Close
Faqja 13 prej 91 FillimFillim ... 311121314152363 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 903
    i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    pershendetje
    Pamvaresisht se kush shkruan e drejt kishte me qen qe te shkruhet pa anime megjithse per veten timene kete pik jam i dobt shpesh her anoj nga ajo qka kam deshire megjithse eshte gabim duhet te jemi real .
    Genesis edhe une diskutimeve te styxit ju jep rendesi te posaqme dhe verrtet kam rrespekt ndaj tij , dhe gjithe atyre qe jepin mundin per ne te tjeret ne forum .
    Per Hermesin e kam cek edhe me pare se une per veten time jam i bindur se ky i ka vjedhur atributet apo i ka te shtuara nga Greket apo thjesht eshte nje lexim i gabueshem i emrit GeRMA , nese e ke lexuar me lart ne referencat e mija qe perputhen me shum argumentime ky hermesi qe e veqoni ju dhe styxi dhe te tjere per mua eshte P Ro M E THEU apo 1234 theo
    apo PaRMENDA (PLLUGU) Ge R M A THOTI pra Prometeu ishte ay qe mesoj njerzimin TE MBJELLIN KORRIN PUNOJN TJEGULLA SHKRIMIN LEXIMIN
    baba i Dheu kalionit ne baz te mitologjis,
    Nese bejme nje krahasim me emertimin e hermesit dhe ate ETRUR turnus apo merkurit eshte kjart se jan tre emra nje identifikim per planetin e MERKURIT edhe ate nese shiqojm te Egjiptasit HERMESI eshte DIELLI .
    Une e ceku se PROMETHEU eshte edhe emrim i planetit JUPITER fillimi i numrimit i ditve te javes kendi alfa dmth fillimi i alfabetit fillimi i numrimit pra gjdo gje fillon nga njishi perfundon ne X ose nr dhet sikur te niseshim prej emrit HERMES
    NUK DO TE PERPUTHEN KURRSESI TE GJITHA BINDJET E MIA ME APO PA ARGUMENTE DO TE BIEN DO TE JAN TE PA BAZA ...

Per ESKULLAP-PALLUKSE eshte e verrtet se edhe vet emri qe e shkrova qellimisht nga e djathta ne te majt tregon se eshte emer PELLASG .

PERSHENDETJE

Citim Postuar mė parė nga XhGashi
    pershendetje-

barati e ka cek me par se Greket PROMETEUN -PREMTEUN e identifikojn
    me HERMESIN- MERKURIN.

Styxi une jam munduar qe te di diē me shum per HERMESIN (qelesin kopil )edhe ashtu nuk kam ndofta njohuri ende te bollshme per ket emer.

Une ketu do te mundohem qe figurativisht te argumentoj se fjala eshte per
    planetin e Merkurit .

Ne librin ,, NJERIU DHE ZOTI NE EGJIPTIN E LASHTESIS" nga Siegfried Morenz
    faqe 31 Harmachis-Chepre -Re-Atum eshte kjo figura me posht eshte identike
    me planetin e Merkurit ne pamje, por ne ca raste paraqitet edhe si Diell.

foto e SFINGSIT ose HARMACHIS-CEPRE-RE-ATUM

Ju riktheva kesaj teme per nje arsye qe me kishte shpetuar pa vene re. Perqasja qe ke bere ne kte analize xhgashi mund te mos jete e sakte. E kam fjalen per dy fotot dhe krahasimi i tyre. Per kete po perdor pjese nga nje tjeter shkrim i imi ne lidhje me piramidat.

Ka prova te pakundershtueshme qe jo vetem Sfinks eshte me i vjeter se sa thuhet por shume me i vjeter dhe se vete piramidat dhe se nuk eshte ndertuar ne kohen e Chephren (ose Khephren) dhe as qe ka fytyren e ketij te fundit. E di ti ku bazohen egjyptologet e sotem qe pretendojne se sfinksi eshte ndertuar nga Khephren? Sepse me demek paska fytyren e ketij mikut per te cilin e vetmja pamje vizive eshte nje statuje jo me e madhe se 14 inch. Dhe boom! U vendos... Dhe ska sesi te jete ndryshe sepse kjo perputhet me teorine e pergjithshme qe Piramidat kane kete moshe sepse skane si te kene moshe me te vjeter sepse para kesaj moshe civilizimi ekzistonte ne faza primitive dhe vishte lekure kafshesh, gjuante me gure dhe ndizte zjarrin me shkopinj.

Pa te degjojme pak se cfare thote Dr. Frank Domingo eksperti kriminalist, autoritet i padiskutuar ne gjithe boten dhe qe me kerkesen shume me miresjellje te nje grupi shkenctaresh pranoi te bente ndertimin e fytyres se Khephren bazuar ne mini statujen e vetme qe ekziston dhe krahasuar ate me metoda super te avancuara shkencore me fytyren e Sfinks. Domingo jo vetem qe pranoi por vajti vete ne Egjypt dhe e studioi nga afer Sfinksin dhe statujen e Khephrenit. Dhe perfundimi? Ai qe egjyptologet i druheshin me teper (ose me sakte qe e dinin shume mire qe me pare); Sfinksi dhe Khephren ska as ngjashmerine me te vogel. Mos perputhja eshte kaq e madhe sa sja vlen as ta thuash me. Po prit se nuk mbaron ketu, madhesia e kokes se Sfinksit eshte ne disporporcion me trupin. Si ka mundesi te jete keshtu? Kemi te bejme me nje statuje me dimensione perfekte, cdo gje eshte e detajuar dhe ne perfeksion; gjymtyret ose putrat, trupi, pjesa e mbrapme etj. Vetem koka jo. U vendos te behej nje eksperiment qe ishte me i llogjikshmi duke konsideruar trupin e Sfinksit qe duket qarte qe i perket nje felini (familje e maceve te egra ) dhe ne vend te kokes ekzistuese u vizatua koka e nje luani duke plotesuar dhe ndjekur linjat qe vinin nga kurrizi. BINGO ! Cdo gje perputhej ne menyre perfekte dhe tani Sfinksi kishte pamjen qe duhej te kishte.

Po cfare koincidence tjeter... Sfinksi paraqet nje luan ne pozicionin ndenjur, erozioni ne trupin e tij tregon qarte qe eshte si rezultat i permbytjeve dhe rrjedhjeve te forta te ujit dhe qe kjo i perket 9000 mije vjeteve me pare. Ooops po ketu ka dhe nje tjeter koincidence, 9 mije vjet me pare Toka dhe njerezimi ndodhej ne Epoken e Luanit (ne tani sapo kemi lene Epoken e Peshqeve dhe kemi hyre ne ate te Aquarius)... Si shume rastesi menjehere... Po prit prit se ka me. Nje belg modest (pavaresisht se ishte nje inxhinjer dhe pasionant ne astronomi dhe gjeni me nje IQ 168, me 12 gjuhe te lashta dhe moderne) i quajtur Robert Bauval beri nje zbulim disi te cuditshem qe te treja piramidat, perfshi ketu dhe Sfinksin jane te pozicionuara qe te tregojne pikerisht Konstelacionin e Orionit sic ka qene 10 mije vjet me pare. A thua i futi ne bela egjyptologet ky dreq Bauval me kete zbulim qe beri? Oj te futur, aq ne bela sa egjyptologet qe zakonisht e hapin shpellen naaaaa per gjene me te vogel u detyruan te ulnin kokat dhe te peshperisnin me gjysem zeri qe eshte teori interesante qe meriton studim. Kaq, asnje fjale me shume dhe behet cfare te jete e mundur qe te evitohet sa me shume te permendet.

Kjo ishte pjesa e shkruar nga une ne nje teme tjeter. Duke qene se fytyra e rigedhendur e Sfinksit nuk eshte qe i perket qellimit per te cilin eshte ndertuar, personalisht nuk mund te bej asnje perqasje si ajo qe ke bere ti me siper.

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anėtarėsuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Darius, me sa mbaj mend ke vene dhe nje video ne lidhje me studimin e ketij profesori, per Sfinksin. Nuk e mbaj mend temen se ku.. (e kam kerkuar per ta ripare dhe s'munda te gjeja ku ishte)
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

Video fatkeqesisht eshte hequr nga Google pasi thyente rregullat per copyright. Vazhdoj ta kem ne pc time por nuk e postoj dot ne asnje vend pasi mbas 2 ditesh hiqet perseri.

zhapik buster Maska e drity
    Anėtarėsuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Darius, www.rapidshare.com ?
    When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.

Eshte dokumentar i plote prej 1 ore e 40 min. Rapidshare se mban dot. Vetem nqs gjej ndonje account qe me lejon te postoj nje madhesi te tille dhe ashtu mund ta bej upload. Por mund ta gjeni dhe ta shkarkoni si torrent. Une po ju postoj torrent file ketu dhe nese keni nje torrent application (si abc, bittorrent ose ndonje tjeter) mjafton te klikoni tek kjo file dhe fillon e shkarkon vete.
    Skedarėt e Bashkėngjitur Skedarėt e Bashkėngjitur

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    pershendetje

darius nuk jeni ju i pari qe me ka sygjeruar per kete rast mos gabofsha ishte ajzberg megjithate une fotot qe i kam postuar qellimi im ishte ngjajshmeria e ballit te kokes se sfingsit dhe ajo shendja e ndritur te planeti i Merkurit dhe ishte diskutimi rreth emrit grek Hermes

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    pershendetje

Darius me erdhen ca musafire me heret dhe mu desh ta nderprej , me sa e lexova me larte ke paraqitur figuren e sfingsit dhe planetin e Merkurit kjo eshte nje argumentim i mire kunder supozimit time e ceka me lart se nuk ishit ju i pari qe ka cek se koka e sfingsit eshte e rindertuar megjithse nuk e posedoj kam lexuar nje punim te nje studiuesi ku aty eshte edhe nje figur qe parashef formen e sfingsit origjinal pra eshte nje kafsh as dem as gomar me krih, per kete kafsh qe kam pare ne kete imazh -foto eshte e ngjajshme me nje lloj kafshe qe quhet Burach apo burak permendet ne Kuran.
    Por nuk kam ndermend te thellohem , sepse ne baze te pershkrimit te predikuesve hoxhve jam interesuar kam bere pyetje per formen pamjen e kesaj kafshe qe eshte inekzistente ne rruzullin toksor.,pra kjo imazhi fotoja i perputhej shpjegimit te tyre .Po mua po me bren kjo tema qe spo perputhet e kam fjalen per HERMES TRISMEGISTUS.
    Qellimi ime ishte qe kete qelsin kopil siq e quan Styks me emrin Hermes si emer
    eshte emer i devijuar, eshte ngatrres se paku nuk perputhet me te gjitha ato asocime qe si pershtaten te identifikohet si Harmachis Prometeu-Jupiter -,Tehut-thot Hermes Trismegistus ,IDRIS a.s ,Eskulap , Diell dhe hane mos eshte pak e tepert etj etj .

Gjdo planete ka nje rrug te caktuar aty ku e ka caktuar zoti deri ne diten e fundit do te qendroj nuk mund te leviz bythet sa te djelli sa te hana sa te dreqi e i biri .
    Ti shtojm emera te bejm pshtellina eshte e leht por nje gje e di se kushdo qe te analizoj do ti verej gabimet me apo pa qellim.per shembull
    Emri hermes e ka origjinen te emri i planetit Merchur .
    EMRI PROMETEU NUK ESHTE MERKURI .
    Po e shkruaj se si kan rrjedh gjerat qe kane bere pshtjellina Greket.
    MRCH-CHRM MeRCHur-MERKUR
    CHRM-CHaRMasis

Pra HERMES eshte Charmasis ,Dielli , Merkuri , Tehuti,

Thoti,Hana,Jupiteri,Pavijani,Ibisi,apo cili eshte ????????????????????????????

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ka shume gjasa te jete Hera (Afrodita).
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Styx
    Ka shume gjasa te jete Hera (Afrodita).
    Ne cka e bazon kete gjase?!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Faqja 13 prej 91 FillimFillim ... 311121314152363 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Etimologjia e emrit Pellazg
    Nga Henri nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 511
    Postimi i Fundit: 13-07-2014, 14:41
  2. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  4. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •