Close
Faqja 36 prej 91 FillimFillim ... 2634353637384686 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 351 deri 360 prej 903
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    gjergjan---nuk me zhgenjen aspak,je i madhe edhe ke qene shume i madhe per forumin tone edhe me pare se te hyje vete ne forum.Personalisht ju perulem njohurive tuaja.

shkrimi ne fjale nuk munde te perkthehet nga nje njohes i greqishtes ne vecanti edhe as nga nje njohes i latinishtes ne vecanti pasi eshte shkrime i perzier latino-greke edhe dicka tjeter me duket.ME sa lexova ne greqisht flete per Ylliret edhe shtrirjen e tyre----Dokument qe greket do jepnin miliona qe ta zhduknin ,ndersa shteti shqiptare nuk interesohet aspak te dokumentoj arkivin e idhullit Shqiptar Dhimiter Pilikes.Gjergan --mendoj se familja e shenjet Pilika ESHTE NJE FAMILJE DIAMANTESH pasi vetem miresira i ka dhene kombit tone.PAS NAIM FRASHERIT KOMBI YNE KA LINDUR VETEM NJE BURRRRRRRRE: DHIMITER PILIKEN
    Alfeko, kam te njejtin mendim per punen e Dhimiter Pilikes. Ne se dikush knga jua akses ne dokumentat e tij le ta konsideroje kete jo vetem si pergjegjesi shoqerore por si pergjegjesi KOMBETARE dhe HISTORIKE, e njellojte me ate gruan e familjes Boga (historia qe solli Ghergani) per te ruajtur flamurin. Kini kujdes, jetet e njerezve nuk jane gje para interesave politike te fqinjeve tane. Kam idene se ne koleksionin e tij eshte nje monedhe qe ka vlera te medha historike. Ruajeni me shume se syte e ballit, dhe ne se keni mundesi t'i depozitoni dokumentat ne nje banke perendimore, bejeni.

Sa per familjen e Pilikave po rezervohem te them se disave u vjen rende qe kane lidhje gjaku me Dhimiter Piliken. Fund i Historise.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Alfeko, kam te njejtin mendim per punen e Dhimiter Pilikes.
    Sa per familjen e Pilikave po rezervohem te them se disave u vjen rende qe kane lidhje gjaku me Dhimiter Piliken. Fund i Historise.
    Dhimitri e ka treguar burrerin e tije Naimiane --ne se dikujt i vjene rende --une me gjithe deshire do ta nderroja mbiemrin time me prejardhje fisnike edhe do ta vendosje PILIKA megjith shpirte--pasi ky burre hyri ne legjenden e shqiptarve si njeri i shenjet.Ne se Greqia ka agjio --edhe italia san--- ne kemi SHEN PILIKEN.

e drejt vrejtja juaj------mendoj se zoti sale na dha prova me ndeshjen me akademiket edhe hapjen e albanologjis---lumi nuke ka me kthime mbase.Shkrimi i Pilikes hyri ne arkivin time--shpresoj te kete hyre ne arkivin tuaj edhe ne arkivet e te gjithe atyreve qe e duan vendin tone-----ne leter jo ne disket.

javan------daleee daaaaleee---ka shume te dhena qe do shohin driten e ketij forumi ,i cili na ka strehuar ne nje cepe te tije fale zgjuarsis edhe punes serioze te Darius kryesisht.

i/e regjistruar Maska e gjergani
    Anėtarėsuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    [QUOTE=javan;2
    Sa per familjen e Pilikave po rezervohem te them se disave u vjen rende qe kane lidhje gjaku me Dhimiter Piliken. Fund i Historise Thuehet se kjo familje rrjedh nga gjaku MIKENES sipas disa dokumentave te VENEDIKUT .Rreth viteve 1400 kjo fanilje largohet nga Peloponezi(arsyeja nuk dihet por mendohet se i takonin si religjon Kristjanizmit Arjan dhe nuk shiheshin me sy te mire nga Patriakana.Pas kesaj perjudhe jane Kontet te ishujve qe gjenden perball Camerise qe ishin ne vartesi te Venedikut.Rreth viteve 1830 mbasi dhe keta ishuj bien ne dore te Fanarjoteve azjatik nje pjes e familjes vjen ne Korce nje pjes ne Selanik dhe nje pjese ne venedik keta te fundit nuk dihet pse nuk jane me si emer.Javan sa per ata qe kane turp dihet cdo familje nxjerr plerat perjashta perdit.FISNIK ESHTE AI QE KA TURP TE BEJE TURP thoshte PILIKA
    Jam shqiptar se kesh lerė unė i parė, pa bėra gjuhė e bėra perėndinė e mė pas Perėndia bėri njerinė.

Citim Postuar mė parė nga gjergani Lexo Postimin
    Darius besoj qe miku yne ben shaka nuk besoj se e ka meterment...
    Eh gjergan sa shume do shohesh ne kete forum, aq sa ske per ti besuar syve. Nganjehere te duket si skute ku kembehet e intrigohet mbi faktet historise dhe ka ngacmime e nderhyrje te vazhdueshme. Sma ha mendja se ja ke ngene ti konstatosh ne shkrimet e kaluara se do duhej shume kohe. Por mos u bej merak se do i shohesh ne te ardhmen. Kam nja parandjenje qe do kemi disa vizita akademikesh ne forum se shpejti. Disa tema po behet te zararshme...

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anėtarėsuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Citim Postuar mė parė nga gjergani Lexo Postimin
    Darius besoj qe miku yne ben shaka nuk besoj se e ka meterment.Tiulli i materjalit se sdi si ti them ndryshe dorshkrim si thenkam dote eshte:ANTIKITETE ILIRIKE,PJESA E PARE,PER KETE ILIRI DHE DALMACI NGA PERJUDHA E NOES DERI NE PUSHTIMET E CEZAR TIBERIT.Kam kerkuar ndime nga nje mik qe eshte i zoti ne keto elektronikat per te ma skarnuar dhe pastruar dhe pastaj mund te transkiptohet dhe te perkthehet ne italisht nga disa prifterinj KALABREZ pa asmetevoglin shperblim e pastaj te perkthehet ne shqip, pjes e cila them se mund te mbullohet nga donacjone ose nga shtepia botuese.Mesa kam pare pjeset qe jane ne greqisht ata qe kane mbaruar nje shkolle atje nuk kishin shum veshtiresi per ti lexuar.Dote perpiqem te pergatis nje kapitull tjeter qe flet per shkodren mbase e bej me mire qe te jet me i lexueshem.
    Jo, unė me tėrė mend e kisha, por disa kėtu brėnda nuk duan ndihmėn time.

Unė sidoqoftė njė hint e dhashė, por duket se nuk e ka kapur ende ndonjeri, as Stixi, edhe pse dhashė autor e referencė..
    Slagt ham! Kristenmands sųnn har dåret. Dovregubbens veneste mų.

Gott mit Uns

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga Bizantin Lexo Postimin
    Jo, unė me tėrė mend e kisha, por disa kėtu brėnda nuk duan ndihmėn time.

Unė sidoqoftė njė hint e dhashė, por duket se nuk e ka kapur ende ndonjeri, as Stixi, edhe pse dhashė autor e referencė..
    Po ku dime gje ne te varfrit more Baizantin, ne vetem stilizuam simbolin e diellit ne kryq dhe pastaj harruam kush ishim.

Ate referencen e pashe une dhe me erdhi keq per mundimin qe bere free (pa pagese) sepse autori i doreshkrimit e ka dhene vete. Po nuk me besove, hap faqen e katert te postimit, rreshti i katert nga fundi.

Tani sapo lexova per nje zonje 60 vjecare holandeze qe kishte vajtur ne banke dhe kishte bere pagesa per 360 euro me para (fallso)nga nje loje e qujtur Monopoly. Une kam ca nga ato dhe jane me shume se 300 euro, i do?

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anėtarėsuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Po ku dime gje ne te varfrit more Baizantin, ne vetem stilizuam simbolin e diellit ne kryq dhe pastaj harruam kush ishim.
    Problemet familjare tė anėtarėve tė forumit nuk mė interesojnė.

Ate referencen e pashe une dhe me erdhi keq per mundimin qe bere free (pa pagese) sepse autori i doreshkrimit e ka dhene vete. Po nuk me besove, hap faqen e katert te postimit, rreshti i katert nga fundi.
    Tani e shikoj dhe unė dhe mė duket se ke tė drejtė. Nejse, qėllimet e mia ishin tė mira, m'u kujtua njė provim qė kisha dhėnė nga Argonautika dhe e njihja tekstin pėrmendsh. Sidoqoftė edhe teksti latinisht ėshtė interesant por duket se kopjon .............................. Do interesohesha tė dija se pronė e kujt ka qėnė ky dorėshkrim.

Tani sapo lexova per nje zonje 60 vjecare holandeze qe kishte vajtur ne banke dhe kishte bere pagesa per 360 euro me para (fallso)nga nje loje e qujtur Monopoly. Une kam ca nga ato dhe jane me shume se 300 euro, i do?
    Tė lutem Stix. Kush e di sa halé franceze ke fshirė pėr t'i fituar ato parį; prandaj nuk mund tė ta pranoj ofertėn.
    Slagt ham! Kristenmands sųnn har dåret. Dovregubbens veneste mų.

Gott mit Uns

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga Bizantin Lexo Postimin
    Problemet familjare tė anėtarėve tė forumit nuk mė interesojnė.
    Me vjen mire qe po e kupton me se fundi se familja e forumit eshte thelbi atij qe dikur njihej si Bizant.

Tani e shikoj dhe unė dhe mė duket se ke tė drejtė. Nejse, qėllimet e mia ishin tė mira, m'u kujtua njė provim qė kisha dhėnė nga Argonautika dhe e njihja tekstin pėrmendsh. Sidoqoftė edhe teksti latinisht ėshtė interesant por duket se kopjon .............................. Do interesohesha tė dija se pronė e kujt ka qėnė ky dorėshkrim..
    Doreshkrimi ka qene prone e Pilikes te thane. Pronarin e sotem nuk ke pse ta dish.

E di qe ti per te mire te kombit tone ther edhe lopen e fqinjit, po edhe une me te mire ta kisha qe mos japesh informacion badiava. Kur ke princip te besh para , mbaje me cdo kusht.

Tė lutem Stix. Kush e di sa halé franceze ke fshirė pėr t'i fituar ato parį; prandaj nuk mund tė ta pranoj ofertėn.
    Tipin e "banjave"qe fshij t'i do te ishe lutur te te lejonin vetem per te deshmuar prezence. Por une qellimin tim e bera te qarte, qe parate nuk jane nga te thesarit te shtetit por nga te Monolopy, e cila eshte nje loje. Se paku nga ne te dy njeri ka jo vetem qellim te mire, por edhe te deften te drejten.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    . Kam nja parandjenje qe do kemi disa vizita akademikesh ne forum se shpejti. Disa tema po behet te zararshme...
    bah Darius---kemi kaluar fortuna me te medha nacionaliste antishqiptare edhe nuk munde te na trembin zeri i nje akademiku shqiptare --ne se ai do me te vertet qe te quhet shqiptare.Sidoqofte gjurmet tona nuk humbasin brenda forumit---ashtu si edhe gjergani qe kishte kohe qe ndihmonte kete forum---po keshtu edhe arem te tjera me grada te renda shkencore i jane bashkuar vertetesis se lashtesis sone edhe po ndihmojn ne kete drejtim.Hapja e albanologjis edhe goditja kundra akademis parazite tregojn frymen e re te shkences shqiptare e cila i ngjane nje lumi te vrullshem i cili munde te thithi nen shtratin e tije dhjetra dekorata te vjeteruara tani me.Une mendoj se askush nuk munde te dale hapur kundra se vertetes ,por do punojn si tunel nen dhe me sa forca kane.

te mirprutur akademiket se edhe ne kemi shume pyetje enigma per lekuren e tyre,por nga ana tjeter do ju lutesha te gjitheve te mos ta shikojm ceshtjen me fanatizem edhe nacionalizem,por me fakte edhe dituri pasi vetem keshtu do ju shpetojm kthetrave qe na kane rrembyer ne fyte edhe po na cojne drejt goditjes perfundimtare.

Faqja 36 prej 91 FillimFillim ... 2634353637384686 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Etimologjia e emrit Pellazg
    Nga Henri nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 511
    Postimi i Fundit: 13-07-2014, 14:41
  2. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  4. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •