Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 34
    [L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    olsir mere me ngavash.

Po postoj nje pic i mare nga nje Windows Server 2003 po edhe XP i ka pak a shume te njejta. shife figuren e me thuaj se cfare ti nuk ke bere qe une te ta shqaroj me shume

Ardi
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Olsi
    Anëtarësuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    231
    Ky esht pak a shume konfigurimi qe kam ber une.E kam windows profesional.

Ndryshuar për herë të fundit nga Olsir : 23-05-2007 më 14:29

Olsi
    Anëtarësuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    231

Mbrojtia e fileve

A di dikush ndonje program me ane te cilit mund te bej protect file te ndryshme.Protect nenkupton kopjimin ose fshirjen e fileve te ndryshme qe mund te behen share ne 1 qender interneti.

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Shiko per "file ghost" dhe "protect files pro"
    Per skedaret qe shkemben ne internet kafe,vendos opsionin "read only",per te lejuar perdorusit ne salle vetem ti hapin dhe shikojne skedaret.Te opsionet e programit bllokon,kopjimin,heqjen e skedareve dhe zhvendosjen(moving).
    http://www.programurl.com/fileghost.htm
    http://www.programurl.com/protect-files-pro.htm

Me sa di une , kur i ben share nje dosje ne lan , mund te lesh opsinon "allow user to modify....." te caktivizuar.
    Keyboard not found .... press any key to continue!

Olsi
    Anëtarësuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    231

Ueb server ne LAN

Me ndihmon ndokush me ndonje tutorial ,se si mund te krijoj nje web server lokal.Kete e dua per ne sallen time te ineternetit.Dua ta bej kete per shkak se dua te nxjerr ne rrjet filma dhe muzik.Po me kan thene qe kjo eshte menyra me e duhur qe keto skedar te mos kopjohen.Mbase per emrin e serverit jam shprehur gabim po kshu me duket se eshte,megjithate mund edhe te korigjohet emri i kesaj metode.
    Faleminderit.

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anëtarësuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Lexo temën Instalimi i Apache + PHP + MySql + phpMyAdmin. Për një ueb server te thjeshtë mjafton të ndjekësh hapat e instalimit të Apache. Nëse faqet ku do servirësh materialet do jenë në gjuhën PHP, atëherë instalo edhe PHP. Nëse do duhet të përdorësh edhe një databazë, ndiq edhe hapat e instalimit të MySQL dhe phpMyAdmin.

Zgjidh një nga kompjuterat në rrjet që do ta mbash si ueb server. Për të shfletuar faqet e serverit, përdor IP-në e kompjuterit (psh: http://192.168.1.5) ose emrin (psh: http://emri_i_kompjuterit).

Ka mënyra të ndryshme për të mbrojtur skedarët, por nuk do kesh asnjëherë mbrojtje të plotë vetëm duke përdoru ueb server. Mund ta vështirësosh punën duke fshehur adresën e skedarëve, por ata që marrin vesh nga kompjuterat, e gjejnë mënyrën. Megjithatë, meqënëse bëhet fjalë për një rrjet lokal, ti ke kontroll mbi kompjuterat dhe mund të formosh një mbrojtje të mirë duke kombinuar kufizimet në ueb server me kufizimet e kompjuterave (klientëve). Së paku, mund të kuptosh se cili kompjuter në rrjet ka hapur faqen, çfarë ka shkarkuar, sa herë e ka shkarkuar, etj. Statistika të tilla të japin një ide nëse klienti e ka hapur filimin/këngën vetëm njëherë për ta dëgjuar, apo e ka hapur 3-4 herë duke u munduar ta shkarkojë.
    Edi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    Citim Postuar më parë nga Olsir Lexo Postimin
    Me ndihmon ndokush me ndonje tutorial ,se si mund te krijoj nje web server lokal.Kete e dua per ne sallen time te ineternetit.Dua ta bej kete per shkak se dua te nxjerr ne rrjet filma dhe muzik.Po me kan thene qe kjo eshte menyra me e duhur qe keto skedar te mos kopjohen.Mbase per emrin e serverit jam shprehur gabim po kshu me duket se eshte,megjithate mund edhe te korigjohet emri i kesaj metode.
    Faleminderit.
    Me sa po mundem te te kuptoj ti ke nevoj per "media streaming server". Mundesh me kerku ose opensource ose version komercial

Se si funksionon është skjaruar më lartë!
    ...Vetëm do të shtoja.
    Këtë që kërkon ti unë e kam të realizuar kështu:
    -Serverin e kam në Linux (në përdorim të përditshëm edhe si desktop).
    -Klientët Windows
    Në Linux kam të instaluar Samba dhe Swat.
    Të drejtat e përdoruesve dhe skedarëve rregullohen shumë lehtë me komandën chmod.
    Psh chmod 777 (të gjitha të drejtat rwx)
    Mund të shikosh kush është kyçur, çka ka shkarkuar në cilën kohë etj.... foto (serveri personal)
    Prof.Ukshin Hoti - Filozofia politike e çështjes shqiptare

Olsi
    Anëtarësuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    231
    Citim Postuar më parë nga edspace Lexo Postimin
    Lexo temën Instalimi i Apache + PHP + MySql + phpMyAdmin. Për një ueb server te thjeshtë mjafton të ndjekësh hapat e instalimit të Apache. Nëse faqet ku do servirësh materialet do jenë në gjuhën PHP, atëherë instalo edhe PHP. Nëse do duhet të përdorësh edhe një databazë, ndiq edhe hapat e instalimit të MySQL dhe phpMyAdmin.

Zgjidh një nga kompjuterat në rrjet që do ta mbash si ueb server. Për të shfletuar faqet e serverit, përdor IP-në e kompjuterit (psh: http://192.168.1.5) ose emrin (psh: http://emri_i_kompjuterit).

Ka mënyra të ndryshme për të mbrojtur skedarët, por nuk do kesh asnjëherë mbrojtje të plotë vetëm duke përdoru ueb server. Mund ta vështirësosh punën duke fshehur adresën e skedarëve, por ata që marrin vesh nga kompjuterat, e gjejnë mënyrën. Megjithatë, meqënëse bëhet fjalë për një rrjet lokal, ti ke kontroll mbi kompjuterat dhe mund të formosh një mbrojtje të mirë duke kombinuar kufizimet në ueb server me kufizimet e kompjuterave (klientëve). Së paku, mund të kuptosh se cili kompjuter në rrjet ka hapur faqen, çfarë ka shkarkuar, sa herë e ka shkarkuar, etj. Statistika të tilla të japin një ide nëse klienti e ka hapur filimin/këngën vetëm njëherë për ta dëgjuar, apo e ka hapur 3-4 herë duke u munduar ta shkarkojë.
    Dhe kjo ideja e fshehjes se vendodhjes se skedareve eshte shume e mire.Se e ke parasysh salle interneti eshte.Dhe ata qe marrin vesh nga kto gjera jane shume te paket.
    Mua me duhet nje metod sa me e thjesht dhe efikase mundesisht,se edhe une sjam aq i informuar per kto programet SQL e te tilla gjera.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ç'mendim keni për internetin?
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 11-05-2009, 05:17
  2. Si të ndaloj kopjimin e imazheve
    Nga aldo-1.618 në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 08-09-2007, 06:40
  3. Microsoft, thotë se do të mbyllë dhomat bisedore në internet
    Nga Hek në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-10-2003, 19:35

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •