Close
Faqja 24 prej 91 FillimFillim ... 1422232425263474 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 903
    i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Nuke po them se e tere bota eshte naive e vetem se une i menēur nese e shprehi kete teorine time e cila eshte bindese por edhe nuke eshte veteme imja sepse edhe nje arkeolog italian ne shkullin XIX pat deklaruar se piramidat nuke jane asgje tjeter vetem se mure per te mbrojtur Nilin nga pushtimi i reres qe vjene nga sahara pra nga perendimi drejte lindjes ererat qe fryejne nga kjo ane e horizontit.
    Fotografin qe po e postoje me poshte ku ne te shifen te gjitha piramidat te ndertuara ne brigjet e lumit Nil ne drejtim te deltes te gjitha jane te ndertuara ne te majte pra kah perendimi mu andeje nga fryejn stuhit e reres dhe se keto piramida kane qellim te pengojne keto rryma si kodra natyrale pra jane si nje shtruhere artificiale qe mbron Nilin por ne te njejten ane edeh qytetet e medha qe jane te ngritura nga ana e djathte e Nilit si psh Memfisi.
    Ketu pra nuk ka kurrfare mistere, dje ndegjova ne lajme se edhe kinezet do ndermarrin masa qe te ndertojne mure te tilla te pjerrta qe te mbrohen nga perhapja e reres se shkretires.
    Shiqojeni foton mendoni pakez dhe binduni !
    Mund te shtrojmi edhe kete pytje; Pse nuke egziston asnje piramid ne anen tjeter te lumit Nil ?
    Pra enigma eshte zgjedhur....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 02-11-2007 mė 14:41

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123

Pershendetje

Po postoj keto dy figura e para eshte orgjinali skeme e kabales, pra e dyta eshte nje analiz sipas mendimit tim qe eshte ne perputhshmeri me sistemin tone planetare me numrat e piramidave qe kam postuar sot gjithashtu ne perputhshmeri me vizatimin tim te meparshem qe kam paraqitur trupin e njeriut jo ne teresi sepse nese i permbahem sistemit kabalik te trupi i njeriut renditja si e mendoj une nuk eshte reale ka ngatrrime pozicionesh te planeteve ,kjo figure perputhet me ditet e javes sipas menyres qe une kam numeruar. Kreksi piramidat nuk kane vetem funksionin mbrojtes nga ererat - rera edhe me pare e kam cekur edhe te piramida e Visoēices shiqo qytetin eshte para piramides ne anen lindore ndersa te keto figurat lart hymjet e te gjitha piramidave jan ne lindje eshte interesante skjarimi i poleve ketu e gjen kuptimin edhe qelesi apo ANCH simboli i faraoneve.

PERSHENDETJE
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 02-11-2007 mė 18:35

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    .....teorine time e cila eshte bindese por edhe nuke eshte veteme imja sepse edhe nje arkeolog italian ne shkullin XIX pat deklaruar se piramidat nuke jane asgje tjeter vetem se mure per te mbrojtur Nilin nga pushtimi i reres qe vjene nga sahara pra nga perendimi drejte lindjes ererat qe fryejne nga kjo ane e horizontit.
    Nuk eshte ide e keqe. Megjithate po te nisemi nga perllogaritjet mbi vjetersine piramidave, dalim ne nje peridhe kohore ne te cilen Sahara ka qene toke e lulezuar dhe jo shkretetire.

Kam pare citime sipas te cilave Sahara do lulezohet edhe njehere, per shkak te rritjes se volumit te ujerave ne toke.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 02-11-2007 mė 18:56
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Qe piramidat nuk jane aspak varre faraonesh kjo gje tashme eshte mesuar dhe dihet mire. Nuk ka varre pa kufoma (mumje) brenda dhe pa asnje element ceremonie mortore.
    Po ashtu dhe teoria qe jane ndertuar qe te sherbejne si mjete mbrojtese ndaj ererave nuk eshte e vertete. Lumenjte ndryshojne rrjedhje dhe Nili jo gjithmone ka qene aty ku eshte. Plus qe nese marrim per te qene moshen qe pretendohet zyrtarisht te Piramidave niveli i Nilit ka qene me larte dhe permbytjet e tija sezonale kane qene te frikshme. Dhe nese marrim per te qene argumentin tjeter qe ka sjelle Styx, pra te nje vjetersie me te madhe atehere i bie qe ne ate kohe Sahara ka qene toke e lulezuar dhe bimesi te hardisur. Pra as njera dhe as tjetra.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Ku eshte arsyeja atehere qe keto piramida u ndertuan vetem ne anen kah fryen stuhija e reres ?
    Pse nuk u ndertua aas nje piramid nga ana tjeter e lumit ?
    Pastaje, procesi i shtyrjes se reres perhapjes se reres ne drejtim te nilit nuke daton vetem nga koha e faraonve por edeh me pare eshte vrejtur nga njerzit se shkretira zgjerohet e nga frika qe nje dite do ngelin edhe pa ujin e Nilit ka shtyer te ndertojne diga, penda te tilla te pjerrta ku erererat bartin reren perteje lumit keshtuqe kjo ide e ndertimeve te piramidave ngadalesoi procesusin e perhapjes se shkretires.
    Nili vertete se ka ndrruar shtratin e tije disa here por asnjehere nuke ishte ne anen perendimore te piramidave por mbetet gjithnje kah lindja e tyre....
    Imazhi me siper ku shifen piramidat e renditura vetem nga njera ane e lumit tregon perfundimishte se keto ndertime jane bere per qellime te ruajtjes se Nilit ku edhe ky imazh deshmon saktesishte qellimet e ngritjes se piramidave edhepse nuke eshte penguar pergjithemon stuhija e shkretires njerzve te asaje kohe iu ka fhy frika se se shpejti do te pushtohen nga rera e kjo frike ka shty qe te ndertojne monumente te tilla qe ne shofim sot mu pergjate bregut perendimor te Nilit keto male artificiale qe sherbejne si shtruher.
    nejse ti Darius nuke eshte e detyrueshme qe ti besosh kesaje teorije ama leshoja vetem edhe njehere syrin ketije imazhi, besoj se mendja do te gjeje logjiken e arsyeshme, ne kete rast syri nuke mashtrohet.

Sepse piramidat jane ndertuar qe te korrespondojne me nje pozicion te caktuar astronomik. Mundohu te kerkosh ne google mbi Robert Bauval dhe teorine e tij (plus te Hancock) mbi pervijezimin e piramidave si nje 'ore' astronomike. Megjithate kjo eshte nje hipoteze llogjike pasi deri me sot askush nuk ka arritur dot te zbuloje arsyen e ndertimit te piramidave. Nje teori nga me te fundit eshte qe piramidat jane nje mekanizem energjie, forme e te ciles eshte e panjohur prej nesh.

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    pershendetje

Darius ne baz te dhenave astronomike nje rrotullim i plot i planetit te Jupiterit rreth djellit eshte 12 vite pra bej pyetje mos vall , planeti Jupiterit ishte edhe percaktues i pozites se Yjsive shiqo posht figurat e paraqitura perputhen me shume gjera qe akoma jane te pa definuara si per shembull kuptimi i gudes se lagashit qe ne kete rast paraqet nje kombinim te yjsive njeni gjarper dhe tjetri sistemin tone diellor gjarperi i dyte .
    Ka shume gjera qe done analizim sepse qelsi kryesor qe thot styxi (qelsi kopil ) per Hermesin une them se eshte PROMETEU(JUPITERI) eshte porta kryesore qe hap paskajshmerin e dijes eshte rrefyes i drejtimit te zberthimit te shume mistereve.
    pershendetje

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 13-11-2007 mė 18:26

Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    Nuke po them se e tere bota eshte naive e vetem se une i menēur nese e shprehi kete teorine time e cila eshte bindese por edhe nuke eshte veteme imja sepse edhe nje arkeolog italian ne shkullin XIX pat deklaruar se piramidat nuke jane asgje tjeter vetem se mure per te mbrojtur Nilin nga pushtimi i reres qe vjene nga sahara pra nga perendimi drejte lindjes ererat qe fryejne nga kjo ane e horizontit.
    Fotografin qe po e postoje me poshte ku ne te shifen te gjitha piramidat te ndertuara ne brigjet e lumit Nil ne drejtim te deltes te gjitha jane te ndertuara ne te majte pra kah perendimi mu andeje nga fryejn stuhit e reres dhe se keto piramida kane qellim te pengojne keto rryma si kodra natyrale pra jane si nje shtruhere artificiale qe mbron Nilin por ne te njejten ane edeh qytetet e medha qe jane te ngritura nga ana e djathte e Nilit si psh Memfisi.
    Ketu pra nuk ka kurrfare mistere, dje ndegjova ne lajme se edhe kinezet do ndermarrin masa qe te ndertojne mure te tilla te pjerrta qe te mbrohen nga perhapja e reres se shkretires.
    Shiqojeni foton mendoni pakez dhe binduni !
    Mund te shtrojmi edhe kete pytje; Pse nuke egziston asnje piramid ne anen tjeter te lumit Nil ?
    Pra enigma eshte zgjedhur....
    Ky argument bie kategorikisht per faktin se nuk behet fjale per nje barriere ne nje linje te vazhdueshme sic mund te ishe muri i madh kinez p.sh.
    Nuk ka se si objekte ne largesi te konsiderueshme nga njeri tjetri, dhe aq me teper me madhesi jo te njejte te kryejne ate funksion.

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Sepse piramidat jane ndertuar qe te korrespondojne me nje pozicion te caktuar astronomik. Mundohu te kerkosh ne google mbi Robert Bauval dhe teorine e tij (plus te Hancock) mbi pervijezimin e piramidave si nje 'ore' astronomike. Megjithate kjo eshte nje hipoteze llogjike pasi deri me sot askush nuk ka arritur dot te zbuloje arsyen e ndertimit te piramidave. Nje teori nga me te fundit eshte qe piramidat jane nje mekanizem energjie, forme e te ciles eshte e panjohur prej nesh.
    Aman o Darius pash zotin,me keto teori...Perse u ndertua Kulla e Babilonit? Per te njejten arsye u ndertuan piramidat,te cilat normalisht perthithen gjithe njohurine e mundshme qe kishte njeriu deri atehere,qe te ishin perfekte,te ishin ndertesa hyjnore....
    Mekanizem energjie sigurisht...Energjia e Simbolit,energjia e pushtetit ,energjia e madheshtise...
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Po se kuptoj pse me je drejtuar ne ate menyre sikur me thenien time kam bere nje sakrilegj. Per cilen teori e ke fjalen? Dhe meqe me pyet ti mua per Kullen e Babilonit a e di kush eshte teoria kryesore per ndertimin dhe funksionimin e kesaj kulle? Spo flas thjesht per observatorin astronomik por per nje tjeter me natyre me mistike. Arsyeja e ndertimit te piramidave nuk eshte zbuluar ende. Nese ti e di atehere ke kryer zbulimin e shekullit. Egjyptologet vazhdojne ta thone me nje gjysem zeri qe jane varre (pa kufoma dhe elementa mortore). Ndersa disa te tjere ca me te guximshem thone ato qe kam shkruar me siper. Arkeologjia ka treguar me te madhe qe te lashtet nuk kane ndertuar asgje kot (sic nuk ndertojme dhe ne sot asgje kot). Cdo ndertim e ka patur nje funksion dhe ndertime qe ti rezistojne kohes per te treguar madheshtine, perfeksionin dhe njohurine e banoreve te nje epoke ende te papercaktuar qarte nuk besoj se kane kuptim. Piramidat kane patur (dhe jam i nje mendimi absolut qe vazhdojne te kene) nje rendesi te madhe. Nuk eshte thjesht nje mesazh i te pareve tane por dicka me shume. Nuk e vazhdoj dot kete teme se do dilja komplet nga natyra e ketij forumi dhe do hapej nje debat qe nje zot e di se kur do i dilte fundi. Por nese I'm being challenged atehere e pranoj sfiden me qejf dhe mund ta diskutojme kur te doni si argument.

Citim Postuar mė parė nga XhGashi
    Darius ne baz te dhenave astronomike nje rrotullim i plot i planetit te Jupiterit rreth djellit eshte 12 vite pra bej pyetje mos vall , planeti Jupiterit ishte edhe percaktues i pozites se Yjsive shiqo posht figurat e paraqitura perputhen me shume gjera qe akoma jane te pa definuara si per shembull kuptimi i gudes se lagashit qe ne kete rast paraqet nje kombinim te yjsive njeni gjarper dhe tjetri sistemin tone diellor gjarperi i dyte .
    XhGashi njera nga mundesite teorike me te medhaja eshte qe piramidat perfaqesojne nje ore astronomike. Por une (te pakten me aq sa kam krijuar bindjen time deri ne kete moment nga materialet qe kam studiuar) mendoj se nuk ka te beje thjesht me ciklin 12 vjetor por ka te beje me zodiakun precesional 26 mije vjecar. Shpjegimin me te mire e gjen tek Gjurmet e Civilizimeve te Zhdukura te cilin jam i bindur qe vazhdon e lexon me vemendje. Me mire se Hancock apo te tjere nuk kam sesi ta shpjegoj. Kur ke direkt burimin ske nevoje per disa pika uje te mbledhura andej e ketej.

Faqja 24 prej 91 FillimFillim ... 1422232425263474 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Etimologjia e emrit Pellazg
    Nga Henri nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 511
    Postimi i Fundit: 13-07-2014, 14:41
  2. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  4. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •