Close
Faqja 7 prej 29 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 287
    i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anėtarėsuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    ka shume qe bejne studime dhe japin versione te ndryshme per odisene,si per varrin ashtu edhe per pozicionin gjeografik te ishullit(qe mendohet se ka levizur)..disa te tjere thone se homeri pershkruante nje ishull tjeter,etj etj....
    por te gjitha keto jane hipoteza dhe jo te pranuara nga qarqe akademike....
    te gjithe historianet kane deshire per te ngelur ne histori si te paret qe zbuluan kete apo ate gje.dhe kjo i shtyn ata te nxjerrin edhe konkluzione te ceketa....
    karfica nuk bind se ai ishte odisea,sepse nje karfice e tille ishte mbreterore dhe homeri e dinte kete por edhe ne e dime kete......
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Ju lutem, kjo gje qe kryhet nga Akili eshte e papergjegjshme qe te prishet tema ne ket fare feje. Mitologjia ne rastin me te keq te mundshem eshte historia e shkruar ne vargje poetike, por kurrsesi nuk mund te jene rrena, se perndryshe me ato qe shkruhen ne Bibel, i bie qe edhe Bibla edhe Kurani e cdo gje tjeter te jene rrena dhe sajesa njerezore.

Eshte qesharake te lejohen potime te tilla si :
    por te gjitha keto jane hipoteza dhe jo te pranuara nga qarqe akademike....
    Pa kurrfare referencash, nderkohe qe kemi nje shkolle te tere Gjermane, Angleze etj qe jane marre seriozisht me hulumtimin e ketyre gjerave. Duket qe ty Akil, tashme qe cdo gje i eshte mveshur Greqise, te leverdis qe problemi mos trajtohet me, madje ta shpallesh dhe si inekzistent ne fushe hipoteze. Ky shqetsim i yti vec perfercon me teper vertetesine tone, qe kerkojme nje rishikim me themel te historise se lashte.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anėtarėsuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar mė parė nga Genesis
    Ju lutem, kjo gje qe kryhet nga Akili eshte e papergjegjshme qe te prishet tema ne ket fare feje. Mitologjia ne rastin me te keq te mundshem eshte historia e shkruar ne vargje poetike, por kurrsesi nuk mund te jene rrena, se perndryshe me ato qe shkruhen ne Bibel, i bie qe edhe Bibla edhe Kurani e cdo gje tjeter te jene rrena dhe sajesa njerezore.

Eshte qesharake te lejohen potime te tilla si :
    Aq sa qesharake eshte ky postimi yt (analize se c`eshte mitologjia)....
    une te pakten kam mbaruar akademine e arteve dhe mund te them 2 fjale me pergjegjesi....
    po ti c`fare diplome ke?????qe po flet me kaq kopetence.....

Tipat si ty... edhe mitin "lord of the ring" i shkruar nga tolkin , do ta besoni ne te ardhmen si histori te vertete...

Pa kurrfare referencash, nderkohe qe kemi nje shkolle te tere Gjermane, Angleze etj qe jane marre seriozisht me hulumtimin e ketyre gjerave. Duket qe ty Akil, tashme qe cdo gje i eshte mveshur Greqise, te leverdis qe problemi mos trajtohet me, madje ta shpallesh dhe si inekzistent ne fushe hipoteze. Ky shqetsim i yti vec perfercon me teper vertetesine tone, qe kerkojme nje rishikim me themel te historise se lashte.

Ti rishikohe sa te duash historine (eshte e drejta jote)...por miti eshte mit dhe fakti fakt.....
    une jam i hapur per cdo ndryshim qe i behet historise...por kur kjo behet ne baze te fakteve bindese........
    per shembull...: nuk mund te diskutohet per mbreterite qe dikush thote se u krijuan pas luftes se trojes pa u sqaruar njehere se sa e vertete eshte ekzistenca e kesaj lufte......
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Akili-A : 19-03-2007 mė 14:09
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    une te pakten kam mbaruar akademine e arteve dhe mund te them 2 fjale me pergjegjesi....
    po ti c`fare diplome ke?????qe po flet me kaq kopetence.....

Tipat si ty... edhe mitin "lord of the ring" i shkruar nga tolkin , do ta besoni ne te ardhmen si histori te vertete...
    Un nuk kam nje diplome, por 3 sa per dijeni. Dy ne fusha ekzakte e nje ne shkenca shoqerore.
    Nesje, skam ndermend te diskutoj jeten time me ty, keshtu qe permbaju temes.

Lord of the Ring, eshte nje "attempt" e Anglezeve dhe Anglosaksoneve(Norseve dhe Gjermanikeve) qe te spostojne mitologjine ballkanase, nese nuk e ke marr vesh akoma. Edhe Greku nuk eshte budalle qe nuk do njeri ti fusi hundet ne punet e veta, qofte dhe ato qe legjitimuan kalimin e tyre nga hordhi aziatike ne pasardhes te "grekeve te lashte". Sic ben Greku zbulime se mjeku i pare ka qene grek e ku di un, edhe ne Angli behen zbulime te tipit "kocka 1 milion vjecare" e ku di un cfare kane gjetur andeja, qe te tregojne lashtesine e vendit ku jetojne. Bashke me keta te dy, kemi dhe Hebrejte qe nuk mund te rrijne kurrsesi mbrapa gares se kush eshte me i lashti.
    Celsat e verteta i ka tjeter kush ne dore.

Ti rishikohe sa te duash historine (eshte e drejta jote)...por miti eshte mit dhe fakti fakt.....
    une jam i hapur per cdo ndryshim qe i behet historise...por kur kjo behet ne baze te fakteve bindese........
    per shembull...: nuk mund te diskutohet per mbreterite qe dikush thote se u krijuan pas luftes se trojes pa u sqaruar njehere se sa e vertete eshte ekzistenca e kesaj lufte......
    Lufta e Trojes jo vetem eshte e vertete, por "mbahet" nga "akademiket dhe qarqet akademike" te tuat, si ajo "shkendija" qe hypi Greket ne krye te Olimpit. Aman cfare librash ke lexuar ti qe ta di un njehre. Me jep referenca, se pastaj me vjen rradha mua te jap, por kam frike se nuk do mbaj memoria e serverit te Albasoulit. Troja dhe lufta e saj kane ekzistuar. Se ku ka qene Troja eshte tjeter muhabet.

Kronikat Angleze te stermocme, dhe nje tjeter Gjermane flasin katerciperisht per origjina Trojane. Anglezet, Franket dhe Italianet MBURREN me origjinat e tyre Trojane. Kete e ke te vertetuar kudo qy nga mbledhjet e Niccolo Tomaseos e deri tek librat e akademive Franceze,Gjermane dhe Angleze rreth trashgmise se lavdishme Trojane.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hyllien : 19-03-2007 mė 14:31
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Citim Postuar mė parė nga Akili-A

Tani une se kuptoj clidhje ka se cfare shkolle ke mbaruar (plus qe ketu askush nuk del te japi deklarata per shkollat qe mund te jene te fushes tamam ose te gjerave te peraferta ose dhe dege te tjera) dhe sidomos (nese marr ne konsiderate pergjigjen tende, clidhje ka Akademia e Arteve me arkeologjine dhe historine? Sme duket me vend permendja e shkolles pasi perpara dikujt qe ka mbaruar historine ose arkeologjine ti me llogjiken qe ke permendur i bie te jesh inferior apo jo? Po sbesoj se biseda duhet ndertuar ne kete menyre. Te shprehesh nje bindjen tende per dicka te caktuar kjo eshte e drejta e kujtdo dhe ta bazosh kete bindje ne ate qe di dhe ke lexuar edhe kjo eshte e drejta e kujtdo. Po per asnje moment nga kjo ste lind nje e drejte tjeter qe te gjykosh dike qe ka mendim ndryshe nga ty.

por miti eshte mit dhe fakti fakt.....
    Nga kjo fraze qe ke thene psh mua me lind nje ide qe ti di shume pak nga kjo fushe (natyrisht mendimi im dhe sdo te thote qe eshte absolut). Edhe une mund te dal dhe te jap deklarata ketu dhe te them qe kjo eshte keshtu kjo eshte ashtu, madje mund ta shkruaj dhe me kompetence te madhe. Por nqs e le thate thjesht si deklarate te garantoj qe ti dhe me pas te tjeret do jeni te paret te qeshni dhe do thoni qe - ku e bazove? Kush e ka thene? etj etj. Ti e shikon qe tema te tilla ndertohen kryesisht me referenca dhe burime ose te postuara ose te verifikueshme. Pse mos behet kjo gje qe edhe tema te mbetet serioze por edhe pergjigja jote mos shigjetohet si temeprishese ose spekulative?

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Barat,

Te jeni i bindun se une nuk tallem me keto teori tuajat sepse une kam materjale te shumta ne lidhje me keto dy regjione qe bejne te mundur nje lidhje te larget ne mes popujve skocez dhe shqiptar por mjerishte qe kete tez, i nderuari Barat, se pari e kan vene ne binar akademiket serbė nder ta eshte Ranka Kuiq e cila eshte e bindur se me se 600 emra te toponimeve nga ballkani kan lidhshmeri me ato te britanis se madhe e skocisė.

Kjo linguste spjegon shume mire edhe legjendat e vjetra para angleve se si nje mbret, sternipi i Eneut me emrin Bruti Trojan ka arritur ne Britani te madhe ne vitin 1103 dhe sipas tije kjo ujedhes ka marrur kete emer.

Edhe me tutje shkon kjo akademike se poeti i njohur anglez ne nje vend per Londren thotė se " London, O qytet i ngritur nga duart e dardanve" e tjera e tjera....
    Pra me kete une nuk dua te hedhi aspak teorit tuaja zoti Barat sepse keto qe i thuani i kam mesuar qysh para 8vitesh ku edhe revistat serbe e kan nxjerrur kete hipotez te tyren se gjoja keta keltet apo iliret jane ende aty me emrin serbet e sotem, ēka edhe me revoltoi ky artikull ne ate kohe, ku te gjitha keta emra lumenjesh e vendesh kjo akademikja i beri serbe e asnje fjale per shqiptaret, aqe sa edhe iliret i bente serbė...
    Mirepo mua me interesonte se ēe shtyri kete serbe te studioje kete ngjajshmeri ne mes kelteve siē e quan ajo dhe ilirve duke ditur se e tere bota e dijne qe serbet vijne pas krishtit ne ballkan ?
    Pra Barat, mos u hidhero, nuk e kam per te keq po per te mirė.
    E me se miri do ishte qe mbasi ke aritur deri aty dhe qe e njeh mire anglishten, tubo materjale dhe sjelli ne shqipe per ndonje revist shqiptare, pse jo edhe ketu ne kete tem !
    Po deshe une mund ti japi te gjitha ato emra qe jane caqe dhe pretendime serbe te emrave te lumejve ne trojet ilire e keshtu qe mund te bashkepunojmi per te zgjedhur kete enigmė.

Nese kjo serbja e titullon tezen e saje keshtu; a mos jane serbet dhe keltet vllezer, atehere perse mos te jene shqiptaret qe dihet si pasardhes te ilirve qe ishin aty ende para ardhjes se serbeve ?

Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Kush tha qe eshte teori Serbe ? Kjo eshte dicka qe dihet, madje dhe vete Liebnitzi shprehet per kete afersi gjuhesh ne nje kohe kur Serbet prisnin koka njerezish(shqiptaresh) dhe akoma ishin ne fazat e para te nje fare civilizimi.

Ti po ben si ato shqiptaret ne France qe votojne partine Demokrate e zeme, sepse urrejne ate Komuniste, edhe pse kjo parti Demokrate te kete politika antishqiptare.

Megjithate, ti je shume i zgjuar per dicka te tille. Ate do e prisja nga ndonje Vafto, por nga ty pres me teper.

Nje pyetje qe lind natyrshem eshte se c'te shtyn ty t'i mveshesh keto gjera akademise Serbe ?(se nuk ka dalur akademia Serbe sot t'i mesoj kronikanteve Angleze per historine e tyre)

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga Genesis
    Kush tha qe eshte teori Serbe ? Kjo eshte dicka qe dihet, madje dhe vete Liebnitzi shprehet per kete afersi gjuhesh ne nje kohe kur Serbet prisnin koka njerezish(shqiptaresh) dhe akoma ishin ne fazat e para te nje fare civilizimi.

Ti po ben si ato shqiptaret ne France qe votojne partine Demokrate e zeme, sepse urrejne ate Komuniste, edhe pse kjo parti Demokrate te kete politika antishqiptare.

Megjithate, ti je shume i zgjuar per dicka te tille. Ate do e prisja nga ndonje Vafto, por nga ty pres me teper.

Nje pyetje qe lind natyrshem eshte se c'te shtyn ty t'i mveshesh keto gjera akademise Serbe ?(se nuk ka dalur akademia Serbe sot t'i mesoj kronikanteve Angleze per historine e tyre)
    Ju lutemi, nese nuk e keni kuptuar shkrimin tim ju mund te me thuani haptas por mos kompliko gjerat ...

Une po e perseris; serbet kan angazhuar akademik ne kete qeshtje qysh prej dekadash qe te zbulojne kete lidhje ne mes ilirve dhe britanikve.
    Derisa une e ti grindemi mes veti or zotri, ata serbet kan shkuar aqe larg sa qe neper univerzitete te kesaje ujdhese ua kan mbushur mendjen profesorve se ata jane vendas(autokton) dhe se kan lidhje gjaku me keta anglezet, e ti me shqirresh mua pa lidhje thua se une i kam fajet...
    Nuk e kuptoj se si i lexoni ju shkrimet e mija, apo ndoshta edhe nuk i kuptoni fare e ne kete rast nuk eshte turp per ju te me thuash " nuk ju marr vesh" ....
    Kjo eshte si puna e atyre gjyetarve, njeri thot shife ujkun, tjetri thot; shifi gjurmet...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Shife ketu posht se si serbet e bejne te tyre kete E Trojanve...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 19-03-2007 mė 17:55

Faqja 7 prej 29 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Historia e Popullit Shqiptar
    Nga Darius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 128
    Postimi i Fundit: 03-03-2009, 12:16
  3. Nga Iliret deri tek Shqiptaret!
    Nga tani_26 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 21:53
  4. Ungjilli si bazė e jetės
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 08-06-2006, 22:59
  5. Mbretėria shqiptare e seksit nė Londėr
    Nga Shijaksi-London nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 13-02-2004, 12:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •