Close
Faqja 11 prej 25 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 246
    Une pergjigjen ta kam dhene gjithmone brenda minutit dhe skam baritur neper web mister google Po ti qe i sheh temat menjehere dhe pergjigjesh mbas 2 ditesh, apo e ke ngaqe je i zene me zbulimin e te vertetes sipas akademise se Beogradit?

Mire une i paskam falsifikuar fotot, po te tjeret qe ta dhane pergjigjen njesoj? Pastaj cne qe te nxjerr gabim patjeter Zëu_s? Zëu_s ka respektin tim me te madh si anetar qe ke qejf te komunikosh dhe tja degjosh mendimin. Ne dallim te madh nga ty dhe skota jote gjerat ne forum as une dhe as te tjere si une (ata qe ti i quan klani im) nuk i bejme gjerat per hir te kundershtise po per hir te debatit dhe ndarjes se informacionit me njeri tjetrin. Eshte koncept pak i veshtire ky per ty. Ti edhe kur te hedhin nga kali me koke poshte prape jam ne kal thua Kush ta kete fajin valle? Kali apo kalorsi, apo ambjenti kalorsiak? Ti dhe ata qe te kane porositur te vish ketu jeni sharlatane dhe qe i fryni percarjes veri jug. Qe ne postimin e pare ngele duke permendur veriun dhe sle moment pa vjell vrer ndaj jugut te Shqiperise. Ate punen e fustanelles mos ta ka thene gjyshi sic te kishte thene dhe gjera te tjera?

Hajt shendet njehere e mire me ty.

p.s. Sa per avatarin kur te kam thene njehere qe ti smerr vesh shqip te eshte dukur si blasfemi. Po e bertet vete kaq shume dhe me te madhe sa sja vlen as ta komentoj.

p.p.s. Ne kete forum njihem per krijime avataresh. Ja keshtu !

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    I vetmi person ne kete teme qe flet per Doriane dhe dyndje eshte miku yt Xhustin. Nuk kam pare qe Darius te jete prononcuar ne kahun qe thua, dhe as Zeus. Tema Dorianeve ka mbaruar, pervec po deshe te vazhdosh t'i besh fresk mikut tend.

Mes shqiptareve, nuk jemi dakord lidhur me origjinen hitite te gegeve, per te gjitha pikat qe kam shkruar ne nje post me pare, perfshi edhe veshjet.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Disa foto Lidhje me fustanellat qe i kane pas geget:

Ushtari nga Malesia-Veriu:

Nga Veriu (foto sipas nje antropologu fashist italian)

Illustrated London News 1880
    The Albanian question. Tusi/Tuzi offered in exchange of Gusinje/Guci.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Styx
    I vetmi person ne kete teme qe flet per Doriane dhe dyndje eshte miku yt Xhustin. Nuk kam pare qe Darius te jete prononcuar ne kahun qe thua, dhe as Zeus. Tema Dorianeve ka mbaruar, pervec po deshe te vazhdosh t'i besh fresk mikut tend.

Mes shqiptareve, nuk jemi dakord lidhur me origjinen hitite te gegeve, per te gjitha pikat qe kam shkruar ne nje post me pare, perfshi edhe veshjet.

Po ja qe miku yt tani GL-branch te solli edhe ca fustane te pa lara per te na bindur se edhe geget i paskan veshur .

Nje falsifikim i ri pa referenca dhe ku fotografite bashke me veshjen ta thone qarte se nuk jane nga geget. Ne te paren eshte nje qe me pare mund te jete cernogor dhe te mos jete shqiptar fare. ne te dyten shihen njerez nga regjioni i vlores, ne te treten serish mali i zi, te cilet kishin veshje te ndryshme nga geget shume me te ngjashe me hecegovinasit.
    Ushtaret ne rrugen poshte, aq sa shqiptar, poaq mund te jene cernogor.

Keto jane shaka te hidhura qe i promovoi metoda e Dariusit e cila nuk len hapesire per kurrefare debati me vlere.

Gl-branch ke harruar tua vesh antenat do te dukeshin shume me autentike.
    Geget mbi 90% kane bartur plis te bardhe me forme parabole, kurre as kurresesi te zi.

Ju po deshet, ua beni edhe katrore. Por atehere nuk do te jene gege...

Prandaj une Justinianit2007 i jam pergjegjeur ne lidhje me doret shume shkurte dhe qarte.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Baptist pse vlla qka ka lidhje a kane pas geget fustanella a jo, nuk po shoh ndonje te keqe. Dihet mire qe fustanellat kane veshje karakteristike jugore edhe normalisht qe edhe shqiptaret e veriut (nje numer i vogel) i kane adobtuar (perderisa greket e vllehet i adabtouan prej neve pse mos ti marrin edhe geget kur jemi nje popull??)

p.s po me vjen interesant kur shqiptaret e Malit te zi nuk po i konsideron Gege kur dihet qe ata i kane fiset e njejta si shqiptaret e Kosoves dhe Verioret te Shqiperise.

P.s 2 ato imazhet jane autentike vet edhe nga ana racore dallohen qe jane malesor po deshe te jap me shume foto nga autor te ndryshem (kryesisht shekullit XIX-te).

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Me qe dolem tek fustanellat, atehere sqarohuni mbi fustanellat. Kur te keni mbaruar, mbase ndonje kujtohet padashje te jape pergjigjen e pyetjes: Lidhja (ne se ka) midis minifunit hitit dhe veshjeve Dardane.

Mbase gaboj ketu, por mendimi im eshte se Dardanet kane mbajtur tirqe historikisht. Edhe Shote Galica eshte fotografuar me tirqe pas vrasjes te se shoqit, Azemit. Eshte edhe nje tradite e vajzave burra, te Bardha.
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga GL_Branch
    Baptist pse vlla qka ka lidhje a kane pas geget fustanella a jo, nuk po shoh ndonje te keqe. Dihet mire qe fustanellat kane veshje karakteristike jugore edhe normalisht qe edhe shqiptaret e veriut (nje numer i vogel) i kane adobtuar (perderisa greket e vllehet i adabtouan prej neve pse mos ti marrin edhe geget kur jemi nje popull??)

p.s po me vjen interesant kur shqiptaret e Malit te zi nuk po i konsideron Gege kur dihet qe ata i kane fiset e njejta si shqiptaret e Kosoves dhe Verioret te Shqiperise.

P.s 2 ato imazhet jane autentike vet edhe nga ana racore dallohen qe jane malesor po deshe te jap me shume foto nga autor te ndryshem (kryesisht shekullit XIX-te).
    Fotografite e bera me fotoaparat nuk kane se si te mos jene autentike GL_Branch!

Esenca logjike e emrit fotografi mjafton per ta rivleresuar kete.

Edhe po te sillje nje njeri nga raca e verdhe ne fustanelle, nuk do te mund te thonim se fotografia eshte falsifikat, por pretendimi se dosti eshte Gege dhe fotografia ate e thote qarte. Keta tipat qe keni sjellur ne fotografi jane Toske ca te tjere jane nga shqiperia e mesme. Asnjeri nuk jane Gege.

Per mua nuk ka kurrefare rendesie se cka dhe kush ka veshur. Te pretendohet se fustanella eshte dicka ekskluzivisht shqiptare eshte teprim.
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Styx
    Me qe dolem tek fustanellat, atehere sqarohuni mbi fustanellat. Kur te keni mbaruar, mbase ndonje kujtohet padashje te jape pergjigjen e pyetjes: Lidhja (ne se ka) midis minifunit hitit dhe veshjeve Dardane.

Mbase gaboj ketu, por mendimi im eshte se Dardanet kane mbajtur tirqe historikisht. Edhe Shote Galica eshte fotografuar me tirqe pas vrasjes te se shoqit, Azemit. Eshte edhe nje tradite e vajzave burra, te Bardha.
    Fustanellat greke jane Makedonomahi, qe per mendimit tim e ka kuptimin rrobe luftarake maqedone. Colat qe veshen ne vise urbane te krahines se Morese, dhe Rumeliket qe vishen ne greqine qendrore tregojne se fustanella nuk eshte aspak greke.

Une kam qene dhe jam i mendimit se killti apo fustanella e bardhe jane me origjine nga Kreta. Ky popull e perndau ate neper viset bregdetare ndersa ne viset mesdhetare e mori me vete dhe e ruajti permes pasardhesve te vendosur aty.

Tirqit te Geget vetem pas shpernguljes se Tirsenit.
    Megjithese eshte e mundur se dardanet kane veshur triq edhe ne Troje.
    Aeneas Dardanus

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Mireserdhe i her.
    Per kaq erdhe ? Gjithe ky mund edhe si gjithmone asgje.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Fustanella me origjine nga Kreta? OMG kjo eshte padituria me e madhe e kostumografise shqiptare. Si qenka fustanella me origjine nga Kreta? Po hapni mer nje liber folklori shqiptar te Shqiperise dhe te merrni vesh qe fustanella eshte veshtje tipike vetem e shqiptareve dhe prej nesh e moren dhe greket. Dhe gjithmone jemi krenuar me kete veshje qe se ka asnje vend tjeter ne bote (pervec fundit te skocezeve qe te lind pyetja nga e kane marre).
    Kjo teme arriti kulmin.

Faqja 11 prej 25 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Mbi origjinën e disa fiseve në Shqipëri
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 890
    Postimi i Fundit: 27-02-2025, 04:46
  2. Genjeshtra me e madhe ne historine Shqipe
    Nga gladiator në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 219
    Postimi i Fundit: 06-01-2012, 14:55
  3. Shqiperia Dhe Greqia Antike
    Nga Pelasgian në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 55
    Postimi i Fundit: 27-12-2002, 06:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •