Close
Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 84
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Lioness
    Dre dre dre (kur thoshte gjyshja ime) kur kane dale "copyrights" per fjalen "paqe" apo dhe shprehje te lidhura me te, qe ta dime e mos t'i shkelim te drejtat e pronesise ndonjerit?!

Per vellezerit dhe "vellezerit" (se shqiptaret te pakten ne kete forum po i vene thonjeza njeri-tjetrit, se helbete, gjaku behet uje kollaj ... ) ka mundesi te mos i fryni shume sa njera ane ashtu dhe tjetra?
    Vdiqen, u therren tre njerez, vellezer, baballare, xhaxhallare, nipa, dmth tre qenie humane. Nderruan jete. Gjaku i tyre ne duart e disa krimineleve (kafsheve) qe jysftifikojne krimet e tyre ne emer te nje feje.

Kaq.
    Zoti ua prehte shpirtin ne paqe viktimave, dhe ia lehtesofte dhimbjen familjareve.

Per te devotshmit ketu, selam alekum, paqe edhe llafollogji te mbare.

Sa per info LUANESHE , regjistrimi i shprehjeve si prone personale eshte dicka e vjeter . Psh ne kohen e sotem e kemi ate reportuesin e ndeshjeve te boksit kur thot " Lets get ready to rumbleee " . Ky njeri se nuk me kutohet emri e ka regjistuar kete shpreheje si te tijen dhe asnje nuk guxon ta perdori okey .
    Ashtu qe edhe neve muslimaet e kemi regjistruar shprehjen "Paqja qofte mbi ty " dhe askush qe nuk eshte musliman nuk ka te drejte ta perdori .
    E sa per thojzat qe perdori per disa vellezer shqiptar , nuk jam une foator por jane ata , sepse me detyrojne ti perdori thojzat .
    Dhe sa per info thojzat vlejne per ata shqipetar qe permbajne JANULLAMUTIN , nese je nje nga ato , atehere thojzat vlejne edhe per ty LUANESHE .

Me respekt Gostivari_usa

Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa
    Ashtu qe edhe neve muslimaet e kemi regjistruar shprehjen "Paqja qofte mbi ty " dhe askush qe nuk eshte musliman nuk ka te drejte ta perdori .
    Ju myslimanet beni mire qe perdorni shprehje kaq te bukura po puna eshte qe tek autorsia e kesaj shprehje sikur jeni nja 700 vjet mbrapa. Paqja qofte me ty eshte perdorur direkt nga te krishteret latine qe ne konvertimin e tyre ne kristianizem. Pra bej nje llogaritje te vogel matematikore dhe i bie qe jeni ca si mbrapa me shekuj. Ka dy forma: Pax tecum ne numrin njejes dhe Pax vobiscum.

Hajt shendet dhe Paqja Qofte Me Ju

Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    Gabim je Gostivar.
    Ate shprehje e ka perdorur edhe Ibrahimi a.s.( Abrahami) prej te cilit rrjedhin edhe hebrejt (Shalom= Selam=Paqe) Ai ne kuptimin e plote te fjales ka qene musliman por nuk ka qene i njohur ky emer. Pastaj te gjithe profetet e kane perdorur, edhe Ademi edhe Isa. E perdorin edhe engjujt, andaj eshte shprehje hyjnore ajo dhe askujt nuk i takon autoresia prej njerezve.

Edhe ti Darius je gabim mbi 4000 ose shume me shume vjet, qe nga Adami.
    Why do people with closed minds always open their mouths?

Citim Postuar më parë nga DoLpHiN
    Ore pse e zgjasni kot... feja e shqiptarit eshte shqiptaria.
    Une e kam babane musliman dhe nenen ortodokse. Po nena ska qene ndonjehere ne kishe , dhe babai e pret bajramin me raki rrushi :P
    Pse ja fusni me top ore. Sa per ju ortodokset qe qenkeni prekur thelle ... mos u prekni se ishin te nje feje , por prekuni se ishin njerez. Meqe ra fjala... ai greku ortodoks nuk te pyet shume ne greqi se ca feje i perket, po te q*n edhe nenen po ti jepet rasti ( me falni per shprehjen )

Nuk eshte e mundur, qe gjithmone te futen ne valle ortodokset per çdo gje qe ndodh ne bote!
    Dhe ne çdo rast, forumistet nuk kursehen te perdorin greket, serbet thjesht per nxitur sherr
    me ortodokset shqipetar! Eshte e mundur ti permbaheni temes apo jo?
    Ketu flitet per çfare ka ndodhur ne Turqi, dhe me sa di une nuk ishin fare ortodoks…, por per mendimin tim ajo qe te ben te mendohesh eshte qe kohet e fundit ne ate vend per te cilin behet fjale, jane vrare njerez, prifterinj, murgesha, besimtare, gazetare, etj …, thjesht te nje besimi te caktuar!!!
    Turqia me kete “tolerance”, po i largohet vete Europes…
    Dhe e fundit, ne me shume se 100 postime, nuk shoh te kene marre pjese me shume se dy ortodoks,
    dhe thjesht sa per te thene diçka, grinden midis tyre te krishtere dhe musliman por qe gjithmone te keqinj dalim neve…VELLEZER PERMBAJUNI TEMES ne zhvilim.
    Faleminderit, - Ju pershendes.

i/e regjistruar Maska e kafiri
    Anëtarësuar
    08-12-2006
    Postime
    50

Per nje Mjekrpyke, qe i digjet xhani per baben qe i ka ...

Mos e perdor pershendetjen "paqja me ty " se eshte pershendetje Islame ,

ORE HAJVANGOMAR NGA KE ARITUR NE KETE BINDJE SE PAQJA ESHTE EKSKLUZIVITETI JUAJ?! OER MJEKERPYKA MEGJIHESE KAM DERDHUR KUPA E KAM PUTHUR CUPA SPO ME CUDIT MALLI QE KINI PER BABEN, AJO GJE QE JU NGJIZI NGA SHKRETETIARA DHE JU POLLI NE EVROPE. PTU FARE E QELBUR.

dhe sa per informate , me trego ti cilen ana do te kishe marre ne nje konflikt midis shqiptareve te kosove dhe serbeve te serbise ?!!!

DO TE ISHA NE ANEN E CDO SHQIPETARI QE NUK E IDENTIFIKON VETEN AS SERB E AS DUMBABIST SI TY MORE HARAM. QE NA SHET OTOMANLLINE SI ME TE MIREN QE NA KA NDODHUR, POR MOS QOFTE E THENE QE TE KETE KOSOVARE DHE SHQIPETARE QE TE SHOHIN SI PIKE BASHKIMI PUSHTUESIN OTOMAN.

HARAM, HARAM PER MENDERPATRIOTET MJEKERPYKA.
    NATEN E MIRE SE DO SHKOJ TE SHOH MANCESTERIN, DHE MOS PACI FATIN E KEQ TE TAKONI MJEKERPYKA PATRIOTE SOT. PAÇIM, NGA NJE REBEL SI KAFIRI.
    Ndryshuar për herë të fundit nga kafiri : 24-04-2007 më 15:04

Citim Postuar më parë nga alko71
    Gabim je Gostivar.
    Ate shprehje e ka perdorur edhe Ibrahimi a.s.( Abrahami) prej te cilit rrjedhin edhe hebrejt (Shalom= Selam=Paqe) Ai ne kuptimin e plote te fjales ka qene musliman por nuk ka qene i njohur ky emer. Pastaj te gjithe profetet e kane perdorur, edhe Ademi edhe Isa. E perdorin edhe engjujt, andaj eshte shprehje hyjnore ajo dhe askujt nuk i takon autoresia prej njerezve.

Alko ke folur ne percatje apo i beson dhe vete ato mbrockulla qe ke keputur? Ju edhe Zeusin keni per borxh ta beni mysliman Ka qene mysliman thote po ne ate kohe ska qene i njohur ky emer. Hajde verja nofken ketij muhabeti. Ajo shprehje mund te kete edhe me shume se 4 mije vjet. Ajo qe ka rendesi eshte qe nuk i perket ekskluzivisht fese myslimane sic blegerijne disa ketu.

Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    Ate e thash edhe une Darius.
    Per musliman, jane te gjithe ata njerez qe nga Adami qe nuk i bashkangjesin Zotit te vertete shoke e idhuj ne te adhuruar. Muslimane jane te gjithe ata njerez te paqes qe kujdesen te mbizoteroj drejtesia ne toke dhe t'i zbatojne ligjet qe i ka vene Zoti si dhe qe nuk i bashkangjesin dic ne te adhuruar. Ketu hyjne edhe besimtaret e drejte te Ises a.s. edhe Abrahami edhe Jakobi, Josefi , Moisiu e Aroni, Davudi dhe cdo njeri tjeter gjate historise qe i permbahet rregullit nr 1 'Adhuro Perendine tend, nuk do te adhurosh asnje idhull...'. Te gjithe ata ne i konsiderojme dhe jane musliman(njerez te paqes). Edhe ti po qe se e adhuron vetem Zotin e boterave pa i bashkangjitur ne adhurim idhuj (bije e bija, apo gure dru, krijes cfaredo qofte) si dhe i pranon te gjitha shpalljet e njohura dhe profetet deri te i fundit, quhesh musliman.
    Why do people with closed minds always open their mouths?

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa
    Sa per info LUANESHE , regjistrimi i shprehjeve si prone personale eshte dicka e vjeter . Psh ne kohen e sotem e kemi ate reportuesin e ndeshjeve te boksit kur thot " Lets get ready to rumbleee " . Ky njeri se nuk me kutohet emri e ka regjistuar kete shpreheje si te tijen dhe asnje nuk guxon ta perdori okey .
    E sa per thojzat qe perdori per disa vellezer shqiptar , nuk jam une foator por jane ata , sepse me detyrojne ti perdori thojzat .
    Dhe sa per info thojzat vlejne per ata shqipetar qe permbajne JANULLAMUTIN , nese je nje nga ato , atehere thojzat vlejne edhe per ty LUANESHE .

Me respekt Gostivari_usa
    Dhe po me vure thonjezat ti, s'me zu gjumi naten mua.
    A pika per mendje qe keni. Sidomos ata qe e mbajne veten per me te zgjuar, dmth ca si puna jote, qe edhe postimin tim te pa-anshem e more persembrapthi.
    Paqe? Ti s'ia di kuptimin fjales "Shalom", as kuptimin etimologjik, e as atij praktik, se kerkon sherr dhe atje ku s'ka.
    Po shtohet lista e personave qe me "zgjojne" deshiren te ndryshoj serish ngjyrat. Ne mungese, vecse shtohet lista e injorimit.

Hajde sherr te mbare (pa paqe, sa per sy e faqe, apo per te shpelare gojen, vetem ca si puna G-usa's kane "copyright".)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Lioness : 24-04-2007 më 22:25

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Lioness
    Dhe po me vure thonjezat ti, s'me zu gjumi naten mua.
    A pika per mendje qe keni. Sidomos ata qe e mbajne veten per me te zgjuar, dmth ca si puna jote, qe edhe postimin tim te pa-anshem e more persembrapthi.
    Paqe? Ti s'ia di kuptimin fjales "Shalom", as kuptimin etimologjik, e as atij praktik, se kerkon sherr dhe atje ku s'ka.
    Po shtohet lista e personave qe me "zgjojne" deshiren te ndryshoj serish ngjyrat. Ne mungese, vecse shtohet lista e injorimit.

Hajde sherr te mbare (pa paqe, sa per sy e faqe, apo per te shpelare gojen, vetem ca si puna G-usa's kane "copyright".)
    Injoranca shtohet nga mosdija !!!! Fundja une vetem te thash pergjigje moter okey .Ti me pyete pse perdor thojzat per disa vellezer shqiptar ?!! Dhe une u tregoa i sinqerte duke te dhene pergjigje se thojzat i perdor per shkak se ka ketu disa qe perkrahin JANULLAMUTIN - krye agjentin grek qe eshte udheheqe i kishes autoqefale shqiptare . Te gjithe personat qe perkrahin kete virus , nuk kane erkrahjen time !!!
    Pa marre parasysh , une jam musliman , dhe nuk me takon te perzihet tek punet kishtare , po nga ana tjeter jam shqiptar dhe ketu kam te drejten te kritikoj ata shqiptar qe permbajne agjenturen greke .
    Shum me i kenaqur do te kisha qene sikur ti te kishe qene udheheqese e KOASH-it ose kush do qofte tjeter , por me kusht se ne venet e tij te rrjedhi gjak SHQIPTARI - e jo BOZE GREKU !!!

Me resperk Gostivari_usa
    P.S.
    " Per mua Greket jane njerez te k te cilet nuk rrjedh gjak , por boze !!!!"

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga alko71
    Gabim je Gostivar.

Alko71 e di fort mire prejardhjen e asaj shprehje , por shkrimi im ishte vetem pergjigje ironike ndaj postimit te ish muslimanit me te famshme qe sot mundohet te behet ma katolik se papa , dmth mesia4ever .
    Perndrshe varianti cifut i fjales "Selamun Alejkum " eshte " Shalom Alekem" .
    Po nga ndonje here del dikush e te ben te folish ne menyre ironike .

Falemenderit per postimin Allahu te bekofte vlla dhe po ashtu Allahu i bekofte edhe te gjithe lexuesit e tjere .

Me respekt Gostivari_usa

Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Premisa të gabuara
    Nga Arrnubi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Muhamedi a.s. sipas këndvështrimit të krishterë
    Nga presHeva-Lee në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  3. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-03-2007, 09:06
  4. Kriptokrishtërimi në Shqipëri
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Postimi i Fundit: 12-12-2006, 08:02
  5. ANTROPOLOGJIA e krishterë
    Nga Shpresmiri në forumin Toleranca fetare
    Postimi i Fundit: 29-10-2002, 19:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •