Ky, n.q.s nuk eshte vete Genci, do jete ndonje bashkepuntore i afert i tij.Postuar mė parė nga BARAT
Ky, n.q.s nuk eshte vete Genci, do jete ndonje bashkepuntore i afert i tij.Postuar mė parė nga BARAT
Pikes i ke rene Barat, s'ka nevoje fare per sa i ke shkruar mbrapa.BARAT per Tannhauser
postim nga nje i punesuar
Tannhauser, ti perfiton nga rasti se ke rene mes shqiptaresh qe maksimumi i mundshem qe bejne eshte t'i bejne keq vetes. Ti e meritoje te bije ne mes atyre te sojit tend, por ama te ishe lindur shqiptar e te shihnim sesi do beje gamgam.
Une jam nje njeri qe e kam profesion hulumtimin e arkivave, shqiptare apo greke apo italiane etj... E kisha lexuar artikullin ne Nendor te Kastriotit dhe me beri pershtypje. Prandaj shkova ne arkivat e Drejtorise se Historise te Ushtrise (20 minuta nga shtepia) perballe harkut te Adrianit (ne Athine). Kerkova, por nuk gjeta asnje oficer, nenovicer apo ushtar-vullnetar me emrin Take Pollo.Postuar mė parė nga BARAT
Arkivat jane te hapura per publikun. Mund te shkoje c'do njeri, i huaj apo grek.
Jo, por duke u kapur nga racistet greke kerkon te tregosh se gjithe greket jane te tille. Kjo te ben akoma me katil se ata qe akuzon (me te cilat ndani te njejtat opinione, por me ngjyra te ndryshme). Eshte sikur une te them se gjithe shqiptaret jane kriminele meqe shqiptaret kane kriminalitetin me te madh midis emigranteve ne Greqi. (Gje qe e thone ata qe ti akuzon).Nese une them nje te vertete shqiptare i bie te jem antigrek?
Tani mos u anko kot. Kete duhet ta them une, jo ti.shpresoj ta lexosh kete postim, nese nuk e fshijne
Ne fakt, Gencin dy here e kam pare ne jeten time. Babain e tij e njihja me mire.Postuar mė parė nga PER-LTN
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Tannhauser : 30-05-2007 mė 10:02
Do ishte nje fat i madh po te kishte kolege te Baratit po ne Shqiperi ama. Do ishin me shume zera dhe do i shkundnin trurin e fjetur popullit. Tani lexova pergjigjen tende sic lexova dhe pergjigjen e Barat por nuk kuptoj analogjine. Pse nje njeri qe mundohet te veje ne pah padrejtesine historike, dhunen, vrasjet, masakrat, vjedhjen dhe pretendimet pafund territoriale ndaj popullit te tij duhet te konsiderohet ekstremist apo koleg me ata qe i bejne keto gjera?Postuar mė parė nga Tannhauser
PSe qenka krim te dokumentosh ato qe jane bere ne kurriz te shqiptareve? A nuk eshte me krim te mos denoncosh lejimin e hapjes me shume dashamiresi te nje shkolle ne gjuhen greke (ne nje zone qe ska fare greke dhe mintoritare) dhe si shperblim te marresh qe diten e pare nje propagande shoviniste dhe armiqesore? A nuk eshte krim te shkelesh miresine (lexo peruljen) e shtetit shqiptar ne nje kohe qe 600 mije emigrante nuk gezojne as te drejtat me elementare, ato te qendrimit te sigurt e jo me te pretendohet per shkolla per femijet e tyre apo shoqata kulturore e artistike?
Nga shkrimet e Barat nuk kam lexuar kurre te thote qe: shkoni vrisni fqinjet, digjni pronat e tyre, therni femijet ne barkun e nenave, pretendoni te merrni Camerine dhe ato qe ju takojne ne te, shperndani harta ku te tregohet Veriu i Greqise si pjese e Shqiperise, nuk kam lexuar te thote krijoni grupe paramilitare dhe terrorriste dhe vrisni apo sulmoni postat kufitare dhe repartet ushtarake te Greqise. Nuk kam lexuar te thure vargje per ti bere zorret e grekeve lidhesa kepuces dhe as nuk e kam lexuar te thote pushtoni cdo pike kyce te ekonomise se Greqise, sistemin bankar, ate telefonik, ate te industrise se lehte, importin e naftes qe po te na bejne ciu ciu ne nje te neserme ja zeme frymen brenda sekondes.
Dhe pse ky anetar tejet i respektuar i ketij forumi (per mua) pasqyron thjesht materiale historike dhe i grupon ato ne nje dosje virtuale qe lexuesi shqiptar te njihet me nje padrejtesi pothuajse shekullore, kjo e ben ate te barazvlefshem me greket qe jane permendur ne te gjitha keto faqe te temes?
Kjo smendoj se eshte llogjika e pergjigjes tende. Eshte thjesht justifikimi.
E keqja eshte qe materialet e kesaj teme i perkasin historise, si te re si dhe asaj te fresket fare. E keqja tjeter me e madhe eshte qe keto gjera ndonese jo kaq te hapura dhe flagrante po vazhdojne e po ndodhin dhe do ndodhin edhe me shume nese vete populli nuk merr frenat e vendit te tij ne dore. Shqiperia nuk eshte prone e askujt nga keta politikane faqezi qe kemi patur dhe kemi ne krye. Eshte prone e atij populli dhe i takon popullit ta mbroje.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Jo shekullore jo, mijevjecaresh..qe lexuesi shqiptar te njihet me nje padrejtesi pothuajse shekullore
Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje
Te shkoi ne mendje ty personalisht Darius se keto qe poston BARAT jane te gjitha material subjektivizmi dhe nuk jane te kontrolluara dhe te verifikuara? Kush te tha ty se Korca nuk ka minoritare dhe kush te tha ti se 600 mije shqiptare jane pa te drejta?
Aspak. Perkundrazi e di mire qe jane materiale te kontrolluara prandaj nuk shoh asgje te keqe ne botimin e tyre. Vetem dokumentim historik. Po kush te tha ty qe Korca na paska minoritare aq sa per te hapur shkolla te gjuhes greke?
Per pyetjen e fundit sja vlen te te pergjigjem se do kalojme ne qesharake. Te pakten te mbetemi serioz ne ate qe shkruajme...
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Ma thote dokumentimi historik se Korca kishte dhe ka minoritet grek, sepse deri ne vetet njezet gjysma e popullsise qe greke dhe gjysma tjeter shqiptaro-vllahe. Mund te hapesh c'do liber historie dhe te shikosh sa shkolla greke kishte deri ne vitet 30 (rreth 35). Dhe ma thote fakti se kur u fut ushtria greke ne Korce ne vitin 1940 nuk ngeli asnje ballkon pa flamurin grek. Asnje.
E vertete, edhe kjo qe diskutojme qesharake eshte se vetem ti nuk e di.
Gjate luftes se dyte boterore shum greke kane mbetur "aksidentalisht" ne trojet shqiptare. Madje kryesisht te perqendruara neper fshatrat si Drenove, Boboshtice, Mborje etj etj etj.. Ashtu si ke dhe ne Permet si psh tek Borove.. etj.. Por ky minoritet nuk perben me shume se 2% te popullsise shqiptare..Postuar mė parė nga Tannhauser
Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje
Tann,
shkolla greke ne vitet 30-te nuk eshte = me etni greke. As flamujt nuk tregojne gje, megjithese eshte pak e ekzagjeruar me duket te thuash se qenka dokumentuar se CDO BALLKON paska pasur flamur grek, ne mos ka qene ndonje dokumentim i skenarizuar. Mos te themi qe edhe sikur te kete vertetesi relative, si fakt duhet pare mire se kush e dokumentoi; arsyet e ngritjeve te flamurit. Mos te harrojme se per ngritje flamuresh ne Shqiperi jemi kampion edhe sot e kesaj dite. Prite kur ta fusin flamurin amerikan brenda atij shqiptar ndonje dite.
Une nuk e di se sa greke ka pasur Korca me saktesi. Me aq sa di une ne pergjithesi, ndjenja filogreke (qe s'eshte = me etni greke) mund te kete qene e konsiderueshme, gjithesesi numri i atyre qe do ta identifikonin veten etnikisht greke nuk ma mendja te kete qene i konsiderueshem.
Eshte e vertete qe Kastriot Myftaraj mund te kete shpifur per Genc Pollon dhe ne fakt ai po ben emer me shkrime te tipit konspirativ. Per shpifje te pastra ne shtyp, bojen ia nxorri Abdi Baleta ne librin e tij "Kundershpifografi".
Po qe per forumiste te respektuar Tannhauser eshte ku e ku me shume se BARAT dhe kete e them nga nje ndjenje neautrale, jo se kam ndonje gje konkrete kundra Kacit.
Krijoni Kontakt