Ekziston nje teme e tille e titulluar Troja eshte ne Shqiperi.
Do ishte me mire te hapej nje teme e zgjeruar per Butrintin![]()
Ekziston nje teme e tille e titulluar Troja eshte ne Shqiperi.
Do ishte me mire te hapej nje teme e zgjeruar per Butrintin![]()
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Xhgashi, me vjen cudi qe ti e ke shkruar se Pitagora ka lindur ne Samos dhe e ke SPECIFIKUAR qe eshte ne detin Jon, duke qene se dihet ashtu sic eshte propaganduar se Samosi eshte perballe Azise se Vogel ne detin Egje. Ateher perse e shkruajte zoteri kete gje ? Pse jo te thoje deti Adriatik psh ose Tirren ne vend te detit Egje por the pikerisht Jon, qe te kuptoheshe qe ishte nje lapsus i paqellimshem jo per gje(se me kete qe bere mua me duket nje lapsus i qellimshem) ?
Kam ca materiale per ket Samosin diku, por mire eshte te hapet nje teme e te percaktohet. Dihet qe ka dy qytete Samo, njera Samothrakia tjetra Samo-ja e Jonit. Se ku eshte kjo e dyta do jete e veshtire te percaktohet sepse sa here permendet eshte nje rremuje e madhe.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Kjo Samo-ja tjeter, mendohet se lokalizohet prane Jonit ?
Ka patur edhe nje Samo tjeter, por ne Adriatik, ne nje tip gadishulli (me shume ngjan si ishull) prane Kroacice.
42°59'53.21"N
17° 7'13.03"E
Nese Pitagora ishte nga Samos i Egjeut, me duket e pashpjegueshme, jo e arsyeshme dhe per me teper cmenduri apo aventure per Pitagoren te iktePostuar mė parė nga XhGashi
nga ishulli Samos i Egjeut ne jug te Italise.
Madje, ekziston nje mundesi e vogel qe te mos te kete shkuar ne Kroton/Croton/Crotone
Te kujtoj qe gjer ne vitin 1928, ky Kroton/Croton/Crotone qe ndodhet aktualisht ne Kalabri, me perpara quhej Cotrone/Cotrona.
Gjithashtu, shtoj se kemi edhe Cortona ne Toskanine e sotme, qytet i themeluar nga Etrusket, quajtur nga ata Curtun
Sic e sheh behet nje lemsh...
Kjo pune duhet pare me me shume imtesi.
Dhe dicka...
Kjo Cortona e Toskanise eshte afer me Samo-n e Kroacise
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga baaroar : 21-06-2007 mė 23:06
pershendetje -
Per ate gabimin e pa qellimshem tani dua qe tju argumentoj se mund te jet edhe ashtu si e kam perkthyer styxi ,kam pas pak problem me pc dhe kete material e kam nxjerr nga google ,vendlindja e Pitagores eshte e dyshimt .
Kjo per mua as qe ishte ne interes, qellimi im per Pitagoren eshte qe te nderlidh me mendimet e mia perputhshmerin e mendimeve te mia me punimet per piramiden per vizatimet ne baze te trupave(planeteve) te sistemit diellor , numrave e tjera.
Por megjithate ju kerkoj falje se edhe une gaboj , tani po e argumentoj me posht se mund te jet edhe ashtu si eshte perkthyer .
Mendimet tuaja ne keto qeshtje te pa shtjelluara mire jane te mirepritura . Pitagora ne baz te ketij teksti ka lind ne detin Jon por ne tekste tjera ndryshon ketu eshte per tu dyshuar dikun emertohet vendlindja e Pitagores Samo e dikund Samos .
Teksti ARGUMENTON perkthim korrekt nga ana ime ashtu siq e kam shkruar por eshte tekst ne gjuhe KROATE jan te kopjuara te dhenat ne ORGJINAL .
Kerkim ne google
- pitagora samos
- BILD - fotove faqe 3 NR 12
teksti me poshtem ne gjuhe Kroate
pitagora je rođen na grčkom otoku ...
404 x 202 - 19k - gif
skole.htnet.hr
Od velikih antičkih matematičara i filozofa odlučili smo istraiti o onima za koje smo čuli u redovnoj nastavi iz matematike:
Pitagora
Tales
Euklid
PITAGORA IVOT PITAGORE
Djetinjstvo :
Pitagora je rođen na grčkom otoku Samosu, u Jonskom moru oko 569. p.n.e . Otac mu se zvao Mnesarchus a majka Pitija.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Mnesarchus je bio trgovac, pa je Pitagora često bio s njim na putovanjima. Misli se da su na Pitagoru najjače utjecali tri ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------filozofa: Ferekid, Tales i Anaximander. Oko 535. p.n.e Pitagora je otiao u Egipat.
PERSHENDETJE
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 25-06-2007 mė 09:07
Un nuk shof fotografi fare ketu.
Xhanem un kam gjetur tre Samo dhe Samos. Tani ku ka lind Pitagora ? Dhe sa eshte probabiliteti qe ka lindur aty ku e paraqesin te lindur. Pitagora qe Epirotas sa per dijeni, dhe vete emri(ose me sakte pseudonimi) shpjegohet me Shqipen. Per mua ky ishulli Samos ndodhet ne Jon.
Pervec Korfuzit kemi dhe Sazanin, ishull relativisht i vogel, megjithate ekzistojne harta per nje permbytje kataklizmike ne Adriatik ku jane zhdukur dy ishuj. Toka e Khimerise, Himares, eshte toke vullkanike dhe ka patur ne kohe te lashta dhe termete.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Pershendetje
PITAGORA -
Vendqendrimi dhe jeta e tij vetvetiu te bejn te dyshosh per vendlindjen, perafersisht periudha kohore lindja e Pitagores ne shekullin e 6 para eres se re Per Greket as qe eshte saktesuar qe ekzistojn si komb e pamvarsisht se a ka lind ne Samo te Zares(ZADRIS) apo ne ndonje qytet te detit Jon apo ne Samos te Egjeut te referenca ime ato tri mjetet e gurit te kohes parahistorike ato kan rendesi.
Kan nje rendesi te madhe aty permenden Pellazget , permenden dyndjet Jonike ,Mikenase eshte me vlere percaktimi i periudhes 6000-3000 vite para eres son ne ate web faqe, dua te apostrofoj se vendlindja e PITAGORES ishte PELLAZGE .
Ne nje shkrim dikund kam lexuar se Babilonet kan parashikuar 1000 vite me pare lindjen e Pitagores , mos me keq kuptoni por personi i Pitagores eshte fenomen unikat qe don perqasje maksimale ne shum aspekte .
Kryesorja eshte se Pitagora nuk lindi ne nje vend jo Pellazg kjo eshte me me rendesi ,a eshte perball trojes nuk e di, mire kishte me qen te kemi njohuri te sakta po kjo eshte nje qeshtje e hapur .
TROJA e verrtet eshte e dyshimt se eshte pikrisht Hisarliku mund te mos jet , para 20 viteve kam pas lexuar se Troja mund te jet ne bregun e detit Adriatik mos gabofsha nje qytet me emrin Gabela
aty dikund te dalja e vetme e bosnes ne detin Adriatik une pelqej me mendimin e
Dariusit qe cek mendimin e cave ; se Shlimani ishte nje shkatrrues , profiter etj .
Per veten time edhe jam i dyshimt
se ka ndodh lufta e Trojes megjithse te ILIADA e HOMERIT ka shum te dhena qe duhet te bazohemi dhe ti marim ti analizojm ,kryesisht jan gojdhena MITE .
Ka mundsi qe ne ate periudh kohore te ket pase ndonje ndryshim te madh klimatik apo erupcion vullkanik apo ndonje dridhje toke apo ndonje semundje por me gjith ate ja leme shkences te mirret me kete qeshtje .
Nese verrtet ka ndodh lufta e Trojes ka mund te jet ndonje luft lokale qe eshte stermadhuar nga Greket pas dy tre qind vitesh , mite reale nuk ekzistojn ? hiperbolizimi e bene mitin te pa qendrueshem irreal p,sh
si kafja e mujit ishte sa nje kace , apo llulla e duhanit per ta ndez ju eshte dashur
nje lopat prush me ja hudh.
me falni se e teprova pakez ju pershendes
Vallaj, nuk e besoj se jane "mite" sic e beson ti. Ashtu ti po luan lojen e Grekeve. Homeri eshte HISTORI nuk esht MIT. MIT eshte per Greket qe duke qene se e rishkruan dhe hoqen/shkaterruan cfare nuk i leverdiste(ne fakt Iliades i mungojne akoma libra) qe mundohen pastaj te justifikojne letersine dhe besimet e tyre te mevonshme sikur linden nga kjo "gojedhene mitologjike". Jo ore jo, se besimi jone eshte me i vjeter se fjala e Homerit dhe vete koha kur ka jetu Homeri, eshte besimi primordial i njeriut. Homeri eshte nje kronikant historian qe ka shkruar per keto bema ashtu sic ka shkruar dhe Barleti, perfshi ketu dhe pasaktesite e importuara nga Kisha(ne rastin e Barletit) dhe 84 rishkrimeve te Grekeve ndaj Homerit.
HOMERI ESHTE HISTORIA JONE me ato ngjyrimet artistikore sic Barleti i vendos Skenderbeut se me nje dore vrau 3000 vete. Sic e kam thene pak rendesi ka se sa ka vra Skenderbeu ne nje beteje me nje dore, rendesi ka qe ka ekzistu, dhe po keshtu kane ekzituar te gjithe Mbreterit(te caktuar nga Hermesi, i derguari i Perendise) e Trojes.
PA VALLAJ
Me fal Genezis se une nuk po luaj lojen e askujt e me se paku te GREKUT, kam thene mendimin tim se kush dhe si per qfar qellimesh jan hiperbolizuar nuk di por nje e di se Greket edhe sot e kesaj dite perfitojn tek mitet e ndryshuara prej tyre te hiperbolizuara ne menyra te pista .
Sa i perket shkrimeve - botimit te ILIADES se besoj se e ka shkruar Homeri .
Une ceka se duhet te analizohet mire gjdo gje por me nje skepticizem ,lind pyetja pse per mua ngjarja nuk eshte shkruar ne kohen kur eshte zhvilluar dhe gjithashtu ka rendesi te madhe se kush e ka shkruar aty ku ngatrrohen hyjnit ne ngjarje aty ka te pa verrteta me se shumti .
Vet miti behet i pa studiushem per mendimin tim ky eshte nje potez i qellimshem i Grekve ,keta e menduan mire se si te perfitojn dhe ti japin ngjyre te llojit per deshire te tyre e kush sju beson hyjnive do te gjuaj rrufeja e zeusit mbi te ,do te hudhin ne had apo qka jo tjeter e lig do ta gjej pra kjo per mua eshte aplikimi trillimi i politeizmit te magjupit e na e bajshim meshendet lojen qe sot po e vuajm ne palc ende mundohemi tju gjejm origjin nga ,,zotrat''se paku ju besojm rrenave trillimeve se ky eshte djal i zotit menjeher behet diskutabil si psh Akilin i biri i hyjnis se detit LEKA I MADH si bir i Zewsit Grek thjesht zoti grek origjina greke ambicjet per sundim te EpiriT - Maqedonise po shtohen .
E pyeten nje antare ne nje forum Gjerman per qeshtje te BESIMIT PELLAZG i than;
zotri profesor mund te jepni mendimin tuaj se cilat jan hyjnit PELLAZGE; ay u drejtua dhe tha se PELLAZGET ISHIN MONOTEISTA .
Sa i perket Barletit nuk kem pse te thellohemi ai ka pershkruar ngjarjet nga bashkluftaret e GJERGJIT .
Barleti ishte femij ne ate koh .
Styxi e ka bere te qarte me kohe qe ka vec nje hyjni me sa duket, te tjeret jane shtremberime, por shtremberim eshte dhe quajtja e tyre si Perendi. Un them qe Zeusi me shoke kane qene te glorifikuar sic bie llafi eshte Skenderbeu sot per ne dhe do jete edhe me teper ne te ardhmen. Zoti dergoi Hermesin i cili caktoi kater sunduesit e botes, mesaduket tek ne ka qene Eskullapi, megjithate te gjithe po i shmangen atyre postimeve dhe po vazhdojne ti biejne rretherrotull si gjithmone.
Si perfundim Samos-i ku eshte dhe perballe kujt ? Nuk me intereson c'thone avaret kroate apo mongolet serb, me intereson mendimi i intelektualeve shqiptare, nese ka mbet ndonjeri qe merret me keto pune.
Krijoni Kontakt