Postuar më parë nga
Uke Topalli
2- Neqoftese ne nje pyetje te parashtruar ka pergjegje dhe keshilla te pjesetareve tjere, eshte e rendit qe keto pergjigje ti dergohen ne porosi private personit i cili e ka parashtruar pyetjen ne rastin kur fshihet e tere tema. Kjo nuk besoj se eshte praktikuar deri tani.
Përgjigjet e temave dërgohen me email. Tema fshihet sepse anëtari që ka shtruar pyetjen ka shkelur rregullat vazhdimisht. Fshirja e temës bëhet që ai anëtar të tregojë më shumë respekt për forumin herë tjetër dhe të zbatojë rregullat. Temat mund të zhduken në mënyrë "misterioze" për ty, por personi që ka hapur temën e di fare mirë pse i është fshirë tema.

Postuar më parë nga
Uke Topalli
3- Ka raste kur sarkazmi i pjesetareve tjere nuk tolerohet dhe postimet fshihen ndersa moderatoret vet vazhdojne te jen sarkastik. Edhe pse eshte veshtire te kesh dy “kapuca” te ndryshem (te moderatorit dhe te pjesetarit te forumit) do te parapelqehej te pakten nje tentim ne ndarjen e te dyjave.
Sarkazma është vështirë të moderohet, prej vetë natyrës së saj. Për dikë mund të duket ofenduese, për dikë tjetër qesharake; varet nga mënyra si është shkruar, kush e shkruan, e kujt i drejtohet. Ka raste kur sarkazma përdoret pa faj, dhe raste kur përdoret për ofendim. Sigurisht që rasti i dytë nuk lejohet në forum.
Për shembull, në temën Windows vs. Unix unë kam shkruajtur:
Jam diplomuar për shkencat kompjuterike (CS), por mesa duket më duhet ta përsëris edhe njëherë se faktet i paskam të shtrembërta, të lexoj nuk ditkam, dhe as anglishten nuk e kuptokam mirë. Vallai, të mos ishte forumi, do isha fare beter.
Një sarkazmë e tillë lejohet sepse nuk është shkruajtur për të ofenduar lexuesin. Por nëse do kisha shkruajtur:
"Hajde mendje hajde! Ti na qenke më i zgjuari i forumit e ne të tjerët jemi budallenj. U bëre ti t'i tregosh babait arrat!", atëherë kjo do konsiderohej sarkazëm e tepruar me të vetmin qëllim për të ofenduar lexuesin. Në këtë rast shkrimi do fshihej.
Nuk e di se për cilat sarkazma ke ankesa, por jam kurioz të më tregosh shkrime ku kam qenë sarkastik dhe ofendues.
Në lidhje me ndarjen e roleve, unë marr pjesë në forum si anëtar i thjeshtë. Me përjashtim të temave të tilla ku më duhet të përgjigjem si moderator, në temat e tjera jam anëtar i thjeshtë. Ndonjëherë ndiej përgjegjesinë të përgjigjem në tema ku nuk jepet asnjë përgjigje ose jepen përgjigje të gabuara, me qëllim që t'i vij në ndihmë anëtarit.
Mendoj se problemi më i madh është mënyra si anëtarët e tjerë interpretojnë shkrimet e mia. Duke ditur që unë jam moderator, ata shpeshherë kujtojnë se shkruaj me kompetencë të tepërt, ose ndihen të ofenduar kur unë u them se janë gabim. Ka dhe raste të tjera kur dikush gabimisht kujton se ka muhabet me moderatorin vetëm sepse une si Edi mund ta kem ndihmuar për diçka ose kam bërë ndonjë shaka. Këtyre u mbetet qejfi kur unë vë qeleshen e moderatorit dhe i kritikoj në privat ose u fshij ndonjë shkrim të pahijshëm.
Krijoni Kontakt