Ore ai burri i Mesaplikut ka nje "KAPUĒ ME MAJUC", po grekerit kane kapuēa te tille??!!
pershendetjePostuar mė parė nga Tannhauser
Mesa kuptova kjo eshte nje bazilike e hershme bizantine (nuk pashe ndonje vend te thote cilit shek i perkasin mozaiket)
Nje gje me cudit, nese eshte shkruar greqisht si shume kisha bizantine, pse kjo diference midis ΑΠΑΡΚΕΑC dhe fjales "greqisht me te cilen lidhet" ΑΠΑΡΚΤΙΑΣ dmth 'era e veriut'??
1. Ai qe e ka bere nuk dinte mire greqisht??
2. E ka shkruar gabim (gabim gjate punes, njerez ishin)??
3. Dialekt i greqishtes se veriut apo ndonje tjeter ??
4. Ndoshta s'eshte fare greqisht??
Para dy vjetesh, gjeta librin (botim gjermanisht) ku flitej
per mozaikun e Mesaplikut, po aty edhe foto me ngjyra qe ndodhet ne MHK.
Me kerkesen time, lindi nje dialog, ndermjet dy profesoreve shume te
nderuar, ne lidhje me spjegimin e mozaikut ne fjale. Fjala e fundit ju la
profesorit qe ishte shume i specializuar ne historine e artit bizantin.
Prof. ka botuar shume ne kete fushe dhe eshte me reputacion te spikatur
ne spjegimin e mozaikeve dhe shkrimeve shoqeruese, po bashkengjis
pergjigjen me te fundit te tij dhe mqse dialogu ishte ndermjet dy profesoreve
mendoj se nuk kam te drejte ti bej publike emrat e tyre. Une i mora mesazhet
pas nje "Forward"-i, ne pergjigje te pyetjes sime fillestare.
shenim: fotoja per te cilen behet fjale ne e-mail eshte ajo e librit qe permenda.
.................................................. .........................
Encounter, fotoja eshte shume e zbehte de nuk dallohen mire germat. Nese eshte e mundur e poston dot pak me te zmadhuar? Ose nese nuk e ben dot mund te komunikosh ne mesazh privat me mua dhe ma dergo me e-mail se e postoj une.
Faleminderit.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Krijoni Kontakt