Close
Faqja 8 prej 18 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 174
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga dardajan Lexo Postimin
    ....

Hapesira , kosmosi i pafund eshte nje laborator gjigand qe perpunon energjine dhe materien.
    Ne fillim kemi ENERGJI INORGANIKE , nga e cila formohet materia yjore inorganike , me pas formohet materia inorganike (planetet) nga materia inorganike formohet materia organike, (bimet) dhe materia organike inteligjente kafshet.
    Nga materia organike inteligjente ku bejne pjese te gjitha llojet e kafsheve qe kan tru dhe mendojne , prodhohet ENERGJIA INTELIGJENTE qe nga ana e saj prodhon materien inteligjente nga ku me pas .....

Ketu po e kepus vazhdimin sepse ajo qe vjen pas eshte e pa imagjinueshme dhe e pa perfytyrueshme per shumicen e njerzve.

...
    shume e drejte,
    e thene me thjeshte, evolucioni prej shume grimcave infinitivisht te vogla te ndara, ne kompleksifikim duke krijuar agregate komplekse, sa me vjen dhe me abstrakte,
    duke vazhduar ne kete drejtim çdo gje behet nje gje e vetme, bashkohet, bashkohet me "zotin".

Kur themi sa te vegjel jemi ne univers do ishte gabim te mendonim ne funksion te distances hapesinore, sepse ne fund te fundit distanca reale e çdo gjeje nga njera tjetra eshte 0,
    une do thoja se nuk jemi aspak te vegjel ne univers, njeriu ne fakt eshte afer majes se evolucionit, afer fundit te nje cikli evolutiv, nese mendojme qe atomi vet eshte virtual, abstrakt, me pas krijon materien konkrete primitive te thjeshte, qe kompleksifikohet dhe krijon inteligjencen tek njeriu, aftesine per te menduar ne abstrakt, imagjinaten, e cikli mbyllet, 0=10.
    Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 04-11-2009 më 16:25

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga BANISHED_ Lexo Postimin
    Interesante,mund ta shtjellosh
    nuk dua te perseris gjera qe i kam thene shume here po tek ky forum,
    shiko temen "ideja dhe materia" per me teper shtjellim.

Ajo qe quhet "bashkimi me zotin" merr pak a shume disa nuanca te ndryshme ne varesi te kontekstit, ne terminologjine okulte perdoret per te treguar gjendjen psikologjike te me "magjistari" kur ai ndihet NJE me natyren, me gjithesine.
    Une e perdor per te cilesuar stadin ekstrem te evolucionit, ekstremi ku mbaron dhe rifillon cikli i krijimit, aty ku gjithçka eshte nje gje e vetme, i pare ne nje nivel abstraksioni absolut.
    Nje shembull i thjeshte, ne nivelin me te ulet te abstraksionit, bota eshte nje grumbull kaotik aotmesh, pare ne nje nivel pak me te larte, ne fakt atomet krijojne grupime, molekulat organike dhe jo organike, molekulat krijojne nje njesi qelizore, bazen e jetes, qelizat bashkohen dhe krijojne organizma pak a shume komplekse, e keshtu me rradhe, deri ne ekstrem, kur gjithçka behet pjese e diçkaje te vetme.
    Normalisht ti molekulen e shikon si nje te vetme, jo si grupim atomesh, ti qelizen e konsideron si njesi unike te vetme, jo thjesht si grupim molekulash,
    dhe ti konsideron veten si nje organizem unik dhe inteligjent, si nje i vetem, e jo si nje koloni qelizash.
    ti vete je "qelize" e organizmit shoqeror, qe ne fakt eshte nje organizem i ri unik, nje "qenie" me vete.
    deri sa arrijme tek niveli ekstrem i abstraksionit ku gjithçka eshte nje, dhe aty ne ekstreme nje eshte gjithçka, dhe gjithçka eshte nje, nuk ekziston ne fakt nje ndarje e sakte,
    prandaj fillimi dhe mbarimi jane e njejta gje, ne fakt nuk ka as fillim as mbarim.

mbase dola pak nga tema.

i/e regjistruar Maska e K.i EPERM
    Anëtarësuar
    09-03-2009
    Postime
    924
    Deep sky--Yjet jane sfera gazi te perbera ne te shumten e rasteve nga hidrogjeni.Ne berthamen e tyre zhvillohen reaksione nukleare njelloj si bombat tona atomike.

Përshendetje

Sipas këtij shkrimi ,don të thotë se Yjet e shfrytëzojnë energjinë e vet nukleare për të mbijetuar(ndriçuar) ,apo shkatërrohen (zhduken) kur e kemi parasysh madhësinë e tyre ,përbërjen e tyre dhe reaksioneve nukleare si ka mundësi se ekzistojnë më miliona vite?????

Përshendetje F.SH

Fotografi mahnitese e realizuar nga Teleskopi Hapsinor Spitzer. Eshte nje imazh prej 2.5 giga pixel i realizuar nga bashkimi i 800 mije imazheve te ndryshme.

http://ipac.jpl.nasa.gov/media_images/ssc2008-11a.jpg

ja nje fragment i vogel

i/e regjistruar Maska e ERII
    Anëtarësuar
    24-10-2008
    Postime
    9
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Sa te vegjel dhe te paperfillshem qe jemi ne Univers?

Kete me mire se cfare do gje tjeter e tregojne fotot e meposhtme. Ato jane bere duke treguar Token re raport me planetet e tjere te sistemit tone diellor. Me pas vete Diellin tone ne raport me yje te tjere dhe me pas keto yje (jashtezakonisht te medhej) ne raport me yje te tjeter edhe me superiore ne madhesi. Eshte e veshtire te imagjinohet masa e frikshme e ketyre yjeve dhe planeteve. Dhe kjo eshte vetem ajo qe dime per momentin. Tema ska shume nevoje per fjale pasi fotot e tregojne me se miri por per te gjithe te apasionuarit e astronomise, ketu shume mire mund te postohen foto interesante nga sistemi jone diellor si dhe nga sistemet e tjera qe tani realizohen nga teleskope shume te fuqishem te tipit Hubble.

Pra foto e pare (me dy pjese) paraqet Planetin Toke ne raport me planetet e tjere te sistemit tone diellor. Ndersa pjesa e e dyte te fotos tregon madhesine e ketyre planeteve ne raport me vete yllin tone.

Foto qe vijon (perseri me dy pjese) tregon Diellin tone ne raport me disa yje te tjeter ku ai qe kryeson eshte nje gjigand i vertete. Dhe pjesa e dyte e fotos tregon kete gjigand ( te krahasuar me diellin tone) qe ne fakt eshte nje pike e paperfillshme ne raport me yje te tjere supergjigande.

Vetem me foto te tilla mund te krijosh nje ide sado te vaget per madheshtine e universit dhe sa te vegjel jemi ne ne kete univers.
    Ju ftoj ta pasuroni kete teme me foto dhe komente sa me ilustruese qe te jete e mundur.

Pra nqs e shef se ku ndodhet Toka ne ate piken e vogel. Aty ndodhemi te gjithe. Un ti Obama, Kim Jong il, Shqiperia, Skenderbeu ne kale, Josef Fritzl, e gjith bota me rreth 6 miliard njerez eshte ne ate pike. pu pu pu sa te vegjel qe jemi..........??????????
    NE mundesh te ruash arsyen kur bota humbet fillin..R.K

Darius I Congratulate U For The Photos U Have Putted In There,go On Like This Mate,

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Sa të vegjël jemi në Univers
    Ndoshta jemi ndër më të vegjlit po jemi qenia më e sofistikuar në Univers.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681

Pyetje

A mundet dikush te me beje krahasimin ndermjet Diellit dhe planeteve qe e rrethojne , duke marre si qender Token.
    Dmth ;
    Desha te dij nese marrim Token me permasat qe ka sot, sa te vegjel do ishin planetet qe do rrotulloheshin perreth saj.
    Pra nese do aplikojme raportin qe ka Dielli me planetet per nga diametri , supozojme qe dielli eshte 100 here me i madh se Toka, 110 here me i madh se Aferdita, 120 here me i madh se Marsi etj.... sa te vegjel do te dilnin planetet ne krahasim me Token.
    Eshte nje kuriozitet shum interesant per mua se dua te vertetoj dicka.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    Citim Postuar më parë nga dardajan Lexo Postimin
    Eshte nje kuriozitet shum interesant per mua se dua te vertetoj dicka.
    kerkon te vertetosh se raportet perseriten edhe ne "mikro-bote"?
    I support Papa Joseph Ratzinger.
    Me mire nje armik i zgjuar se nje mik budalla.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Citim Postuar më parë nga Kinney Lexo Postimin
    kerkon te vertetosh se raportet perseriten edhe ne "mikro-bote"?
    Jo nuk dua te vertetoj kete, sepse ato raporte nuk mund te perseriten ne microbote, por dicka tjeter.

Faqja 8 prej 18 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. gjithesia ne univers
    Nga olimpiadisti në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-03-2009, 06:44
  2. gjithesia ne univers
    Nga olimpiadisti në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-03-2009, 06:39
  3. Kur ishim te vegjel, na mernin per dore.........
    Nga LediAA në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 05-07-2007, 19:41
  4. Kur ishin të vegjël
    Nga Davius në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 20-04-2007, 16:08
  5. A mendoni se ne per prinderit mbetemi gjithmone te vegjel?
    Nga INDRITI në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 13-01-2005, 04:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •