Close
Faqja 7 prej 39 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 383
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-12-2006
    Postime
    179
    Citim Postuar mė parė nga terili1
    ca flet o konig. neve, meqe e do kshu ti nuk kemi problem me fene islame se ne radhe te pare jemi njerez dhe bashkombas , juve jani gjithmone ata qe krijoni njefare distance me te krishteret, duke i quajtur dhe "kaurre " dhe po ta vesh re te gjithe krishteret e shqiperise folin shqip , zotit i thone zot dhe jo ne gjuhe tjeter sic e thoni ju (allahu ) kjo eshte arabisht o bashkombas, a me kupton tani.
    po nejse.......... juve ishit ata qe ne shkoder nuk lejuat te ngrihej monumenti i nene terezes qe ishte me te vertet njeri i shenjte por mbi te gjitha shqiptare.
    kjo na ben te ndihemi krenar per te se nuk ka shume shqiptar qe i njeh dhe i respekton gjith bota . prandaj mendohu mire per akuzat qe ben se nuk jane aspak reale . akuzat duhet te ishin te krishtereve ndaj jush dhe jo anasjelltas.
    dhe nuk eshte nevoja te permedni gjithmone greqine dhe serbine per pune fesh se qe te jesh krishter sdo te thote te duash grekun .
    greku turku dhe serbi nuk kane per te qene kure miq te shqiperise sepse ne saje te tyre jemi keta qe jemi.
    po te dush kupto po te dush mos kupto . kaq kisha une....
    Te krishteret jan ata hardhuc qe mundohen te krijojn distanc , megjithse jan pakicėėė. Tani te bejm nje krahasim Turqit me Greket duke perfshir dhe vllezerit e tyre Serbet me kompani.
    Te zeme se Turqit i ke pas amriq deri sa ke qen nen pushtetin e tyre, njekohsisht ke pasur armiq Greket dhe serbet me kompani, keta te fundit i ke ende armiq dhe me ēdo kusht deshirojn te na shkatrrojn dhe ēka eshte e verteta na kan shkatrruar pjeserisht me at marrveshjen ballkanike per coptimin e trojeve shqiptare. KURSE
    Turqit nuk i ke amriq, bile i ke miqt me te mir qe mund te ket shqipria.
    Pra zoteri Grekos me kompani, ju jeni ata hardhuc qe deshironi qe e gjith pjesa e sarandes te jet nen udh'heqjen e vllezerve hardhuca si ju pra Greket.
    Dhe Islami ishte kjo fe qe e mbrojti Shqiprin nga pushtimi Greko-Serb i tere shqipris.
    Me kete do te jap nje shembull dhe do ta kuptosh edhe vet.
    Iniciativa per bashkimin e trojeve shqiptare qe u morrė ne vitin 2001, duke u futur ne kryengritje Shqiptaret ne Maqedoni, Pastaj Shqiptaret ne Lugin te Presheves, pse nuk u ngriten ne kryengritje shqiptaret ne Ēameri .?? Ja un po te tregoj pse ?
    Sepse te gjith jan te fesė ortodokse dhe ai nuk mund te luftoj kunder vellait te tij Grekosit
    Tung

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-03-2007
    Postime
    200
    ca flet o konig. neve, meqe e do kshu ti nuk kemi problem me fene islame se ne radhe te pare jemi njerez dhe bashkombas , juve jani gjithmone ata qe krijoni njefare distance me te krishteret, duke i quajtur dhe "kaurre " dhe po ta vesh re te gjithe krishteret e shqiperise folin shqip , zotit i thone zot dhe jo ne gjuhe tjeter sic e thoni ju (allahu ) kjo eshte arabisht o bashkombas, a me kupton tani.
    po nejse.......... juve ishit ata qe ne shkoder nuk lejuat te ngrihej monumenti i nene terezes qe ishte me te vertet njeri i shenjte por mbi te gjitha shqiptare.
    kjo na ben te ndihemi krenar per te se nuk ka shume shqiptar qe i njeh dhe i respekton gjith bota . prandaj mendohu mire per akuzat qe ben se nuk jane aspak reale . akuzat duhet te ishin te krishtereve ndaj jush dhe jo anasjelltas.
    dhe nuk eshte nevoja te permedni gjithmone greqine dhe serbine per pune fesh se qe te jesh krishter sdo te thote te duash grekun .
    greku turku dhe serbi nuk kane per te qene kure miq te shqiperise sepse ne saje te tyre jemi keta qe jemi.
    po te dush kupto po te dush mos kupto . kaq kisha une....
    Me te thene te drejten ndoshta mbreme mora pak turr, por nese...
    Ne nuk jemi te distancuar. Ti thua se ne i quajme "kaurr". Po ta argumentoj:
    1. Kaurr ose Kafir quajme cdo njeri qe nuk beson ne Zotin Nje ose Allahun. Pra nuk quajme vetem te krishteret ne vecanti.
    2.Nga gjithe rrymat fetare qe ekzistojne, Islami eshte me afer me krishterimin dhe hebraizmin, dhe ne Kuran Zoti (Allahu)i quan Ithtaret e Librit, dhe i ve nje status te vecante ne lidhje me muslimanet. P.sh. Muslimani normalisht duhet te marre grua muslimane, por i lejohet qe ta marre edhe te krishtere apo hebreje, por te asnje feje tjeter.
    3.Ne muslimanet e njohim Isain apo Jezusin si Profet i Zotit dhe besojme se Merjemje(Maria) ishte e virgjer dhe ne Kuran ke sure Merjem dhe Ali Imran (familja e Imranit per familjen e Jezusit). Kurse ne te kundert te krishteret nuk njohin protesine e Muhamedit. Kjo eshte nje nga pikat me thelbesore.
    4. Ne e quajme Zotin Allah sepse Zoti yne e ka emrin Allah (dhe shume emra te tjere), por nuk do thote se nuk e quajme edhe zot. Puna eshte se suret e Kuranit duhen te kendohen ne arabisht gjate namazeve, kurse gjate hutbeve diteve te xhuma flitet shqip.
    5. Edhe te krishteret nuk e therrasin Zotin e tyre Zot. Ata kane per Zot (dhe secilit i luten ne emer) edhe Jezusin, edhe Atin, edhe Shpirtin e Shenjte, edhe nje mori shenjtesh. Pra i thone Zotit te tyre Zot, po aq sa ne, ne mos me pak.
    6. Ne te gjitha burimet krishtere muslimanet quhen "te pafe", apo jo? Pra nqs ne i thome kaurr (njerez qe nuk besojne ne Zotin Nje, ne Allahun,dhe qe eshte e vertete se ata besojne te Jezusi, te Ati...) ata na thone te pafe. Besoj se kjo eshte me fyese dhe me poshteruese se kaurr.
    7. Ta kesh te qarte se une nuk kam asgje kunder te krishtereve. Ata kane fene e tyre dhe une timen. Ata punen e tyre dhe une timen. Mund te jemi miq (dhe kam miq te krishtere), mund te jemi tolerante, por ama gjithmone egziston nje kufi mes nesh.
    8.Ta kesh te qarte se une nuk kam asgje kunder te krishtereve, por jam kunder krishterocentrizmit. Besoj se e kupton kete term.

i/e regjistruar Maska e terili1
    Anėtarėsuar
    05-03-2007
    Postime
    124
    Citim Postuar mė parė nga ILyrium
    Te krishteret jan ata hardhuc qe mundohen te krijojn distanc , megjithse jan pakicėėė. Tani te bejm nje krahasim Turqit me Greket duke perfshir dhe vllezerit e tyre Serbet me kompani.
    Te zeme se Turqit i ke pas amriq deri sa ke qen nen pushtetin e tyre, njekohsisht ke pasur armiq Greket dhe serbet me kompani, keta te fundit i ke ende armiq dhe me ēdo kusht deshirojn te na shkatrrojn dhe ēka eshte e verteta na kan shkatrruar pjeserisht me at marrveshjen ballkanike per coptimin e trojeve shqiptare. KURSE
    Pra zoteri Grekos me kompani, ju jeni ata hardhuc qe deshironi qe e gjith pjesa e sarandes te jet nen udh'heqjen e vllezerve hardhuca si ju pra Greket.
    Dhe Islami ishte kjo fe qe e mbrojti Shqiprin nga pushtimi Greko-Serb i tere shqipris.
    Iniciativa per bashkimin e trojeve shqiptare qe u morrė ne vitin 2001, duke u futur ne kryengritje Shqiptaret ne Maqedoni, Pastaj Shqiptaret ne Lugin te Presheves, pse nuk u ngriten ne kryengritje shqiptaret ne Ēameri .?? Ja un po te tregoj pse ?
    Sepse te gjith jan te fesė ortodokse dhe ai nuk mund te luftoj kunder vellait te tij Grekosit
    Tung
    i ilirium o pallosh gjize pse mer kot, shi si i qu ti krishteret ( hardhuc ) e kuptoj qe njeriu kur ska c'thote do shaje pastaj. une jam mirditor o hajvon une i vej greket aty ku ti si ven dot . pranadaj mos fol budalliqe.

Anėtarėsuar
    05-03-2007
    Postime
    124
    Citim Postuar mė parė nga Konig
    Me te thene te drejten ndoshta mbreme mora pak turr, por nese...
    Ne nuk jemi te distancuar. Ti thua se ne i quajme "kaurr". Po ta argumentoj:
    1. Kaurr ose Kafir quajme cdo njeri qe nuk beson ne Zotin Nje ose Allahun. Pra nuk quajme vetem te krishteret ne vecanti.
    2.Nga gjithe rrymat fetare qe ekzistojne, Islami eshte me afer me krishterimin dhe hebraizmin, dhe ne Kuran Zoti (Allahu)i quan Ithtaret e Librit, dhe i ve nje status te vecante ne lidhje me muslimanet. P.sh. Muslimani normalisht duhet te marre grua muslimane, por i lejohet qe ta marre edhe te krishtere apo hebreje, por te asnje feje tjeter.
    3.Ne muslimanet e njohim Isain apo Jezusin si Profet i Zotit dhe besojme se Merjemje(Maria) ishte e virgjer dhe ne Kuran ke sure Merjem dhe Ali Imran (familja e Imranit per familjen e Jezusit). Kurse ne te kundert te krishteret nuk njohin protesine e Muhamedit. Kjo eshte nje nga pikat me thelbesore.
    4. Ne e quajme Zotin Allah sepse Zoti yne e ka emrin Allah (dhe shume emra te tjere), por nuk do thote se nuk e quajme edhe zot. Puna eshte se suret e Kuranit duhen te kendohen ne arabisht gjate namazeve, kurse gjate hutbeve diteve te xhuma flitet shqip.
    5. Edhe te krishteret nuk e therrasin Zotin e tyre Zot. Ata kane per Zot (dhe secilit i luten ne emer) edhe Jezusin, edhe Atin, edhe Shpirtin e Shenjte, edhe nje mori shenjtesh. Pra i thone Zotit te tyre Zot, po aq sa ne, ne mos me pak.
    6. Ne te gjitha burimet krishtere muslimanet quhen "te pafe", apo jo? Pra nqs ne i thome kaurr (njerez qe nuk besojne ne Zotin Nje, ne Allahun,dhe qe eshte e vertete se ata besojne te Jezusi, te Ati...) ata na thone te pafe. Besoj se kjo eshte me fyese dhe me poshteruese se kaurr.
    7. Ta kesh te qarte se une nuk kam asgje kunder te krishtereve. Ata kane fene e tyre dhe une timen. Ata punen e tyre dhe une timen. Mund te jemi miq (dhe kam miq te krishtere), mund te jemi tolerante, por ama gjithmone egziston nje kufi mes nesh.
    8.Ta kesh te qarte se une nuk kam asgje kunder te krishtereve, por jam kunder krishterocentrizmit. Besoj se e kupton kete term.
    shi sa bukur del ke fjalet e mia qe te shkrujta pak me siper . " DO KETE NJE KUFI MIDIS NESH "
    ate mer vlla e thoni ju myslimanet jo te krishteret .
    ju jeni ata qe i vejn kufi bashkimit shqiptar jo kristianet .
    dhe me fal se gabova ktu . vetem katnaret i tirones dhe katnaret e shkodres e kane kte.
    te gjithe myslimanet e tjere jane SH Q I P T A R E nuk dun me e dit per fe ata une i kam vllezer dhe i respektoj pa e dit fare se c'fare feje ka ai . ai eshte shqiptar dhe jo ai qe thote se ka nji kufi mes nesh .

Anėtarėsuar
    05-03-2007
    Postime
    124
    Citim Postuar mė parė nga ILyrium
    Tung
    pastaj comt e atjeshem qe thu ti kane 100 vjet qe jetojn atje logjike qe jane grekezu ktu po shkojne myslimant per 5 vjet e bohen te krishtere e jo mo ata...
    thiri menjes or cun se shqiptari ska fe eshte i pafe por jo ne kuptimin e keq te fjales por logjik.
    ilyrium ? ca emri , qe te pretendosh se je ilir duhet te pranosh qe je krishter se iliret ishin te krishtere . pa perjashtim e gjithe popullsia.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-12-2006
    Postime
    179
    pastaj comt e atjeshem qe thu ti kane 100 vjet qe jetojn atje logjike qe jane grekezu ktu po shkojne myslimant per 5 vjet e bohen te krishtere e jo mo ata...
    thiri menjes or cun se shqiptari ska fe eshte i pafe por jo ne kuptimin e keq te fjales por logjik.
    ilyrium ? ca emri , qe te pretendosh se je ilir duhet te pranosh qe je krishter se iliret ishin te krishtere . pa perjashtim e gjithe popullsia.
    o takllagjin hapi syt mir dhe shiko se qfar deshta te them.
    Pikerisht kjo qe shkruajte verteton thenien time : Islami ishte ajo qe mbrojti Shqiprin nga pushtimi Greko-Serb, tani shtrohet pytje po pse u asimiluan Shqiptaret e Cameris?? ja te tregoj un pse ? sepse feja i bashkon, ortodoks ai, ortodoks ky, njeashtu edhe kosova ishte nen pushtimin e Serbis plot 100 vite por askush nuk u asimilua oo treliii.
    E sa i perket emrit, dhe asaj qe thua ti, ateher un dua ta pranoj qe jam idhujtar qe besoj ne diell e ne yje, sepse iliret ishin idhujtar ishin pagan.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Konig sdi cfar te te them , vetem se Allahu te dashte gjithe te mirat , keto shkrime qe ke postuar jane si gjemba ne syte e atyre qe mohojne faktet e verteta historike , qe shajne islamin dhe me mbrojne grekun e serbin .
    Fundja keto greko-serbet harojne se 90% e herojve kombetar kane qene musliman dhe se nese dikujt i takon te vendosi per shtetin shqiptar atehere ajo e drejte u takon shqiptareve musliman , sepse neve kemi derdhur gjakun , qe nga Isa Boletini e deri tek Adem Jashari , jane muslimanet qe kane luftuar per kete vend dhe per kete shtet qe kemi sot .

Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa
    Per popullaten jo muslimane ne shqipari nuk diskutohet synimet e tyre jane greqia dhe vatinani , edhe serbia deri diku .
    More djale je ne terezi ti?
    Ku e gjen ti te drejten te etiketosh gjithe shqiptaret ne ate menyre? Kush je ti qe na fliske ne emer te te krishtereve te Shqiperise? Dhe nga e nxorre ti kete mbrockull qe ata na dashkan Greqine, Vatikanin apo Serbine?
    Tani une e kuptoj qe te jane llokocitur trute nga ato perkuljet pese here ne dite dhe ne vend te flasesh me koke flet me ndonje gje tjeter, po ctaksirat kane te tjeret te lexojne keto budallalliqe. A e kupton se cfare percarje krijon ti me keto deklarata? Ke qene i krishtere perpara se te beheshe mysliman (dmth te paret e tu) dhe mos u bej miop deri ne kete pike sa te fillosh te mohosh bashkekombasit e tu per hir te fese. Sa per dijenine tende ne Shqiperi se can koken njeri nga myslimanet per keto idera te tuat dhe as qe i konsiderojne te krishteret ashtu sic i etiketove ti. Fale zotit shqiptaret e Shqiperise nuk bejne ndasira fetare dhe nga ata 70 % myslimane qe rezultojne zyrtarisht as 3 % nuk ndjekin fene. Pjesa tjeter eshte myslimane vetem per emer ose mbiemer dhe as qe ju behet vone per keto patetizmat e tua.

Il padrino Maska e DEN_Bossi
    Anėtarėsuar
    31-07-2006
    Vendndodhja
    Shkoder-Tirane
    Postime
    450
    Citim Postuar mė parė nga Darius
    Deny Ignorance.
    ?????????????????????????????????????????????

*******ZBATOJE KETE QE THUA, dhe mos u bej pjese e injorances******

i/e regjistruar Maska e kafiri
    Anėtarėsuar
    08-12-2006
    Postime
    50

Nga Une Per Mjekerpykat E Veckel

Ore ajvangomere u kthyet serisht te na tregoni se bashkimi me baben eshte me e mira qe mund te kemi; ne paci pak mend merrni menderet ne dore e pirdhuni gjekundi ne shkretetiren nga dolet ore bukeshkelur qe na shisni per atdhetarizem faren e keqe ISLAME. Me vjen keq vetem per nje gje, sepse cdo kjo teme ne kete pjese te forumit qe quhet "Toleranca fetare", megjthese pyetja qe une ngre shpesh me veten time eshte se sa tolerante mund te jeni ju dhe fara juaj qe na u mboll nga Turqia dhe qe mbiu ne keto vende nen idene e atdhedashurise. Perderi sa paska akoma hajvangomere te ketij lloji ne kete vend le ta gezojme te gjithe sebashku mazhorancene e mjekerpykave qe na tregojne se sa e vlere eshte te vleresojme "baben". Me shpirt po nem: "Se kjo toke qe riti Gjergjin, dhe shume luftetare qe dhane gjakun e tyre kunder "babes dhe dumbabisteve" mos ritte kurre fare si e juaja ".

COJUNI SHQIPTARE NGA GJUMI COJUNI,
    DHE TE GJITHE NE NJE FE BASHKOJUNI,
    DHE MOS SHIKONI NGA "DUMBABERIJA",
    FEJA E SHQIPTARIT ESHTE SHQIPTARIA.

Faqja 7 prej 39 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Shoqėria "Bashkimi" nė 100 vjetorin e saj.
    Nga Fiori nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-11-2010, 20:34
  3. Bashkimi Kombėtar: Sfida Dhe Realiteti
    Nga Sabriu nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 18-03-2009, 14:01
  4. Bashkimi Tirane, Shprefeja e re?
    Nga Tulipani Zi nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 38
    Postimi i Fundit: 12-10-2006, 21:27
  5. EUKARISTIA - BURIM BASHKIMI dhe PERSOSMERIE
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 13-03-2006, 19:04

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •