Pershndetje! Edhe mu me pelqen tlezoj kam lezu disa nga kto qe jan cekur ktu! Po nje Ro man jam tu e kerku nuk mund ta gjej? Esht -I martuar i Perjetshem- nuk mkujtohet autori? libri i hundit qe kam lezu esht Folea Tragjike e Dashuris.
Pershndetje! Edhe mu me pelqen tlezoj kam lezu disa nga kto qe jan cekur ktu! Po nje Ro man jam tu e kerku nuk mund ta gjej? Esht -I martuar i Perjetshem- nuk mkujtohet autori? libri i hundit qe kam lezu esht Folea Tragjike e Dashuris.
Vetem vazhdoni qe te beni kesi lista.
Keta dy te fundit e ke prishur fare , cfare vlere letersike ka ghenerali i ushtrise se vdekur , apo shkelqimi dhe renia e shokut zylo?
qe te dy si shkrimtar kane qene kot fare , po mund te perjashtoj pak ismail kadaren , por gjithsesi te dy keta ishin sahan lepires dhe qylaxhinj te kohes se monizmit dhe kur ismail kadare tha per emigrantet e viteve 90 qe ikin ne greqi e itali , qe keta jane jashteqitja e kombit , nuk me pelqeu fare , por me vone ai vet emigroi ne france dhe e kam degjuar ne shume intervista ismail kadare dhe ku dramaturg i madh dhe njeri letrave i shkon per shtat te mos jete patriot dhe ne mbrojtje te bashkekombaseve te vet .
romani i pare shqiptar ka qene BARDHA E TEMALIT , E PASHKO VASES , DHE KETE DUHET TE VINI JO ZULO LESHIN
Pajtohem me listen e trysilit kur e ka vene romanin e Sterjo Spases " Nga jeta ne jete - PSE" dhe te Rexhep Qosjes, jane vertete romane qe duhen te lavderohen.
Une them qe eshte veshtire ta zgjedhim nje liste perfundimtare qofte ajo edhe nga letraret me te medhenje nese ishte kerkuar. Sepse secili i ka mendimet e veta dhe ne baze te mbresave qe i lene romanet aty edhe i citon, mirepo dikush edhe s'i ka lexuar, s'mund te flas edhe shume per to.
Pra edhe une pajtohem deri diku me ate listen mirepo vetem i kisha cekur edhe disa romane te cilat edhe nese nuk do benin pjese ne ate liste jane vertete te romane per ate qe ka mendje me lexu, si p.sh:
Sterjo Spase - "Nga Jeta ne Jete - Pse?!"
Jakov Xoxa - "Lumi i Vdekur" - (te gjitha pjeset)
Rexhep Qosja - "Vdekja me vjen prej syve te tille"
Nazmi Rrahmani - "Rruga e shtepise time"
Sami Frasheri - "Historia e Skenderbeut cka qene, c'eshte e c'do te behet", etj....
Shkelqimi dhe renia e shokut Zylo - D. Agolli
Sikur t'isha djal - H. Stermilli
14 vjec dhender - A. Z. Cajupi
Vjeshta e Xheladin Beut - M. Kuteli
Doktor Gjilpera - F. Konica
Dreri i trotuareve - D. Culi
E ardhmja e nje gruaje - D. Xhuvani
Tregime mbi kujtimet e femijerise - D. Shuteriqi
Lumi i vdekur - J. Xoxa
Lulja e kujtimit -
etj.
Nuk po bej krahasim me shkrimtaret e Rilindjes sone, pasi qe ata e kane vendin shume te merituar ne letersi por po filloj nga koha e pas luftes II Boterore:
1. Mitrush Kuteli (Dhimiter Pasko)
2. Kole Jakova
3. Dhimiter Shuteriqi
4. Dritero Agolli
5. Fatos Arapi
6. Fatos Kongoli
7. Ismail Kadare
8.Petro Marko
9.Sterjo Spasse
10.Jakov Xoxa......lavdi u qofte per jete!
meduar a ki hala qata fshti midis ujrave
Nuk mund te lihet pa u futur ne liste vigani Shembja e Idhujve nga Skender Drini.
Per mua eshte nje nga romanet me te arrire te letersise shqiptare.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
"Lahuta e Malcis " per mua eshte kryeveper . Por me pelqejne shume shkrimet e Migjenit dhe Kadarese .
Krijoni Kontakt