Close
Faqja 2 prej 11 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 106
    i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    postuar me pare nga i njejti qe ben keto postime...At n'Hauz
    He, he, sa bukur!
    Te gjithe duan te krahasohen me greket qe tu rriten vlerat. 'Me i lashte se...', 'Me i vone se....', 'Me i bukur se ...' etj etj. Arrin qe greku eshte metroja.
    Si publicistet qe te thone se libri ka vajtur mire e krahasojne me shitjet e Bibles ose ne Angli edhe me Shekspirin.
    Ti thua greku ne metro? Opo hic fare o njesh...greku nuk eshte fare ne metro
    Sa per metode krahasimore i bie qe te te mundin me fjalet dhe me armet e tua, e jo te krahasohen me ty. Pra nese Mathieu Aref, e ka shkruar kete liber nuk e ka shkruar qe te tregoje se sa fisnike apo te lashte jane greket, por se sa BLLOF edhe nje here tjeter BLLOF edhe nje here qe ta kesh parasysh, se sa shume BLLOF, eshte e ngritura ne maje .... kulture greke apo qofte edhe ajo latine. Ai te tregon ty qe mbahesh si bab' arat, duke te thene prit pak o grek se je vetem grek dhe ka edhe me te lashte se sa ti, qe jane ata qe te bujten, ata qe jane popull zanafille, ata nga te cilet ti more perndite, ata nga te cilet greku i vrau me te pabese (kujto arvanitasit ketu). E keshtu or ti At n'Hauz, ti paske problemin te shitja e librit dhe te metodat krahasimore...apo ke frike. Po mos u tremb or burre se greket ne nuk i urrejme aq sa na urrejne ata ne. Jo per gje por e dime qe ata s do jene kurre c'ka pretendojne...do jene thjesht greko grek.
    Nuk krahasohen me greket per tu rritur vlerat por per te zhvleftesuar ate mashtrim qe ka vite qe i behet njerezimit dhe qe greket nuk do mund ta fshehin perjetsisht....MOHIMIN E PREJARDHJES SE SHQIPETAREVE NGA PELLAZGET
    (a se mos harroj, vazhdojne te jene i njejt popull i kulturuar greket dhe kete e demostruan edhe para ca ditesh me vrasjen e atij te riut ne qeli. Rrezatojne kulture, apo jo?!).
    At n'Hauz, kembanat kane filluar me kohe te bien dhe nuk jane kembanat e Janullatosit por te drejtesise. Boll me me spekullime, mashtrime, lobingje greke, pervetesime kulture, vrasje etj etj. Dita e shqipes nuk do vonoje do vije shume shpejt. Per kete te jesh i sigurt ti dhe tere ata si ty, se shqiptaret se vene ne dyshim.
    Libri eshte padyshim nje e vertete me shume ne drejtim te zbulimit te nje prej te vertetave me te medha qe i jane mohuar njerezimit.

Lexim te mbare dhe mbi te gjitha pa dhimbje At n'Hauz

Citim Postuar mė parė nga Tannhauser
    He, he, sa bukur!

Te gjithe duan te krahasohen me greket qe tu rriten vlerat. 'Me i lashte se...', 'Me i vone se....', 'Me i bukur se ...' etj etj. Arrin qe greku eshte metroja.

Si publicistet qe te thone se libri ka vajtur mire e krahasojne me shitjet e Bibles ose ne Angli edhe me Shekspirin.
    Kjo eshte nje pergjigje pa pergjigje Tann ne pozicionin qe je sduhet ti lejosh vetes te shprehesh si nje njeri i rendomte. Si studiues qe je duhet me pare te lexosh librin. Condemnation Without Investigation eshte nje aksiome qe nuk te con larg, vetem sa rrit shkallen e spekullimit. Kur nuk ka gje per tu druajtur ska pse te mungoje dhe deshira te hulumtosh nje teze qe ngrihet nga nje studiues qe shpenzon kaq vjet te jetes se tij per te bere nje studim. Mesa lexova une nga intervista, askush sdo te krahasohet me greket (per te cilet autorit nuk i mungonte aspak respekti). Perkundrazi kerkohet qe greket t'u lihet ajo qe i takon dhe jo te tjera qe kane pervetesuar padrejtesisht (mendimi im ky). Nese kjo shihet me syrin qe e sheh ti eshte shovinizem. Nese shihet me syrin e historianit eshte shkence dhe studim qe ja vlen te hulumtohet.

Ajo qe me revolton me shume ne kete diskutim eshte komenti i akademikeve shqiptare. Ne nje kohe kur ju takon atyre me shume se kujtdo tjeter te kerkojne rrenjet e lashtesise se popullit tone, ajo qe shkojne e bejne eshte hedhja e dyshimit mbi nje pune kaq kolosale nga dikush qe ndonese larg ketij vendi se ka harruar se cfare prejardhje ka. Cfare respekti provoj per autorin dhe cfare percimi ne te njejten kohe per Korkutat dhe kompani. I ka mbetur ora akoma ne 1970-en ketyre dhe kujtojne me nostalgji punen akademike qe kane bere duke shkarravitur tekste shkollash dhe pseudostudime kur studiuesve te vertete si Pilika ju mbyllej goja dhe ju thyhej pena nder gishta.

Ky liber i Mathieus eshte nje tjeter ze me shume ne turmen e atyre qe po kerkojne te shkoje historia ne vendin qe i takon.

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Barat nuk po shtoj me shume per TAN...............por libri qe e kam perfunduar keto dite eshte mjaft interesant.Une nuk jam historian por dote desha te sqaroja disa momente te vogla me autorin e librit .E di njeri adresen elektronike te Mathieu Arefit?

ajzberg une skam patur mundesi ta siguroj librin pasi jetoj shume larg nga Shqiperia. Deri sa te arrij ta gjej a eshte e mundur te postosh ndonje paragraf qe e gjykon interesant persa i perket lidhjeve te qarta midis shqiptareve/ilireve me pellazget. Sidomos per pjesen e mitologjjise?

Faleminderit.

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    ajzberg
    Barat nuk po shtoj me shume per TAN...............por libri qe e kam perfunduar keto dite eshte mjaft interesant.Une nuk jam historian por dote desha te sqaroja disa momente te vogla me autorin e librit .E di njeri adresen elektronike te Mathieu Arefit?
    Nga kerkimi ne internet dolen keto:
    mat.aref@wanadoo.fr
    http://www.mathieu-aref.com (jashte loje momentalisht)

Sqaohu po mos bej sherre . Po tu pergjigj uroje edhe nga ana ime.
    Shendet e t'mira

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    E para do ta falenderoj ,e dyta perseri do ta falenderoj..
    Te faleminderit BARAT

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-03-2007
    Postime
    200
    Une e kam lexuar librin para 2 javesh dhe me ka pelqyer, por ne disa pika me eshte dukur i turbullt. P.sh. nje pike eshte te Dorianet apo te dyndjet e huaja ne Greqi. Ai thote se dorianet ishin nje popull ilir nga Veriu, por udheheqesit e tyre ishin nga Jugu. Do te shtoja edhe ate arsyetimin, qe ben per ardhjen e vone te Kadmit, Danaosit, etj. (me sa me kujtohet rreth te 800). S'e di si mendoni ju.

Nga fundi i faqes 73 (me duket) permend nje gjeneze te PELEGUT te permendur ne Bibel. Une kam gjetur nje peme te plote gjenealogjike ne nje liber te historise islame, por nuk postohet se eshte 194 kb. Si i behet?

Fotoja qe me nisi Konig ishte shume e paqarte dhe e vetmja menyre ishte te zmadhohej pertej formatit te faqes dhe perseri do vazhdonte te ishte shume e mjegullt. Duke qene se kisha nje faqe nga ku mund te referohem bashkova gjithe brezat qe nga Noah dhe po i paraqes ketu sipas renditjes se tyre.

Faqja 2 prej 11 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Himarė, mėsimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  2. Perse gjuha greke ne K.O.A.SH?
    Nga sabah08 nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 73
    Postimi i Fundit: 01-05-2009, 15:02
  3. Kadare: Poshtėrimi i Ballkanit
    Nga dodoni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 11-12-2006, 19:57
  4. Lufta Italo-Greke dhe shqiptarėt
    Nga Eni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 20-02-2005, 20:07
  5. Islamizimi I Popullit Shqiptar
    Nga altin55 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2004, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •