Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 4
    Bordi Drejtues Maska e Ingenuous
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Shqipėri
    Postime
    974

Exclamation Kujdes nga reklamat nė MSN

Nje spyware fshihet tek banner'at reklamues te Microsoft Messenger

Sic duket ndonjehacker ia ka dale te infiltrohet tek sistemi banner reklamues te Microsoft dhe po e shfrytezon duke i derguar MSN Messenger te gjithe botes, nje banner qe fshihet spyware.

Banneri ne fjale te shfaqet per te reklamuar nje link download'i te nje programi te quajtur PC-Secure, problemi eshte se mjafton thjeshte shfaqja e banner leshon nje dritare dialogu te Windows qe thote, “Sistemi juaj nuk eshte i paster”, dhe te kerkon: “Deshiron te shkarkosh System Doctor per ta permisuar?”. Behet fjale per te njellojtin mesazh "keqberes" qe nis nje kontroll ActiveX, edhe pse klienti shtyp tastin “Cancel” per ta injoruar, te infiltrohet.

Per momentin nuk ka nje zgjidhje te problemit, nese te shfaqet mesazhi e vetmja zgjidhje eshte te bllokoni cfardo download dhe te mbyllesh te gjitha dritaret te pop-up qe mund te shfaqen.

Mirulexofshim.
    "Askush nuk eshte perfekt, une jam askushi"

Aktivizimi i Ad-Watch bllokon atomatikisht cdo spyware, reklam apo pop-up, qe keshtu disi mund t'i shmangeni ketij spywari, mendoj.
    Gjithsesi te shofim ne vazhdim, mua ne fakt nuk me eshte paraqitur dicka e till, le te jemi ne pritje.

Thnx per info-n.

Ka dhe nje zgjidhje tjeter per ata qe perdorin msn messenger sebashku me msn plus nga Patchou.

Ekziston nje patch qe quhet A-Patch i cili te jep mundesine (nder te tjera) te caktivizosh cdo link te jashtem apo sistem baneri reklamues te msn-se. Une personalisht e perdor kete patch dhe jo vetem qe kam zhdukur shume gjera te panevojshme nga msn por kam rritur dhe shpejtesine e komunikimit dhe te log-in. Mos harroni qe ky patch funksionon vetem nese keni te instaluar msn plus.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674

Permiresim i vogel

Citim Postuar mė parė nga Ingenuous
    ...

Sic duket ndonjehacker ia ka dale te infiltrohet tek sistemi banner reklamues te Microsoft dhe po e shfrytezon duke i derguar MSN Messenger te gjithe botes, nje banner qe fshihet spyware.

...
    Nuk eshte infiltruar por e kan paguar MS te reklamoj produktin e tyre. MS ka reaguar bukur shpejt, por megjithate nuk eshte dashur te behet nje gabim ksisoji. Ja artikulli me detaje: http://apcmag.com/5382/microsoft_apo...e_to_customers

Tema tė Ngjashme

1. Si pastrohet kompjuteri nga reklamat dhe spiunėt
    Nga edspace nė forumin Trajnim & leksione
    Pėrgjigje: 307
    Postimi i Fundit: 09-08-2018, 08:02
  2. Disa nga Ilacet me te zakonshme dhe efektet e tyre
    Nga Vinjol nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:12
  3. Atropina
    Nga Vinjol nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:11
  4. Kujdes! Jo per t'u alarmuar, por... ndodh edhe keshtu
    Nga Janka nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 03-07-2006, 07:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •