Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 58
    Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Murik .......asnje Koment Per Ty.....

Shoku Tanku....

Pershendetje....
    Nuk Ke Pse Me Kerkon Falje Per Nderhyrjen Tende Perkundrazi Edhe Une Kam Nevoje Te Mesoj Nga Te Tjere...
    I Them Gjerat Sic I Mendoj Po Ja Qe Nuk Do Te Thote Qe Kam Te Drejte...
    Sa Per Humorin Tend Kam Filluar Tani Ta Kuptoj Po Ja Qe Smund Ti Kuptojme Humoret E Te Gjitheve.....ne Shumicen E Rasteve Njerezit Flasin Kot Per Tu Dukur Qe Jane Dicka Me Teper Si Psh Rasti I Ketij Me Siper...

Respekte
    "Carpe Diem"

Di_Ana te pershendes per temen. Eshte shume interesante dhe meriton pjesmarrje.

Do te te lutesha duke perseritur kerkesen e murik qe here tjeter te eleminosh perdorimin kaq masiv te germave te medhaja.

Faleminderit

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Citim Postuar më parë nga DI_ANA
    Murik .......asnje Koment Per Ty.....

Shoku Tanku....

Pershendetje....
    Nuk Ke Pse Me Kerkon Falje Per Nderhyrjen Tende Perkundrazi Edhe Une Kam Nevoje Te Mesoj Nga Te Tjere...
    I Them Gjerat Sic I Mendoj Po Ja Qe Nuk Do Te Thote Qe Kam Te Drejte...
    Sa Per Humorin Tend Kam Filluar Tani Ta Kuptoj Po Ja Qe Smund Ti Kuptojme Humoret E Te Gjitheve.....ne Shumicen E Rasteve Njerezit Flasin Kot Per Tu Dukur Qe Jane Dicka Me Teper Si Psh Rasti I Ketij Me Siper...

Respekte
    Personalisht,nuk jam rregjistruar ne kete forum per te shfaqur aftesite e mia mendore apo intelektuale...ne fund te fundit jam rregjistruar me nje pseudonim
    dhe nuk e kuptoj se c,dobi do te me sillte te luaja rolin e te zgjuarit ne nje kohe qe nuk me njeh askush,as per emer e as per fytyre...te betohem se nuk ka asnje doze modestie ne keto qe po te them.....ne kete forum me mban vetem kenaqesia qe me ofron komunikimi me ju dhe me te tjeret...me jep kenaqesi te vecante komunikimi me bashkeatdhetaret e mi qe jetojne jashte vendit.....kam deshire te mesoj prej jush dhe nga ana tjeter,te mundohem sado pak qe tju bej te ndiheni me afer me vendlindjen......tju rikujtoj mentalitetin qe ju keni lene pas ne menyre qe ju te analizoni te mirat dhe te keqiat e tij dhe ne baze te ketyre analizave,te mbani ate c'ka eshte me vlere dhe te lini pas kraheve ate c'ka eshte e pavlefshme....te njejtin seleksionim perpiqem te bej edhe une duke u bazuar ne mentalitetin qe ju keni perfituar nga qendrimi per nje kohe te gjate jashte vendit tone dhe qe e parashtroni neper temat e ndryshme qe hapen ne kete forum....
    Pra qellimet e mia kryesore jane shkembimi i eksperiencave dhe bashkebisedimi
    i kendshem......per mua nuk egzistojne me te zgjuar apo me pak te zgjuarse vetja...nuk me pelqen aspak te bej te tilla dallime.....i trajtoj te gjithe me rrespektin e duhur dhe besome,nuk sforcohem aspak qe ta bej dicka te tille......te njejten gje te keshilloj qe te besh edhe ti......nuk ka rendesi nese dikush per naivitet apo per injorance tregohet i ashper apo paragjykues kundrejt teje....nese tregohesh e matur dhe arrin te kapercesh (pershtatesh) me diznivelet kulturore te anetareve te tjere
    atehere te jesh e sigurt se do te gezosh rrespektin e te gjitheve....kam besim ne aftesite e tua dhe jam absolutisht i sigurt se nuk ke per tu sforcuar per te harritur dicka te tille....te pershendes me rrespekt.

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Stresi prek me shume femrat sesa meshkujt.
    Ne nje studim te fundit eshte nxjerre si konkluzion qe 55% te personave te kapur nga ky fenomen ishin femra dhe 34% te tjere meshkuj...
    Faktoret negative te nje stresi kronike jane treguar edhe aprovuar..

Faktoret qe provokojne stresin jane,

1,cikli hormonal i femres

2,mosmbajtja e nje ekuilibri te mire ne drejtim te ushqimit

3,problemet profesionele

4,problemet personale dhe familjare

5,problemet e jetes se perditshme,te papriturat etj.

6,ngjarjet e rendesishme te jetes sone si psh,vdekje,ndarje,martese,pushim nga puna,nderrim jete etj
    "Carpe Diem"

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    10 KESHILLA PER LUFTEN KUNDER STRESIT....

1--------Pranimi i faktit qe stresi eshte nje reaksion normal.... i cili shfaqet gjate nje situate jete te veshtire ose te ekzagjeruar........ dhe qe vetem nqs ky lloj reagimi eshte shume i forte ose kronike atehere mund te themi qe stresi eshte i demshem dhe i rrezikshem.

2--------Kuptimi i faktit qe te dish te drejtosh kete stres..... eshte jo vetem e rendesishme per ndjerjen mire te personit dhe shendetin e tij por njekohesisht edhe per jeten profesionale.

3-------Identifikimi personal i faktoreve te stresit.....sepse njohja e tyre ben jo vetem qe te ndryshojme ne te tilla rastesh por njekohesisht na pergatit qe te jemi me te forte ne rastin kur ato mund te shfaqen prape.

4------Te pushojme rregullisht....qofte edhe nje cast te shkurter per neutralizimin e pergjigjeve psikollogjike te stresit,sepse kjo pergatit trupin tone te veproje nga ana fizike,ane e cila eshte ne shumicen e rasteve jo e adaptuar nga ky lloj situacioni.

5-------Kujdesi per organizmin.....aktivitete fizike te rregullta,ushqim i ekuilibruar,gjume me cilesi,perdorimi sa me i pakte i alkolit dhe i kafes,mospirja e duhanit.

6------Zhvillimi i veprimeve mentale.....ADAPTIMI ne situate stresi,relativizimi dhe jodramatizimi,mos mendojme qe kjo qe po na ndodh eshte thjesht personale,te shohim" goten te mbushur plot dhe jo si gjysem te mbushur".

7------Mbjellja e emocioneve pozitive.......te dime se cfare na ben te ndjehemi te kenaqur,te kemi endrra,te zhvillojme optimizmin,te kemi humor,te qeshim.

8------Krijimi i nje lloj mbeshtjeje sociale........nuk duhet te rrime asnjehere te izoluar perballe ketyre problemeve edhe veshtiresive,po te kemi afer nesh persona te cilet na degjojne edhe kuptojne.

9-----Te mbajme nje qendrim te afirmuar........ ne te cilin shprehim ne menyre te sinqerte cfare duam,cfare ndjejeme dhe te shmangim mbajtjen e gjerave brenda ne vetvete ose te qenit agresif duke sulmuar te tjeret.

10-----Dhe me ne fund te qendrojme realiste edhe te qete....duke marre parasysh keto keshilla,,drejtimin e stresit.Ashtu si cdo gje qe mesohet nga fillimi edhe kjo behet ne menyre te vazhdueshme hap mbas hapi.

respekte
    Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 04-02-2007 më 07:55
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar Maska e cimmy
    Anëtarësuar
    24-12-2003
    Vendndodhja
    Sweden - Prishtine
    Postime
    14
    Njeriu eshte i tille se cfare mendon qe eshte! - Joseph Murphy.
    Pra mendo dhe beso qe je ai i cili deshiron te jesh!

Ju Pershendes!
    Mendo per te tjeret ashti si deshiron qe te tjeret te mendojne per ty!

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga cimmy
    Njeriu eshte i tille se cfare mendon qe eshte! - Joseph Murphy.
    Pra mendo dhe beso qe je ai i cili deshiron te jesh!

Ju Pershendes!
    Shume thenie e bukur!Pershendetje.
    "Carpe Diem"

Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Do te doja te ndalesha pak te pika e trete,identifikimi personal i faktoreve te stresit"...nje nder faktoret kryesore qe shkaktojne stres ketu ne Shqiperi eshte gjendja e dobet ekonomike...ky eshte nje faktor i identifikuar nga te gjithe por problemi eshte se ka shume veshtiresi qe ti japim nje zgjidhje...per me teper ky eshte nje burim qe shkakton shume rrethana te tjera stresuese...ajo qe shkakton shqetesim te une eshte fakti se jo gjithmone ne kemi ne dore ti luftojme streset tona....ajo qe parashtrova me siper e shpjegon me se miri kete fakt...megjithate ne perpiqemi shume per te ndryshuar gjendjen tone emocionale pavaresisht veshtiresive por varferia mbetet gjithmone nje faktor shqetesues.

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga shoku_tanku
    Do te doja te ndalesha pak te pika e trete,identifikimi personal i faktoreve te stresit"...nje nder faktoret kryesore qe shkaktojne stres ketu ne Shqiperi eshte gjendja e dobet ekonomike...ky eshte nje faktor i identifikuar nga te gjithe por problemi eshte se ka shume veshtiresi qe ti japim nje zgjidhje...per me teper ky eshte nje burim qe shkakton shume rrethana te tjera stresuese...ajo qe shkakton shqetesim te une eshte fakti se jo gjithmone ne kemi ne dore ti luftojme streset tona....ajo qe parashtrova me siper e shpjegon me se miri kete fakt...megjithate ne perpiqemi shume per te ndryshuar gjendjen tone emocionale pavaresisht veshtiresive por varferia mbetet gjithmone nje faktor shqetesues.
    Shume pergjigje e drejte shoku tanku...

Jam plotesisht edhe une ketij mendimi qe kjo lufte kunder stresit ne nje gjendje ekonomike te veshtire,do te ishte komplet e veshtire dhe gati e pamundur...
    Megjithate jam e bindur ne vetevete qe duhet te luftojme per nje mireqenie shpirti dhe te tregohemi te forte perballe cdo lloj situate.
    Varferia eshte nje nga shkaqet krysore te stresit,dhe do te ishte mire qe kjo bote te ishte e barabarte dhe qe ky fenomen mos te ekzistonte kurre....po edhe ketu me duket se flet shpirti im enderrues....per faktin qe nuk mund te ndryshojme asgje me llafe dhe me deshire sepse asgje nuk varet nga ne....

respekte
    Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 16-02-2007 më 10:42
    "Carpe Diem"

Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    E po ne fund te fundit nuk na mbetet gje tjeter pervec shpirtit enderrues...sidomos ne nje situate te tille kaq te veshtire...enderrat jane arma me e forte....ndoshta jane pikerisht veshtiresite qe u japin krahe endrrave"
    Kot nuk thone se nje njeri me ekonomi te varfer eshte i pasur ne shpirt dhe anasjelltas...

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Numri juaj personal!
    Nga BruNe EmBeL në forumin Lojra dhe rebuse
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 07-11-2023, 13:11
  2. Kompjuteri Personal: Ditëlindja e 25-të
    Nga Davius në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-08-2006, 11:52
  3. Google, motor kërkimi në kompjuterin personal
    Nga Miremengjes në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 08-03-2005, 09:17
  4. Nje veshtrim mbi PS-ne sipas modelit te Kissingerit.
    Nga Enri në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2002, 12:37
  5. Mbi presupozimet e Shpetimit tone personal, At. Kleopas i Rumanisee
    Nga Seminarist në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 16-11-2002, 18:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •