Close
Faqja 33 prej 91 FillimFillim ... 2331323334354383 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 321 deri 330 prej 903
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga gjergani Lexo Postimin
    [

ps.sipas meje eshte e njejta perendeshe.....perendesha origjinale eshte perendesha Shqiptare MAAT....kurse dodona dihet,andej nga mali i tomorit,vendi antik i perendive,aty duhet te kete banuar dhe MAAT.

Ju faleminderit per sqarimin por HEKATE me MAAT mendoj se jane shume te ndryshme .MAAT eshte njekohesisht dhe ZONJA E MADHE e cila e lejon shpirtin te kaloje TARTARIN e tmerrshem qe te shkoj ne HAD pasi te kete plotesuar nje numer te caktuar veprash te mira dhe i vellai(HADI) ta rimisheron perseri shpirtin pra eshte nje gjykatese e shpirtit te njerezve dhe te perendive.HEKATE perfaqeson fuqine mistike te magjise kultin e pjellorise dhe njekohesisht eshte nje na rojet e tempullit te HADIT,ka tre fytyra NE TE NJEJTEN KOKE nje te nje gruaje qe shikon nga njerezia dhe nje qeni qe shikon nga HADI kurse e treta shikon nga TARTARI dhe qe nuk dallohet mire me cfare ngjan.Fytyra njerezore shikon ne drejtim te perendimit kurse fytyra si qen ne drejtim te jug-lindjes kurse e treta ne drejtim te lindjes perpara saj eshte nje fallust i madh kurse nen krahun e djathte poshte ne fund te trupores shquhet nje lloj shpendi qe une mendoj se duhet te jete gjel per arsye se eshte lajmetari qe shpirtrat te ktehen ne boten e nendheshme se po vjen dita.Interesant eshte qe ketu ne vendin tone ndodhet nje e tille e punuar ne permasa te medha nje shkemb te madh ne mes te nje mali, ne te dallohen shume qarte keto konture.Eshte e vertet qe ndonjehere meqeparaqitet si person i trefishte(Ne qiell hyjnesha e henes,ne toke si hyjneshe e lindjes dhe e rinise dhe nentoke si sundimtare e fuqive nentoksore) e marrin per hyjneshat SELENA,ARTEMIA dhe KIBELA ose ndonjehere e marrin per PERSEFONEN,qe ne nje gjuhe me te vjeter emrin e ka{KORA}. Per tu ruajtur nga inati i saj njerzit ngrinin shtylla fallustike te cilat vendoseshin neper vend banime para dyerve te qyteteve ose ne udhe kryqe
    1. Tungjatjeta. Keto jane Afrodita Sunduesja e Pare dhe Hera/Hena sunduesja e dyte ndajne pushtetin gjate dites. Raporti kembehet naten (Hera behet #1 ndersa Afrodite #2) ndersa Hermesi i shoqeron si naten edhe diten ne sundimin mbi Toke. Po ashtu Apollo/Dielli Sundues i Pare dhe Jupiteri/Zeusi si Sundues i Dyte ndajne diten, per t'e kembyer vendet gjate nates, ndersa Kroni ruan zjarrin gjate dites edhe nates.

Po le te themi, pse valle ngrinin shtylla phallistike per t'u ruajtur nga perendeshat? Le ta perkufizoj ndryshe, pse kishin frike keto perendesha nga Phallusi perpos po te konsideroheshin virgine?

2. "MAAT eshte njekohesisht dhe ZONJA E MADHE e cila e lejon shpirtin te kaloje TARTARIN e tmerrshem qe te shkoj ne HAD pasi te kete plotesuar nje numer te caktuar veprash te mira dhe i vellai(HADI) ta rimisheron perseri shpirtin pra eshte nje gjykatese e shpirtit te njerezve dhe te perendive.
    HEKATE perfaqeson fuqine mistike te magjise kultin e pjellorise dhe njekohesisht eshte nje na rojet e tempullit te HADIT,ka tre fytyra NE TE NJEJTEN KOKE nje te nje gruaje qe shikon nga njerezia dhe nje qeni qe shikon nga HADI kurse e treta shikon nga TARTARI dhe qe nuk dallohet mire me cfare ngjan."

Pra Hekatja eshte qeni ruajtes i Hadit per llogari te ligjit te MAAT por e inkorporohet bashke me dy kokat e tjera te Meduzes tre vjetore fathene? Edhe meduza ka tri emra. Po ashtu kemi 4 elemte te ndare ne 7 planete 3 nga 3. Kam dhene dy elemente me lart- Token:Afrodita Hera Hermesi dhe Zjarrin: Apollo Zeus Kron.

Ndonjeri ka dyshime se rrufepritsja nuk lidhet me zjarrin dhe zambakun e muzgut?

E kuptoj se literatura greke ka bere punen e saj. Le te shohim pak me thelle.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 24-01-2009 mė 07:15

i/e regjistruar Maska e gjergani
    Anėtarėsuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    1.
    E kuptoj se literatura greke ka bere punen e saj. Le te shohim pak me thelle.
    Pershendetje dhe ju faleminderit per sqarimin.Nuk po deshiroj te merrem me nje analize te tij.Javan per mua literatura greke eshte metevertet shume e mire, ka shume per te pare brenda saja. Fajin nuk e kane vetem ata per keto qe i kane ndodhur KOMBIT tone, lerini te shkretet te gezojne dhe per ca kohe dhuraten qe judhane kur i kijuan. Kujdes:{BRENDA C'FARDOLLOJ LITERATURE NGA'MENYRA SESI SHIKON LEXUESI BRENDA'RRESHTAVE MUND TE ZBULOJE MBREKULLIRA,PER'TEVETMEN ARSYE SE PERTE'KRIJUAR NJE GENJESHTER MBI NJE TE VERTETE DUHET PUNUAR MBI TE VERTETEN, ECILA PERSERI NDODHET BRENDA KESAJ GENJESHTRE TE SHKRUAR OSE TE THENE}.Kjo eshte per mendimin tim nje nga arsyet qe me ben ti lexoj te gjitha.Problemi qendron te menyra si do ta'analizojme kete informacjon per te realizuar ate per te cilen ne debatojme;Te gjejme ne radhe te pare ku jane keta tempuj,ku eshte DODONA dhe pse historikisht te gjithe drejtuesit e kombeve te tjera kane desheruar me shpirt ta zhdukin kete gjuhe qe per mendimin tim eka'zanafillen (Shum e bukur kjo fjale ZANAFILL -FILLIMI I ZERIT) pra eshte vet fillesa.Ju faleminderit

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Ka disa vjet qe disa nga ne ketu kane shkuar permes procesit te dhimbshem te qerimit te literatures antike nga manipulimet, duke vene ne pikepyetje cdo paranteze e presje. Disa here kjo persiatje e sinteze kthehet ne sherr, sidomos kur shoqerohet me egot vetiake te thellesise relative te kuptimit te episodeve te caktuar historike.

Te rifillosh nga e para te pastrosh te njejten toke sepse udhetaret e rinj u nuk kujdesen kur hedhin fara shkurresh nuk me duket as praktike as e drejte.

Anėtarėsuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    Ka disa vjet qe disa nga ne ketu kane shkuar permes procesit te dhimbshem te qerimit te literatures antike nga manipulimet, duke vene ne pikepyetje cdo paranteze e presje. Disa here kjo persiatje e sinteze kthehet ne sherr, sidomos kur shoqerohet me egot vetiake te thellesise relative te kuptimit te episodeve te caktuar historike.

Te rifillosh nga e para te pastrosh te njejten toke sepse udhetaret e rinj u nuk kujdesen kur hedhin fara shkurresh nuk me duket as praktike as e drejte.
    Nukedi sa keni mundur te lexoni dhe sa te pastroni nuk kam asnje te drejte tju gjykoj juve personalisht dhe cdo antrar tjeter por ai eshte mendimi im,mbi te cilin them se kam arritur dicka.Neqofte se dikush ika hyre kesaj pune per ego vetjake mendoj qe'eka gabim.Megjithate ju premtoj qe se shpejti do te sjell ne forum nje materjal ne dorshkrim faksimilim nga origjinali pastaj kush te doje ne qofte se mundet ta pastoj, perkthej, analizoj ose te mos merret fare me te.Mesakuptoj une titulli i kapitullit flet per nje popull te krijuar nga MBRETI YLL eshte nje doreshkrim ndoshta i viteve1600-1700.Perseri do tju lutesha te me falnit neqofte se dote jete fare shkurresh, do te te lodh dhe nje here,Faleminderit

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    c do kush prej nesh ka nje ide rreth lashtesis--behet mire qe idet te hidhen ne menyre qe te kemi nje kendveshtrim me te mire per te kontrolluar njohurit tona

Nukedi sa keni mundur te lexoni dhe sa te pastroni nuk kam asnje te drejte tju gjykoj juve personalisht dhe cdo antrar tjeter por ai eshte mendimi im,mbi te cilin them se kam arritur dicka.Neqofte se dikush ika hyre kesaj pune per ego vetjake mendoj qe'eka gabim.
    Cdo antar me deshiren e mire per te kontribuar ne teme eshte mese i mirepritur dhe ndonese gjerat nganjehere mund te bien ne perseritje, kjo nuk sjell asgje te keqe ne teme. Te gjithe ne qe marrim pjese ne kete nenforum kemi pasion jo vetem arkeologjine por dhe vete lashtesine e popullit tone dhe perpiqemi bashkarisht duke rrahur mendimet dhe mbledhur copeza faktesh andej ketej qe te arrijme ne nje konkluzion qofte ky dhe amatorial. Gjergan te uroj mireseardhjen ne Forumin Shqiptar dhe sidomos tek ky i Arkeologjise dhe shpresoj te vazhdosh me sjelljen dhe analizimin e fakteve qe mendon se ja vlejne per tu diskutuar. Si i ri qe je ketu dua thjesht te te jap nje keshille: Disa komente nga antare te caktuar mos i merr as si personale dhe as si sulme. Eshte nje menyre disi e vecante komunikimi qe kemi zgjedhur duke 'fshikulluar' njeri tjetrin por realisht e vlersojme njeri tjetrin. Thjesht i japin rruge debatit ne nje menyre paksa ngacmuese

Edhe njehere mire se ke ardhur.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Nukedi sa keni mundur te lexoni dhe sa te pastroni nuk kam asnje te drejte tju gjykoj juve personalisht dhe cdo antrar tjeter por ai eshte mendimi im,mbi te cilin them se kam arritur dicka.Neqofte se dikush ika hyre kesaj pune per ego vetjake mendoj qe'eka gabim.Megjithate ju premtoj qe se shpejti do te sjell ne forum nje materjal ne dorshkrim faksimilim nga origjinali pastaj kush te doje ne qofte se mundet ta pastoj, perkthej, analizoj ose te mos merret fare me te.Mesakuptoj une titulli i kapitullit flet per nje popull te krijuar nga MBRETI YLL eshte nje doreshkrim ndoshta i viteve1600-1700.Perseri do tju lutesha te me falnit neqofte se dote jete fare shkurresh, do te te lodh dhe nje here,Faleminderit
    Gabimi i madh eshte te hedhesh fare shkurresh (pa dijeni) ne toke te punuar, por edhe me i madh te mos mbjellesh peme sepse dyshon qe jane shkurre.

Une nuk pertoj te lexoj. Por asgje nuk marr si bibel pa e provuar testuar me ate strukturen qe kam ndertura vete, sidomos kur dihet qe nga keshilli i nikeas dhe ketej eshte bere kasaphane.

Ego vetiake? Sigurisht. Pas nje muaji disa nga ne ketu marrin titullin Aspirant i Shkencave Historike per postimin pa shperblim te hulumtimve te lodhshme personale dhe shpenzimin e fondeve personale per te siguruar burimet e dokumentuara.

Kam shume interes ta shoh kete kopjen e doreshkrimit. Ne c'gjuhe eshte?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 29-01-2009 mė 21:40

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Shum e bukur kjo fjale ZANAFILL -FILLIMI I ZERIT) pra eshte vet fillesa.Ju faleminderit
    I bukur fjaleformimi, megjithate nuk ka te beje me "zerin" por me "zenien"...

2. "MAAT eshte njekohesisht dhe ZONJA E MADHE e cila e lejon shpirtin te kaloje TARTARIN e tmerrshem qe te shkoj ne HAD pasi te kete plotesuar nje numer te caktuar veprash te mira dhe i vellai(HADI) ta rimisheron perseri shpirtin pra eshte nje gjykatese e shpirtit te njerezve dhe te perendive.
    HEKATE perfaqeson fuqine mistike te magjise kultin e pjellorise dhe njekohesisht eshte nje na rojet e tempullit te HADIT,ka tre fytyra NE TE NJEJTEN KOKE nje te nje gruaje qe shikon nga njerezia dhe nje qeni qe shikon nga HADI kurse e treta shikon nga TARTARI dhe qe nuk dallohet mire me cfare ngjan."

Pra Hekatja eshte qeni ruajtes i Hadit per llogari te ligjit te MAAT por e inkorporohet bashke me dy kokat e tjera te Meduzes tre vjetore fathene? Edhe meduza ka tri emra. Po ashtu kemi 4 elemte te ndare ne 7 planete 3 nga 3. Kam dhene dy elemente me lart- Token:Afrodita Hera Hermesi dhe Zjarrin: Apollo Zeus Kron.

Ndonjeri ka dyshime se rrufepritsja nuk lidhet me zjarrin dhe zambakun e muzgut?
    Duke mos qene ne dituri, dhe duke mos njohur ekzistencen e Maatės, R.Graves e substituoi dhe e ngaterroi Hekaten ne ate Trini...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 29-01-2009 mė 22:39
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    Kam shume interes ta shoh kete kopjen e doreshkrimit. Ne c'gjuhe eshte?
    Ju a kisha bere premtimin per kete kapitull te ketij doreshkrimi.
    JU uroj pune te mbare te gjitheve ne forum.
    Gjuha e shkruar eshte e Eruditeve, kush e kupton se e kujt eshte firma ne kopertine e merre vesh se me ke historian te Vatikanit ka te beje.
    Faleminderit.

Anėtarėsuar
    09-01-2009
    Postime
    132

Faqja 33 prej 91 FillimFillim ... 2331323334354383 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Etimologjia e emrit Pellazg
    Nga Henri nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 511
    Postimi i Fundit: 13-07-2014, 14:41
  2. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  4. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •