Close
Faqja 20 prej 25 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 246
    i/e regjistruar Maska e Centaurus
    Anëtarësuar
    10-04-2007
    Postime
    166
    Citim Postuar më parë nga Baptist
    k'to egersina qi i dhan fund edhe shkrimit edhe kultures edhe qytetinimit paraantik tu e shkaktu tan ket pshtjellim qi mos me mujt na sot kurrqysh me i ra n'fijet cilt kjen grek e cilt shqiptar para se me ardh k'ta e me e fshi krejt historin' mijavjece si mos t'ket kaen kurre.
    ???

Kadal he burre mos u ngut se gjanat po dalin n'drit hap pas hapi dhe po mirret vesh se perçka ja kan lan fajin kta grekt e sodit dorianve,
    (te cilet dorian nuk jan dynd nga askund, kjo eshte genjeshter e kulluar nga greket e sotem dhe perkrahsit e tyre).
    Ndryshuar për herë të fundit nga Centaurus : 15-06-2007 më 14:34
    [[[[[[Proudly to be a son of the Eagle]]]]]]

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Qe t'ia l'shoj nji sy, se nuk di...
    qe po t'i bi do copa qy'shtu ren'

http://www.forumishqiptar.com/showpo...33&postcount=9
    http://www.forumishqiptar.com/showpo...0&postcount=16
    http://www.forumishqiptar.com/showpo...5&postcount=20
    http://www.forumishqiptar.com/showpo...1&postcount=25
    http://www.forumishqiptar.com/showpo...4&postcount=27
    http://www.forumishqiptar.com/showpo...8&postcount=34

Po n'pritofsh me i lexu qy k'shtu si jane copa-copa, thuej si i baj tube une, e i qes si nji shkrim t'pakputun.

Po mos lyp ma gat n'oj sen' se duhet me hap tem' t'ré per druidtë e asimilimet qi jan shukate per shekuj, e qi une s'kam qef me i qit' n'drite kur nuk ka asnji liber t'shkrueme as nji artikull si flet per ket similat si u ba brum edhe ngjits edhe k'puts i historise e trashegimis' ton' paraantike.

Se po u cel ky kanal t'rrotullohet historia mbarpesht e tmerrohesh krejt. Se del qy:
    Dodonen e kan themelu Druidte e jo Pellasgte!
    Zojsi asht perendi Druide e jo Pellasge.
    Apolloni asht perendia supreme e pellasgve, e Zojsi i ardhun pej veriut.

Shnet.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Bashkebiseduesit e mesiperm kane njohuri shume te mire te gjuhes letrare shqipe. Do ju lutesha qe te evitoni dialektet pasi anetaret qe frekuentojne kete nenforum jane duke u ankuar. JO te gjithe mund te kuptojne gegerishten.

Faleminderit.

Anëtarësuar
    10-04-2007
    Postime
    166

Po mos lyp ma gat n'oj sen' se duhet me hap tem' t'ré per druidtë e asimilimet qi jan shukate per shekuj, e qi une s'kam qef me i qit' n'drite kur nuk ka asnji liber t'shkrueme as nji artikull si flet per ket similat si u ba brum edhe ngjits edhe k'puts i historise e trashegimis' ton' paraantike.

Se po u cel ky kanal t'rrotullohet historia mbarpesht e tmerrohesh krejt. Se del qy:

Dodonen e kan themelue Druidte e jo Pellasgte!
    Zojsi asht perendi Druide e jo Pellasge.
    Apolloni asht perendia supreme e pellasgve, e Zojsi i ardhun pej veriut.
    Po a nuk eshte kjo nje nga ato teorite e me hershme mbi Shqiptaret, ajo se gjoja Shqiptaret na qenkan Kelt ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Centaurus : 15-06-2007 më 16:05

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Centaurus
    Po a nuk eshte kjo nje nga ato teorite e me hershme mbi Shqiptaret, ajo se gjoja Shqiptaret na qenkan Kelt ?
    Ku e kape ket logjike Centaurion?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    10-04-2007
    Postime
    166
    Ku e kape ket logjike Centaurion?

Druid

In Celtic polytheism the word druid denotes the priestly class in ancient Celtic societies, which existed through much of Western Europe north of the Alps and in the British Isles until they were supplanted by Roman government and, later, Christianity. Druidic practices were part of the culture of all the tribal peoples called "Keltoi" and "Galatai" by Greeks and "Celtae" and "Galli" by Romans, which evolved into modern English "Celtic" and "Gaulish". They combined the duties of priest, arbitrator, healer, scholar, and magistrate ....

Nicku im eshte Centaurus ... flm
    Ndryshuar për herë të fundit nga Centaurus : 15-06-2007 më 17:07

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Po ja qe miku yt tani GL-branch te solli edhe ca fustane te pa lara per te na bindur se edhe geget i paskan veshur .

Nje falsifikim i ri pa referenca dhe ku fotografite bashke me veshjen ta thone qarte se nuk jane nga geget. Ne te paren eshte nje qe me pare mund te jete cernogor dhe te mos jete shqiptar fare. ne te dyten shihen njerez nga regjioni i vlores, ne te treten serish mali i zi, te cilet kishin veshje te ndryshme nga geget shume me te ngjashe me hecegovinasit.
    Ushtaret ne rrugen poshte, aq sa shqiptar, poaq mund te jene cernogor.

Keto jane shaka te hidhura qe i promovoi metoda e Dariusit e cila nuk len hapesire per kurrefare debati me vlere.

Gl-branch ke harruar tua vesh antenat do te dukeshin shume me autentike.
    Geget mbi 90% kane bartur plis te bardhe me forme parabole, kurre as kurresesi te zi.

Ju po deshet, ua beni edhe katrore. Por atehere nuk do te jene gege...

Prandaj une Justinianit2007 i jam pergjegjeur ne lidhje me doret shume shkurte dhe qarte.
    Baptist ,fustanella ka qene veshje mbare ilire,ke skulptura ne gur ne Bosnje te shek 5 p.l.k qe tregojne burra me fustanelle e ne krah te fustanelles kane nga nje svastike,po ashtu ne zonen e korces ka nje skulpture ku tregohet fustanella si veshje burrash....Sigurisht qe edhe Geget kane pasur,ashtu si dhe tosket,ashtu si dhe malazezet qe jane ilire te sllavizuar ne gjuhe po jo ne zakone e veshje se i kane si tonat...
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Justinian2007 me vjen mire qe lexova postimet e tua Kompetente...Ne te njejtat konkluzione me ty kam arritur edhe une....
    Per Doret zbritja ne epir vjen nga dalmacia e jugut e mal i zi...

Ne Mal te zi kemi fisin e dorseve(daors ose dorsej,sipas burimeve te ndryshme) i cili banonte midis malit durmitor dhe liqenit te shkodres...
    Ne zonen afer raguzes anes detit kemi Fiset e Hylleve dimaneve dhe plerejt njeri pas tjetrit...Plerejt nuk perfaqsohen tek doret por Hyllejte,dymanet dhe dorset po dhe jane te gjithe ne kohen e romes qartesisht afer njeri-tjetrit....

Pra fiset dorse,hyllej dhe dymane u njesuan ne nje ne ate me te madhin qe humbi
    si fis i vetem po u dha emrin gjithe grupimit...
    Shembulli me i fundit i zbritjes nga mbishkodra eshte populli labeat qe zbriti ne laberi,ndoshta gjate dyndjeve sllave ose ndoshta edhe me pare...

Dialekti dor eshte gjetur i afert me gegerishten e jo toskerishten,cka mund te tregoje se toskerishtja nuk ishte ngjizur ende ne periudhen kur doret ishin ne epir,ose sepse doret ishin gege dhe vetem sa kaluan ne epir...Anoj me shume nga fakti qe toskerishtja nuk ishte ngjizur ende sepse doret banuan per shume kohe ne epir ...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Hyj-njeriu futja kot...
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Hyj-njeriu futja kot...
    Se sdo ti eshte muhabet tjeter....Shih ndonje harte qe paraqet periudhen antike e shih pak se po ja fus kot apo kam te drejte....enkelejte ne shkoder po ashtu ne oher
    labet ne shkoder sot ne laberi ,japudet ne malet e likes dhe ne pulje,sardeatet ne bosnjen lindore dhe popuj deti etj

Faqja 20 prej 25 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Mbi origjinën e disa fiseve në Shqipëri
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 890
    Postimi i Fundit: 27-02-2025, 04:46
  2. Genjeshtra me e madhe ne historine Shqipe
    Nga gladiator në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 219
    Postimi i Fundit: 06-01-2012, 14:55
  3. Shqiperia Dhe Greqia Antike
    Nga Pelasgian në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 55
    Postimi i Fundit: 27-12-2002, 06:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •