Po diskutohet mbi kulturen e debatit dhe vura re qe ti ke nje perkufizim te debatit te ndryshem nga i imi,pra jemi brenda temes...Postuar mė parė nga Borix
Tek kjo qe shkrove lart psh perforcove c'kishe thene me siper,pra ndarja ne kaste e popullsise eshte dicka natyrore e nuk jam kunder..po jam kunder aty ku pretendohet
nihilizimi i debatuesit injorant si mund ti themi,ose me sakte pretendimi se debatuesi injorant duhet ta kuptoje vete qe mos 'ti fuse hundet' aty ku nuk i takon e te shikoje te debatoje me ata te nivelit te tij....Ketu sjam aspak dakort...
Nje me nivel te larte duhet te debatoje edhe me ate me nivel te ulet pasi i percjell njohuri qe ky i fundit nuk i ka,kjo sepse edhe nese ky nuk i pranon per momentin i fus ne mendje dhe mund ti kuptoje neser pasneser(sigurisht ndodh shpesh edhe qe si kupton)...pastaj normale qe njeriu e ka bezdi te beje 'mesuesin' e fillores e preferon te rrije me te nivelit te vet,po kete une e quaj egoizem...
Me the qe i perkas kategorise se pare ,po jam dakort,shpesh futem ne ate kategori,sepse njerezit pasionale cojne njerezimin perpara,ose le te kufizohemi per momentin tek shprehja ' dine te shtohen e shumohen e te popullojne boten...
E ke vene re se ne pergjithesi filozofet nuk lene pasardhes...nese njerezimi eliminon pasionalitetin e padijes ne radhe te pare,eliminon veten....
Dialektita bazohet tek e mira dhe e keqja,po e zhduke te keqen (injoranten,luften etj) automatikisht zhduk dialektiken,pra zhvillimin....
Me pelqen personalisht te ngre ne qiell virtytin e injorances..vitalitetin....edhe ne debat deri diku....
Krijoni Kontakt