Close
Faqja 83 prej 91 FillimFillim ... 33738182838485 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 821 deri 830 prej 903
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga BARAT Lexo Postimin
    Ka vertet nje bukuri te rralle...
    Sa per simboliken besoj se eshte diskutim me i gjate se kaq. Ne Laberi, simboli eshte i njejte por ka nje element shtese. Interpretimi jot eshte shume i goditur, por si ka mundesi qe nuk e ka ruajtur veriu por e ka pa ate majuc? Pervec kesaj duhen pare edhe shume lidhje te tjera.
    Mendoj se Troja nuk duhet kerkuar, por duhet kuptuar

Helena e Trojes-Antonio Canova (1812)

Victoria and Albert Museum

Po, eshte e bukur sic eshte alabaster e bardhe. Dhe nje perqasje mbase e rendesishme ne analizat tona. Fakti qe eshte prodhim i shekujve te vonshem, vetem deshmon se nje pjese njohurie ka mbetur e ruajtur diku ne skutat e Vatikanit, dhe kjo njohuri eshte sintetizuar ne kete statuje- nje Helene me Plis.

Nga plisi i saj mund te derivohet vetem se pjesa e poshtme e levozhges se vezes perfaqeson personin hyjnor. Helena ishte hyjnore, motra e saj Klitemnestra (gruaja Agammenonit) ishte tokesore.

Ne se mendojme se veriu ne menyre te padiskutueshme mban kete lloj qeleshje, po ashtu mund te derivojme se keta jane pjesa hyjnore e vezes qe ka prodhuar nje komb te vetem.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 07-03-2009 mė 07:54

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Javan, me vjen mire qe i LEXON postimet
    Fakti qe eshte deshmi e vone eshte me i rendesishem se nje deshmi e hershme...
    Meqe ty nuk te vjen per te qeshur akoma, atehere mbase qesh me kete lapis me qylaf, ketu poshte.

Ndoshta Diasit, profili i saj (Helenes) mund ti sjelle nder mend ndonje profil tjeter...madje shume te njohur

Jo cdo gje eshte thjesht "motiv popullor".
    Ē'do te thote person hyjnor?
    A ka me sot persona hyjnor?
    Se qeleshe ka plot...
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Edhe une desha te krahasoja me kete kepin e papatit...kurse plisi apo qeleshja shqiptare eshte nje gjysem veze...si fotoja qe solla me siper...(shif fig.)
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Meqe ty nuk te vjen per te qeshur akoma, atehere mbase qesh me kete lapis me qylaf, ketu poshte.

Ndoshta Diasit, profili i saj (Helenes) mund ti sjelle nder mend ndonje profil tjeter...madje shume te njohur

Jo cdo gje eshte thjesht "motiv popullor".
    Ē'do te thote person hyjnor?
    A ka me sot persona hyjnor?
    Se qeleshe ka plot...
    Ka mundesi te me sqarosh se ku e pe/LEXOVE te qeshuren time? Te siguroj se i kam te tere dhembet ne vend dhe nuk kam nevoje per dentist ne kete moment.

Gallofi (alba sibiscus) sigurisht qe eshte Hermesi, por nuk i kam interpretuar shenjat e mesit si qylafe me pare. Njera eshte veza e gjarperit, sigurisht.

PS. Me duket se per rinine e vjetersise kisha shkruar nje post me pare. Por nuk e kisha shoqeruar me peisazh...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 07-03-2009 mė 14:13

Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565

Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Ka mundesi te me sqarosh se ku e pe/LEXOVE te qeshuren time? Te siguroj se i kam te tere dhembet ne vend dhe nuk kam nevoje per dentist ne kete moment.

Gallofi (alba sibiscus) sigurisht qe eshte Hermesi, por nuk i kam interpretuar shenjat e mesit si qylafe me pare. Njera eshte veza e gjarperit, sigurisht.

PS. Me duket se per rinine e vjetersise kisha shkruar nje post me pare. Por nuk e kisha shoqeruar me peisazh...

E more kot per keq.
    Nuk e kisha fare per ty dhe eshte ambiguiteti i postimit ai qe e verteton kete gje.
    Kur thashe lexon nenkuptova qe ti kishe kuptuar "bukurine" e vertete te Helenes.
    Meqe, rastesisht permende Vatikanin, une postova nje "lab" me qylaf thjesht sa per "humor". Natyrisht qe hodha vetem pak piketa apo me mire pista dhe nuk e shtjellova materialin.
    Kaq ishte...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    No worries Barat. Kemi ecur nje ne te njejten udhe te gjate...

Me sa po kuptoj kohet e fundit disa nga ne kerkojne precizitet te mendimit te shprehur ne cdo fjale, ndersa te tjere kompozojne disa mendime ne te njejten fjale. Kjo vecse deften per menyre te komunikuari, por jo strukture manipulative.

M'u desh kohe ta kap kete nuance...Mbase sepse ka nje spekter shume te gjere te qellimeve per te cilat shkruhet, ne forum, per kete arsye nuk mund t'i lejonim vetes gelltitjen symbyllur.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 08-03-2009 mė 12:50

Gjerat midis miqve nuk duhen marre per personale dhe as per mungese respekti. Ky i fundit nuk shkelet nga nje qeshje (qofte dhe pa dhembe) dhe as nga shakaja.

Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Gjerat midis miqve nuk duhen marre per personale dhe as per mungese respekti. Ky i fundit nuk shkelet nga nje qeshje (qofte dhe pa dhembe) dhe as nga shakaja.

Ti mendon se u preka???
    Une nuk replikova me askend sepse nuk mora per keq asnje prej postimeve. Eshte e tepert te jap opinionin apo me mire vleresimin tim per postimet e njerit apo te tjetrit.
    POR, pergjigjia ime ndaj Javan ishte per faktin e nuhatjes se tij kur lexoi per bukurine e Helenes. Keshtu qe s ka pse te kujtoje ndokush se ngela keq. Helenen nuk e rrembeva une, por e rrembyen dardanet. Tyre u ngelet barra e te qenit "budallenj"

ps
    Keto postime fshiji kur te duash se u be si seance parlamentare

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Dioskura Sirano ka plis autentik

nuk e ka bishtin e qylafit te qylit ne vatikan.

Voe me bisht nuk kam pa, vec ne ju pattė ngjite nje dhamb qe po mungon rrotull forumit.

"Qylafi" me bisht eshet i nje rangu me te ulet [ju lutem pa kecitje dhembesh] bishti i eshte vene shume vone nga 'fshataret' per te mos e nxirė me duar te ndyra gjate kohes qe e heqin dhe e vene, por mund edhe te mos kete asnje lidhje me plisin. -(?) zhvillim me vete, i shkeputur dhe i pavarur plotesisht nga plisi... [emri i te cilit do te thote qytetar ose ushtar ose te dyja se bashku].
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Plisi shkelqene nga bukuria kur eshte i bardh, pas nje kohe poqese nuk e ndrrove me nje te ri apo nuk e pastron si duhet, plisi behet i njollosur pis...i zhytur e i njollosur.
    Pra kujdes, nese mbani plisa te perkujdesni per ta.
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Faqja 83 prej 91 FillimFillim ... 33738182838485 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Etimologjia e emrit Pellazg
    Nga Henri nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 511
    Postimi i Fundit: 13-07-2014, 14:41
  2. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  4. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •