Close
Faqja 88 prej 91 FillimFillim ... 38788687888990 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 871 deri 880 prej 903
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga siegfried Lexo Postimin
    Il Canini propone la radice zenda THRAC strisciare,ond' anche a suo credere l'albanese drangua serpente

Drangua eshte thjesht gjarper(emertim i ri fare),te gjitha gjuhet e tjera e kane huazuar nga shqipja antike.

ps.nuk ka te beje me anunake dhe dergua.

tung
    Nuk eshte thjeshte se drangua=gjarper,une po mundohem te kap historin e postuar nga Javan dhe po mundohem ti jap nje pergjigje, duke e lidhur kete histori me vete historin e njerzimit.Librat fetar jan metaforik,vetem duke i deshifruar mund te gjesh te verteten dhe e verteta per mua personalisht, eshte Nibiru dhe civilizimi i tij, dhe mbase do kemi fatin e mire apo te keq ti njohim se shpejti(gjithmon sipas parashikimeve qe jan ber)tung

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    27-07-2009
    Postime
    391
    nibiru ka teme tjeter,ktu flitet per besimin pellasg mesa shihet...mesa di une nuk flitet per ndonje nibiru ne mitologjine pellasge

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-06-2009
    Postime
    169
    Citim Postuar mė parė nga strider Lexo Postimin
    nibiru ka teme tjeter,ktu flitet per besimin pellasg mesa shihet...mesa di une nuk flitet per ndonje nibiru ne mitologjine pellasge
    Kam pershtypjen se jane fenomene te spostuara shume ne kohe nga njera tjetra !

Nga te dhenat na rezulton se Shumeret kane rrojtur shume kohe perpara Pellazgeve . Nga nje shikim timi shume i percipte me rezulton se ka nje lloj vijemesie ne gjuhe . Gjithashtu Shumert ishin bashkekohes te ZOTAVE , ndersa pellazget i takojne nje kohe shume me te vonet , asaj kohe kur ZOTAT tashme ishin nje legjende dhe historite e tyre kishin marre shume ngjyrime poetike , por duke rruajtur thelbin e ngjarjeve ! pra kemi ndoshta transformim te historive reale ne legjenda .

Madje une kam edhe nje konstatim te cmendur dhe kjo nuk eshte ratesisht por nga sa kam lexuar apo ndjekur .

Po te vini re Piramidat jane ngritur ne shkretetire. Gjithashtu ato jane te gerryera nga themelet deri afer majes ! E njejta gjendje paraqitet tek Sfinksi i cili eshte gjithashtu i gerryer ne te njejtat plane dhe koka origjinale i mungon ! Toka qe i rrethon SHKRETETIRA eshte e gjithe rere .

Gjithashtu kam vene re se shkencetaret dhe studiuesit nuk i pergjigjen dot pyetjes se si jane ndertuar Piramidat . Por duke u nisur nga pikturat qe ndodhen ne to , per menyren se si jane transportuar monumentet , bejne analogji per transportimin e "tullave" blloqeve te piramidave !

A nuk ju shkon mendja dhe juve se Piramidat dhe Sfinksi nuk jane krijuar ne kohen e Egjyptit por jane gjetur gati nga ajo lloj popullsie ?

E thene shkurt teoria qe me shkon mua ne mendje eshte se "ne ato teritore ka qene ndertuar nje qytetrim shume i zhvilluar shume kohe para Egjiptit te lashte qe afron me periudhen e Shumereve ! Ky qytetrim i eshte nenshtruar nje goditjeje te dhunshme (se me cfare nuk jam ne gjendje ta mendoj konkretisht) e cila ktheu dheun ne rere njekohesisht duke qene se kjo goditje eshte perhapur ne rrafshin toksor ka bere gerryerrjet e sfnksit dhe te piramidave ne formen qe ne e gjeme sot , duke thyer edhe koken origjinale te sfinksit pasi bazamenti i saj ishte me i dobet (qafa). Nga kjo kemi krijimin e shkretetires ne mes te tokes , kur rera eshte karakteristike e brigjeve te detit ! Popullsia origjinale e ketij qytetrimi eshte zhvendosur (gjendet edhe tek shumeret nje fakt i tille ) dhe popullsite e mevonshme qe jane vendosur ne ato vende kane shfrytezuar legjendat(historite) e atyre vendeve dhe mbetjet e qytetrimeve (piramidat sfinksi etj.)

Fakti qe ne piktuart apo historite e pikturuara te piramidave nuk gjendet menyra e krijimit te tyre , por vetem menyra e transportit te Monumenteve apo statujave , tregon per mua qe ato jane gjetur gati dhe askush prej atyre qe jane strehuar aty nuk i ka ndertuar ato . Sigurisht restaurime jane bere.

Nuk kam shume besim per datat qe japin studiuesit per keto evenimente ! Por faktet qe shikojme sic thashe me siper me duket se flasin per kete gje !

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Nese ti do ta kthesh kte teme ne teme sumeresh dhe fantazish te ēartura eshte problem tjeter,por styx kte teme e titullon "Elementet mistike te besimit Pellazg (II. Dodona- Trashegimia jone e pervetesuar)
    .
    Ben mire te shohesh dhe nje teme tjeter per svastica te hapur nga baptist qe te kuptosh sa te vjeter jane pellasget.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Konstatim me vend. Qendrojini temes qe eshte per elementet mistike te pellazgeve dhe jo sumereve (meqe ra fjala nuk quhen shumere po SUMERE).

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-06-2009
    Postime
    169
    Citim Postuar mė parė nga BANISHED_ Lexo Postimin
    Nese ti do ta kthesh kte teme ne teme sumeresh dhe fantazish te ēartura eshte problem tjeter,por styx kte teme e titullon "Elementet mistike te besimit Pellazg (II. Dodona- Trashegimia jone e pervetesuar)
    .
    Ben mire te shohesh dhe nje teme tjeter per svastica te hapur nga baptist qe te kuptosh sa te vjeter jane pellasget.
    Sorry !

Nuk kisha ndonje qellim te tille qe te shmang temen ! Dic tjeter me shtyu te shkruaja sa me siper ! Dhe ti mos u nxito te etiketosh ceshtje idesh pasi ato jane dhe mbeten personale .
    Por une kam nje parandjenje te forte , se prurjet kulturore dhe te memories se popullit tone kane lidhje me historine e krijimit .

Pershendetje dhe pune te mbare !

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Popull Thjesht Lexo Postimin
    Sorry !

Nuk kisha ndonje qellim te tille qe te shmang temen ! Dic tjeter me shtyu te shkruaja sa me siper ! Dhe ti mos u nxito te etiketosh ceshtje idesh pasi ato jane dhe mbeten personale .
    Por une kam nje parandjenje te forte , se prurjet kulturore dhe te memories se popullit tone kane lidhje me historine e krijimit .

Pershendetje dhe pune te mbare !
    Le tja u leme hebrejve dhe arabeve lidhjet e tyre me historite qe nuk mund te provohen kurre te krijimit,atyre ju pelqejne adamet,nefilimet,abrahamet,moisite e keshtu me radhe.le ti mbajne,ne nuk na intereson.
    Historia e popullit tone eshte e lavdishme,e lashte,e provueshme,mjafton te behen kerkimet e duhura....pra mos u mundo kot ti cosh shqiptaret deri tek lindja e njerezimit sepse gjurmet humbin...eshte mjaft e veshtire te faktojme cka ndodhur edhe para 3 mije vjetesh e jo me dhjetra e qindra mijra vjet me pare
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 30-10-2009 mė 15:01
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-06-2009
    Postime
    169
    Citim Postuar mė parė nga BANISHED_ Lexo Postimin
    Le tja u leme hebrejve dhe arabeve lidhjet e tyre me historite qe nuk mund te provohen kurre te krijimit,atyre ju pelqejne adamet,nefilimet,abrahamet,moisite e keshtu me radhe.le ti mbajne,ne nuk na intereson.
    Historia e popullit tone eshte e lavdishme,e lashte,e provueshme,mjafton te behen kerkimet e duhura....pra mos u mundo kot ti cosh shqiptaret deri tek lindja e njerezimit sepse gjurmet humbin...eshte mjaft e veshtire te faktojme cka ndodhur edhe para 3 mije vjetesh e jo me dhjetra e qindra mijra vjet me pare
    Une jam i mendimit qe te mbledh rruges cdo gje qe eshte timja dhe me sherben . Keshtu ndodh edhe me copat e mozaikut ! Pa i zene me dore te gjitha dhe pa i hulumtuar nuk eshte e mundur ta ndertosh mozaikun !

Megjithate e leme ketu debatin se me rendesi ka tema !

Ju uroj te gjitheve pune te mbare ne dobi te shqiptarise !

i ktyne herit Maska e Dardhan
    Anėtarėsuar
    29-10-2009
    Vendndodhja
    n'Toke t'Zotit (Dardhanii)
    Postime
    98
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Drangua - Trim me Flete
    Dragua- armik

"Drangojt do te thote njerez me flete- tha Rexhes, duke menduar se cdo gje qe e qarte. "E di, njerezit qe lindin me flete te vogla ne sqetulla," shtoi, kur e shikova pa kuptuar gje....
    Thuhet se kan krah me pendla nen sqetull.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    .....
    Ky simbol quhej Syu Jovit ose i Jupiterit - Syu i Pheobus ose i Apollos- Syu Providences- nenshkrimi hyjnor ose Syu i shenjte e misterioz i me te Lartit te Zotave. Demonstrimi ose perfaqesimi i diellit pasqyrohej mbi altar me figuren e nje dielli te vogel te arte dhe te gureve te cmuar: po ashtu ishte gdhendur ose pikturuar ne balle/hyrje te shume tempujve; por ai me teper finese nga te gjitha keto figura ballore ishte Syu i Jovit ne tempullin e Jupiter Olimpit. Statuja e ketoj tempulli ne Olimpia (Peloponez) ishte e pesta nga te shtate cudirat e botes.
    Elementi ne fjale duhet pare i nderthurur me diskutimet ne temat temat "Origjinat e Gjysmehenes" dhe "A eshte Allah, perendia Hena e Arabise pagane?" kjo e fundit tek linku:
    http://www.forumishqiptar.com/showth...?t=5824&page=2

Citim Postuar mė parė nga Daniel #26, linku me lart

Kush eshte zoti-hene, dhe cili eshte emri i tij?!

Qe nga koha e Abrahamit, shume popuj qe jetonin ne Ultesiren e Mesopotamis, ne Anatolin e Meseme dhe Lindore, adhuronin idhuj te ndryshem, zoti i tyre me i rendesihem ishte Sini, zoti-hene. Ai personifikohej si nje njeri me njeker te gjate dhe me nje vesheje qe kishete te viztuar nje Hene ne forem draperi.

ZOTI SIN ESHTE AI QE SOLLI JESUSHUASI

Keta zota, dhe me i rendesishemi i tyre, Sini, zoti-hene, adhuroheshin afer disa ndertesave si tempujt, te cilat quheshin "Zigurate". (Shih: E.C.Blake, Anna.G.Edmonds. 1977, faq 13)

Pra zoti-hene quhej Sin dhe jo "Allah".
    Po aty:

Daniel # 25
    .....
    Ben mire edhe te shohesh se nga e ka origjinen gjysem hena ne xhamit, pasi nuk eshte nje stem Islame e mesuar ne Muhamedi, per me teper qe minaret nuk ekzistonin fare ne kehen e tij...
    Sin (i mbiquajtuar Allah, Ilah/armenisht nga njerezit, njelloj si titujt Zeus e Baal) eshte nje perendi mashkullore, njelloj si Syri/Syu mbi Gurin/Qaben e zeze (si Nata?).

Duket sikur ne keto vende te Lindjes (Babiloni dhe Asiri) nderohet Perendimi (Sin - Hena ne Nate) si perendi primare dhe jo Lindja (Dielli), gje te shtyn te mendosh se:

1. Njerezit adhurojne ate qe nuk njohin mire, ose:
    2. Babilonia adhuronte nje Prendi te ardhur nga nje cep tjeter i tokes, aty ky ferri bashkohet me lindjen, ku njerezit e shquar zbresin ne ferr per te marre udhezime per jeten e tyre. (Akili, Aleksandri i Madh ne Dodone)

Sin mendohet te jete adhuruar ne Ziggurate te ngjashme me piramidat me maje te sheshte si te fiseve Maya, ne ishujt Kanarie e madje edhe ne Sardenje. Kjo forme mendohet se prezanton kullen e Babelit te PAS permbytjes. Etimologjia e pranuar sot per Ziggurat lidhet me fjalen akadiane Zaqaru (!) - "e larte" .

SyGur, Suguri, suguruar, Shuguruar, Secure, Zigurt, Zigura...
    dhe mbase me nje fjale tjeter te pahetuar nga fondi i All Hallow's Even (Halloween) qe eshte ZIG-ZAG (vallezimi i vdekjes).

Shembull i transgresionit te S ne Z

A eshte Syu nje nga mekembesit ose njerez-emeruarit (nen) tokesor te Perendise Supreme? Si pershembull Hermesi, ose Zeuset, Baal-et etj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 01-11-2009 mė 11:05

Faqja 88 prej 91 FillimFillim ... 38788687888990 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Etimologjia e emrit Pellazg
    Nga Henri nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 511
    Postimi i Fundit: 13-07-2014, 14:41
  2. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  4. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •