Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 35
    i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Pyejta qe parashtron hapesi i temes i perket bashkesise se atyre pyetjeve, pergjigjet e se cilave jane te pakonceptueshme per mendjen njerezore, ose me sakte mendja njerezore eshte e kufizuar per te menduar "me larg" se sa rrethi aktual i njohurise. Pra, nese bota Animalia eshte e ndare ne gjini, natyrshem lind pyetja po engjejt te cilit seks jane? Po te them nuk kane gjini, atehere do line pyetja pa pergjigje "si ka mundesi?". Pra, ne ate pike kemi mberritur ne kufijte e diturise.

Per me teper, teksa Bibla permend qe engjujt jane "bijte e Perendise", dikush mund te nxjerre perfundimin qe jane meshkuj. Dikush tjeter, nisur nga pershkrimet e Bibles, mund te thone qe engjujt jane femra. Asnje nga keto insinuata nuk eshte e kujdesshme. Ne fundit te fundit, asnje njeri nuk e njeh boten tjeter (per sa kohe qe ekziston) dhe nuk mund te aludoje mbi gjendjen e saj.

Mbi te gjitha, si ateist, as qe e vras mendjen per seksin e engjujve apo te zotit...
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anëtarësuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Engjejt nuk kane seks. Si mund te kete nje qenie frymore seks?

Mos u mbeshtetni ne legjendat e zanave dhe te hijeve.

Shpeshhere demonet dhe frymerat marin pamje gruaje duke iu shfaqur njerezve per ti mashtruar, dhe besoj se diku ne kete histori ngaterroheni ose mbeshteteni dhe thoni se jane seksi femer.
    Dhe ne fund te fundit perse do ju sherbente po te kishin?

Engjejt jane qenie frymore qe i sherbejne Perendise dhe nuk kane seks.
    Dituria prehet në zemrën e atij që ka mend, por ajo që është në zemrën e budallenjve merret vesh.

Anëtarësuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Citim Postuar më parë nga Dj-GabrieL

Mos harro se Gabrieli eshte paraqitur edhe si shembelltyr femer dhe ne ate te mashkullit,kjo eshte pak llogjike,apo jo?

Tjeta !!
    Gabrieli eshte paraqitur si shembelltyre femre? Ku e ke degjuar kete?
    Dituria prehet në zemrën e atij që ka mend, por ajo që është në zemrën e budallenjve merret vesh.

Anëtarësuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Citim Postuar më parë nga Dj-GabrieL
    Nuk e kam degjuar por e kam par ne nje filem ..Dihet fare mire qe nje filem bazohet mbi nje dicka reale dhe kur i thon nje fjale te urte popullore
    "Ku ka ze ..nuk del pa gje"
    Po ti filmat beson? Sot ka edhe filma fantastiko-shkencor.

Nuk eshte aspak e vertete nje gje e tille. Engjejt nuk kane as seks femer e as mashkull!

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Citim Postuar më parë nga ABIGAIL
    Po ti filmat beson? Sot ka edhe filma fantastiko-shkencor.

Nuk eshte aspak e vertete nje gje e tille. Engjejt nuk kane as seks femer e as mashkull!
    Do te doja te replikoja pak me ju,nese me lejoni"
    C'mendim keni per menyren se si deshiroj une, ti shoh krijesat ne fjale?
    Pak me siper kam thene se nje engjell mund ta shoh te misheruar edhe ne nje qenie te thjeshte njerezore...a mos ndoshta kjo menyre perceptimi konsiderohet si blasfemi nga predikimet e teologjise?...perse duhet te me mohoet kjo e drejte?!

Moderator Maska e Pratolini
    Anëtarësuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Citim Postuar më parë nga shoku_tanku
    Do te doja te replikoja pak me ju,nese me lejoni"
    C'mendim keni per menyren se si deshiroj une, ti shoh krijesat ne fjale?
    Pak me siper kam thene se nje engjell mund ta shoh te misheruar edhe ne nje qenie te thjeshte njerezore...a mos ndoshta kjo menyre perceptimi konsiderohet si blasfemi nga predikimet e teologjise?...perse duhet te me mohoet kjo e drejte?!
    Blasfemi nuk do mund te thoja por si koncept me duket pak i ekzagjeruar.
    Vete ajo cka perfaqeson nje engjell nuk mund te pranoje qe te jete njerezor. Sadoqofte i mire te jete nje njeri, ka qellime. Dhe te kesh qellime mjafton per te mos qene i paster, mjafton per te krijuar interesa, pra gjera tipike njerezore. Ne fund te fundit c kuptim do kishte koncepti i engjellit nese do ishte njerezor ??? Do humbiste...!

legjenda e gjallë Maska e kubax
    Anëtarësuar
    16-05-2007
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    39
    Me duket shum e pa logjikshme kjo pytje!!!!!!!!!!
    Po ti mo qe e ke ber ket pytje ke frik nga zoti apo nuk ke?
    Ne njeres jemi dhe jemi krijese e allahut. Po per engjujt qe jane krijes hyjnore e allahut si nuk ke frik allahun ta besh ket pytje!!!!!!!!???????????
    Pa keqkuptime ta thash kete.

legjenda e gjallë Maska e kubax
    Anëtarësuar
    16-05-2007
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    39
    Allahut atij i qofshim fal eshte zoti yt dhe i imi. Une e di qe ti ke zot, por e di qe ti po bejshe mekat te madh me ket qe po e deshmon. Pse mos vallë deshe ta njofesh personalisht ti Allahun, apo ende nuk i shef madheshit e tij?
    Lus zotin tet largoj nga shkurtpamsija e jote.
    Me vjen keq per ty,

kubax allahu mund te jete zoti yt por jo i pratolinit dhe as i imi apo i ndonje tjetri. Plus qe ky nenforum e ka toleranca fetare.
    Kjo teme ketu trajtohet me shume ne aspektin sociologjik dhe psikologjik me efektin qe krijon tek njeriu ku futen ata me botkuptim fetar dhe ata 'ateist'. Dhe 'ateisti' ne kete rast perfaqeson ate qe besimin e tij e shoqeron me pyetje nga me e madhja deri tek me e vogla.
    Ti drejtohesh nje njeriu qe se njeh fare dhe as ja di besimin fetar apo perkatesine fetare duke i thene qe Allahu eshte zoti jot dhe imi eshte nje imponim dhe mungese e plote respekti ndaj bindjeve te tjetrit.
    Madheshtine e allahut le tja shohin ata qe besojne ne te. Mua dhe te tjereve sna intereson, SIDOMOS NE KETE NENFORUM.

Anëtarësuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Citim Postuar më parë nga kubax
    Me duket shum e pa logjikshme kjo pytje!!!!!!!!!!
    Po ti mo qe e ke ber ket pytje ke frik nga zoti apo nuk ke?
    Ne njeres jemi dhe jemi krijese e allahut. Po per engjujt qe jane krijes hyjnore e allahut si nuk ke frik allahun ta besh ket pytje!!!!!!!!???????????
    Pa keqkuptime ta thash kete.
    E pallogjikshme nuk eshte, sepse jo te gjithe kane njohuri per gjera te tilla.

Qe te besh pyetje te tilla nuk eshte ceshtje frike, se Zoti nuk eshte nje polic me nje shkop gome qe te qelloje njerezit.

Zoti e krijoi njeriun te lire, qe te pyesi dhe te jete kureshtar nuk eshte gje e keqe.

Dhe aq me teper kur behet fjale per qenie frymore si engjejt, te cilet nuk jetojne ne boten tone materiale por ne ate frymore. Te gjithe jane kureshtare te dine se cfare jane keto qenie, si u krijuan, nese jane seksi femer apo mashkull, nese kane trup ose jo dhe te tjera si keto.

Frike dhe seder njeriu duhet te kete per jeten dhe gjerat e turpshme qe ai ben jo per pyetje.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Nibiru, planeti i 10 dhe viti 2012
    Nga Darius në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 219
    Postimi i Fundit: 16-04-2012, 16:29
  2. "Dr. dituria"
    Nga Sabriu në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 18-12-2008, 06:32
  3. Vdekja e vërtetë dhe ajo që vëzhgohet lidhur me vdekjen
    Nga fisniku-student në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-03-2007, 15:02
  4. Vidio e Etno Engjejt - Albanian
    Nga thebadboy në forumin Ndihmoni njëri-tjetrin
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-03-2007, 08:02
  5. Per engjejt
    Nga euzfor në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 17-08-2002, 16:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •