Kur thua Kaure mos e ke fjalen per te Krishteret? Kur kritikon tjetrin per shprehje provokative mundohu te ecesh separi vete nen shembullin e kritikes tende.Postuar më parë nga ajzberg
Kur thua Kaure mos e ke fjalen per te Krishteret? Kur kritikon tjetrin per shprehje provokative mundohu te ecesh separi vete nen shembullin e kritikes tende.Postuar më parë nga ajzberg
Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.
Shen Valentini 14 shkurti festa e te gjith te dashuruerve.... tjeret ndet qajn ...ndet plasin ...nuk asht e drejt ....
Kjo dit festimi ku qdo dashnor i dhuron te dashures lule,kartolina me zemra te vizatuara, dhurat ....lule poeme qkado veq me ju kushtu te dashures at dit e nese si kushton kujdes ke luft o me grun o me te dashuren se te dyja dojn vemendje ...ja nisi lufta ...ndarja.....
Mendohet qe semtimetet banojn ne zemer per ate thuhet: Zemer, ma more Zemren , ma theve Zemren, do ta marr Zemren , ke zemer lule etj etj...per ate ne kartolina vizatojm zemren..
historit me te bukra te dashuris jan ne disa filma:Paul et Virginie, Pierrot et Colombine, Belle et le Clochard ou encore Roméo et Juliette, une pièce de théâtre de William Shakespeare.
pos luleve duhet shit filmat DVD e krejt komerciale ....
restorantet punojn shum ket dit se ata qe kan pare duhet mi qu dashnoret ose grat ne restorent at dit gruja nuk gatun ...
Historia e shen Velentinit: feja krishtere ka marr disa festa nga Païnet .Paîenet kan festu 15 shkurtin diten e bagetive Lupercus,zoti i rujtjes se kafsheve per ti rujt kafshet mos ti han ujku .me von Luperket ...Priferit te veshur si ujq me kamgjija i bishin qdo femre per te then me u ba fertile , kjo zgjati deri ne shek :V ku e ndaloi ket fest Gélase ...
tash ka disa variente te historis se shen valentinit
asht ajo e prifti te Italis Valentini ne vitin 230 qe martonte te dashuruar me 14 shkurt. Ne kalendarin Liturik jan 20 shen Valentina. Po shen valentini nga Terni asht persekutu me daten 14 shkurt e si te mendohet mu festu kjo dit si ditê dashurie ?...
lexoni pak ne frengjisht dhe merreni varientin qe ju pelqen
http://www.rdaq.qc.ca/cgi-bin/templa...=2&menu_id=215
"Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....
[QUOTE=alnosa]oj alnosa ..te lutem te mos hyme ne debat fetar sespe nuk e ka ate karakter kjo teme...dhe te hy ne konspiracion te feve...sepse po te te spjegoje me detaishte per dallimin ne mes tyre kam frike se do dal ne kontraks me ate gjysme per gjysme (del tani 60% me 40%)Postuar më parë nga fisniku-student
nuk i imitoje kulturat verberisht...nuk jam kunder dashuris..por jam kunder nje kulture nenqmuese dhe te panevojshme per ne...nuk kemi nevoje ta simbolizojme dashurin me kesi dite (shen brryli)...
ti pergjigjmu nje pytjes sime ...shembull nese te kam te dashure a dote kishte pelqyer te te sjelli lule 364 dite lule apo te behem koprac dhe te sjelli vetem per shen valentin disa lule qe ne kete rast me humb sinqeriteti sepse per hater te shen valentinit po te sjelli lule e jo se te dua...
motoja ime eshte 364 dite dashuroje, 1dite pushoje...mjafton a???
Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 18-02-2007 më 14:14
"Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"
po ti zoteri fisniku pse nuk i shikon punet tua?
c'te duhet ty kush e feston e kush se feston akecilen feste?
Ti thua
A di ti te pergjigjesh se cka eshte nje shqiptar qe "e miton ndonje kulture te huaj", -ciles kulture i takon ai? Cka eshte ai? Eshte apo s'eshte ai shqiptar?ne islam eshte keshtu:kur nje musliman e miton ndonje kulture te huaj,ai realisht i perket asaj kulture(konvertohet)...
Ku e merr ate te drejte qe te nencmosh kulturen e dikuj tjeter?
A nuk u jep ti me keto qe thua, te drejte te barabarte pjeses tjeter te botes ta nencmojne ne te njejten menyre kulturen "tende" qe ty personalisht te duket e mire?
Ne cka e bazon te drejten t'ia imponosh ne menyre kaq agresive botekuptimin tend pikerisht asaj bote demokratike qe te lejon te shprehesh lirshem? Me cilen te drejte ia mohon 3/4 te botes te drejten te mbaj botekuptimet e veta pa mohuar tuat, apo thjeshte te krijojne e te formulojne mendimin e tyre te lire.
Pastaj me sa e di une, femrat tona nuk jane bimengrenese qe tu sjellesh nga nje tufe gjelbrim per cdo dite te vitit, se dijne edhe te gatuajn dhe nuk mbesin pa ngrene, u solle apo nuk u solle ti lule.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
[QUOTE=Baptist]
dhe kesaj pyetje i pergjigjem shume thjeshte ..sepse shqiptari me mentalitet qe ka gjithmon parapelqen te i imitoje te tjeret...shume strikt jam ketu ...ai shqiptar qe i imiton popujt tjere per mua nuk i vie ere shqiptari..sepse nuk e justifikon veten per ate veper...shqipatere kan tradite aq te madhe sa qe duhet te na emitojne te tjeret e jo ne te i mitojme ata....A di ti te pergjigjesh se cka eshte nje shqiptar qe "e miton ndonje kulture te huaj", -ciles kulture i takon ai? Cka eshte ai? Eshte apo s'eshte ai shqiptar?
"QDO EMITIM QALON"
pershen dhe nje keshille per ty ...mire do kishte qen me mire per shendetin tend te ndryshosh temperament ...se me kesi temperamenti te personifikoje me nje njeri qe qendron me nje stupc ....ngadal se ky forum nuk eshte per tu kacafytur...por per tu keshilluar dhe per te diskutuar ne mes veti...
edhe mire do kishte qen per ty te i kushtosh kujdes ...kur ti i renditesh shkronjat...sepse me ate tone bisede qe diskutove me shume me ftove ne mejdan(dyluftim) se sa ne bised dhe diskutim..
te pershendet fisniku
Te falenderoj por kjo keshille do te vlente me teper per ty. Se nuk ke te drejte ta quash nje te shenjte, i kujte-do qofte ai "shen Brryli" pa e provokuar ate tjetrin.Postuar më parë nga fisniku-student
Une te solla pyetje te cilat mund ta bejne me te qarte pozicionin prej nga po flisje dhe atakoje ndjnjat e te tjereve.
Une per vete nuk e festooj as ditlindjen personale andaj aq me ben per feshtat e huaja, por nuk i quaj emra as nuk i perbuz ata qe i festojne ato, -te kujte do qofshin.
Ketu besoj jemi paster?
Ne realitet nuk e bera repliken per te hyre ne ndonje debat sepse nga arsyetimet qe ia bera pyetjeve te shtruara kisha per qellim zgjimin e arsyes tende ne ne menyre qe per dallim te gjykosh pak veten nje here e jo vetem te tjeret.
Ti u perzihesh njerezve ne jeten e tyre me private ne ndjesite se nuk ka te drejte te te perzihet as shteti, pastaj quan ftese ne mejdan.
"Ne cka e bazon te drejten t'ia imponosh ne menyre kaq agresive botekuptimin tend pikerisht asaj bote demokratike qe te lejon te shprehesh lirshem?"
A e logjikove fare kete pyetje. Sepse kjo pyetje ka vetem nje pergjegje:
Ne asgje! pra, ne egoizem dhe fanatizem te verber dhe te pa perfillshem ndaj gjithe botes tjeter qe ka bindje tjera, e cila poashtu ka te drejte te jete njesoj egoiste fanatike dhe te sillet ne menyre te paperfillshme ndaj atyre qe i trajtojne ashtu.
Pea liria nuk fitohet duke ua cenuar te tjereve ato, por duke i respektuar ato njesoj sikur tenden.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
o shoku baptist une askujt nuk po ia imponoj asnje gje por vetem si diskutim dhe shprehje mendimi asgje tjeter...Postuar më parë nga Baptist
dhe ti ke e quan te shenjte...normal ne aspektin hyjnore po them se mesiguri kete kuptim e ka shen valentini...mos eshet ndonje keqkuptim ky...apo keqinterpretim i ketij termi shen
shen eshte shprehje e huazuar, saint, sanct, shait... Shenjte pra, shen eshte shkurtice e kesaj fjale.
Shen Valentini para se te behej i shenjte ka qen njeri besimtar i madh i Zotit. E n'emen t'dashnis ndaj Zotit e jo ndaj "mishit" edhe pse nje mbret i poshter te cilit ia kam harruar emrin i kishte ndaluar Martesat per arsye se populli po ia bojkotonte ushtrine, pra nuk kishte ushtar te mjaftueshem per te hapur luftera, ia vuri fajin dashurise dhe martesave sepse te rinjet nuk donin ti linin familjet e tyre te sapo krijuara per te shkuar ne luftera qe te lene kokat e tyre neper fushe-beteja per ta shtuar pasurine dhe lavdin e mbretit, keshtu qe ai i ndaloi plotesisht.
Ky Valentini, prej dashuris ndaj Zotit dhe per t'i shpetuar te rinjet ndaj mekatit te "dashurise" jashte martese (sepse njerezit nuk mund t'i komandojne zemres) u martirizuar me plote vetedije duke kurorezuar martesat cifteve te reja ne menyre qe te mos benin mekat.
Per kete arsye ai u Martirizua i denuar ne menyre shume mizore me gjakun qe iu leshua per vdekje, dhe trendafilat qe dhurohen ne kete dite jane simbol i gjakut te tij te derdhur kunder mekatit dhe kunder ketij ligji cnjerzor.
Nje leter dashurie qe iu gjet ne prone, ishte letra e nje te riu te dashuruar qe ia kishte dhene per t'ia derguar te dashures se vet gje qe u mor edhe si shkas per burgosjen e tij. etj...
Kjo ishte nje nder historite e ngaterruara ne lidhje me kete perkujtim, se nuk eshte feste e mirefillte, por perkujtim i dhembshem i nje martiri ne emer te dashurise ndaj Zotit.
Aeneas Dardanus
[QUOTE]tash me ty jam ne harmoni me kete d.m.th shen valentini nuk eshet fest por perkujtim i dhembshem...tash po ndegjoje kete realitet qe shume shqiptare e konsiderojne genjeshter...Postuar më parë nga Baptist
flm dhe rrespekte ...
Fisnik me duket se Baptist ta ka shkruar qarte. Nuk duhet gjykuar kurresesi zgjedhja qe ka bere tjetri dhe nuk i duhet imponuar askujt nje zgjedhje personale. (sidomos fetare). Ska pse zgjaten gjerat me komente pa fund. Mesoni te lexoni midis rrjeshtave dhe jo cfare doni ju te lexoni.
Poshte emrit tend ketu ne forum ke shkruar Jam Per Mendimin Ndryshe. Pra permbaju asaj qe ke si moto.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Krijoni Kontakt