Close
Faqja 15 prej 25 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 246
    i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Vllezerit e Hyllit ishin thesprote nga lumi i SELLEEIS (Dodona*)

Faqet e librit te meposhtem, jane te nje botimi teCambridge :
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura   

Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    Sipas, The Illyrians, -John Wilkes (Blackwell Press, 1995). faqe 356
    Hyllus eshte mbreti i pare i Ilirise, vdekja e te cilit daton ne 1225 BC.
    Per ke Hyllus e ka fjalen

i/e regjistruar Maska e Centaurus
    Anëtarësuar
    10-04-2007
    Postime
    166
    In Greek mythology, Hyllus (also Hyllas or Hylles) was the son of Heracles and Deianira, and husband of Iole.
    [[[[[[Proudly to be a son of the Eagle]]]]]]

Anëtarësuar
    10-04-2007
    Postime
    166
    Pra ata 300 vete qe iu dolen perpara 120 000 persianve dhe nuk e leshuan frontin deri sa vdiqen te gjith, ishin Shqiptar, se e tere bota e din qe veq koka e shqiptarin mundet te beje keso gjera, sikur Skenderbeu me vone.

Herodoti thot se ishin mbledhur mbi 1 milion Persian kur na sulmuan neve Pellazgo-Hylliro-Shqiptaret, por kjo nuk eshte e mundur.

Faleminderit per pergjegjie, te gjithve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Centaurus : 06-05-2007 më 09:19

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Mund te behesh me konkret Centaurus? Do te thuash qe Spartanet ishin Ilire ?

Qe termi Grek, eshte nje term i shpikur shume vone kjo dihet, dhe se fiset me te medhaja te Greqise flisnin te gjitha dialekte Pellazge edhe kjo dihet dhe afirmohet fare lehte nga vete studiuesit e lashte. Dhe qe herojte me te medhenj te atyre koherave rridhnin madje nga epokat me epike te mitologjise pellazge edhe kjo dihet.

Gjithsesi per Spartanet ne pergjithesi kam patur rezerva edhe pse fjalen e fundit smund ta them pasi nuk jam zgjeruar shume ne ato ane dhe me thene te drejtat dhe referencat me te shumta jane per pjeset e tjera dhe fiset e tjera te asaj qe sot quhet Greqi.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anëtarësuar
    10-04-2007
    Postime
    166
    Citim Postuar më parë nga Genesis
    Mund te behesh me konkret Centaurus? Do te thuash qe Spartanet ishin Ilire ?
    Po Genesis, se mua po me duket qe ne kete teme u spjegua mjaft mire qe Dorianet ishin Pellazg apo Ilir, dhe Dorianet jan ata qe popullonin apo e banonin Peloponezin dhe qe krijuan Sparten. Shiko ate image qe e solli Barat, ku tregon shum mire qe mbreti i Spartes ne kohen kur luftuan 300 Spartan kunder 120 000 Persianve ishte Leonidas, dhe ky Leonidas ishte sterr-sterr-sterr-sterr ... nipi i Hyllit apo Yllit (Hyllus), i cili Hyllus ishte i biri i Herkulesit, pra as Hekules apo Herakles nuk ishte Grek siç po na rrejne neve neper shkolla, ai ka fole shqip (pellazgjisht) dhe ia ka lene emrin djalit te vet shqip Hyll apo Hylli, qe do te thot Yll, Ill, Ylli, Illi, Hyj, Hyjni, Hyjneshe etj. pra Perendi .

Edhe ai emri Hylleis (qe ia ka vere nje pikpyetje Barat) eshte shum interesant.

Barat, do na thuash diçka per ate emer dhe ate pikpyetje qe ia ke vene ?

Edhe ate punen e Aegimusit (Agimit) nuk po e kuptoj bash mire.
    A ka mundesi te ma spjegoni pak se kush ishte ky, kur jetoi, ku jetoj, çka beri etj. ?

flm
    Ndryshuar për herë të fundit nga Centaurus : 08-05-2007 më 11:07

Citim Postuar më parë nga Centaurus
    ... nipi i Hyllit apo Yllit (Hyllus), i cili Hyllus ishte i biri i Herkulesit, pra as Hekules apo Herakles nuk ishte Grek siç po na rrejne neve neper shkolla, ai ka fole shqip (pellazgjisht) dhe ia ka lene emrin djalit te vet Hyll apo Hylli, qe do te thot Yll, Ill, Ylli, Illi, Hyj, Hyjni, Hyjneshe etj. pra Perendi .

Epo Barat nuk pyet kot. Ka filluar ti vjedhi stilin Styx, ka qejf ti lexoje pergjigjet nga te tjeret

Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    Edhe ai emri Hylleis (qe ia ka vere nje pikpyetje Barat) eshte shum interesant.
    Hyllianet jane thjesht Hylliret...më llogjike s'ka ku te shkoje. Hylli eshte baza>>..Liria>>...Iliria=Hylleria. Te lire se dinin te verteten e pare, zanafillen (e verteta do t'ju çliroje). Per mendimin tim, Hylliret nuk jane vetem ata qe njihen nga dokumentet greke dhe latine, gjeografikisht. Pellazget jane Ilire dhe anasjelltas, ketu qendron edhe psilliku qe greket s'duan te quhen greke por kembengulin te emri HELEN, qe ka lidhje me H(el)ios (Hyll=Yll=el=il=wilusa=ilium=iliada...pra HYLLI eshte me i rendesishmi), diellin, Yllin, driten, zanafillen.
    Kush jane dorianet?
    Une nuk e di. Mbase jane minoritare, por nje gje eshte e shkruar dhe nuk mund te zhbehet HYLLI ishte biri i Herkulit dhe HYLLI eshte emer puro shqiptar. Hyllianet jane Ilire dhe une di qe ne jemi Ilire dhe greket nuk jane te tille.

Larguar.
    Anëtarësuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    në Blog
    Postime
    1,121
    Citim Postuar më parë nga Justiniani 2007
    nje nga studiuesit qe per mendimin tim konkluzionet per ardhjen e Dorianeve dhe traditat e tyre, artin dhe kulturen, nguljen ne zonat e diskutuara si peloponez, krete etj, ne baze te gjetjeve arkeologjike, e ka te drejte eshte Hammond. Ai deklaron se Dorianet i perkasin grupeve raciale Epiriote dhe Maqedonase por gabon vetem kur thote se keta te fundit ishin grek, gabon themi sot qe dime shume me teper per perkatesine pellazgo-ilire te Epirioteve dhe Maqedonesve sepse athere kur e ka shkruar Hammond teza greke kishte fituar shume terren ne krahasim me sot.... Lexo : Epiri nga Hammond, ne te gjitha librarite ne shqiperi eshte ne shitje.
    Ne fakt, Hammond-i thote se epirotet dhe maqedonasit i perkisnin grupit dorian, jo te kunderten dhe nuk gabon fare kur thote se keta ishin greke. Iliret kishin depertuar me dyndje ne Epir gjate shekujve te V-III para K. dhe arriten deri ne neri te Vjoses.

Kurse ne jug te Vjoses per here te pare u nguliten masivisht nga shek. i XIV e tutje. Nuk eshte dicka e re kjo. Edhe albanologu M. Sufflay e ka shkruajtur (Serbet dhe Shqiptaret, Bargjini, Tirane, 2001, f. 174v.).

Me ben pershtypje (te mire) qe libri i Hammondit eshte perkthyer dhe qarkullon ne shqip. Ta dija nuk do ta kisha blere ne Greqi, se ketu librat jane shume te shtrenjta. E pagova 62 euro (3 vellime).

Sa per librin di ndonjeri se ne sa vellime qarkullon, kush e boton, kush ka bere perkthimin ta blej edhe ne shqip?

Faqja 15 prej 25 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Mbi origjinën e disa fiseve në Shqipëri
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 891
    Postimi i Fundit: 29-06-2025, 18:23
  2. Genjeshtra me e madhe ne historine Shqipe
    Nga gladiator në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 219
    Postimi i Fundit: 06-01-2012, 14:55
  3. Shqiperia Dhe Greqia Antike
    Nga Pelasgian në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 55
    Postimi i Fundit: 27-12-2002, 06:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •