Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Përse nuk jam i krishterë? (pikepamje e vetqenurit te drejte)

Ne kete veb faqe pashe disa njerez qe kishin qene ateiste, por qe kane gjetur besimin ne Perendine. Gjithashtu i pershendes ateistet dhe agnostiket shqiptare kudo qe ndodhen.

http://www.ex-atheist.com/

Gjithashtu pashe edhe nje poezi mjaft interesante (se paku mua m'u duk)
    http://www.ex-atheist.com/christian-poetry.html

WHY NOT A CHRISTIAN?

PSE NUK JAM I KRISHTERW
    by A.S.A. Jones
    A humorous, poetic look at the irony of self-righteousness.
    Një pikëpamje poetike humoristike në ironinë e vetqenurit të drejtë.

Why not a Christian? I could never be!

Pse nuk jam i krishterë? Nuk do të mund të isha i tillë!

Those damn Christians use profanity.

Ata të krishterë të mallkuar përdorin blasfeminë.

I hate Christians with my entire soul, because hate filled intolerance is their only goal.

Unë i urrej të krishterët me tërë shpirtin tim, sepse urrejtja e mbushur me jo-tolerancë është synimi i tyre i vetëm.

Why not a Christian?

Pse nuk jam i krishterë?

They are stupid, can't you tell? They don't read, they can't spell, we should incarcerate them in a cell!

Ata janë budallenj, a nuk mund që t’ua tregosh? Ata nuk lexojnë, ata nuk dinë të shkruajnë, ne duhet t’i burgosim ata në një qeli!

Christians make poor husbands; they cheat and they tell lies. How do I know this? I've slept with their wives.

Të krishterët i bëjnë burrat të mjerë; ata mashtrojnë dhe gënjejnë. Si e di unë këtë? Kam fjetur me gratë e tyre.

I'm so happy I'm not a Christian!

Jam shumë i gëzuar se nuk jam i Krishterë!

I'm no hypocrite!

Nuk jam hipokrit!

No God, no sin, no wrong, no regret.

S’ka Zot, s’ka mëkat, s’ka gabime, s’ka pendim.

I have faults of my own? Is that what I heard you say?

Kam faje të mia? A është kjo ajo çka dëgjova nga ju?

Well! I may have some *issues*, but I'm not half as bad as they!

Mirë! Unë mund të kem disa ‘çështje’, por unë nuk jam i keq as sa gjysma sa janë
    ata!

Who are you to judge me? Who, to criticize?

Kush jeni ju që të më gjykoni mua? Kush je ti, që të më kritikosh?

You're a judgmental Christian, whom I despise.

Ti je një i krishterë gjykues, të cilin unë e përbuzë.

I would love to continue, but I must say good bye -

Do të kisha dëshirë të vazhdoja, por duhet të të them lamtumirë -

I have much more to say, but there's something stinging in my eye.

Kam shumë më tepër të të them, por po më thumbon diçka në syrin tim.

I can't see what it is, in order to give it a yank.

Nuk mund ta shoh çka është kjo,

When I turn to the mirror,

Kur kthehem nga pasqyra,

my view's obstructed by a plank!

Shikimi im u bllokua nga një dërrasë!

But I'm so happy to not be Christian!

Por unë jam shumë i gëzuar që nuk jam i krishterë!

I won't be a hypocrite!

Nuk do të isha hipokrit!

No high standard from which to fall;

S’ka standard të lartë nga i cili mund të bie;

No ambition, no ideal, no regret.

S’ka ambicie, s’ka ideal, s’ka pendim.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Shum thjesht !!! Nuk jam i krishter sepse nuk i besoj prallat e 4 apostujve qe as emrin e tyre nuk kane dituar ta shkruajne ( kjo sa i perket dhjates se re ) dhe nuk jam i krishter pershkat gabimeve qe i ke ne Bibel nga nga zanafilla e deri tek fundi i Bibles .
    Per mendimin tim nese duhet te besoj dicka , do te besoj dicka pa gabime dhe sa per informat ne Bibel gabimi me i madh eshte dita e shtate , te cilen Perendija e merr si pushim ngase ishte lodhur shum nga punet qe kishte bere !!!
    Sa per informate une nuk besoj ne nje Perendi qe lodhet !!!
    Perendija qe une besoj , nuk lodhet kurre , dhe nuk pushon se punuari kurre !!!

Me respekt Gostivari_usa

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa
    Shum thjesht !!! Nuk jam i krishter sepse nuk i besoj prallat e 4 apostujve qe as emrin e tyre nuk kane dituar ta shkruajne ( kjo sa i perket dhjates se re ) dhe nuk jam i krishter pershkat gabimeve qe i ke ne Bibel nga nga zanafilla e deri tek fundi i Bibles .
    Per mendimin tim nese duhet te besoj dicka , do te besoj dicka pa gabime dhe sa per informat ne Bibel gabimi me i madh eshte dita e shtate , te cilen Perendija e merr si pushim ngase ishte lodhur shum nga punet qe kishte bere !!!
    Sa per informate une nuk besoj ne nje Perendi qe lodhet !!!
    Perendija qe une besoj , nuk lodhet kurre , dhe nuk pushon se punuari kurre !!!

Me respekt Gostivari_usa
    Duhet ta kuptosh gjuhen Biblike Gostivari_usa. Aty (tek Zanafilla) nuk ka kuptimin se Zoti pushoi sepse u lodh, sepse Perendia . E di se tani dijetaret myslimane jane duke i mashtruar te tjeret nga keto vargje, ndersa nuk kerkojne sqarimin.

http://answering-islam.org.uk/Quran/...mhd_torah.html

Sunan Abu Dawud, Book 38 (Kitab al Hudud, ie. Prescribed Punishments), Number 4434 states:

Narrated Abdullah Ibn Umar:
    A group of Jews came and invited the Apostle of Allah (peace_be_upon_him) to Quff. So he visited them in their school.

They said: AbulQasim, one of our men has committed fornication with a woman; so pronounce judgment upon them. They placed a cushion for the Apostle of Allah (peace_be_upon_him) who sat on it and said: Bring the Torah. It was then brought. He then withdrew the cushion from beneath him and placed the Torah on it saying: I believed in thee and in Him Who revealed thee.
    ...
    (po pritoj me perkthy shqip)

Qe nje Hadith ku Muhamedi kerkon nga jehudite t'ia bijne Toren, lexo cka ka thene Muhamedi per ate. Po ju po i ndegjoni me shume mashtruesit, andaj nuk kam qka ju bej. Fjala e Perendise eshte e pandryshueshme.

http://answering-islam.org/Morin/changed.html

Per 'kontradiktat biblike' ke libra me qindra faqe te shkruara, pastaj ke material ne internet vetem duhet qe t'i lexosh. Aty i ke te sqaruara nga dijetaret krishtere. Kalo mire

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Na i sjell ato vargje biblike dhe mi komento ti personalisht mesia4ever , i lejm anash dijetaret musliman .
    Dua ti te mi sjellsih ato vargje dhe dua ti personalisht te mi komentojsh .
    A ka mundesi ta bejsh kete pune ?!!!

Gostivari_usa

Po ky nenforum e ka agnosticizem/ateizem. Ju ketu ja plaset diskutimit fetar me keq se tek nenforumet e fese.

Ore keni pune tjeter ju, sidomos ti gostivar qe po pe fjalen bibel dhe apostull te shkon tensioni 180 dhe ste ze vendi.

Mjaft ore se na hapet barkun. Na cate derrasat me budallalliqe a thua se po te jep buke sharja e bibles dhe mbrojtja e kuranit. Ca paskeni qene njerez te fiksuar mer ...

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Darius
    Po ky nenforum e ka agnosticizem/ateizem. Ju ketu ja plaset diskutimit fetar me keq se tek nenforumet e fese.

Ore keni pune tjeter ju, sidomos ti gostivar qe po pe fjalen bibel dhe apostull te shkon tensioni 180 dhe ste ze vendi.

Mjaft ore se na hapet barkun. Na cate derrasat me budallalliqe a thua se po te jep buke sharja e bibles dhe mbrojtja e kuranit. Ca paskeni qene njerez te fiksuar mer ...

Darius , une jam duke bere ate qe kerkoi zoteria , pra i kam dhene pergjigje pse nuk jam i krishter . Ai nga ana tjeter ,nuk di se cte bej , menjehere futet ne propagande , thot se ate qe them une eshte propagande islamike .
    Tani vet e hapi temen , dhe vete nuk eshte i zoti ti pergjigjet !!! Une nuk nervozohem , i tregova atij shkaqet pse nuk jam i krishter dhe besoj se arseja nuk eshte e dobet !!!
    Nuk kam me fjalet nuk jam krishter sepse keni dale nga feja , thjeshte , nese duhet te besoj ne Perendi atehere do te besoj ne Perendine e gjithfuqishme , e jo ne ate Perendi qe pershkruan Bibla ( lexo diten e shtate ne Bibel) .
    Mesia4ever , sjell webfaqe te me demantoj mua , duke quajtur shkrimin tim propagande . Une nga ana tjeter i kerkova te me citoj Biblen rreth dites se shtate dhe vete ta komentoj !!!
    A kaq pune e veshtire qenka kjo a ?!!!
    Dy vargje njeri nuk mund tju bej analize sintaksore a ?!!
    Pastaj betohem ne gjithecka qe perfaqeson nder , Gostivari_usa nuk nuk shan Biblen , une thjeshte tregoj mangesite e saja dhe kete e pranoj , nuk them se nuk e bej , por me akuzoni kotasi kurr o thuani qe une shaj Biblen !!!

Me respket Gostivari_usa

P.S.
    "Mesia4ever akoma je duke analizuar fjalet e dites se shtate ne Bibel ?!!"

O gostivar prape spo e kupton ca them.

Ky nenforum ska pune me fene ne kuptimin e ngushte te fjales. Eshte per ateistat dhe agnosticistat. Me fene merruni ne forumet perkatese o zoteri, jo bjeri ti biem gjitheandej. Kuran e Bibel diskutojini ose tek toleranca ose neper nenforumet e feve perkatese.

Kjo teme mbyllet ketu.

Tema të Ngjashme

1. Krishterimi tek ilirët është i kohës së apostujve
    Nga white-knight në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 29-12-2008, 09:23
  2. Si te komentohen keto vargje?
    Nga Matrix në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 144
    Postimi i Fundit: 18-06-2006, 10:24
  3. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29
  4. Të drejtat e njeriut në Islam
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-02-2005, 17:11
  5. ANTROPOLOGJIA e krishterë
    Nga Shpresmiri në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 29-10-2002, 19:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •