Close
Faqja 3 prej 29 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 287
    Per ke burim e ke Gl_Branch dhe link per cfare materiali kerkon?

Jo gjithmone gjerat qe sillen merren nga interneti. Edhe mua me eshte dashur shpesh te citoj fragmente te ndryshme por nga librat qe kam dhe jo nga interneti. Pra mund te jesh me i sakte se per cfare materiali kerkon burimin?

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga GL_Branch
    Une nuk po shoh ndonje link? une thash pergjithesi edhe ne temat tjera per gjithe antaret se shume ka rendesi edhe linkun kur ta jep por me shumti ka rendesi kush eshte autori.
    Shume e drejte. Sidoqofte ne kete rast, titulli qe e vetmja gje qe mund te sillja. Mbase dikush ja di autorin Bibles, ose Kodikeve te Beratit, ose Kanunit?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    citim nga kreksi
    BARAT, po keto i di qysh prej vitesh mirepo atje ne angli eshte nje serbe e cila pretendon qe eshte ilire dhe ua ka mbushur mendjen te gjithve ne univerzitete se serbet jane ilire e neve tani na del gjumi e ajo edhe eshte dekorua....
    Po sikur te dale atje nje angli edhe nje kinez qe te thote une jam lab puro nga shqiperia. Si i behet? Une kam ca jevgj ne lagje...edhe ata shqiptare jane, po a jane realisht shqiptare ata?Mbase ua ka mbushur mendjen te gjitheve, sic thua ti, po kujt te gjitheve ama?

Citim nga Styx
    Dyshoj ne vertetesine e kesaj. Roma nuk zgjodhi Britanine rastesisht. Pervec kesaj, ne nje teme tjeter kam permendur qe qe kultura Irlandeze eshte rrafshuar nag Kisha dhe Cromwell. Nuk dola jashte teme dhe te them se ajo Skoceze/Albania Britanike po ashtu. Irlandezet e vjeter ne fakt jane Skocezet e emigruar. Kultura e mbetur eshte handakosur nga dyndjet e Norseve dhe Galeve. Nje histori e revizionuar eksizton edhe atje. Per shkallen e revizionimit nuk mund te flas pasi nuk kam kompetencen e duhur.
    Burimi gjithnje ka uje me te paster dhe kjo s eshte per tu vene ne dyshim por gjithsesi ndertimet e ketyre mbreterive do te jepnin zinxhirin dhe nje hallke e nga nje hallke do te arrihej te e para. Pra nese e nis numerimin mbrapsh do arrish te njeshi. E di ate qe thua, per spastrimin ne cdo drejtim qe u eshte bere skocezeve dhe irlandezeve. Por ka gjetje arkeologjike qe tregojne kulturen Trojane/dardane/pellazge/ilire...dhe jane paralele qe s do njeri ti heqe.
    Pastaj nje gje me habit dhe ndoshta per kete mund te nderhyje edhe Darius. Si ka munedesi qe Skocia te jete nje kryeqender e masonerise? Po roli i templareve atje?
    Dhe pak me heret ne histori akoma...pse Briti nuk u kthye mbrapa, ne drejtim te Epirit Ilirise apo...qofte edhe ne drejtim te Detit te Zi....por iku ne drejtim te veriut? Mbase kishte me vete dicka nga Troja?
    Ai nuk ka qene i vetmi...Familjet fisnike trojane themeluan tere Evropen dhe kam dyshime se te gjithe si linja gjaku..kishin me vete njohuri esoterike dhe prifterinj qe dinin praktika te tilla. Kjo eshte edhe arsyeja pse ne Britani gjenden gjurme te atyre ritualeve...sepse ne ate drejtim gjithnje kishin ikur kaste e larte...qe para Britit. POR..Iliria permendet shkarazi per njohuri te tilla..aq sa duket sikur jane me te vertete barbare si jepet ne shkrimet e grekeve...ne ato mavro-shkrime qe kane perfunduar "gjalle"

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Baptist na duhet nje opinion i dyte/ekspertiza jote ketu. Sipas teksteve te vjetra Irlandeze thuhet -F-oth-udain (a promontory).

Ja cfare di une per kete:

Promontor -
    gadishull (per mendimin tim behet fjale per Karaburunin dhe kanalin e Otrantos)

F -
    eshte "Y" ose digamma irlandeze

Oth -
    Othranto? Buall?

Udain-
    Mendojne lumi Eden i parajses. Sidoqofte rrenja Dain, Don, "Donates eih" Donar's Oak (ku Donar=Thunar=Thumbus=Thumus=Seus=Zeus), e ben me shume si lumi Dodones.

Ne se nuk deshiron te kontribuosh, asnje problem, vetem mos na mbush me Shaba e me tetekembesh e katerduarsh.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga BARAT
    Burimi gjithnje ka uje me te paster dhe kjo s eshte per tu vene ne dyshim por gjithsesi ndertimet e ketyre mbreterive do te jepnin zinxhirin dhe nje hallke e nga nje hallke do te arrihej te e para....gjetje arkeologjike qe tregojne kulturen Trojane/dardane/pellazge/ilire...dhe jane paralele qe s do njeri ti heqe.
    .... Si ka munedesi qe Skocia te jete nje kryeqender e masonerise? Po roli i templareve atje?
    Dhe pak me heret ne histori akoma...pse Briti nuk u kthye mbrapa, ne drejtim te Epirit Ilirise apo...qofte edhe ne drejtim te Detit te Zi....por iku ne drejtim te veriut? Mbase kishte me vete dicka nga Troja?
    Barat, nuk deshiroj dekurajoj askend te ndjeke rrugen dhe methodogjine qe kam pasuar edhe vete. Ne vazhde te hallkave te ngjashme dola ne Itali, Angli, Skoci e Irlande. Disa gjera qe dij tani nuk do t'i kisha menduar pa patur lexuar literature te kesaj pjese e botes. Po te me premtoje koha (te perkthej) do vazhdoj te shkruaj ne temen e mbreterve Albaneze te Italise tek neforumi Elita Shqiptare.

Sidoqofte, dua te theksoj se Kisha dhe Templaret ndonese ne dy anet e kunderta te ekuacionit kane shfarosur me fuqi te barabarte shume gjera te origjines. Mbaj mend qe eshte hapur dikur nje teme nga Harmonies per ngjyrat e flamurit grek qe jane shume domethenese ne templarizem. Po sikur te themi qe Greqia eshte produkt i templarizmit? Nuk e shikoj aspak si te rastit faktin qe Greqia kerkon Himaren, bash aty ku Moikom Zeqo vendos ekspediten e fundit te templareve ne brigjet shqiptare.

PS. Briti nuk mund te kthehej ne Iliri sepse ai u nis nga Iliria-Ballkani, dhe jo nga "Troja" Turke.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 04-03-2007 mė 10:02
    Aeneas Dardanus

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga Kreksi
    pra Kreks nga Franca eshte nje person ne vete ?

- pa dyshim !
    Tjeter qe te me kete vjedhur dikush nikun apo IP ēka po di une...Moderatoret besoje se i kan keto aftesi ti dijne me mire se ne.

shnet
    O Kreksi a je ti une, a jam une ti, a jemi na dy dikush tjeter apo eshte dikush tjeter here une e here ti ... hehhehehe

(ah besa deshta ta shfrytzoj rastin dhe te kerkoj falje qe te kam kungjuar nje here ne forumin Zeriyt kur ishe ti at'here moderator atje, a po te kujtohet kur ma kishe fshi nje postim, kam qene paksa i nevrikosur ne ate moment, fatmirsisht nuk te kam sha diēka keq, m'fal )

tung

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anėtarėsuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar mė parė nga Darius
    Per ke burim e ke Gl_Branch dhe link per cfare materiali kerkon?

Jo gjithmone gjerat qe sillen merren nga interneti. Edhe mua me eshte dashur shpesh te citoj fragmente te ndryshme por nga librat qe kam dhe jo nga interneti. Pra mund te jesh me i sakte se per cfare materiali kerkon burimin?
    Jo Darius une spo kerkoj diqka qe me duhet por pergjithesi ne 5-6 tema ketu qe po flitet jane disa shkrime vetem i thojne disa gjera pakten pa permend autorin ose emrin e librin. Une thash vetem te behet me e interesant debati.

Citim Postuar mė parė nga Styx
    Shume e drejte. Sidoqofte ne kete rast, titulli qe e vetmja gje qe mund te sillja. Mbase dikush ja di autorin Bibles, ose Kodikeve te Beratit, ose Kanunit?
    Po mire mund te thuash nga Kodiket e Dukagjinit ose Beratit apo ndonje tjeter...edhe kjo nenkupton burimin.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-12-2005
    Postime
    23
    Sipas legjendave te Skocize, mbreti i pare legjendar i Albanise britanike ka qene Albanacus me prejardhje nga Troja, dmth jo grek nga viset e Evropes jugperendimore. Por a ka existuar ai me te vertete apo eshte vetem mit nuk dihet.

http://en.wikipedia.org/wiki/Albanactus

Po citove wikipedian ai Albanacus mund te dali dhe athiniot me prejardhje

Se di ti qe disa nga moderatoret kryesore te wikipedias jane greke dhe serbe? E di sa raste ka qe wikipedia jo vetem eshte e pasakte por dhe disinformuese?

Mos e merrni kurre per baze wikipedian. Une personalisht se perdor kurre as per informacion dhe aq me pak per reference.

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Sipas legjendave te Skocize, mbreti i pare legjendar i Albanise britanike ka qene Albanacus me prejardhje nga Troja, dmth jo grek nga viset e Evropes jugperendimore. Por a ka existuar ai me te vertete apo eshte vetem mit nuk dihet.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Albanactus
    "...dhe keshtu Briti zgjodhi se ku te ndertonte qytetin e ri te Trojes...Trinovantum i atehershem qe sot quhet Londer. Dhe filloi te zbatoje Ligjet. Heli, ishte asokohe Prifti (baba shpirteror jo si prifterit e sotem-shenim nga BARAT) me i lart . Dhe pasi e drejtoi Ishullin e tere, per rreth 24 vjet, vdiq dhe u varros ne Trojen e tij te re.
    Tri bijte e tij Lokrini, Albanakti (Albani) dhe Kamberi.
    .....Albani ishte zot i Albanise Skocise se sotme"

Kjo pjese eshte shkeputur nga Libri i pare i Historise se Britanise

Faqja 3 prej 29 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Historia e Popullit Shqiptar
    Nga Darius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 128
    Postimi i Fundit: 03-03-2009, 12:16
  3. Nga Iliret deri tek Shqiptaret!
    Nga tani_26 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 21:53
  4. Ungjilli si bazė e jetės
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 08-06-2006, 22:59
  5. Mbretėria shqiptare e seksit nė Londėr
    Nga Shijaksi-London nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 13-02-2004, 12:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •