Nuk eshte faji im pse ti nuk e lexon komplet shkrimin tim une te kam shkruarPostuar mė parė nga Matrix
Muhamedi a.s dha urdhėr qė disa njerėz tė vriteshin, sepse kishin kryer krime shumė tė mėdha. Edhe sikur tė kapeshin nė Qabe, duhej tė vriteshin. Atyre po u dukej toka tepėr e ngushtė, edhe pse ajo ėshtė e gjerė. Dikush nga ata pati mirėsinė dhe u bė mysiman. Ata qė u vranė, qenė: Ibn Hatali, Mukis ibn Subabe, Harith ibn Nufili...Hadithet ti solla per te shikuar ti se Muhamedi a.s ishte fisnik kur ishte e nevoshme fisnikeria dhe ishte ushtarak kur ishte e nevojshme mbrojtja e fese, nderit, pasurise dhe jetes njerzore.Profeti a.s nuk vrau asnje njeri ne jeten e tij edhe pse ishte kryetari luftes, edhe pse ishte ne rreshtat e pare te luftes.Ai falte ato qe njerzit e thjeshte do ti denonin me vdekje.Ai fali personin qe i vrau Xhaxhain e tij Hamzane dhe gruan e cila e pagoi personin qe e vrau.Ai e fali sepse ishte fisnik por nuk mund te ishte fisnik me kriminelete e luftes .Postuar mė parė nga Matrix
Pikerisht emri i temes tende eshte dhenia e Urdherit te Muhamedit a.s per vrasjen e njerzve dhe jo sepse profeti Muhamed .as i vrau vete ato me doren e Tij.Postuar mė parė nga Matrix
Dhe kete Pergjigje une ta kam sjelle se mynyren qe perdori Jezusi kur tha o Zot fali ata' perdori dhe Profeti Muahamed a.s kur populli i taifit e torturoi duke e qelluar me gure derisa ia mbushi te gjithe trupin me gjak.Te njejten metode perdori kur hyri ne Meke dhe i fali ato qe i kishin vrare besimtaret monoteiste, i fali ato te cilet kishin vrare Hamzen xhajen e tij dhe beri te njejten gje sikurse urdheroi Jezusi
[QUOTE]Edhe Jezusi deshiron likujdimin e kundershtareve
27 Veē kėsaj, i sillni kėtu armiqtė e mi, tė cilėt nuk donin qė unė tė mbretėroja mbi ta dhe i vritni pėrpara meje!"`(Luka 19/27)`.[/QUOTE]
Kur shkoi ne Taif pa pushtet
Profeti (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) ngriti kokėn lart dhe Xhebraili i tha: “Allahu tė ka dėrguar ty melekun e maleve, qė ti ta urdhėrosh atė pėr ēfarė tė duash!” Meleku i maleve e pėrshėndeti Profetin (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) me “Selam!”21 dhe i tha: “O Muhamed! Ja ku jam! Kėrko ē’tė duash! Nė qoftė se do ti, unė i bashkoj malet e Mekės (malin e Ebu Kubejsit dhe malin tjetėr, qė ėshtė pėrballė tij).” Profeti (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) i tha: “Jo! Unė lutem qė Allahu tė nxjerrė nga pasardhėsit e atyre qė mė kundėrshtuan njerėz, qė do tė adhurojnė vetėm Allahun e nuk do t’i bėjnė Atij shok.” I Dėrguari i Allahut (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) e kuptoi, se do t’i vinte ndihma nga Allahu. Ai vazhdoi rrugėn pėr nė Mekė.
Kur hyri ne Meke me pushtet
Pastaj tha: “O Kurejshė! “Cfarė mendoni qė unė tė bėj me ju?” Ata i thanė: “Ti do tė sillesh mirė me ne, sepse je fisnik dhe biri i vėllait fisnik.” “Nuk ka qortim pėr ju sot. Pra, shkoni (nė familjet tuaja), sepse jeni tė lirė”,- u tha
Muhamedi a.s Fales dhe i Meshirshem
Pastaj, u mori besėn njerėzve pėr Islamin. Ndėr ata qė u bėnė myslimanė ishte edhe Ebu Kuhafeja, babai i Ebu Bekrit. Profeti (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) u gėzua shumė qė ai u bė mysliman. Pastaj (pas burrave) Profeti (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) u mori besėn edhe grave se: “Nuk do t’i bėjnė shok askėnd e asgjė Allahut, se nuk do tė vjedhin, se nuk do tė bėjnė kurvėri, se nuk do tė vrasin fėmijėt e tyre, se nuk do tė gėnjejnė pėr atėsinė e fėmijės sė tyre dhe nuk do ta kundėrshtojnė atė qė ai urdhėron.” (60:12) Ndėr ato gra qė i dhanė besėn Profetit (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!), ishte edhe Hindja, bija e Ubesė, gruaja e Ebu Sufjanit, e cila erdhi e maskuar, sepse kishte frikė nga ajo qė kishte bėrė me kufomėn e Hamzait (qė i pati ngrėnė mėlēinė). Por pasi Profeti (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) i mori besėn asaj, ajo i tha atij: “O i Dėrguari i Allahut! Mė parė, gjėja qė doja mė shumė ishte tė shihja njerėzit e shtėpisė sate tė poshtėruar. Tani, gjėja qė dua mė shumė ėshtė t’i shoh ata tė lartėsuar.” I Dėrguari i Allahut (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) tha: “Pėr Atė, qė ka nė dorė shpirtin tim, edhe unė ju dua tė lartėsuar.” Profeti (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) ua mori besėn grave vetėm me fjalė (pa u dhėnė dorėn atyre).
A nuk tha Jezusi qe nuk erdha per paqen en toke por per zjarrin.Postuar mė parė nga matrix
(49 ``Unė erdha tė hedh zjarr mbi tokė dhe sa dėshiroj qė ai tė ishte tashmė i ndezur.51 A kujtoni se erdha tė sjell paqen mbi tokė? Jo, po ju them, por mė shumė pėrēarjen; 52 sepse, tash e tutje, pesė veta nė njė shtėpi do tė jenė tė ndarė: tre kundėr dyve dhe dy kundėr treve.(Luka 12)
Arsyetimet e tua ne teme kurrsesi nuk mund ta hudhin poshte profetesine e Muhamedit a.s sepse profetesia nuk humbet me shembuj te cilet ti i ke sjelle dhe ke pasur per qellim nderkohe qe dhe profete te tjere ne bibel sikurse Jezusi kane vepruar ne kete mynyre.Pra faktet e tua nuk bejne asgje tjeter vetem se e nderojne dhe me shume profetein e Zotit Muhamedin a.s.
Ndersa ajo qe thuqa ti dhe e kam cituar me te zeza nuk eshte e vertete.Jezusi i urdheroi te blenin shpata dhe me shpatat ato i prene veshin romakut pagan.
Une do kisha deshire mbas te gjithe sqarimit tim te me thoje se a do te luftoje Jezusi kur te vije apo jo me ke do luftoje dhe perse (mos harro me fakte nga bibla)Postuar mė parė nga matrix
Mundohu here tjeter qe temat qe hap ti vesh ne balance me mesimet biblike se ndoshta e kundershton biblen ne qellimet e tua.
Krijoni Kontakt