Close
Faqja 12 prej 18 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 174
    Oxford Astrophysics Maska e NeutronStar
    Anëtarësuar
    14-10-2010
    Vendndodhja
    Oxford - England
    Postime
    106
    E kam parasysh per ca thua, biles jemi mar gjith javen qe kaloi me kete gje ne mesim.
    Sa per mayans normal , si do shiten librat kalendaret etj, duke mos harruar piramaida e mayave eshte bere pothuajse nga me te vizituarat si vende antike , vetem nga prapaganda e 2012.

Citim Postuar më parë nga TiRoNci_MiZeRje Lexo Postimin
    behet fjale per galactic alignment dhe ato qe studjojne kete dege e dine shume mire qe fundi botes nga ky fenomen ka dal nga prapagandat e robve qe lidhin kete gje me mayans etj etj . Ky cikel ndodh cdo vit 21 dhjetor , i vetmi objhekt qe rreflekton force graviticionale ne toke eshte Dielli. Cfar mendojne tjeret dhe ato qe skan jet reale dhe vijne e hapin panik neper internet eshte pun tjeter .
    Ndonese bie dakort qe jane spekullime te njerezve te ndryshme mbi fundin e botes, duhet te te kundershtoj per alignment qe ndodh cdo vit. Ky lloj alignment ose rradhitje nuk ndodh gjithmone dhe nuk eshte i njejte me ate ndodh cdo 21 dhjetor. Por sidoqofte nuk eshte dhe aq i rralle. Sipas disa shkenctareve nje rradhitje e ngjashme ndodh cdo 36 vjet ose dhe me pak. Per te qene korrekt ka ndodhur dhe me pak, psh hera e fundit kur midis diellit dhe rese se pluhurit kozmik ka patur nje konvergjence ishte ne vitin 1998. E vecanta e madhe e radhitjes ne vitin 2012 qe nuk ka ndodhur prej mijera vjetesh eshte ajo qe rradhitja e zakonshme do qelloje rastesisht me rradhitjen e 12 konstelacioneve te zodiakut. Kjo do ndodhe ne vitin 2012 kur njeri nga konstelacionet qe eshte i dukshem gjate ndryshimit te ekuinoksit pranveror do ndryshoje. Dhe ne vitin 2012 kjo shenje qe eshte Peshqit do ndryshoje ne Ujorin. Njeri nga avokatet e kesaj teorie ka qene John Major Jenkins, nje studiues qe ka shpenzuar me shume se 20 vjet te jetes se tij duke analizuar dhe vjele informacione nga kalendari i majave dhe eshte njeri nga autoritetet me prestigjioze ne kete fushe. Madje perpara tij ka qene Frank Waters, astronom i nohur i cili ka arritur te llogarise kete rradhitje qe perpara vitit 1975.

Shkenctaret kane zbuluar ekzistencen e nje vrime te zeze pikerisht ne qender te Rruges se Qumeshtit. Mendohet se kjo vrime e zeze qendron e fshehur larg ne erresiren e pluhurit kozmit dhe askush nuk e di me saktesi se cfare do ndodhe kur dielli te rreshtohet me kete vrime te zeze. Teoria qe diskutohet me shume eshte qe mund te shkaktoje ndryshime te pozicionit te planeteve. Por kjo eshte nje teori pasi po ti referohemi rradhitjes se vitit 1998, ajo ishte me precize se ajo qe do ndodhe ne 2012 dhe prape nuk shkaktoi asgje ne toke.

Anëtarësuar
    14-10-2010
    Vendndodhja
    Oxford - England
    Postime
    106
    po sic ta shpjegoi ai parafolsi me siper jan dy lloj shtrirje perfekte dhe asnji nga keto nuk perben ndonje rrezik apo fund bote, kto jan studime teori te studjuara mese miri nga fizikantet me te njohur te botes. gjithsesi gojedhenat e robve qe dalin me teori personale te panjohura , ka pasur ka dhe do te kete gjithmone.

just get over it man , ska 2012 , ska fund bote per shkak te shtrirjes perfekte apo ato qe lidhen me kete gje, ska planet x , dhe ska solar flare (ka por se dim ne se kur mund te ndodhi, ne fakt asnji se di nese do ndodhi do ndodhi pa na pyet ne)

Get over it? Me duket se kam qene i pari qe e kam deklaruar me te madhe ne kete forum qe ska fund bote ne 2012. Po i adresohesh personit te gabuar.

Citim Postuar më parë nga Darius
    Teoria qe diskutohet me shume eshte qe mund te shkaktoje ndryshime te pozicionit te planeteve. Por kjo eshte nje teori pasi po ti referohemi rradhitjes se vitit 1998, ajo ishte me precize se ajo qe do ndodhe ne 2012 dhe prape nuk shkaktoi asgje ne toke.

Anëtarësuar
    14-10-2010
    Vendndodhja
    Oxford - England
    Postime
    106
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Get over it? Me duket se kam qene i pari qe e kam deklaruar me te madhe ne kete forum qe ska fund bote ne 2012. Po i adresohesh personit te gabuar.

E kupton qe po vet del tek fjalet e mija , un se mohova ti ske qen i pari qe i ke treguar te gjithve ketu per 2012 qe ska fund bote. Por sic e ke theksuar me siper qe u priste te ndodhte dicka nga ajo shtrirje dhe nuk ndodhi. Ajo qe dua te them un eshte qe asnje nga keto shtrirje perfekte nuk mund te ndikoj jeten ne toke.

ne gjuhen astronomike jan disa nivele qe caktohen si me posht

Niveli 1 rrezikshmerite e medha [era diellore , asteroidet, kometat, super vullkanet, pole shiftin]

Niveli 2 rrezikshmerite me me pak shance per te ndodhur [gamma ray , prezenca e ndonje ylli tjeter , perplasja e planeteve dhe disa tjera te vogla, perplasja galaktikave]

Niveli 3 ka klasifikimet me shancet me google 0 pra nese them miljarda % qe ska shanc te ndodhi eshte shume pak. [ big freeze, big crounch, black hole, shtrirja perfekte etj].

biles as ne klasifikimin e nivelit dy nuk eshte caktuar, sic e the vet me siper prisnin te ndodhte dicka dhe nuk ndodhi.

gjithsesi astrofizika per sa i perket fundit apo rrezikshmerise ne planetin tone , eshte e fokusuar me teper tek niveli 1 , aq me teper duke fut dhe nivelin natyror per nenen natyre te vete planetit tone.

Pavarsisht nivelet 2 dhe 3 klasifikohen si long term , jo tani jo mbas 1 mij vjetesh apo 1 miljon vjetesh . por shume shume me larg se aq.
    Ndryshuar për herë të fundit nga NeutronStar : 21-03-2011 më 10:10

E kupton qe po vet del tek fjalet e mija , un se mohova ti ske qen i pari qe i ke treguar te gjithve ketu per 2012 qe ska fund bote. Por sic e ke theksuar me siper qe u priste te ndodhte dicka nga ajo shtrirje dhe nuk ndodhi. Ajo qe dua te them un eshte qe asnje nga keto shtrirje perfekte nuk mund te ndikoj jeten ne toke.

ne gjuhen astronomike jan disa nivele qe caktohen si me posht

Niveli 1 rrezikshmerite e medha [era diellore , asteroidet, kometat, super vullkanet, pole shiftin]

Niveli 2 rrezikshmerite me me pak shance per te ndodhur [gamma ray , prezenca e ndonje ylli tjeter , perplasja e planeteve dhe disa tjera te vogla, perplasja galaktikave]

Niveli 3 ka klasifikimet me shancet me google 0 pra nese them miljarda % qe ska shanc te ndodhi eshte shume pak. [ big freeze, big crounch, black hole, shtrirja perfekte etj].

biles as ne klasifikimin e nivelit dy nuk eshte caktuar, sic e the vet me siper prisnin te ndodhte dicka dhe nuk ndodhi.

gjithsesi astrofizika per sa i perket fundit apo rrezikshmerise ne planetin tone , eshte e fokusuar me teper tek niveli 1 , aq me teper duke fut dhe nivelin natyror per nenen natyre te vete planetit tone.

Pavarsisht nivelet 2 dhe 3 klasifikohen si long term , jo tani jo mbas 1 mij vjetesh apo 1 miljon vjetesh . por shume shume me larg se aq.
    Une nuk dal tek fjalet e askujt se qendrimin tim mbi kete subjekt e kam bere te ditur kohe perpara se ti te rregjistroheshe ne forum. Tu pergjigja per ate get over it qe mu drejtove mua. Sa per ate nivelin 1 do beje mire te lexoje kete lajmin me poshte:

Kometa Elenin po i afrohet Tokes

Quhet Elenin pasi u zbulua nga Leonid Elenin. Per momentin eshte ende shpejt qe te parashikohet distanca e ardhshme pasi parametrat orbital nuk jane rishikuar ende. Ndermjet kometave te observuara parabolike dhe hiperbolike (ato qe vijne nga mjegullnaja Oort) kjo ka distancen me te vogel nga dielli dhe pjerresine me te vogel ne planin eliptik. Orbita e kometes Elenin mund te jete e paqendrueshme pasi mund te hase ndonje trup te erret si psh ne rripin e asteroideve ose edhe ndonje objekt Taurid. Ajo qe do ndodhe ne nje rast te tille eshte thjesht ceshtje fati.

Kur kjo gje u zbulua ne dhjetorin e vitit te kaluar u llogarit se do kaloje rreth 8.8 Au (8.8 here distanca e diellit nga Toka) larg. Po sot llogaria orbitale ka zbritur ne 0.24 Au me nje minimum 0.15. Kjo po llogaritet vazhdimisht dhe mund te afrohet dhe me shume nese takon ndonje objekt ne rripin Oort. Sa per tju dhene nje ide, Hena eshte vetem 0.00256 Au nga Toka.

Ja dhe nje foto e objektit e marre ne mengjesin e 10 dhjetorit 2010. Eshte nje ekspozim prej 240 sekondash nga nje teleskop i telekomanduar ne New Mexico

Sipas NASA-s parashikimet per trajektoren e Elenin mund te shihen ketu: Currently, according to Nasa, the predicted trajectory

Anëtarësuar
    14-10-2010
    Vendndodhja
    Oxford - England
    Postime
    106
    po jam i informuar per kete po sic e ke thene dhe vete tek postimi , presin ndryshime gjat kohes rreth kesaj komete , dmth ndryshim orbite nga paqendrueshmeria, dhe ky eshte fakti qe po i corjento te gjithe.

po jam i informuar per kete po sic e ke thene dhe vete tek postimi , presin ndryshime gjat kohes rreth kesaj komete , dmth ndryshim orbite nga paqendrueshmeria, dhe ky eshte fakti qe po i corjento te gjithe.

Ne cfar kuptimi ?
    Revolution 1848

Ky eshte kuptimi:

Orbita e kometes Elenin mund te jete e paqendrueshme pasi mund te hase ndonje trup te erret si psh ne rripin e asteroideve ose edhe ndonje objekt Taurid. Ajo qe do ndodhe ne nje rast te tille eshte thjesht ceshtje fati.

Jo e kisha fjalen qe thote ( po i corjento te gjithe ) Ke po corjenton ?
    Revolution 1848

Faqja 12 prej 18 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. gjithesia ne univers
    Nga olimpiadisti në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-03-2009, 06:44
  2. gjithesia ne univers
    Nga olimpiadisti në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-03-2009, 06:39
  3. Kur ishim te vegjel, na mernin per dore.........
    Nga LediAA në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 05-07-2007, 19:41
  4. Kur ishin të vegjël
    Nga Davius në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 20-04-2007, 16:08
  5. A mendoni se ne per prinderit mbetemi gjithmone te vegjel?
    Nga INDRITI në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 13-01-2005, 04:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •