarata mallengjyese per LARGIME. Shume shume mund te me besh te te jepja nje lollypop...

ThE KinG Maska e Imperator
    Anėtarėsuar
    23-04-2007
    Vendndodhja
    Albania
    Postime
    448
    Hajde udhen e mbare e paste. Ai ishte delja e zeze e ketij forumi, pasi nuk eshte e vertete se na sillte nje pjese nga kultura e tij, por ai gjithmone mbronte me ane te spekullimeve, shpifjeve e mashtrimeve popullin grek. Madje ka arritur gjer aty sa ti mbroje dhe ne rastet ekstreme dhe ne Shqiptareve te na quaje popull budalla.

Pergezoj me perzemersi hapesin e temes JestersWorld pasi ishte nismetari qe te largohej ky anetar.

Imperator
    Albanian Perandory

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •