Close
Faqja 2 prej 12 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 115
    Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    E kam lexuar para luftes se Kosoves nje liber nga Manfred Dimde mbi parashikimet e Nostradamusit, dhe pas luftes e kam hudhur ne shporte sepse fillova ti besoj.

Po shkruaj diçka nga ato qe kam mbajtur ne mend:

Per vitin 1999 Nostradamusi ka parashikuar nje luft te pist me masakra, plaqkitje, deportime, ku do ta shohin te gjith qe nuk ka zgjidhje tjeter perveq nje sulmi. Gjat te reshurave (sulmit) do t'iu ndertohet nje kurth nga dikush tjeter. Pas sulmit "ishulli i vajit" do te ndahet ne pese venda.

Nga njeri "fjalkryq" nder ato far fjalkryqet (tabela shkronjash) e tije na del :

Serp, air i qelbur, viti 1999. (pjesa tjeter e asaj Tabele eshte e demtuar, thone studiuesit)

Per mua ketu flitet 100 % per Luften e Kosoves, per sulmin nga NATO, per kurthen e Francezve per t'ia rrezuar aeroplanin Amerikanve, per ndarjen e Kosoves ne pese sektore, per fitim te madh parash nga nderkombetaret ne Kosove dhe per politike te rrejshme dhe te padurueshme nga Serbet.

Ne ate liber qe kisha lexuar une flitej vetem per versat prej 1990 e deri 2015, mirpo ne fund te librit kishte shenuar te gjitha verset e tije ne gjuhen frenge qe une nuk e kuptoj edhe aq shum, por e kam pare qe shkruante shume gjera per nje popull Albanois (Shqiptaret ?).

Per Nostradamusin thuhet qe ka udhetuar neper Europe disa vite, ku thuhet qe ka qene edhe ne Ballkan (Greqi). Per veten e vet ka thene qe njerzit do te krijojne barcoleta me emrin e tije, dhe do te kete shume studiues qe nuk i kan dy lidhje mbi deshifrimin e fjaleve te tije te cilet do te fillojne ta quajn ate gabimisht Profet. Dhe ne vitin XXXX do te lind mjeshtri i te gjith mjeshterve dhe do ti deshifroi te gjitha parashikimet e tije.

Tash do te beje une nje pyetje, ate pyetje qe e bejne shume Shqiptar qe kan ndegjuar per Nostradamusin.

A eshte Nostradamusi ai njeriu i zgjuar qe kemi ne Shqiptaret barcoleta te lloj llojshme mbi inteligjencen e tije me emrin Nastradin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 10-01-2007 më 21:22

Ke te drejte. Edhe une mbaj mend te kem lexuar dicka (sme kujtohet autori) mbi luften ne Kosove, vite perpara se te ndodhte. Dhe me eshte kujtuar menjehere sa ka filluar konflikti. Problemi me profecite e tij eshte keqinterpretimi. Perzjerja e latinishtesh me greqishten e vjeter, hebraishten dhe sanskrisishten dhe zhargonin francez si dhe kodimi i tyre ne nje menyre te vecante e ben jashtezakonisht te veshtire kuptimin e plote te asaj qe ai ka shkruar. Ka disa teori qe thone se shpesh ajo qe lexojme nuk eshte ajo qe eshte shkruar me te vertete. Pra ka kuptim ne menyren e paraqitur por nese gjehet kodi i duhur e njejta fraze merr kuptim komplet tjeter.

Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Jo ky autori Manfred Dimde eshte vetem nje idiot qe i keqkupton te gjitha verset (siç e kam kuptuar me vone), per ate vers qe e shenova me lart ai thot diçka tjeter, por mua me duket qe aty flitet per Kosoven, pasiqe Nostradamusi flet gjithmone ne menyre metaforike dhe me fjale te koduara ose ai zevendeson nje fjale me nje tjeter.

P.sh kur thot air mendon politike, pastaj kur thot vaj (oil) mendon para e jo vaj ne te vertet etj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 10-01-2007 më 22:20

Peace and love
    Anëtarësuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897

shqiptaret dhe Nostradamus

Shume prej interpretimeve te Nostradamus-it sot duken shume te qarta,por ne fakt asnje profeci nuk eshte bere e mundur te interpretohet perpara se faktet te ndodhin.Per shembull pas rrezimit te kullave binjake ne New York filluan te dalin edhe interpretimet e Nostradamus-it ku duhet te pranoj se duken bindese,por pse nuk doli dikush perpara se te ndodhte kjo dhe te thoshte kini kujdes se sipas Nostradamus-it do te ndodhi nje fatkeqesi e madhe ...
    Sidoqofte c'do kush ka te drejte te besoje ose te mos besoje ne vertetesine e profecive te Nostradamus-it.Disa here ne profecite e tij ndeshesh me emrin "Albanois" qe ne frengjishten e sotme behet "Albanais" dhe do te thote shqiptar.A e ka pas fjalen per ne,apo c'fare kete nuk mund ta them,por po jap nje shembull me poshte nje version interpretimi.

The pope who succeeds the Sabine also reigns for only seven months, but sees the schism come to an end and unity return to the Church before he dies.

Quatrain 5.46
    By the red hats quarrels and new schisms
    When the Sabine [NE Italy] will have been elected:
    They will produce against him great sophisms,
    And Rome will be injured by the Albanians. An Italian from northeastern Italy is elected pope. The College of Cardinals will argue vigorously amongst themselves as to his suitability for the high office after the election, setting the stage for a great schism in the Church. At that time the Aemathien's allies, the Albanians of Macedonia, Kosovo, and the nation of Albania, will launch some sort of missile attack against central Italy from across the Adriatic Sea, causing great "injury."

E vetmja gje qe me le perpleks ne kete strofe eshte fjala "Aemathien", aleatet e Aemathias( Emathija ?) shqiptaret e Kosoves te Maqedonise dhe kombi i Shqiperise do te leshojne nje lloj sulmi me misile kunder Italise qendrore,qe nga ana tjeter e Adriatikut,e cila do te shkaktoje "plagosje"(shkaterrim) te madhe.

Ne nje rast tjeter shqiptaret permenden ne relata konfliktuale me spanjollet,si dhe ne nje rast tjeter ku shqiptaret do te marshojne ne Rome(Itali).
    Ne rastin me spanjolle nuk di se c'te them,por ne rastin e "pushtimit" te Romes nga shqiptaret kam nje fare ideje.Ndoshta me pushtim prej shqiptareve te Romes,pra Italise mund te kemi zbarkimin e mijera shqiptareve ne Itali ne 1991.
    Ne nje rast tjeter shpjegohet pushtimi qe Italia ne 1939 do ti bente nje shteti te vogel ne jug te Adriatikut.
    Sidoqofte per ata qe kane kuriozitet do te ishte me kollaj te lexonit librin e profecive.

Peace and love
    Anëtarësuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Cinq et quarante degres ciel bruslera
    Feu approcher de la grand cite neufve
    Instand grand flame esparse sautera VI.97

en français courant:
    Le ciel brûlera à 45 degrés
    Le feu s'approche de la grande nouvelle cité.
    Instantanément, une grande flamme éparse jaillira

interpretimi per rrezimin e kullave binjake:

Qielli do te digjet ne 45 grade
    Zjarri i afrohet "qytetit te ri"( New York City?)
    Menjehere,nje zjarr i dendur do shfaqet

ky eshte pak a shume perkthimi im

Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga murik
    E vetmja gje qe me le perpleks ne kete strofe eshte fjala "Aemathien", aleatet e Aemathias( Emathija ?) shqiptaret e Kosoves te Maqedonise dhe kombi i Shqiperise do te leshojne nje lloj sulmi me misile kunder Italise qendrore,qe nga ana tjeter e Adriatikut,e cila do te shkaktoje "plagosje"(shkaterrim) te madhe.
    Kjo eshte me t'vertet interesante, ndoshta po ndodhka bashkimi kombetar Shqiptar ndonjehere. Ama emri Kosove per regjionin e Kosoves se sotme nuk ka ekzistuar ne kohen e tije.

M'fale, çka eshte ajo "misile" nuk po e kuptoj ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 10-01-2007 më 23:31

Peace and love
    Anëtarësuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Aty nuk thuhet Kosove,por interpretimi te len me kuptu se aletatet e Emathise dhe kombi i Shqiperise do te jene bashke,pra mendohet se eshte fjala per nje alenace panalbanike.

Me fal se nuk e pashe," Misile" jane skude,raketa,predha te medha, apo bomba,nuk po me kujtohen fjale te tjera.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 11-01-2007 më 00:40

Citim Postuar më parë nga Zëu_s
    Jo ky autori Manfred Dimde eshte vetem nje idiot qe i keqkupton te gjitha verset (siç e kam kuptuar me vone), per ate vers qe e shenova me lart ai thot diçka tjeter, por mua me duket qe aty flitet per Kosoven, pasiqe Nostradamusi flet gjithmone ne menyre metaforike dhe me fjale te koduara ose ai zevendeson nje fjale me nje tjeter.

P.sh kur thot air mendon politike, pastaj kur thot vaj (oil) mendon para e jo vaj ne te vertet etj.
    Nuk e pata fjalen per Manfred Dimde. Ka shume qe jane marre me profecite e Nostradamusit. Dhe po ashtu interpretimet jane te shumta. Tek tema e hapur nga alibaba po per Nostradamus tek ky shkrim http://www.forumishqiptar.com/showpo...0&postcount=27 shiko njerin nga ata link qe jane aty pasi ka dhe informacion per luften e Kosoves. Kerko me vemendje se e ke aty diku.

Pasioni për shkencën Maska e Nolird
    Anëtarësuar
    19-04-2007
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    466
    Gjithashtu Nostradamusi ka parashikuar luften e III boterore e cila do te ndodh ndermjet viteve 2007 - 2012

http://www.nostradamusonline.com/

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    "Profectite" e M. Nostradamit klasifikohen si komponente te Gjykimit Astrologjik. Ne vetevete une nuk besoj fare ne kete protoshkence (horoskopi, leximi i fatit me ante te objekteve astronomike jane thjesht humbje kohe dhe rritje mendjeje). Per kete arsye, as nuk e kam lexuar ndonjehere nostradamus, as s'kam ndermend te merrem me llafollogjirat e tij.

Ekziston nje propozicion i famshem ne shkencat filozofike: "Njohuria e fenomeneve natyrore e sociale mund te modelohet fare thjeshte me ane te nje rrethi te hapur, pra me funksion x^2+y^2
    Kjo do te thote se ne shumicen e rasteve aludimet jane te kota. Une hedh profecine se ky rreth do te vazhdoje te zgjerohet deri sa te vdese dielli.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Faqja 2 prej 12 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Serialet më të mira filmike të të gjitha kohërave
    Nga PrInCiPiEl në forumin Kinematografia dhe televizioni
    Përgjigje: 216
    Postimi i Fundit: 22-04-2017, 15:54
  2. Cila është balada më e mirë shqiptare e të gjitha koherave ?
    Nga Tetova's boy në forumin Muzika shqiptare
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 22-08-2011, 16:57
  3. 5 filmat me te bukur shqiptar te gjitha koherave!
    Nga denku në forumin Kinematografia dhe televizioni
    Përgjigje: 56
    Postimi i Fundit: 04-09-2006, 14:51
  4. Paraja shqiptare gjate gjithe koherave
    Nga addam në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-07-2003, 08:45
  5. Poezi e koherave moderne (derguar nga Tirana)
    Nga flerfler në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 27-03-2003, 23:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •