Close
Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 111
    i/e regjistruar Maska e elen
    Anėtarėsuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    Ta bej dhe nje pyetje une...dhe nuk ju shqetesoj me....
    Qe te them te verteten une nuk e besoj dhe aq kete histori..
    Tani .perderisa keta shkencetaret e moren seriozisht dhe po merren akoma me te ,,,a e dine se ne c qytet u vendos ky tipi dhe nga c kompiuter shkruante????
    Se nuk ka mundesi te mos ta gjejne ,akoma dhe une qe jam cik larg nga technologia e kompiuterave e kam nje ide se si mund te gjej nga c adrese me vjen nje email.
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

26 Janar 2001 13:32

(A eshte fizikisht e mundur per ju qe te ktheheni ne kete Vije Kohore mbasi te jeni larguar?)

Jo me pajisjen qe kam.

(Nese 7 miliard banore qe jemi ne tani do kishte sejcili makinen e tij te kohes, a mendoni se do shkaktonim nje shkaterrim te vijeve kohore lokale?)

Duke qene se cdo gje eshte duke ndodhur si dhe vije kohore te ndryshme dhe te mundshme atehere pergjigja eshte po dhe jo.

(Dikush te me korrigjoje nese jam gabim por per aq sa kuptova keto Universe Paralele ose Vija Kohore alternative 'krijohen' nga ngjarje ne vijen tone kohore apo edhe ne te te tjereve?)

Universet Paralele ekzistojne ne menyre te pavarur nga njeri tjetri dhe nderthuren vetem per te shmangur prishjen e funksionit valor per cdo pjesez te caktuar ne te cilen ju shikoni. Me pelqen ta imagjinoj si nje sere vijash paralele te pershkuara nga nje valezim sinusi. Cdo pike ne vale ku pershkon nje linje perfaqeson nje ndodhi alternative. Shumellojshmeria "Ti" ne cdo vije kohore rregjistron nje rezultat te ndryshem per aktivitetin e ngjarjes.

(Faktikisht ne shkence teoria e 'Multiverse' eshte dicka qe nuk eshte provuar kurre. Per mungese provash. Shfaqet here pas here si nje menyre per te shpjeguar disa paradokse ne dukje te tille si psh eksperimenti EPR me prerjen e dyfishte me driten e polarizuar. Por pse perdoret te shpjegoje dicka kjo sdo te thote se ekziston.)

Jam dakort me ty qe shpjegimi nuk e ben fakt. Sidoqofte ti mund te ndertosh nje model per te pershkruar nje reagim fizik. Edhe sikur modeli te mos jete i plote 'vertetesia' e tij mund te matet nga fakti sesa mire parashikon reagimin qe pershkruan.

Besoj se evidenca me e afert aspak e lidhur me shume universet per momentin vjen nga fizika (nga relativiteti special) i rrotullimit (Kerr) te vrimave te zeza. Nese studion nje harte Penrose, shkenca bie dakort qe ti mund te udhetosh ne 'universe te tjere' nepermjet ketyre cudive kozmike. Ato nuk mund te jene vende te ndryshme perbrenda universit tone pasi ne kete menyre do dhunoje kufirin e shpejtesise se drites per te mberritur aty. Duke qene se ekzistenca e shume universeve sipas kendveshtrimit tim eshte nje realitet atehere me lejo qe te te shpalos idene me te cilen ne jemi duke u marre ne vitin 2036.
    Meqe te gjitha ngjarjet, mundesite dhe ndodhite ekzistojne ne menyre simultane atehere do te thote se ka shume universe aty ku jeton ti, nje dite me pare ose nje dite me pas nga ky univers. Ka disa qe besojne se kujtesa eshte nje lloj transferim informacioni ose komunikimi me "UNIN" tend ne te kaluaren permes vijave kohore ose universeve. Ndonese kjo eshte dicka tejet qesharake nese e merr si te vertete atehere sipas fizikes, i njejti informacion qe transferohet nga e ardhmja jone dhe neper vija kohore te tjera nuk eshte thjesht nje mundesi por dicka e qarte. A eshte e mundur qe fantazia ose skenaret 'nese' jane aktualisht memorie te te ardhmes nga nje "Un" alternativ ne nje vije kohore te ardhshme? Sipas fizikes nuk ka asnje arsye pse kjo gje te mos jete e vertete ndonese me kete llogjike i afrohem shume mendimeve te DiViper ne lidhje me kete sic ben ai me shume universet.

01/26/01 09:21 pm

(Pra mua me duket se 'misioni' juaj per te vajtur mbrapa ne kohe per te ndihmuar shoqerine tuaj ne te ardhmen duket me shume i pallogjikshem pasi ne fakt ju nuk mund te ndihmoni ata pa patur aftesine per te realizuar nje ZD ose nje udhetim Zero Divergjence.)

Realiteti i mundesive te pafundme eshte tejet i veshtire per tu kuptuar nese nuk do ishte per matematiken. Ne kete pike po e spostoj subjektin tek feja. Me pelqen te mendoj per kete sikur jam duke qendruar ne nje dhome me pasyra neper mure. Mund te shikoj majat e djathtas dhe te dalloj shume "Une" qe bejne te njejten gje. Nese te gjithe ne bejme nje hap djathtas dhe kalojme neper nje porte dimensionale ne dhomen tjeter me pasqyra atehere do jete shume e veshtire te thuash qe dicka ndryshoi. Ne kete kuptim, ka nje numer te pafund vijash kohore qe me presin te kthehem me kompjuterin. Nese mberrij ne njeren prej tyre atehere e kam kompletuar misionin tim.

Mua personalisht shpjegimi qe behet me duhet shume rracional dhe i llogjikshem ndonese perfshin terma fizike (dhe sidomos ne perkthim eshte shume e veshtire ti shqiperosh ato) Titor eshte munduar ta beje sa me thjeshte. Fakti qe pyetesi eshte kryesisht me emrin Pamela ka te beje me qenien e saj si nje studente e Fizikes, pra e kualifikuar per te drejtuar pyetje mbi fiziken. Deri ne kete pike nese ka ndonje spekullim nga Titor atehere ai duhet te jete nje njeri shume i pergatitur sidomos ne fizike pasi tregon qarte nje njohuri te bollshme te koncepteve te cilat nuk trajtohen ne mesimet bazike qe behen neper shkolla. Darius

vazhdon...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-11-2006
    Postime
    103
    John Titor
    Jam dakort me ty qe shpjegimi nuk e ben fakt. Sidoqofte ti mund te ndertosh nje model per te pershkruar nje reagim fizik. Edhe sikur modeli te mos jete i plote 'vertetesia' e tij mund te matet nga fakti sesa mire parashikon reagimin qe pershkruan.
    Me duket i lekundur Titor ketu. Ka folur mbi vertesine e modeleve ne pergjithsi, por nuk ka mbrojtur vertetesine e modelit te tij.

Kjo vjen dhe nga fakti qe une po paraqes nje permbledhje te shkurter. Te gjitha ato qe lexon jane te shtjelluara me gjate dhe me detaje.
    Por do ishte e pamundur per mua qe te paraqesja cdo koment te tij. Do duhej nje kohe e gjate dhe faqe te tera. Per kete arsye kam vene link i cili ka me shume detaje.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-04-2007
    Postime
    630
    po i shprehi edhe disa mendime te miat reth udhtimit ne koh.
    pershkak se jam i dobet ne gjuhen angleze, nuk pata mundesi te njoftohem me mir per ket njeri perpos ketu ne forum ku darius na ka ofru shum thenje te ti, dhe duke lexu (edhe pse shum prej fjalve aty nuk i kuptoj sepse ka shum fjal fizike,formula e gjera te tjera qe un keto nuk i kuptoj).
    ok po e zem se jan krejt keto te verteta dhe ka plot fakte qe titor ka ardh nga 2036 ne vitin 2000 dhe bindem se eshte e vertet, por arsya e cila nuk me len te qet dhe te besoj ne ket histori eshte qe saher kam mendu reth keti fenomeni me eshte dal nje pikpytje shum e madhe e cila me thot pse vetem titor u paraqit deri ne vitin 2007 ?, pse nuk u paraqit asnje njeri tjeter si ky ?...
    nese eshte zbulu makina per udhtim ne koh ne vitin 2036 e them sigurt qe ne vitin 2100 do te kishte me ble edhe neper shopinga elektronik makin per ecje ne koh, ku sod do te ishim ndonjeri ketu edhe deshmitar i ndonje musafiri nga e ardhmja, ndoshta jom shum gabim por keshtu mua me del si perfundim kjo storje..

Citim Postuar mė parė nga cvcx
    ok po e zem se jan krejt keto te verteta dhe ka plot fakte qe titor ka ardh nga 2036 ne vitin 2000 dhe bindem se eshte e vertet, por arsya e cila nuk me len te qet dhe te besoj ne ket histori eshte qe saher kam mendu reth keti fenomeni me eshte dal nje pikpytje shum e madhe e cila me thot pse vetem titor u paraqit deri ne vitin 2007 ?, pse nuk u paraqit asnje njeri tjeter si ky ?...
    nese eshte zbulu makina per udhtim ne koh ne vitin 2036 e them sigurt qe ne vitin 2100 do te kishte me ble edhe neper shopinga elektronik makin per ecje ne koh, ku sod do te ishim ndonjeri ketu edhe deshmitar i ndonje musafiri nga e ardhmja, ndoshta jom shum gabim por keshtu mua me del si perfundim kjo storje..
    Pergjigjen me te mire ndaj kesaj pyetje e ke vete ne teme nga komentet e Titor. Ai e shpjegon kete gje mese miri. Nje lexim i kujdesshem i temes do jepte pergjigje per shume pyetje. Nder te tjera ne nenforumin e shkences ka nje teme qe flet posacerisht per mundesine e udhetimit ne kohe. Do ju keshilloja ta konsultonit dhe ate.

i/e regjistruar Maska e Gothicus
    Anėtarėsuar
    04-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    56
    Citim Postuar mė parė nga strong_man Lexo Postimin

2015: Lufta atomike

Por, le t’i rikthehemi historise se tij. Perpara se te shkonte ne vitin 2000, jeta e Titorit nuk kish qene e lehte: Lufta e trete boterore, qe shpertheu ne 12 mars 2015, vrau 3 miliarde njerez dhe kishte shuar shume qytete.

Tregimet e Titorit mbi te ardhmen qe na pret, jane katastrofike. Shperthimet atomike do te erresojne Diellin ne nje lloj “ferri nuklear”; uji do te ndotet dhe te mbijetuarit do te transferohen ne fshatra. Shoqeria e konsumit do te fshihet: Per te mbijetuar, pasardhesit tane duhet te bashkepunojne. Nje pjese e mire e ushqimit do te prodhohet nga cdo korrje ne tokat e pa ndotura nga radiaktiviteti. Jetegjatesia e njerezve do te zbrese ne 60 vjec: asistenca sanitare do te jete nga Far Eest, mjeket do te shqetesohen mbi te gjitha te kurojne plage dhe fraktura dhe te lindin femije; kush do te semuret rende do te zhduket.
    Si duket po i dalin parashikimet Titorit :NO COMMENT

UASHINGTON 18. Tetor, 2007 20:53
    Presidenti amerikan, George Bush, ka sinjalizuar se njė Iran me armė bėrthamore mund tė ēojė nė "Luftėn e Tretė Botėrore".
    "Nėse Irani do tė disponojė armatim bėrthamor, ky do tė jetė njė kėrcėnim i rrezikshėm pėr paqen nė botė. Nė Iran ėshtė lideri qė ka kėrcėnuar se dėshiron shkatėrrimin e Izraelit. Rrjedhimisht, unė u kam thėnė njerėzve se nėse dėshironi shmangien e Luftės sė Tretė Botėrore, atėherė duhet tė jeni tė interesuar qė tė ndalni atė nga njohuritė e domosdoshme pėr tė bėrė armė bėrthamore", tha presidenti Bush.
    Presidenti amerikan ka thėnė se pret nga Vladimir Putin tė dėgjojė pėr takimin e tij me presidentin e Iranit, Ahmedinejad. Ky i fundit, sot ka thėnė se Putin nuk i ka bėrė atij ndonjė propozim bėrthamor.

E lexova dhe une sot kete lajm qe ka care gjithe internetin. Por smund te thuhet se po i del parashikimi Titor. Sic nuk i doli ai i vitit 2005 per nje lufte civile ne Amerike. Plus qe Titor e ka bere kete parashikim paksa te turbullt. Sipas tij problemet fillojne ne vitin 2008 duke kulmuar me luften berthamore ne 2015. Te shohim se cilat nga keto do dalin te verteta. Lus zotin qe asnjera.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    John Titor is in this world again but where!!!secret
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Ajo eshte screenshot i njerit prej forumeve ku ai shkruante. John Titor (i verteti) eshte zhdukur qe ne mars 2001 dhe qe nga ajo kohe nuk eshte bere me i gjalle. Ka patur disa qe jane perpjekur te impersonojne identitetin e tij por qe shume shpejt jane kapur si falsifikator. Titori i vertete (nese ekziston) nuk eshte shfaqur me qe nga ajo kohe.

Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rexhep Mitrovica
    Nga PORTI_05 nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 06-04-2011, 08:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •