Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    In GoD We TrUsT !!! Maska e SaS
    Anėtarėsuar
    28-11-2005
    Postime
    2,792

Cjane Keto Gjuhe Te Huaja Ne Forum !!!

i drejtohem atyre qe merren me administrimin e temave ose postimeve ne forum !!! cjane ato postime ne gjuhe greke anglisht a ku di une !!! jemi ne forum shqiptar edhe sa futemi njeri thote dini greqish tjetri dini anglisht !!! edhe gjuha shqipe perfundon ne kosh !!! quajeni forumi nderkombtar me mire edhe ta dime edhe ne !!! nuk vazhdohet kshu me qindra postime ne gjuhe te huaj !!! me respekt SaS !!!
    YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...

IT Maska e Toni07213
    Anėtarėsuar
    26-06-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    69
    Pajtohem plotesisht me kritiken qe beri nepermjet kesaj teme.
    Un besoj qe nuk duket me i menqua ai qe flet nje gjuhe te huaj kur nuk eshte nevoja fare, pasi qe ne forum, besoj se te gjith jemi shqiptar. Ai i cili i ka mesuar dy fjale te huaj apo dhjet me mir do te ishte sikur te mos na ofendoj duke perdorur ato, per vete, nuk deshiroj t'i degjoj fare.
    Edhe atyre qe shkruajn ndryshe nga shqipja mund tu them qe le t'i vizitojn pak forumet e huaja, a shkruajn greket apo anglezet ndonj fjale shqipe per te komunikuar mes veti, jo qe besa, ata me shume e done gjuhen e tyre.
    Mendja nuk shpenzohet, prandaj mendoni para se te flisni.

Puck Love Maska e Black_Mamba
    Anėtarėsuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    2,501
    Pajtohem me Sas edhe une,po vetem shqip ketu e jo gjuh te huaja,anglishta ketu perdoret vetem me tregu se ja ne dim te flasim anglisht e kujt i plas se a din a jo pfff cka nuk sheh njeriu.
    SIKUR EDHE 1 MILION SHQIPTAR DO VRITEN NGA SLLAVET JU PERSERI DO THONI MIRE JEMI!!TURP

Per cilen teme/postim e keni fjalen?
    Gjuha e ketij forumi eshte : shqip, siē edhe eshte shkruar ne rregulloren e forumit. Stafi perpiqet te editoj/moderoj postime apo tema (qe nuk kane permbledhje ne shqip), por duhet qe edhe te gjithe anetaret ta kene parasysh diēka te tille. Kur shikoni postime ne gjuhe te huaj mund t'i raportoni ose drejtoheni mod/smod te forumit perkates.

Pershendetje
    Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ē’ka mund tė jetė ajo e pendės

i/e larguar Maska e selina_21
    Anėtarėsuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    ≈ღ≈United States!ωho thє Hєll ωants to livє Hєяє Foяєvєя!!=Iм α cгαzу вαву...Hαte IT OR LOVE IT.ღ
    Postime
    1,099
    Citim Postuar mė parė nga SaS
    i drejtohem atyre qe merren me administrimin e temave ose postimeve ne forum !!! cjane ato postime ne gjuhe greke anglisht a ku di une !!! jemi ne forum shqiptar edhe sa futemi njeri thote dini greqish tjetri dini anglisht !!! edhe gjuha shqipe perfundon ne kosh !!! quajeni forumi nderkombtar me mire edhe ta dime edhe ne !!! nuk vazhdohet kshu me qindra postime ne gjuhe te huaj !!! me respekt SaS !!!

SHume te drejte ke ti yllo.
    Por ja qe ka disa fjal qe nuk i dime ne ShqiP...si do i behet halliT.

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anėtarėsuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518
    ske pse te cuditesh fare per postimet ne gjuhe te huaja
    kur edhe vete forumi nuk eshte 100% shqip
    se ka disa gjera qe ti thote ne anglisht
    pershembull. kur ben ndonje opsion te gabuar te del ne automatikisht qe te lajmeron se ke gabuar dicka prandaj riprovoje prap e ku di un tjeter cfar thote mbase edhe me shane se ne anglisht eshte dhe ka popull qe nuk dine anglisht si puna ime
    jeshét prčmč ne aliarčm
    jeshčm more jeshčm
    po drita skeshčm

Gjuha zyrtare e Forumit Shqiptar eshte Shqipja. Nderkohe forumi ka dhe disa seksione te vecanta ku lejohen postime ne gjuhe te huaj (kryesisht anglisht) dhe ato jane per nje grup te caktuar anetaresh. Stafi i forumit (i cili dua t'i kujtoj te gjithe anetareve qe eshte totalisht vullnetar) ben te pamunduren qe te evitoje perdorimin e gjuheve te huaja neper tema (pervec atyre ku lejohet) dhe mendoj se deri tani kane bere pune te mire. Nuk duhet harruar qe ne forum marrin pjese dhe bashkatdhetare nga te gjitha trojet shqiptare si dhe nga ata te lindur jashte ketyre trojeve. Jo te gjithe kane pasuri ne gjuhen e shkruar shqipe dhe madje jo te gjithe e njohin ate mire. Duhet pershendetur perpjekja e ketyre anetareve dhe ne vend qe te indinjohemi nga perdorimi i fjaleve ne gjuhe te huaj (te cilen ata e mesojne qe kur lindin) duhet t'i ndihmojme ata qe te permiresojne shqipen dhe te mund te shprehen lirshem si shumica jone.

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar mė parė nga Darius
    Gjuha zyrtare e Forumit Shqiptar eshte Shqipja. Nderkohe forumi ka dhe disa seksione te vecanta ku lejohen postime ne gjuhe te huaj (kryesisht anglisht) dhe ato jane per nje grup te caktuar anetaresh.
    Me gjithe respektin per punen qe ti ben ne kete forum, bashke me disa anetare tjere , une nuk pajtohem me komentin me larte. Sipas cilave kritere apo rregulla kane fituar te drejten disa anetare te postojne ne gjuhe te huaj ne seksione te vecanta e disa te tjere jo? Une nuk kam lexuar kete gje ne rregullat e ketij forumi. E nese cdo moderator ka te drejte te caktoje rregullat e tij personale per forume te vecanta ku moderon, atehere duhet te jete rregull e shkruar, ne menyre qe te gjithe te mund ta lexojne dhe keshtu gjerat do te ishin me te qarta. Madje eshte mire te dihet se kush jane ata/o anetare te privilegjuar, qe kane fituar kete te drejte (ne menyre qe tjeret te mos postojne).

Ky forum eshte i hapur per te gjithe, sipas rregullave te shkruara, dhe nuk duhet te lejohet diskriminimi i anetareve, qofte edhe intelektual, ose perndryshe ne forume te caktuara duhet te kene qasje vetem anetare, te cilet jane te specializuar ne ate fushe ose ato forume te behen forume te privatizuara me lejim qasjeje vetem te anetareve te privilegjuar.

Sa per temen, mendimi im eshte se postimet ne gjuhe te huaja duhet te lejohen vetem atehere kur jane te nje rendesie te vecante historike dhe kombetare, se jo te gjithe kane kohe te perkthejne nje tekst prej 2, 3 ose me shume faqesh, per ta sjellur si informacion dhe per te kontribuar ne tema te vecanta.

Rina kam pershtypjen qe e ke keqkuptuar pergjigjen time. Nuk ka asnje preference te moderatoreve dhe as nuk jane moderatoret ata qe lejojne postime ne gjuhe te huaj sipas qejfit. Kur thashe qe forumi ka disa seksione te vecanta ku lejohet perdorimi i gjuheve te huaja kjo eshte tekstualisht sic e kam thene une, pa lene fare vend per interpretime. Mjafton te shfletosh nenforumet dhe do e gjesh se per e kam fjalen. Ka nje seksion te vecante tek Letersia qe eshte hapur per krijmtari ne gjuhe te huaj.

Po ashtu sic e ke thene ti, ka raste kur postime ne gjuhe te huaj vendosen ne tema te rendesishme tek nenforumi i Historise dhe perdoren ne origjinal per te ilustruar temen. Keto postime shpesh shoqerohen ose me perkthimin perkates ose me ndonje shpjegim mbi permbajtjen e shkrimit ne gjuhe te huaj. Ky eshte nje rregull i percaktuar nga adminet e forumit dhe eshte i qarte per ata anetare qe e frekuentojne dhe shfletojne forumin rregullisht.

Asnje anetar nuk eshte i privilegjuar ne Forum. Te gjithe jane njesoj dhe trajtohen njesoj. Kur permenda grupin e caktuar te anetareve pata parasysh ata shqiptare qe kane lindur ne mergim dhe nuk e zoterojne ende mire gjuhen shqipe. Ti japesh mundesi nje bashkekombasi te frekuentoje nje ambjent shqiptar dhe te mesoje nga te tjeret (perfshi ketu edhe gjuhen shqipe) eshte pjese e misionit te ketij forumi.

Une i perkas stafit te smod dhe ta them me bindje qe ne rradhet e smod dhe admin nuk ka as deshiren me te vogel te lejimit te perdorimit te gjuheve te huaja pervec nenforumeve qe permenda. Kam patur kerkesa dhe nga arkeologe dhe studiues per te hapur tema ne anglisht dhe i kam refuzuar vetem e vetem qe te ruaj integritetin gjuhesor te Forumit Shqiptar.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •